返回列表 發帖
羊生話
tobby 發表於 2013-12-31 12:16

太好了睇個3場都係變色棒

一面之緣?!

淨係知尾場一定有
報導所謂既新年及年初一照推斷就係除夕,即係今晚(都唔知啲記者點做野,咁都可以打得錯)

楊生有見螢光棒的作用甚大,表示讓螢光棒除了在新年派發給歌迷外,尾場當日亦會派發使用。
http://www.hkdailynews.com.hk/enews.php?id=310179

老闆楊生認為熒光棒非常有用,表示年初一及尾場當天都會派發。
http://www.singpao.com/yl/yltt/201312/t20131226_480457.html
而家啲香港人係咪唔識寫字
>吾
>甘
>米
>尼

今晚有變色棒?
即系免費送吾洗出面買定?
我今晚睇↖(^▽^)↗
甜蜜有多少天 有效期

淨係知尾場一定有
報導所謂既新年及年初一照推斷就係除夕,即係今晚(都唔知啲記者點做野,咁都可以打得錯{ ...
Ki 發表於 2013-12-31 14:02

年初一 係咪有 Part 2

年初一  係咪有 Part 2
賴爽 發表於 2013-12-31 16:09

踩軟硬場

希望今晚有連續劇同續集...

今晚good show!!!
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

聽晚6點半

淨係知尾場一定有
報導所謂既新年及年初一照推斷就係除夕,即係今晚(都唔知啲記者點做野,咁都可以打得錯{ ...
Ki 發表於 2013-12-31 14:02

今晩除夕已用變色棒

希望今晚有連續劇同續集...
軒少 發表於 2013-12-31 17:53

正,今晩31號ENCORE~~

越唱越強
16號愛人
連續劇
續集

誰來愛我
一拍兩散
痛愛   

最衰CUT左 小天使 & 煙霞

今晚真係HIGH到震呀!
氣氛超級咁好

不過老是聽到個堆Encore歌,好不爽
>吾
>甘
>米
>尼

已癲。
一日JF,一世JF。

最衰CUT左 小天使 & 煙霞 X2 缺憾美 lol
twenty-seven 盧凱彤
https://www.youtube.com/watch?v=8rVMllAOvek

找一片白雲 找一些古怪路人
找一種色叫 光陰

我把聲已經爛哂
山頂都企哂起身真係好癲

我把聲已經爛哂
山頂都企哂起身真係好癲
loyun 發表於 2014-1-1 03:14

爛聲X2
    山頂既JF仲癲 lol

=================
btw今晚有鄭列瓊
https://www.youtube.com/watch?v=8rVMllAOvek

找一種色叫 光陰

今晚真係正爆 零瑕疵 倒數氣氛好好
>3<

今晚真係正爆 零瑕疵 倒數氣氛好好
janickfu 發表於 2014-1-1 03:19

正到爆,我仲想追加尾場,HAHA

我把聲已經爛哂
山頂都企哂起身真係好癲
loyun 發表於 2014-1-1 03:14

我係山頂位= =就係起身果D人...

我都係山頂位幫手加大力度果啲,好high!
搞到完左騷即刻有種失落感,好想再睇!!!
女金真係走唔甩,食硬糊xDD
甜蜜有多少天 有效期

我都係山頂位幫手加大力度果啲,好high!
搞到完左騷即刻有種失落感,好想再睇!!!
女金真係走唔甩,食硬 ...
TM_1211 發表於 2014-1-1 04:21

我覺得呢次都好睇..但係冇上次N6咁好睇...有可能係我排歌果方面我覺得比上次差..但係又因為倒數關係..所以勁HIGH...!

我本身真係麻麻加大力度呢首歌,但係去到CONCERT呢隻歌真係冇得輸,成晚最HIGH!

正!! 嗌到聲都沙

31號呢場真係叫到喉嚨痛.
我嗰區空港開始就全部企曬.氣氛應該係咁多個演唱會之最.
Fiona sit

睇左12月31
嗌到聲沙出汗!!

前所未有咁正...
我坐31行.. 喜喜開始附近所有人都企晒起身!!
HIGH翻天!!!

睇左12月31
嗌到聲沙出汗!!

前所未有咁正...
HIGH翻天!!! ...
脆香雞翼 發表於 2014-1-1 12:08

羨慕

點解24號無倒數㗎

睇左12月31
嗌到聲沙出汗!!

前所未有咁正...

X2!!!!!!
嗌無晒聲 - -

無聊小發現: 佢琴既唱晒咁多年既叱吒十大

X2!!!!!!
我嗌無晒聲 - -

無聊小發現: 佢琴既唱晒咁多年既叱吒十大 ...
CunninG 發表於 2014-1-1 13:14
勁 咁都留意到 但 仲有 愛一個上一課… 遺憾 其實呢首歌好多人識 反應又好 佢可以唱少首 encore大路歌 而唱愛一個上一課

我係山頂位= =就係起身果D人...
MarCo 發表於 2014-1-1 04:11

我都係 好正 全程每一首歌我都跟住唱

失控唱好大聲XD
>3<

睇左12月31
嗌到聲沙出汗!!

前所未有咁正...

你地咩區??我藍區個邊隆重登場先有人起身不過確實好high又一齊玩人浪

勁 咁都留意到 但 仲有 愛一個上一課… 遺憾 其實呢首歌好多人識 反應又好 佢可以唱少首 encore大路歌 而唱 ...
karson 發表於 2014-1-1 13:18

愛一個上一課我等佢唱 點知唱痛愛

今晚真係HIGH到震呀!
氣氛超級咁好

不過老是聽到個堆Encore歌,好不爽 ...
Ki 發表於 2014-1-1 02:57

聽到悶了不過大合唱係幾high既 最衰就時間cut左小天使同煙霞 sosad

聽到悶了不過大合唱係幾high既 最衰就時間cut左小天使同煙霞 sosad
antiware 發表於 2014-1-1 13:57

個個聽到佢話想唱誰來愛我都嗌唔好不過可能顧及Non-JF多啲啦,話哂都係倒數場
所以唱哂啲經典歌出黎

反而我想知Carl叔叔想點個首係咩歌,見到祖兒話唔好

唔係「啲香港人」遲到駛鬼CUT歌咩,食屎啦!
九點半開SHOW都要遲到,真係無得救!!
>吾
>甘
>米
>尼

Joey好fit

Joey 入左醫院,OMG 撐住呀

Joey 入左醫院,OMG 撐住呀
阿薯 發表於 2014-1-1 16:01

保重啊

YESYESYES!!! 睇左31號, 再睇尾場!!!!!
好期待呀!!!!!!!!

好想聽想得太遠!!!

X2!!!!!!
我嗌無晒聲 - -

無聊小發現: 佢琴既唱晒咁多年既叱吒十大 ...
CunninG 發表於 2014-1-1 13:14

無唱愛一個上一課

氣氛好到爆
不過冇小天使!!!!

最後唱完痛愛仲有人叫encore叫咗一排
以為佢會出嚟

你地咩區??我藍區個邊隆重登場先有人起身不過確實好high又一齊玩人浪 ...
antiware 發表於 2014-1-1 13:53

我黃區,係祖問"你地唔係仲坐係度呀? " 個時先起身
不過都一路ok high,附近一有人嗌,我就跟住嗌

找一種色叫 光陰

我紅區...等左好耐先等到祖兒開口叫玩人浪><
係山頂位果度真係有啲無癮,啲人比較被動,排歌果度真係唔夠好
好想佢唱一連串快歌既時候喪跳,喜喜果度已經勁想企起身,有買680就好啦
甜蜜有多少天 有效期

今晚都廢到爆嗰支螢光棒
>吾
>甘
>米
>尼

係山頂位果度真係有啲無癮,啲人比較被動,排歌果度真係唔夠好 ...
TM_1211 發表於 2014-1-1 17:36

我都係坐近山頂位,但我果邊算係多人企起身喎
我諗都係睇下有冇d投入既主動既人坐附近je

隆重登場同加大力度個情景真係好深刻
特別係隆重登場全部螢光棒/天花燈變哂黃色
真係好好好好好好靚,果種置身其中真係要睇現場先感受到

個個聽到佢話想唱誰來愛我都嗌唔好不過可能顧及Non-JF多啲啦,話哂都係倒數場
所以唱哂啲經典歌出黎{:1_1 ...
Ki 發表於 2014-1-1 15:44

真係超多non jf, 最尾仲encore緊個陣有一批人走左, 咩事

係山頂位果度真係有啲無癮,啲人比較被動,排歌果度真係唔夠好 ...
TM_1211 發表於 2014-1-1 17:36

係囉=.= 380個堆全部都勁被動 喜喜個度我本身起左, 之後見無人起被迫坐反低
(明明680全場起哂, 咩事)
睇得有點兒唔夠盡興...可能380太多non jf
下次要買前排

係囉=.= 380個堆全部都勁被動 喜喜個度我本身起左, 之後見無人起被迫坐反低
(明明680全 ...
antiware 發表於 2014-1-1 19:13

我個邊全部起哂喎,勁好氣氛
個個都大聲唱,超正
>吾
>甘
>米
>尼

我都係坐近山頂位,但我果邊算係多人企起身喎
我諗都係睇下有冇d投入既主動既人坐附近je

隆重登場同加大力 ...
tungbilly 發表於 2014-1-1 18:56

31號算好架啦, 起碼隆重登場開始企我睇24個場 就算美祖出埋聲叫起身都無人起
香港人幾時睇演唱會變得咁被動
真係喊都無謂

我個邊全部起哂喎,勁好氣氛
個個都大聲唱,超正
Ki 發表於 2014-1-1 19:16

你就好啦唔同區, 氣氛都有咁大分別
d人買飛入黎dry聽歌
我唔好自己屋企開喇叭聽 :o)

琴日個場個氣氛真係超好
但Encore真係好多人都唔想再聽誰來愛我同痛愛
我想聽個D又無...小天使煙霞花千樹個D...

你就好啦唔同區, 氣氛都有咁大分別
d人買飛入黎dry聽歌
我唔好自己屋企開喇叭聽 :o) ...
antiware 發表於 2014-1-1 19:19

真係好睇運數上論壇見有Fans附近有人戴住headphone聽歌
>吾
>甘
>米
>尼

31號算好架啦, 起碼隆重登場開始企我睇24個場 就算美祖出埋聲叫起身都無人起
香港人幾時睇演唱會 ...
antiware 發表於 2014-1-1 19:16

不過無辦法,總有木頭人出現,只係睇自己好無彩
今次快歌part用喜喜同跑步機上開頭總覺得唔夠power(編曲上覺得可以再盡d)
同埋水晶球一出黎之後就快歌,可能個氣氛轉得太急
所以都係要去到隆重登場先high爆
btw,其實覺得結他part可以加埋澎湃囉
真係好岩氣氛,就算祖唔彈都可以齋唱架麻
依家得2首太唔夠!