返回列表 發帖

看來呢位人兄本身對Mag有極大偏見, 不認同呢位人兄某D觀點。去嘗試唔同風格就叫"欠缺特色,猶如歌唱機器"? Give me a break! 難度作為一個新人每隻唱片就要不斷去repeat「洗澡」先叫好? 到時你咪又會話佢悶欠突破?

Mag今年只得23歲, 咁快就要定位不斷去唱怨婦悲歌嗎? 未免太小看她吧!  她的聲線唱功還有太多可性。 慶幸Mag不是這種但求食老本嘅歌手而是非常積極進取型, 所以每次出唱片可以必能令樂迷有驚喜。 就係Mag呢種堅持,"District 23"才可驚喜處處, 出現<怪獸大學>, <自主型>, <你以為>等不同風格佳作。 如果Mag嘅唱片首首好似星煥式K到唔K改編情歌, 可能我早就放棄咗佢。

《一千零一次人生》係少有能打動人心能引起共鳴好歌,咁都可以踩到一文不值? 這份詞陳腔濫調?  香港99%歌曲都係情歌, 難道又有幾唔陳腔濫調? 我覺得只要能打動人嘅就係好詞,老土D又何妨? 此曲在Youtube一片好評如潮已經speak for itself, 唔再多講。

論唱功,唱片質素, Mag係四人中最好。只要佢身心完全康復, 英記俾自由度佢去做好音樂, 無記又keep住佢曝光,一定可以繼續上位。

因為mag係無記自己捧出來,佢都想mag好似以前華星捧梅艷芳咁紅,證明TVB捧人係得既,如果留返來旦記,沒有辦法捧longtime 發表於 2014-9-24 15:35

呢種講法已完全不適用, 而家揸fit人叫靴聞。靴聞咁錫Jinny有好歌只會俾哂佢, 其次鍾+因, 跟住係王小姐。Mag?  邊位呀?

我覺得只有肯唔肯唱,同埋唱唔唱得紅嗰款歌嘅分別。
Joyce 唱得紅但唔願唱,Grace 唔識點 唱紅佢 亦唔多 ...
Bluejays 發表於 2014-9-25 04:50

呢間公司見得吓人嘅歌一年得幾首, 分唔分到都成間題啦, 仲到個歌手話肯唔肯唱咩?  乜呢間公司咁大自由嘅咩?

志偉同珊姐水火不容係 confirmed 嘅事實,
但我又唔覺珊姐會當 Mag 係志偉幫,
只會當佢係 非星夢 嘅 ...
Bluejays 發表於 2015-1-4 01:07

大show就完全唔洗提, 呢個女人來咗之後, 兩年前佢開始連東張都冇咩上過, 勁歌亦極小有得上。

同意新生代女歌手比男歌手更難上位, 中生代美之美長美K美霏美J加上兩三位天后級,長期佔咗頭七八位, 新生代女歌手想打破悶局殺入五強難過登天。

但你話Mag比起美煎美丁碎雅同弱雞冇特別優勢又未必。唱功肯定比碎雅同弱雞好好多同聲音有特色,而且遠遠比美煎美丁入屋,至少去商場出show好多師奶嗡得出佢個名。

唯一最易紅的方法係簽回星夢,狂唱主題曲及插曲,只要有一兩首跑出,人氣即時返返來,再以無記後台參加大陸 ...
longtime 發表於 2015-1-7 17:04

嗰間公司用人唯親,有冇一兩首俾你唱都成問題,仲想話狂唱?有冇咁好死?以前數字小姐話亊就話啫。

呢句野d含義無人明不過點都好啦
證明佢都有心2015 做好同無論續約定唔續佢都滿意?
想佢轉但又 ...
pkl 發表於 2015-1-12 11:17

你地其實可能諗多咗,"自由地向前跑"可能只係講不再用定期看醫生, 是完全康復了之類。無論係點, 士氣高昂都係好事來嘅。

拒拍劇冇得出碟 胡鴻鈞被掟入雪櫃

5年前參加《超級巨聲2》出身,現年25歲嘅Hubert胡鴻鈞12年加盟星煥後, ...
XYZZY 發表於 2015-6-12 00:11

被掟入雪櫃嘅又點只Hubert一個?  唉。

呢單料晤似真啦, 何生喺Hubert生日會拍心口話年尾一定同佢出碟。

Hubert 同 Step 錄左首合唱歌,可能就出要做宣傳?
Bluejays 發表於 2015-6-12 07:06

所以單嘢流到喊, 仲講到Step同Jinny咩"焗住"要拍劇, 其實睇佢地好樂意喎。

壹仔講tbb一眾藝人出走單嘢有提Mag兩個月後約滿都走人, 唔知堅定流?