返回列表 發帖
佢都好耐冇開三面台了
Wonders 發表於 2013-8-2 17:40

對上係幾時???

對上係幾時???
kenny1102 發表於 2013-8-4 08:06 PM

Sony Ericsson ONE LIVE ONE LOVE 容祖兒·姚珏莫拉維亞交響樂團音樂會2006

Sony Ericsson ONE LIVE ONE LOVE 容祖兒·姚珏莫拉維亞交響樂團音樂會2006
Qmen 發表於 2013-8-4 21:39

淨計個人紅館演唱會呢??~

淨計個人紅館演唱會呢??~
kenny1102 發表於 2013-8-4 09:44 PM

~H2O+容祖兒美麗在望慈善演唱會2000

有冇人發覺其實1314 同blooming個feel 好似?

今次4面台:DDDDD

今次4面台:DDDDD
julianchan 發表於 2013-8-6 16:36

好野! 少樣野擔心
依家只係擔心買唔買到飛

btw,祖話最想係1314唱honey
咁side?

好想祖兒演唱會唱 與蝶同眠

好想祖兒演唱會唱 與蝶同眠
PerryXD 發表於 2013-8-6 21:05

我想聽再SIDE D
我的麻煩男友
去火星戀愛
男朋友與歌
天氣報告
金銀島
吹沙入眼
Give Love a Break
走著睡
遲鈍
候鳥樹
呢10隻-_-好想CUT哂D痛愛呀心淡佢

我想聽再SIDE D
我的麻煩男友
去火星戀愛
男朋友與歌
天氣報告
金銀島
吹沙入眼
走著 ...
艾石仔 發表於 2013-8-6 21:56

忘憂草
最後勝利
借過
你是我堅強的唯一理由
何苦
早有預謀
愛一個上一課(原版)
特別嘉賓
勉強幸福
傷神
渴望晨曦的女孩
貪嗔癡
故弄玄虛

命苦
r u ready 4 me
銀蛋伴小貓
whatˊs up
瘦身大法
寂寞大道
心賊難防

我想聽再SIDE D
我的麻煩男友
去火星戀愛
男朋友與歌
天氣報告
金銀島
吹沙入眼
走著 ...
艾石仔 發表於 2013-8-6 21:56

與蝶 根本唔係唔係side track ..
但主打歌入面係唱得live最少
而我又好中意

我都好想聽與蝶同摩登時代

想聽:

罪魁
早有預謀
美麗在望
可歌可泣
空港
花千樹
歌姬
搜神記
愛一個上一課
加大力度
神魂顛倒
Honey!
呼天不應
隆重登場
另眼相看

最想聽:

與蝶同眠
朱古力萬歲
候鳥樹
男朋友與歌

其實有好多都想佢唱

一直看見天使、小天使、圓謊、蒸餾(聖誕跨年期唱呢首岩晒)
堂堂男人、最後的茱麗葉、蜉蝣、摩登時代、損友、還未、與蝶同眠、我也不想這樣
去火星戀愛(想聽多次靚聲版)、紅牌出場、混血兒、最後勝利、四面台、傷神
候鳥樹、派對機器、心甘命抵、罪魁、沙堡壘、阿門、貪嗔癡、男朋友與歌

係喎!! 蒸餾係呢個檔唱真係fit哂又sweet
成日淨係記得一定要唱chihuahua而忘記左佢XD

其實可唔可以唔好再唱痛愛心淡果堆歌

艾石仔 發表於 2013-8-7 09:32

不如數下joey有幾多首成日都唱但又唔會厭既歌仲好

艾石仔 發表於 2013-8-7 09:32

痛愛我覺得可能會開始少唱
但心淡始終係大合唱必備,concert既話難避開

痛愛我覺得可能會開始少唱
但心淡始終係大合唱必備,concert既話難避開
tungbilly 發表於 2013-8-7 10:01

心淡真係無可能唔唱 入場始終唔係全部死忠
起碼都有 7 成既人都會期待全場大合唱

心淡真係無可能唔唱 入場始終唔係全部死忠
起碼都有 7 成既人都會期待全場大合唱  ...
賴爽 發表於 2013-8-7 13:22

不過又真係幾warm既
始終紅館4面台大合唱個下真係幾震撼同感動
但講真既,呢排聽返cd版既心淡呀習慣失戀呀
係比live無咁大感染力,無論唱定arragement

JOEY(話)會唱HONEY!

07年噶专辑都好好听,华丽邂逅,心花怒放等等

係喎!! 蒸餾係呢個檔唱真係fit哂又sweet
成日淨係記得一定要唱chihuahua而忘記左佢XD ...
tungbilly 發表於 2013-8-7 09:23

諗諗下 仲有幾首都想佢唱
加大力度 (呢首演唱會唱應該幾得,節奏夠強)、借過、金銀島、早有預謀、心賊難防

必(其實係想)唱主打:

愛一個上一課 (認認真真唱一次原版)
想得太遠 (其實除左N6 唱過一晚都好少唱)
抱抱 (唱幾多次都唔會厭)
特別嘉賓
與蝶同眠
愛怪物的你
華麗邂逅/心花怒放/陪我長大
可歌可泣
搜神記
一拍兩散 (原key)

non-plug 正野:
候鳥樹
煙霞
罪魁
圓謊
心甘命抵
上次坐飛機/冬眠
(應該冇可能)
男朋友與歌
身驕肉貴
暖光

都係K 歌多
小朋友嘔像偽人勁叫漿人格破產
勁叫漿盲粉koalabear繼續煩膠

諗諗下 仲有幾首都想佢唱
加大力度 (呢首演唱會唱應該幾得,節奏夠強)、借過、金銀島、早有預謀、心賊難 ...
eason 發表於 2013-8-8 00:03

加大力度(同另眼相看)應該必唱架喇
其實微訪談之後祖真係比左好多希望我地LoL
如果做到一半,都肯定係咁多次concert最新鮮既一次

如果真係咁想聽SIDE TRACK,
不如等下係咪真係有SIDE TRACK演唱會

其實有少少想佢唱其他歌手(non EEG)嘅歌.

好似好耐都冇請過嘉賓了.
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

stephybest 發表於 2013-8-8 19:06

睇怕永遠都唔會成事,
之前N6果陣已經講過話開

次次微訪談都有人問,佢幾乎都會回覆 唔會忘記,應該會成事,就系唔知幾時
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

「愛怪物的你」、「借過」、「摩登時代」、「損友」
強烈要求「煙霞」+「圓謊」+「愛一個上一課」(原版)
其實我覺得「獨照」都聽得下!!
同埋可以唱下1、2首人哋噶歌我覺得都ok!
可唔可以請Pakho上嚟一齊唱「天窗」

睇怕永遠都唔會成事,
之前N6果陣已經講過話開
笑3 發表於 2013-8-9 19:22

咁今次感覺上真實好多
N6果次就擺明即興講出黎je

個人都有幾首歌好好好好好好想佢唱:
Now and Forever
一直看見天使
說真的
男朋友與歌
我的麻煩男友
金銀島
朱古力萬歲
麻煩你 (希望佢今次演唱會再唱)
爭氣(雖然呢首唱左好多次,但都想聽到)

几时开始正式卖票呢

其實大家覺唔覺得680 堅貴?
唔止針對講祖祖
其他歌手都加到680
而家D 演唱會市況咩事?
點都要賺到盡?

其實大家覺唔覺得680 堅貴?
唔止針對講祖祖
其他歌手都加到680
而家D 演唱會市況咩事?
點都要賺到盡? ...
hkay 發表於 2013-8-11 00:06

無端端一加加到去$680
祖兒呢個都算好啦,山頂位$200
何韻詩果個要$250

講緊年頭都係$480,跟住好似三、四月開始就無端端加價

方唔係啲主辦單位見到台灣啲歌手黎香港收得咁貴都咁多人去睇
又覺得幾年無加價,所以一加就加兩舊水咩

無端端一加加到去$680
祖兒呢個都算好啦,山頂位$200
何韻詩果個要$250

講緊 ...
Ki 發表於 2013-8-11 00:20

我覺得580 都勉強可以接受
個個演唱會都680 真係唔知咩事

我覺得580 都勉強可以接受
個個演唱會都680 真係唔知咩事
hkay 發表於 2013-8-11 01:03

係,我都覺,始終依家咩都貴左,加少少係可以接受但係一下子加兩舊水真係

呢句說話我11年講到依家「乜都加,係人工無得加」

回復 89# Ki

总体比大陆尼边平好多

回復  Ki

总体比大陆尼边平好多
叱咤吃喳喳 發表於 2013-8-12 20:16

講就咁講啫,雖然相比之下你地睇演唱會係一個奢侈活動但係一下子加咁多真係唔係幾接受到

我其實想聽北海道

好期待!!!~~~~~

其實有好多都想佢唱

一直看見天使、小天使、圓謊、蒸餾(聖誕跨年期唱呢首岩晒)
堂堂男人、最後的茱麗葉、 ...
eason 發表於 2013-8-7 00:15

最想聽到 close up 同 ATFU ge side track
花滿地
奇樹滿林
一朵花跟森林
你決定了哪邊合襯沒有...?

其實perfect 10果次算唔算唱左好多side track,咩歌姬、Mad About You、沙堡壘、朱古力萬歲都有唱,竟然連第一次我想醉都有添

想問吓知唔知幾時公開發售?

回復 96# dorispeko

9月
love wins!

演唱會Poster登場啦......
我覺得Over左,半身已經好好,已經咁樣好怪(最明顯係執走左張凳呢下)

而家啲香港人係咪唔識寫字
>吾
>甘
>米
>尼

Joey挑戰自己性感底線

Joey挑戰自己性感底線
discovered 發表於 2013-8-19 17:15

定係挑戰大家底線 遲下如果用呢幅係紅隧做banner我驚d老人家心臟有事嘅嚇到R.I.P.

Oops 原來紅隧一早拒登 呢d未良心企業

定係挑戰大家底線 遲下如果用呢幅係紅隧做banner我驚d老人家心臟有事嘅嚇到R.I.P.{ ...
kingsfacheung 發表於 2013-8-19 17:34

So scary! a little over...
別過身 只看到幕正搖動
但那邊座位經已空
是哪位贈我思念無盡?

So scary!  a little over...
chocoholic 發表於 2013-8-19 17:46

唔只a little啦,完全無關係唔明點解要影到咁
而家啲香港人係咪唔識寫字
>吾
>甘
>米
>尼