返回列表 發帖
有冇rundown??
Chun2009 發表於 2013-12-24 22:59

花千樹呢首改為逃避你~煙霞又唱翻其他不變!!encore系抱抱,愛一個上一課,特別嘉賓,花千樹,續集。痛愛
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

尋晚真係好正!!!!唱左特別嘉賓啊!!真係喊出來!!!成個show氣氛好到爆!!!估唔到隆重登場都會大合 ...
TT进化论 發表於 2013-12-24 17:58

我都喺睇尋晚, 正到無得頂!! daladila daladila da.... 果part 勁感動!! 我勁想再睇多一場!

有冇rundown??
Chun2009 發表於 2013-12-24 22:59

尋晚咩→_→

有冇rundown??
=)

回復 648# Ki
ic
thx

聽講今晚超正喎
同埋仲有高科技螢火棒倒數

尋晚真係好正!!!!唱左特別嘉賓啊!!真係喊出來!!!成個show氣氛好到爆!!!估唔到隆重登場都會大合 ...
TT进化论 發表於 2013-12-24 17:58

特別嘉賓,愛一個上一課,續集都好正啊
羡慕

呼天不應 , 獨照 , 摩登時代 , 貪嗔痴 , 愛怪物的你 , 時不與我 , 很忙 , 圓謊
最想要.....與蝶同眠

睇左尋晚果場
我覺得快歌部分不及N6
但其他部分都好唔錯
觀眾反應幾好
而且我的驕傲好正  ...
小歷_萬歲=) 發表於 2013-12-24 17:32

我都好like新我的……驕傲
=)

我想聽貪嗔痴!!!

BTW 有冇人知道場外有冇紀念品賣?
iPhone Case幾多錢?
mgiks 發表於 2013-12-24 16:10

有,$120款式如下

而家啲香港人係咪唔識寫字
>吾
>甘
>米
>尼

尋晚真係好正!!!!唱左特別嘉賓啊!!真係喊出來!!!成個show氣氛好到爆!!!估唔到隆重登場都會大合唱!!當然最大感動位係續集全場daladila!今晚倒數聖誕,有機聽到chihuahua,美祖繼續加油!

睇左尋晚果場
我覺得快歌部分不及N6
但其他部分都好唔錯
觀眾反應幾好
而且我的驕傲好正

可歌可泣啊  >< 好想聽

BTW 有冇人知道場外有冇紀念品賣?
iPhone Case幾多錢?

琴晚几个fd睇做1314,话好劲

我覺得搞笑姐!第一次唱呢首席就緊係唔記得架啦都唔熟!
rubylovessss 發表於 2013-12-24 12:02

上次N6尾場唱舊日回憶的山丘都係咁
唱到中段都係忍唔住要拎起歌詞唱
>吾
>甘
>米
>尼

邊記到咁多首歌呀,你睇番佢之前三晚既RUNDOWN都知佢晚晚緊有幾首唔同

同埋聽現場啲人回報返黎, ...
Ki 發表於 2013-12-24 11:13

我覺得搞笑姐!第一次唱呢首就緊係唔記得架啦都唔熟!

睇左youtube...唱續集睇貓紙
rubylovessss 發表於 2013-12-24 11:07

邊記到咁多首歌呀,你睇番佢之前三晚既RUNDOWN都知佢晚晚緊有幾首唔同

同埋聽現場啲人回報返黎,係一、兩句唔記得
大半首都記得,算係咁啦!!

最重要係,本身就無歌詞機!!!
>吾
>甘
>米
>尼

睇左youtube...唱續集睇貓紙

2013-12-23 Rundown

情人節
小日子
這分鐘更愛你
逃避你
習慣失戀
心淡

復活節
蟲之家

朱古力萬歲
心花怒放
我的驕傲Remix

母親節
山口百惠
小天使
世上只有

容祖兒生日
空港
Honey!
未知

中秋節
牆紙
搜神記
煙霞
天窗
華麗邂逅

萬聖節
另眼相看
神魂顛倒
七不思議
桃色冒險

聖誕節
Lovin U intro
黃色大門
喜喜
跑步機上
隆重登場
加大力度

ENCORE
愛一個上一課
特別嘉賓
花千樹
續集
痛愛

我最愛既最後的茱麗葉一次都冇唱過噶
jose 發表於 2013-12-23 23:22

有啦.....。Starlight Part 2好似係encore部分個陣唱既有人upload左上Youtube架

但係好似淨係得個一次咁大把,之後都無左影
>吾
>甘
>米
>尼

唱左愛一個上一課同續集 好正!!!
帥小寶` 發表於 2013-12-24 00:00

你就好啦,希望祖今晚唱呢兩首

今晚encore係唔係Chihuahua

帥小寶` 發表於 2013-12-24 00:00

仲有逃避你! 今晚好正!

Joey係咪睇過King姐篇文
bagfgfcde 發表於 2013-12-23 23:42

係 微博LIKE左段文

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

Joey係咪睇過King姐篇文

我最愛既與蝶同眠咪又係 .....
victor1991415 發表於 2013-12-23 23:38

突然覺得最愛 再見我的初戀/煙霞 既我好幸運

如果今晚系首场,大家好评更加犀利啦

jose 發表於 2013-12-23 23:22

我最愛既與蝶同眠咪又係 .....

續集???????

連續劇應該係高潮位
講真 JY hit 既情歌咁多 真係唔使下下16 號愛人囉
心甘命底 密友 摩登時代 最後勝利呢d ...
victor1991415 發表於 2013-12-23 00:57

Happy and Blessed.

其實本來第一場係今日

希望 連續劇 x 續集 打孖咁來啦
兩首主題曲都好好聽呀!!!!!!!

我其實想問joey會吾會去新城架....?
新城頒獎禮26號喎..
咪撞左concert...
RROYs 發表於 2013-12-23 14:41

會唔會26號準時815開

我其實想問joey會吾會去新城架....?
新城頒獎禮26號喎..
咪撞左concert...

d 衫同rundown感覺上比不上N6
但non-jf對1314的評價似乎都幾好

2013-12-22 Rundown

小日子
這分鐘更愛你
Talk

習慣失戀
心淡

蟲之家
朱古力萬歲
心花怒放
我的驕傲Remix

山口百惠
Talk
小天使
世上只有

空港
Honey!
未知

牆紙
搜神記
啜泣
天窗
華麗邂逅

另眼相看
神魂顛倒
七不思議
桃色冒險

Lovin U intro (播片)
黃色大門
喜喜
跑步機上
隆重登場
加大力度

誰來愛我
想得太遠
借過
連續劇
Talk
痛愛

rundown好似仲冇N6咁好...
不過都唔緊要 多D hit song氣氛好...
不過習慣失戀 告解 我的驕傲真係聽到爛...
而且習慣失戀感覺個feel都唔係好適合大合唱...好頹廢咁...
換 愛一個上一課 或者 抱抱 再見我的初戀 誰來愛我 都好過習慣失戀

第一場雖然放錯花千樹在情人節那部份,但無理由cut咗

應該放喺安歌部份啊

連續劇應該係高潮位
講真 JY hit 既情歌咁多 真係唔使下下16 號愛人囉
心甘命底 密友 摩登時代 最後勝利呢d 都唱得啦

楊怡TaviaYeung
今晚过了一個開心的冬至,因為看了一個難忘而完美的演唱會,不能不說,Joey你好叻吖[太开心][太开心]我也為你瘋狂了[鼓掌][鼓掌][鼓掌]更開心你唱了on call的主題曲,但我沒有走,我只是去後台等你啦[花心][花心][花心][花心][花心]祝你接下來的演唱"大成功",今晚真的謝謝你

No wonder there's 連續劇
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

整個show 都比人開心感覺
雖然成個show選曲方便仍較保守,但jy種女人味真係散晒出黎

honey同未知改得好正,加多首澎湃會好好多
我的驕傲唔改好過改
lighting方面真係打得好靚
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 79 +4

回復 611# Ki

唔怪得知啦...

最好唱埋續集
rubylovessss 發表於 2013-12-22 23:55

希望聽日唱啦!!

睇ig video, 今日唱咗連續劇
sunnysun0723 發表於 2013-12-22 23:47

最好唱埋續集

煙霞-->啜泣
花千樹-->怯

Encore:
16號愛人-->誰來愛我
告解-->借過
阿門-->想得太遠
新加:連續劇
>吾
>甘
>米
>尼

佢D 大熱歌真係多到是但搵首都好過D 咩這分鐘XXX, 告解, 習慣XX 呢D 一D 都唔經典既plug 歌
愛一個上一課 ...
hkay 發表於 2013-12-22 23:44

所以完全唔明點解要死攬住唱到爛既大熱歌而唔唱其他

七不思議 係得FANS比較熟,但係放係演唱會唱真係好唔得!
但係無左佢呢PART就無左個重點

sunnysun0723 發表於 2013-12-22 23:47

因為楊怡有黎
>吾
>甘
>米
>尼

佢對佢啲大熱歌好無信心,淨係唱啲唱到爛既根本大把歌係手,好多首大家都識唱
不過就唔夠膽放落Rundown

...
Ki 發表於 2013-12-22 23:39

佢D 大熱歌真係多到是但搵首都好過D 咩這分鐘XXX, 告解, 習慣XX 呢D 一D 都唔經典既plug 歌
愛一個上一課抱抱想得太遠一拍兩散特別嘉賓(唉呢首明明好hit 但死都唔唱)甚至爭氣陪我長大可歌可泣
都好過每次concert 都唱頭先幾首非經典既hit 歌

七不思議又係唔知想點
完全唔會有人聽過
小朋友嘔像偽人勁叫漿人格破產
勁叫漿盲粉koalabear繼續煩膠