返回列表 發帖
巨聲4簽咗邊條友?佢已經算係比較簽得過嘅contestant
kayzzz 發表於 2015-10-30 01:59

李雯希應該簽左TVB藝員約: 去左做Think Big 天地
但佢係節目中把扮可愛的聲音非常難頂

其他參賽者就唔知了
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

李雯希應該簽左TVB藝員約: 去左做Think Big 天地
但佢係節目中把扮可愛的聲音非常難頂

其他參賽者就唔知 ...
matthew1990 發表於 2015-10-30 02:03

依條友係亞視無意中見到已經無好感,later係tbb參賽扮Q,唱得差竟然有評判吹捧。

依條友係亞視無意中見到已經無好感,later係tbb參賽扮Q,唱得差竟然有評判吹捧。 ...
kayzzz 發表於 2015-10-30 02:05

一聽到佢把佢扮低能既聲就想轉台
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

我都覺佢唱歌麻麻
應該冇其他公司簽佢

我重有個中同係何艷娟條仔
香蕉奶都係我中同 {:4_96: ...
matthew1990 發表於 2015-10-30 01:55

Who is 香蕉奶?
何艷娟都唔知去左邊 無綫應該對佢冇興趣
本週冠軍歌: 山旮旯 - 馮允謙

2019 第二季冠軍歌
一種永遠 亂世情侶 你在聽嗎? 花灑下的歌 孤身走 為愛冒險 獨立單位 
一吻穿越四十六億歲 13 樓的大笨象 聲音導航 雲吞 YOU 明日花

巨聲4簽咗邊條友?佢已經算係比較簽得過嘅contestant

根本巨聲 4 係冇個捧得落手
男女隊長已經算係叫好少少 但比起 Mag Alfred Hubert Jay 個 level 仲差好遠
中間仲要加踢館就真係不知所謂到一個點

2019 第二季冠軍歌
一種永遠 亂世情侶 你在聽嗎? 花灑下的歌 孤身走 為愛冒險 獨立單位 
一吻穿越四十六億歲 13 樓的大笨象 聲音導航 雲吞 YOU 明日花

重簽左伍富僑,佢有主持深夜音樂節目,佢唱歌麻麻,但係巨聲四中外型比較好

簽左谷微

仲要代表香港去參加 ABU TV Song Festival

Alfred 同 Mag 之前都去過
今年竟然比個未出道的人去,利害

簽左谷微

仲要代表香港去參加 ABU TV Song Festival

今年竟然比個未出道的 ...
sosomusic 發表於 2015-10-30 09:30

即係巨4無個唱得, 出去會失禮人, 要揾外援幫手
怪獸一族

即係巨4無個唱得, 出去會失禮人, 要揾外援幫手
怪獸一族 發表於 2015-10-30 09:58

其實谷微算唔算巨聲4?佢係比賽中途出現,但得亞軍。其實佢外型同唱歌都幾好,星夢缺乏唱得女歌手,可能想捧佢。佢真係比其他巨聲4好。

Who is 香蕉奶?
何艷娟都唔知去左邊 無綫應該對佢冇興趣
Our_Souvenir 發表於 2015-10-30 03:06
香蕉奶嚴格黎講唔算娛樂圈人既
但佢出過一隻CD

何艷娟個樣冇乜觀眾緣
係電視圈應該幾難撈

簽左谷微

sosomusic 發表於 2015-10-30 09:30

之前搵澳門人代表香港參加全球華人新秀
今次就搵個大陸落黎既

RIP

2019 第二季冠軍歌

簽左谷微

其實佢簽個大陸人黎香港發展
冇乜可能會紅到架喎

其實佢簽個大陸人黎香港發展
冇乜可能會紅到架喎
matthew1990 發表於 2015-10-30 13:45

咩唔得啊, 軒仔咪係咯. 廣州人既驕傲黎架.

lblemon 發表於 2015-10-30 14:49

但嗰個谷微廣東話唔正架喎

lblemon 發表於 30/10/2015 14:49

咁軒仔係廣州人,谷微唔係廣東人

培訓下d 廣東話咯, 美煎都係咁之嘛

回復 215# matthew1990

睇咗依段片,更加覺得佢唔會紅。同巨聲4時一樣,淨係識不斷上高音,但高音又尖,聲線無特色,唱海闊天空都竟然可以唱到無靈魂。成首歌嘅演繹都好無時代感。佢唱歌我淨係覺得好嘈。

谷微 顏值如何
XYZZY 發表於 2015-10-30 14:55

依家點解咁多人用"顏值"依個字?直接問佢靚唔靚唔得?
佢普通樣。行街都撞到10個8個依啲樣。

李雯希、谷微 都係踢館幫,
即係好似 Gin Lee 咁,已經有公司想簽,
放佢落巨聲亮下相後先出道。

即係真正靠巨聲比人簽左嘅,係得 伍富橋 一個?
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

李雯希、谷微 都係踢館幫,
即係好似 Gin Lee 咁,已經有公司想簽,
放佢落巨聲亮下相後先出道。

即係真正 ...
Bluejays 發表於 2015-10-30 16:46

李雯希都有唱片公司簽?邊間公司咁好眼光?簽嚟出兒歌碟?

kayzzz 發表於 2015-10-30 17:14

我係話有公司簽,唔係有唱片公司簽,咁而家咪做緊 TVB 囉。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

巨聲全部人,除非另有簽經理人 / 唱片合約
其他人已經全部約滿走哂
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

佢有隻歌 收錄係英皇出既雜錦碟度

巨聲全部人,除非另有簽經理人 / 唱片合約
其他人已經全部約滿走哂
星勤 發表於 2015-10-30 23:11

我呢排少睇電視,肯定仲有 TVB 約 嘅係邊幾個?
1幫:Alfred, Step, Auston, 樂印 (?), 陳鴻碩 (?)
2幫:坤哥
3幫:譚嘉儀, Jay (?)
4幫:李雯希, 谷微. Alvin

佢唔差既, 之前亞星佢表現幾好
但個人太細路女

我呢排少睇電視,肯定仲有 TVB 約 嘅係邊幾個?
1幫:Alfred, Step, Auston, 樂印 (?), 陳鴻碩 (?)
2幫: ...
Bluejays 發表於 2015-10-31 04:42

1幫:Alfred, Step, Auston, 樂印 (?), 陳鴻碩 (?), 劉威煌(奇人異士), 王嘉儀(星夢)
2幫:坤哥, Mag(EEG), 謝東閔(TVB), 陳國峰(TVB), 胡鴻鈞(星夢), 陳慧敏(太陽), 羅孝勇(Neway), 陳凱彤(EEG)
3幫:譚嘉儀, Jay (?)
4幫:李雯希, 谷微. Alvin

1幫:Alfred, Step, Auston, 樂印 (?), 陳鴻碩 (?), 劉威煌(奇人異士), 王嘉儀(星夢)
2幫:坤哥, Mag(EEG) ...
matthew1990 發表於 2015-10-31 11:15

紅字嗰啲應該已經全部唔係 TVB 約 ...  
不過我竟然漏左 Hubert 係我 罪過 ... 罪過 ....

紅字嗰啲應該已經全部唔係 TVB 約 ...  
不過我竟然漏左 Hubert 係我 罪過 ... 罪過 .... ...
Bluejays 發表於 2015-10-31 11:19

謝東閔, 陳國峰 應該係簽左藝員約

謝東閔, 陳國峰 應該係簽左藝員約
matthew1990 發表於 2015-10-31 11:23

謝東閔 走了,陳國峰 可能仲喺度。

謝東閔 走了,陳國峰 可能仲喺度。
Bluejays 發表於 2015-10-31 11:27

走左喇? 之前好似重見到佢係音樂節目做主持既?

2幫:坤哥, Mag(EEG) ...
matthew1990 發表於 2015-10-31 11:15

王嘉儀簽咗星夢?
樂印係GME

王嘉儀簽咗星夢?
樂印係GME
Ald 發表於 2015-11-2 01:22

幾個月前簽左

幾個月前簽左
matthew1990 發表於 2/11/2015 08:53

簽星夢既係巨聲3譚嘉儀

簽星夢既係巨聲3譚嘉儀
XYZZY 發表於 2015-11-2 12:22

死我記錯名
(搵窿捐)

樂印係GME
Ald 發表於 2015-11-2 01:22

但佢仲係唔係 TVB 經理人約?即係佢近排有冇做主持?

死我記錯名
(搵窿捐)
matthew1990 發表於 2015-11-2 12:24

哈哈哈哈哈哈,恥笑。不過兩個嘉儀我都鐘意。

但佢仲係唔係 TVB 經理人約?即係佢近排有冇做主持?
Bluejays 發表於 2015-11-2 19:22

有
    早兩日見到

死我記錯名
(搵窿捐)
matthew1990 發表於 2015-11-2 12:24

王嘉儀都幾好㗎
仲以為佢會簽之後出道添

王嘉儀都幾好㗎
仲以為佢會簽之後出道添
Ald 發表於 2015-11-2 22:37

咁佢個樣又真係唔係叫靚既 (不過而家化妝好左已經好睇左少少)
佢而家有時同數學王子 王梓軒係facebook live jam歌
哈哈哈哈哈哈,恥笑。不過兩個嘉儀我都鐘意。
kayzzz 發表於 2015-11-2 19:27

https://instagram.com/p/90fIWfyAEI/
巨聲1鄧小巧錄新歌

巨聲1鄧小巧錄新歌
XYZZY 發表於 2015-11-8 19:44

Bong bong 填詞
    終於出道!

巨聲1鄧小巧錄新歌
XYZZY 發表於 2015-11-8 19:44

音樂份子 - 唔知係乜野形式嘅合作呢

今日 節目巡禮 應該總動員,
星夢 張大合照有 谷微 但冇 李雯希 或 伍富僑。
我懷疑 李雯希 伍富僑 只係簽左 TVB 而唔係 星夢。

2011    許廷鏗、林欣彤
2012    胡鴻鈞、馮允謙
2013    陳慧敏*
2014    駱胤鳴、何雁詩、林師傑、羅孝勇 ...
Bluejays 發表於 2015-4-18 17:14

真正出到碟,都系得巨星2最多

真正出到碟,都系得巨星2最多
阿mark 發表於 11/11/2015 19:24

坤哥、陳凱彤分別於11月18、19日推出首張個人專輯

回復 245# XYZZY

真系巧合

坤哥、陳凱彤分別於11月18、19日推出首張個人專輯
XYZZY 發表於 2015-11-11 21:26

Hubert 唔知係 11月 邊日呢?
隨時係三個。

[版主按]
雖然呢個post好自由比各會員討論超級巨聲既去向同事業發展,不過過份單調地只交代新聞消息而欠缺個人分析或討論空間,有可能被視為無意義之內容,希望大家稍加注意啦。

[樓主按]
其實今年好想寫個續篇 - chapter 6 比坤哥,但一直唔岩時機,我覺得佢今年紅得到,實在係全靠係TVB默默耕耘而累積返黎,做垃圾桶比人忽視存在,得到同情既共鳴,係《原來她不夠愛我》充分發揮出黎。我暫時睇唔到坤哥之後仲有邊個巨聲有跑出既潛質。

[樓主按]
其實今年好想寫個續篇 - chapter 6 比坤哥,但一直唔岩時機,我覺得佢今年紅得到,實在係全靠係TVB默默耕耘而累積返黎,做垃圾桶比人忽視存在,得到同情既共鳴,係《原來她不夠愛我》充分發揮出黎。我暫時睇唔到坤哥之後仲有邊個巨聲有跑出既潛質。
powerful 發表於 2015-11-14 01:36

星夢始終要做多一個女歌手出嚟先夠用,何雁詩、譚嘉儀嘅前景,
應該比陳慧敏好,因為太陽嘅萎縮只會隨住澳門賭業嘅下滑加劇。
另外鄧小巧始終有實力,喺獨立界遇到一首好歌,仍有爆出嚟嘅機會,
音樂份子+藍奕邦,已經係一個好開始。

星夢始終要做多一個女歌手出嚟先夠用,何雁詩、譚嘉儀嘅前景,
應該比陳慧敏好,因為太陽嘅萎縮只會隨住 ...
Bluejays 發表於 2015-11-14 18:09

星夢而家個餅仔都唔夠分
好彩我個遠房親嚴棋冇比人簽

所以
唯一令美彤有轉機既情況
就只有 MEGGIE 姐失勢
Our_Souvenir 發表於 2015-1-4 13:42

有排都唔會啦
佢最近啲綜藝大show 收視高番唔少
睇個勢佢有排玩