返回列表 發帖
字體終於唔係新細明體喇
其實就字既美感,1314係會靚過一生一世既
同埋無謂咁講到白哂喇
但我覺得呢個檔怪怪地@@ 點解唔27/12-1/1先
之後加場先加返xmas檔呢
因為想加後唔加前?

祖祖話演唱會前精選
先入演唱會主題曲同出色
KYC0347 發表於 2013-8-1 13:42

confirm?
係的話就無咁擔心2nd ver
雖然有moov live

祖兒係唔係第一次演唱會賣 $680 ?? 終於跟貼市況喇喎
kman1130 發表於 2013-8-2 16:45

其實我本身真係perfer最多加到580
始終SL果時見佢地咁好無加到,點知今次一加加200

會唔會係開三面台
所以加成$200拉上補下?
l00540 發表於 2013-8-2 17:20

唔希望三面,咁難得拎到跨年檔
4面台真心high好多,同埋紅館真係唔適合做3面台,特別係對角果隻3面台

今次4面台:DDDDD
julianchan 發表於 2013-8-6 16:36

好野! 少樣野擔心
依家只係擔心買唔買到飛

btw,祖話最想係1314唱honey
咁side?

係喎!! 蒸餾係呢個檔唱真係fit哂又sweet
成日淨係記得一定要唱chihuahua而忘記左佢XD

其實可唔可以唔好再唱痛愛心淡果堆歌
艾石仔 發表於 2013-8-7 09:32

痛愛我覺得可能會開始少唱
但心淡始終係大合唱必備,concert既話難避開

心淡真係無可能唔唱 入場始終唔係全部死忠
起碼都有 7 成既人都會期待全場大合唱  ...
賴爽 發表於 2013-8-7 13:22

不過又真係幾warm既
始終紅館4面台大合唱個下真係幾震撼同感動
但講真既,呢排聽返cd版既心淡呀習慣失戀呀
係比live無咁大感染力,無論唱定arragement

諗諗下 仲有幾首都想佢唱
加大力度 (呢首演唱會唱應該幾得,節奏夠強)、借過、金銀島、早有預謀、心賊難 ...
eason 發表於 2013-8-8 00:03

加大力度(同另眼相看)應該必唱架喇
其實微訪談之後祖真係比左好多希望我地LoL
如果做到一半,都肯定係咁多次concert最新鮮既一次

睇怕永遠都唔會成事,
之前N6果陣已經講過話開
笑3 發表於 2013-8-9 19:22

咁今次感覺上真實好多
N6果次就擺明即興講出黎je

唉... 洗唔洗咁over... 果然係陳漫
根本係小日子同1314 preview比左錯覺我地佢既production好左
點知最後原來仲衰過moment
preview果張係靚過哂SL同N6
點解下下都要sexy到極點喎...

http://twimg.edgesuite.net//images/twapple/640pix/20130817/EN08/EN08_002.jpg

KAREN仲勁{:1_ ...
water:) 發表於 2013-8-19 21:46

又係陳漫?

但都驚喎
唔好玩到咁大喇容祖兒

但我又覺得假如真係有第張
咁無理由final果張會弱過呢張
況且祖兒講過好戲在後頭
我今次真係相信=______=
但我覺得全身呢張唔好係因為近年成日為性感而性感
要突破唔等於要sexy
要女人味唔等於要sexy
佢既形象真係成日踩界踩到連fans都擔心

下一張應該會有個大杯
water:) 發表於 2013-8-20 18:35

0:40 隱約見到部mac preview緊果張相好似係祖成個訓左入隻大杯度?
定係小日子d相黎?
even有隻杯,我都係覺得初版crop得最好睇最靚

加到31/12-1/1 Finally
星期4公售

消息來源??
antiware 發表於 2013-9-9 11:12

今期東Touch第一頁full page廣告

1/1/2014一早話咗唔開暫停去叱咤喎,有冇聽錯啊?
remus 發表於 2013-9-9 12:01

其實由頭到尾都無offical消息話1/1真係唔開
只係有d所謂內部售票消息+祖re y既weibo先搞到話1/1去903 je
我情願佢開concert好過去903 lu咁又@@

可唔可以post 東touch那張宣傳照來睇吓呢
remus 發表於 2013-9-9 12:16

你唔介意等等就今晚post上黎 或者一陣搵下有冇
不過poster又加左野,依家係祖兒坐左係個3D紅色"JOEY"字上面

謝謝你
其實我想訂飛睇除夕嗰晚,但係如果1月1日都開埋都好想睇,可惜又想去叱咤頒獎禮支持eason{:1 ...
remus 發表於 2013-9-9 12:24

我都想睇31,但好驚買唔到飛=(
1/1好難架喎,除非又係下晝搞喇903 XD

一場歡喜一場空,最後真係為左903而提早on show lol

加就實仲有得加既,只係佢一次過放哂咁多日靚期賣
好難爭=(

31 $680 sold out
$380 少量

31號賣哂啦!
Ki 發表於 2013-9-12 10:46

只係買到380 33行
不過有得睇已經開心了

你就好啦,我仲未load到

34行係$200既第一行,恭喜
Ki 發表於 2013-9-12 11:49

你上網買? 我反而見我d fd 11點開始就入到

咁既情況,應該會再加喇
但佢一加就加到星期6,真係好唔知點/_\

聽人講,紅磡出左banner加開1月5-6終極尾場
Wing1211 發表於 2013-11-1 09:09

竟然加埋星期一

雖然呢張最sexy,但我覺得雪糕放壓軸反而最好@@

東touch今期有介紹,Tee$420,iphone/samsung case$120,襪$200,其他有towel,notebook,totebag,全部價錢未定.

no poster??
Juicy_Lemon 發表於 2013-12-16 15:52

應該有既,但呢d唔算專登做既紀念品,所以無寫je

我紅區...等左好耐先等到祖兒開口叫玩人浪><
係山頂位果度真係有啲無癮,啲人比較被動,排歌果度真係唔夠好 ...
TM_1211 發表於 2014-1-1 17:36

我都係坐近山頂位,但我果邊算係多人企起身喎
我諗都係睇下有冇d投入既主動既人坐附近je

隆重登場同加大力度個情景真係好深刻
特別係隆重登場全部螢光棒/天花燈變哂黃色
真係好好好好好好靚,果種置身其中真係要睇現場先感受到

31號算好架啦, 起碼隆重登場開始企我睇24個場 就算美祖出埋聲叫起身都無人起
香港人幾時睇演唱會 ...
antiware 發表於 2014-1-1 19:16

不過無辦法,總有木頭人出現,只係睇自己好無彩
今次快歌part用喜喜同跑步機上開頭總覺得唔夠power(編曲上覺得可以再盡d)
同埋水晶球一出黎之後就快歌,可能個氣氛轉得太急
所以都係要去到隆重登場先high爆
btw,其實覺得結他part可以加埋澎湃囉
真係好岩氣氛,就算祖唔彈都可以齋唱架麻
依家得2首太唔夠!

就咁聽我又唔覺得差過N6喎
最起碼上面講野段片好過N6好多
不過再後啲就好難講 ...
Ki 發表於 2014-1-2 22:10

我都覺得無N6果種爛聲咁差...(又或者我要求低喇)
我選擇相信自己耳仔>聽人講
加油!

依家開始黎料啦
Ki 發表於 2014-1-2 22:23

雖然降左key,但對比n6已經好好多喇
好記得尾場真係好多位都唱唔到
其實係咪因為gem寫話打開聲針所以d人先話咋?
祖自己有冇講?

最後睇2場2場都聽唔到煙霞sosad!!!
但有損友真心surprise!
今晚把聲反而好飄忽,opening好沙但中間有時又好行好響
到左encore反而最無聲
加油呀JY!!!!!!!

有人話 .. Miffy 只係一個 Dancer , 叫 Panda .

大家 ff 要完了 , from loyun @ cm / jf  ...
賴爽 發表於 2014-1-7 19:17

唔出奇喎@@ 呢個dancer應該係同祖part得最多果個