返回列表 發帖
就咁睇D 選曲真係差無可差
其實要揀hit 歌可唔可以唔好揀D 次次都唱但又唔係經典既歌
習慣失戀睇到個歌名 ...
hkay 發表於 2013-12-22 23:24

佢對佢啲大熱歌好無信心,淨係唱啲唱到爛既根本大把歌係手,好多首大家都識唱
不過就唔夠膽放落Rundown

16號愛人呢首都爛啦,大大小小場合都聽

Side Track就淨係簡啲慢到不得了既歌,唔悶死都訓左啦
而家啲香港人係咪唔識寫字
>吾
>甘
>米
>尼

我真係唔介意,反而依家唔知佢記唔得到咁多歌詞尋晚有兩、三首都甩左

習慣失戀都還可以,但係16號愛 ...
Ki 發表於 2013-12-22 18:26

就咁睇D 選曲真係差無可差
其實要揀hit 歌可唔可以唔好揀D 次次都唱但又唔係經典既歌
習慣失戀睇到個歌名都已經唔想聽
全場大合唱都係咁話
情人節有愛一個上一課唔揀

反而16 號愛人其實幾襟聽
這分鐘更愛你同告解簡直睇到個歌名都已經想嘔
唱埋明日恩典丫笨

完全諗唔明點解唱山口百惠
side track 唔夠精
hit 歌唔夠hit
選曲兩頭唔到岸
小朋友嘔像偽人勁叫漿人格破產
勁叫漿盲粉koalabear繼續煩膠

22/12

怯replace花千樹
笑3 發表於 2013-12-22 22:08

下…
花千樹正嘢喎

無霆鋒的場次應該會有這樣的變動

告解 -》損友
阿門 -》借過

source: 東方 ...
l00540 發表於 2013-12-22 15:13

Really @@

so good!!!

22/12

怯replace花千樹

我想听 麻烦你!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

睇今晚,JY good show!
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 79 +4

其實 JY 臨完場既時候話下次不如一場全慢歌 一場全快歌
逼大家入場睇 2 次
rIcKyK 發表於 2013-12-22 11:25

我真係唔介意,反而依家唔知佢記唔得到咁多歌詞尋晚有兩、三首都甩左

我地就係咁煩膠去之前話聽到厭 , 但去到聽到又會好開心
CunninG 發表於 2013-12-22 11:34

習慣失戀都還可以,但係16號愛人真係完全無心機聽
祖兒喊住唱甩嘴走音
joey2009 發表於 2013-12-22 16:14

蘋果有無試過寫好英皇既呢?!
世仇......睇黎都哂氣
>吾
>甘
>米
>尼

睇尾場
不知所謂

我要連續劇 & 續集~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

告解 -》損友
阿門 -》借過

source: 東方 ...
l00540 發表於 2013-12-22 15:13

密友得唔得

告解 -》損友
阿門 -》借過

source: 東方

根本就係
water:) 發表於 2013-12-22 11:35

現場氣氛比較重要既 .. 如果大家大合唱幾厭都變好聽既 (應該係)
逼大家入場睇 2 次
rIcKyK 發表於 2013-12-22 11:25

容祖兒唔好送自己去死

CunninG 發表於 2013-12-22 11:34

根本就係
煙花紀 79 +4

習慣失戀同16號愛人次次都唱,真係厭到爆Encore個陣又聽到呢PART真係勁 ...
Ki 發表於 2013-12-22 11:19

逼大家入場睇 2 次

其實作為 JF , 有啲 PLUG 左但好少唱都可以擺上去唱

分身術、雙冠軍、抱抱其實唔差,習慣失戀、這分鐘更 ...
賴爽 發表於 2013-12-22 11:07

習慣失戀同16號愛人次次都唱,真係厭到爆Encore個陣又聽到呢PART真係勁
>吾
>甘
>米
>尼

其實好多時FANZ / 聽開JOEY 當然想聽多D SIDE TRACK
但其實好多NON FANZ 會因為咁好無癮

如果真係想聽 ,  ...
CunninG 發表於 2013-12-22 11:05

其實作為 JF , 有啲 PLUG 左但好少唱都可以擺上去唱

分身術、雙冠軍、抱抱其實唔差,習慣失戀、這分鐘更愛你真係救命到不得之了

其實好多時FANZ / 聽開JOEY 當然想聽多D SIDE TRACK
但其實好多NON FANZ 會因為咁好無癮

如果真係想聽 , 不如快D PUSH EEG 同JY 開番個MINOR CLASSIC

第一場試水溫,慢慢就會改RUNDOWN...
上次N6都係咁
煙花紀 79 +4

今次都係無去火星戀愛full ver

睇左啲片 美祖甩咀同忘詞情況異常嚴重啊

睇完個 rundown 有少少失望

快歌與其唱《喜喜》,不如唱《好事多為》

《告解》《阿門》好似上兩次都有唱,換《與蝶同眠》/《一拍兩散》仲好!

其實 《黃色大門>《牆紙》>《天窗》>《爭氣》>《赤地雪》,5首串成1 part,會幾有連貫性

Ending 《零時零分》,可以同《小日子》呼應返

而且美祖係唔係唔記得叫觀眾起身 加大力度我好想起身咖 不過佢唔叫我又唔好意思

第一場甩漏真係堅多 七不係咪甩咗一大段 而且啲歌同節日嘅關係真係好牽強 ...
belphemon 發表於 2013-12-22 01:46

應該係唔記得歌詞,阿祖呢部人肉歌詞機舊啦,失靈

今次用節日做主題,敗北處在於祖兒根本就無咁多呢類型既歌
無都緊要,你要凝造到個氣氛╱相關既歌曲
變左好多歌其實係攝時間,同個主題無關
>吾
>甘
>米
>尼

第一場甩漏真係堅多 七不係咪甩咗一大段 而且啲歌同節日嘅關係真係好牽強

遲d應該有續集同連續劇掛...

今日好唔穩定,唔好作準~應該過埋22 23先知所有野大概係點樣

隆重登場&加大力度最好反應@@不過節日theme唔特出 好多位好悶ZZZZ

最尾果PART既慢歌應該會係不停換

以下未睇RUNDOWN既請IGNORE:

akk 發表於 2013-12-22 00:25

原本睇完個rundown覺得好似麻麻地但睇完你段文字又令我好期待

蟲之家、朱古力萬歲,連續兩首Side cut,咁就cool down左個場
我的驕傲Remix改得好
不過接著個首又係唔多人識

空港呢Part唱多兩首都得啦,依家變左到喉唔到肺
牆紙呢到其實睇唔到佢個投影,不過之後又唱番啲大熱歌
之後煙霞氣氛好好呀,估佢唔到
>吾
>甘
>米
>尼

12月21日
開場時間: 2050

小日子
這分鐘更愛你
Talk
花千樹
習慣失戀
心淡

蟲之家
朱古力萬歲
心花怒放
...
tobby 發表於 2013-12-22 00:01

得一首輝陽咋

覺得快歌實在太多
同埋啲大熱歌真係唱到爛了lol (快慢都係)
真心想愛一個上一課 與蝶同眠 連續劇 續集 Be t ...
帥小寶` 發表於 2013-12-22 00:17

因為快歌去哂最尾個Part變左前段好似好悶咁

同埋因為太多衫要換,搞到好多悶場
頭一、兩個都OKAY

去到空港之前個段真係好悶
之但係空港呢Part勁正
好鍾意祖兒著裇衫,勁型,不過太短
>吾
>甘
>米
>尼

最尾果PART既慢歌應該會係不停換

以下未睇RUNDOWN既請IGNORE:
慢歌
第1首就喊左 估唔到
最SURPRISE係唱左煙霞
好多慢歌都唱到悶 但係堅好聽
我的驕傲REMIX討好左好多
同埋黃色大門個畫面靚到一個點
快歌
未知本身唱到悶 但係編曲+PART舞好型救返
終於無逃 但係喜喜仲係度
隆重登場同加大力度氣氛最好 但係呢PART無乜驚喜
今次個THEME少慢歌就預左 不過兩PART快歌都幾好睇 算係咁

睇完個list,聯想唔到同節日有咩關係
hehehaha 發表於 2013-12-22 00:18

情人節
復活節
母親節
暑假 !?
中秋節
萭聖節
聖誕節

覺得快歌實在太多
真心想愛一個上一課 與蝶同眠 連續劇 續集 Be t ...
帥小寶` 發表於 2013-12-22 00:17

我覺得快歌太少

希望之後換多d hit 慢歌
其實佢有好多慢歌都hit
但係唱來唱去都係gor d

睇完個list,聯想唔到同節日有咩關係

無錯
akk 發表於 2013-12-22 00:17

之後咁多場可以換翻愛一個上一課

覺得快歌實在太多
真心想愛一個上一課 與蝶同眠 連續劇 續集 Be true live
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 18
1. 拯救我自己 2. 告訴我 3. 慢性分手

估唔到快歌無左逃和越唱越強,仲以為必唱
爭氣,OnCall兩首,愛一個上一課,雙冠軍 ...
fifty1205 發表於 2013-12-22 00:15

oncall 尾場終極encore應該有啩

霆鋒嚟咗 ,所以唱告解?
l00540 發表於 2013-12-22 00:16

無錯

21/12 (SAT)
1. 小日子
2. 這分鐘更愛你
3. 花千樹
4. 習慣失戀
5. 心淡

6. 蟲之家
7. 朱古力萬歲
8. 心花 ...
rIcKyK 發表於 2013-12-22 00:07

霆鋒嚟咗 ,所以唱告解?

估唔到快歌無左逃和越唱越強,仲以為必唱
爭氣,OnCall兩首,愛一個上一課,雙冠軍
個Rundown麻麻地
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

好多歌都冇...不過想聽容祖兒既歌太多
點解仲唔肯唱與蝶同眠

千萬
煙霞 要晚晚都係rundown度ar
gordon0807 發表於 2013-12-22 00:04

agree!

跪求今晚第一場我們的美祖演唱會RUNDOWN

原來 tobby 已經打左

最尾快歌部份好正
又多舞台效果
氣氛好好 !!!

小天使--->接小日子應該咁