返回列表 發帖
初初見祖迷講到爛哂聲咁,聽落又無咁差
So far黎講暫時都好過N6
Ki 發表於 2014-1-2 22:35

有祖迷話祖兒唱歌嘅方法同N6嗰陣唔同, 無用咁多喉嚨聲,我唔係專業, 我唔識
但佢嘅意思都好似係話, 似係因為病左所以聲沙

Gem都話, 打左針...呢度啱啱開場, 梗係好架啦, 唔係打黎做咩呢...佢今次唔似N6淨爛聲咁簡單, 加上病左。 ...
jsgeying 發表於 2014-1-2 22:32

初初見祖迷講到爛哂聲咁,聽落又無咁差
So far黎講暫時都好過N6
而家啲香港人係咪唔識寫字
>吾
>甘
>米
>尼

就咁聽我又唔覺得差過N6喎
最起碼上面講野段片好過N6好多
不過再後啲就好難講 ...
Ki 發表於 2014-1-2 22:10

Gem都話, 打左針...呢度啱啱開場, 梗係好架啦, 唔係打黎做咩呢...佢今次唔似N6淨爛聲咁簡單, 加上病左。
梗係會唔同
佢依家有可能係 病嘅聲沙>爛聲嗰種沙
同埋上邊有人講左live band可以調個key,

霏妹同美Fi都未去咁啵
Manfong 發表於 2014-1-2 21:56

可能睇尾場呢

我都覺得無N6果種爛聲咁差...(又或者我要求低喇)
我選擇相信自己耳仔>聽人
加油! ...
tungbilly 發表於 2014-1-2 22:13

依家開始黎料啦
>吾
>甘
>米
>尼

不過再後啲就好難講 ...
Ki 發表於 2014-1-2 22:10

我都覺得無N6果種爛聲咁差...(又或者我要求低喇)
我選擇相信自己耳仔>聽人講
加油!

不過再後啲就好難講
>吾
>甘
>米
>尼

美漿去咗撐美祖 ..

Gem Tang:
雖然病了,雖然要打針開聲,但堅持落力表演,真的很佩服你的意志,你太棒了 ...
賴爽 發表於 2014-1-2 21:24

霏妹同美Fi都未去咁啵

賴爽 發表於 2014-1-2 21:07

好感動.........
=)

美漿去咗撐美祖 ..

Gem Tang:
雖然病了,雖然要打針開聲,但堅持落力表演,真的很佩服你的意志,你太棒了!今晚和剩下的四場加油加油加油!支持你,為你祈禱!!!

賴爽 發表於 2014-1-2 21:07

加油呀祖祖

其實concert會好過頒獎典禮 頒獎典禮播MMO系原Key
concert可以稍微降Key 好似N6噶「16號愛人」就應該系冇辦法之下降咗Key
唔洗扯咁高音冇咁辛苦。

佢係氣管炎+感冒
sad
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 79 +4

N6好好多.....無尋晚咁牽強
個陣頂多都係聲沙,唔會走音咁嚴重

P.S.睇左三場N6 ...
Ki 發表於 2014-1-2 20:42

聽到都心痛 見佢唱得真係好辛苦

OMG,爛聲情況仲差過N6

N6嗰陣, 又何嚐唔係呢....
其實呢啲咪就係Fans嘅矛盾
jsgeying 發表於 2014-1-2 20:36

N6好好多.....無尋晚咁牽強
個陣頂多都係聲沙,唔會走音咁嚴重

P.S.睇左三場N6
>吾
>甘
>米
>尼

唔打既就好似尋晚天窗咁
把聲一控制唔到就走音
Ki 發表於 2014-1-2 20:31

N6嗰陣, 又何嚐唔係呢....
其實呢啲咪就係Fans嘅矛盾

其實佢N6打左都仲係咁沙, 如果唔選擇退票, 我寧願佢唔打, 捱埋佢, 之後一次過休息返幾個月///
唉... ...
jsgeying 發表於 2014-1-2 20:12

唔打既就好似尋晚天窗咁
把聲一控制唔到就走音
>吾
>甘
>米
>尼

打針都唔係第一次01年,05年既莫拉維亞音樂會,10年既N6
Ki 發表於 2014-1-2 17:34

其實佢N6打左都仲係咁沙, 如果唔選擇退票, 我寧願佢唔打, 捱埋佢, 之後一次過休息返幾個月///
唉...

鍚佢既歌迷實接受架,見到自己偶像病到咁都無心情睇啦
買左黃牛個啲緊係話唔好啦,咁貴買飛你竟 ...
Ki 發表於 2014-1-2 16:12

買黄牛揮手。。。
如果以飛換飛,同一個位,其他買黃牛既人都冇所謂既@@?
twenty-seven 盧凱彤
https://www.youtube.com/watch?v=8rVMllAOvek

找一片白雲 找一些古怪路人
找一種色叫 光陰

有冇人有1/1 ENOCRE個rundown 呀?
軒少 發表於 2014-1-2 11:58

16號愛人 特別嘉賓 痛愛
=)

其實支針係D 咩藥離....會有咩副作用GA 0_0
bbtwins 發表於 2014-1-2 17:36

類固醇,有報導詳細介紹
>吾
>甘
>米
>尼

其實支針係D 咩藥離....會有咩副作用GA 0_0

希望抖左一晚會好D啦
之前聽過千嬅係電台講話打開聲針係超傷身...
希望JOEY唔好為左做好個show去到打開聲針 ...
8283 發表於 2014-1-2 17:31

打針都唔係第一次01年,05年既莫拉維亞音樂會,10年既N6
>吾
>甘
>米
>尼

希望抖左一晚會好D啦
之前聽過千嬅係電台講話打開聲針係超傷身...
希望JOEY唔好為左做好個show去到打開聲針咁唔錫身啦

回復 882# Ki

睇離已經到左极限了  要快D 休息先得

回復  stephybest

其實沉日戈場佢係米都係爛聲?  定係去到903先爛?
bbtwins 發表於 2014-1-2 17:22

啲人話初頭無乜事,去到另眼相看有啲沙
但係唔係去到叱吒個陣咁嚴重!
>吾
>甘
>米
>尼

回復 880# stephybest

其實沉日戈場佢係米都係爛聲?  定係去到903先爛?

其實如果捱唔到要退飛, 祖粉接唔接受? 定病聲都照聽?
timmy 發表於 2014-1-2 15:56

祖兒實捱到!n6爛聲都可以撐住,今次實得!

timmy 發表於 2014-1-2 15:56

鍚佢既歌迷實接受架,見到自己偶像病到咁都無心情睇啦
買左黃牛個啲緊係話唔好啦,咁貴買飛你竟然話退飛
>吾
>甘
>米
>尼

唔知佢今日點呢, 真係好唔想佢打開聲針, 但, 佢為左個con, 好大可能會打...
jsgeying 發表於 2014-1-2 15:10

其實仲有五場無可能唔打
佢琴日把聲已經好沙

唔知佢今日點呢, 真係好唔想佢打開聲針, 但, 佢為左個con, 好大可能會打...

衰極都有個譜既
點都好過N6爛聲
stephybest 發表於 2014-1-2 04:18

我覺得尋晚把聲仲衰喎
係佢一講野就知佢病
高音輕輕帶過都無問題
要用力個啲位真係係咁先
>吾
>甘
>米
>尼

good show

有冇人有1/1 ENOCRE個rundown 呀?

回復  npk

聽日睇。。。唔知會點
SANG 發表於 2014-1-2 04:07

衰極都有個譜既
點都好過N6爛聲

回復 868# npk

聽日睇。。。唔知會點

31號氣氛真係好好

敬業Jo多休息啊

把聲沙晒

唔舒服仲要趕兩場 心痛美祖

31號場真係好正 對比起今日D氣氛 不過都GD SHOW!! 祖要養好聲

希望阿祖唔好唔開心,努力完成埋呢5場佢

希望今日早D唱完去叱吒

我個邊全部起哂喎,勁好氣氛
個個都大聲唱,超正
Ki 發表於 2014-1-1 19:16

我果邊見到200蚊都企起身!!!

琴日個場個氣氛真係超好
但Encore真係好多人都唔想再聽誰來愛我同痛愛
我想聽個D又無...小天使煙霞花千樹個 ...
阿淦 發表於 2014-1-1 19:23

係囉CUT鬼哂:( 跟住ENCORE又唔係唱番:(

真係好睇運數上論壇見有Fans附近有人戴住headphone聽歌
Ki 發表於 2014-1-1 19:30

我果邊試過D人完全唔郁

睇左25 好似冇以前咁好睇
kia雄 發表於 2014-1-1 20:04

係得果日D氣氛無啦啦好差!!!