返回列表 發帖
我見香討有人插joey
Cm朋友(non fans)你地睇完點諗呀?
你地會體諒定點??
Chun2009 發表於 2014-1-6 15:15

咁都插
d人有冇人性

我見香討有人插joey
你地會體諒定點??

Take it easy!~

總會有人唔鍾意佢,要搞事。

我見香討有人插joey
你地會體諒定點??

插lar 插lar 籮底橙嗰啲人咪冇人插lor
    JY大可以cancel咗個show佢,但系佢冇咁做,為咩?為賺多幾場噶錢?

每個show一定有人讚有人彈 唔洗睇得太上心

美祖加油!good show tonight

病到無聲,要打針都要為觀眾唱落去。都唔知點解有人會插。

舊日回憶的山丘,最好時光,分身術Joey我愛你!!!
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

舊日回憶的山丘,最好時光,分身術Joey我愛你!!!
TT进化论 發表於 2014-1-6 23:49

16號愛人
舊日回憶的山丘
最好時光
連續劇
爭氣
分身術
痛愛

病到無聲,要打針都要為觀眾唱落去。都唔知點解有人會插。
kaven 發表於 2014-1-6 20:14

Joey無打到針,靠意志克服咋

ps今晚無唱續集,不過會落Dvd

今晚氣氛好過前14場!
無敵!2357完場

說好的Be true,無了?

Bye JY1314! SEE U NEXT TIME

舊日回憶的山丘
最好時光
連續劇
爭氣
分身術
痛愛
l00540 發表於 2014-1-7 00:07

好正
有埋續集就好

舊日回憶的山丘
最好時光
連續劇
爭氣
分身術
痛愛
l00540 發表於 2014-1-7 00:07

仲有隻 16 號愛人

說好的Be ture,無了?
rubylovessss 發表於 2014-1-7 00:12

開場前有播歌,個陣Fans Club有唱

Encore個陣係完全無機會俾佢地去做野
而家啲香港人係咪唔識寫字
>吾
>甘
>米
>尼

始終都係冇蝶蝶sosad

關於打開聲針,祖兒今晚都親自解釋左

「話外界連日黎既報導都有啲誤會,其實我無打開聲針,我知打開聲針係好傷身體,我仲想之後唱落去....」

唔係exact wordings
>吾
>甘
>米
>尼

關於打開聲針,祖兒今晚都親自解釋左

「話外界連日黎既報導都有啲誤會,其實我無打開聲針,我知 ...
Ki 發表於 2014-1-7 00:47

佢好似話佢為咗第時老啲仲可以跳舞 所以唔打針

wchan2013 發表於 2014-1-7 00:50

係呀.....哈哈!開心得濟咩都唔記得哂
>吾
>甘
>米
>尼

今晚氣氛好過前14場!
無敵!2357完場
julianchan 發表於 2014-1-7 00:09

明顯1231氣氛好過尾場wor

今晚把聲算係比我想像中好。

部份歌曲降左KEY,反正又唔一定係要高音先好聽,勉強無幸福,佢都算俾左觀眾交待。

今晚星級座上客有張敬軒、關智斌、鄭欣宜、許廷鏗、謝安琪、鄭俊宏、林欣彤、周麗淇、陳偉霆。

感動!fans整左video

始終都係冇蝶蝶sosad
jasonng 發表於 2014-1-7 00:46

與蝶?
呢首一要佢把聲好fit 先唱到
我寧願佢唔好唱住都好過夾硬嚟
JOEY 麻煩你真係認真放個長假啦

今晚把聲算係比我想像中好。

部份歌曲降左KEY,反正又唔一定係要高音先好聽,勉強無幸福,佢都算俾左觀眾 ...
Nermous 發表於 2014-1-7 01:06

Kay去左
magmag棒左2次大師姐場

說好的Be ture,無了?
rubylovessss 發表於 2014-1-7 00:12

TRUE都可以串錯
呢個MISTAKE真係好核突AR...........

1314雖然唔夠NO. 6 好睇
但係今次呢個JOURNEY真係好EMOTIONAL
好彩JY完成到個SHOW

氣氛好好
把聲比想像中好

我把聲沙到一個點了

好完美的concert
多謝祖兒
又係時侯幻想兩三年後既joey會以咩狀態表演~

佢話下次仲會跳舞

舊日回憶的山丘祖祖有冇背好歌詞?

舊日回憶的山丘祖祖有冇背好歌詞?
bagfgfcde 發表於 2014-1-7 06:51

最搞笑係唱到最尾幾句先去睇歌詞我心諗你唔熟既話不如一開始就拎住歌詞唱,
好過唱到一pat pat....

Kay去左
magmag棒左2次大師姐場
KennyCheng23 發表於 2014-1-7 01:35

仲有美鏗,鄭俊泓,同欣宜

我把聲沙到一個點了
賴爽 發表於 2014-1-7 02:06

尋晚藍區山頂的朋友都起晒身

好完美的concert
多謝祖兒
又係時侯幻想兩三年後既joey會以咩狀態表演~ ...
Bebu 發表於 2014-1-7 02:06

我覺得佢就結婚生仔
=)

下次都5知幾時開lu…
=)

明顯1231氣氛好過尾場wor
loyun 發表於 2014-1-7 01:03

快歌個PART兩晚應該差唔多
今日我坐得前過31號,唔知$200個啲有無企哂起身
但我眼見幾乎所以$680都企哂係到,超正
>吾
>甘
>米
>尼

快歌個PART兩晚應該差唔多
今日我坐得前過31號,唔知$200個啲有無企哂起身
但我眼見幾乎所以$680都企哂係 ...
Ki 發表於 2014-1-7 09:47

快歌山上人無1231企得咁多XD 同埋歡呼無咁大聲..不過今晚都好大聲

今晚多過1231好多係笑聲XD

快歌山上人無1231企得咁多XD 同埋歡呼無咁大聲..不過今晚都好大聲

今晚多過1231好多係笑聲XD ...
loyun 發表於 2014-1-7 09:50

但係今晚幾乎每唱完一段都起哄喎
呢樣野31號就唔夠今晚咁勁啦

佢今晚啲GAG好過廿一號晚好多
>吾
>甘
>米
>尼

雖然有瑕疵 但係以joey病同無打開聲針下 已經係唱得好好 掂
仲有位特別嘉賓 miffy 兔出場 係唔係之前咁多場都無 因為好似無聽過睇其他場嘅人提過...
我坐藍區山頂位 好多觀眾都有坐係位到用力揮棒 同埋係位跟住唱 到隆重登場先有多少少人企係到 氣氛算係咁

講真 隆重登場呢首作為廣東歌嘅跳舞歌 炒到現場氣氛好high 無得輸 正

wchan2013 發表於 2014-1-7 00:50

因為類因醇好傷關節

恭喜祖祖撐過左1314, 好好休息!

雖然有瑕疵 但係以joey病同無打開聲針下 已經係唱得好好 掂
仲有位特別嘉賓 miffy 兔出場 係唔係之前咁多場 ...
wchan2013 發表於 2014-1-7 10:12

MIFFY限定一場,是夜之特別嘉賓
隆重登場<---真係無得輸!
係一聽到INTRO你就勁HYPER個種歌
>吾
>甘
>米
>尼

MIFFY HO DUCK2 AR..

佢話下次仲會跳舞
stephybest 發表於 2014-1-7 02:17

太好了

但係今晚幾乎每唱完一段都起哄喎
呢樣野31號就唔夠今晚咁勁啦

佢今晚啲GAG好過廿一號晚好多 ...
Ki 發表於 2014-1-7 09:53

31係無時無刻都狂起哄喎XD 一開場d人 din到散場XD 開左燈仲賴死唔走嗌Encore 同保安僵持XD

我覺得31係超開心同興奮!!尋晚就開心興奮感動歡笑樣樣齊,小天使佢喊到唱唔到,大合唱真係好感動!! 最好時光佢以為無人這識,點知全場大合唱,好正!!

Miffy 出場佢唔理,繼續同人握手超好笑XD Miffy跳加大力度更加笑到我同我個frd標眼水XD

31係無時無刻都狂起哄喎XD 一開場d人 din到散場XD 開左燈仲賴死唔走嗌Encore 同保安僵持XD

我覺得3 ...
loyun 發表於 2014-1-7 12:24

啲人話MIFFY入面藏住的係劉浩龍,跟住佢話MIFFY識跳加大力度,肯定唔係佢啦

啲人話MIFFY入面藏住的係劉浩龍,跟住佢話MIFFY識跳加大力度,肯定唔係佢啦 ...
Nermous 發表於 2014-1-7 12:26

Joey : 等我睇下佢係邊個先(伸個頭去裝miffy頭入面), 我唔識佢架!

XDXDXDXD

我覺得3 ...
loyun 發表於 2014-1-7 12:24

31號晚真係成個演唱會最好氣氛、最勁既一晚
完左ENCORE都仲有人留係到等SECOND ENCORE

不過尋晚就幾乎幾時都係大合唱時間
>吾
>甘
>米
>尼

期待演唱會DVD!!!!!場場錄影場就算同一首歌都有唔同精彩位, 唔知DVD會點取捨

其實miffy係邊個?
初初以為係劉浩龍
點知Joey又話唔係