返回列表 發帖

不許你注定一人 - Dear Jane

單選投票, 共有 57 人參與投票
77.19% (44)
8.77% (5)
7.02% (4)
1.75% (1)
5.26% (3)
您所在的用戶組沒有投票權限

歌曲宣傳人員: Discovered

歌曲: 不許你注定一人
主唱: Dear Jane

收錄大碟: TBA
推出日期: TBA

派台日期: 2/10

作曲:Howie@Dear Jane
填詞:Howie@Dear Jane
編曲:Dear Jane / Adrian Chan
監製:Dear Jane / Adrian Chan

看 看著你的臉 躺在我枕邊
是你令時光蔓延
你 折射了光線 刷亮我眼邊
午後陽光彷彿給你加冕

不管身邊多改變 只顧這日誓言
一聲不發在你身邊

不許你注定一人 永遠共你去抱緊
一生中百樣可能 愛上你是種緣份
簡單的一吻 手心的抖震
示意我再不必孤單寄生
只想會有日可能 與你共姓的身份
要回望這生 也有你陪襯
不作陌生人 只做你情人 不枉此生

怕 看著你走遠 歲月實太淺
若有日迷失歸家方向不變

不管天開始積雪 這世界再決絕
都想跟你渡過辛酸

簡單的一吻 手心的抖震
示意我再不必孤單寄生
要回望這生 也有你陪襯

從來不相信一生一愛侶 從來不堪一對
別再等 別再等 是你的聲音給方向感

簡單的一吻 手心的抖震
示意我再不必孤單寄生
要回望這生 也有你陪襯

MV好正!不過DJ可否Plug吓非情歌類別呢?

之前聽dear jane 電台訪問,
我覺得佢地之後都只會繼續做情歌
自從成員變動後,Dear Jane 已經完全轉型做商 ...
PEACH 發表於 2013-10-20 23:52

呢隊商業band嘅主音唱live經常都好爛
不過好明顯市場係最接受呢隻style~~~太堅持只會繼續出歌冇人聽
그저 조용조용 마음속에서~티없이 흐르다가~한번씩 맘을 찔러, 넌~가만 가만 머리에서~얌전히 지내다가~눈물로 또 나타나~

又幾好聽wor

其實ADAM 走係咪因為別說話太商業, 但係又算成功?

自從成員變動後,Dear Jane 已經完全轉型做商 ...

我諗係公司問題多D

其實 yellow fever 既DJ 先最精彩

sorry, 雖然唔贊成DEAR JANE行呢條路線
但真係好TOUCH,好有感情

好好聽好touch! 愛上這首歌不但止也令我愛上dear jane
哥本哈根的另一個我 81+3

本來覺得一般般,但配上MV同聽多幾次後就覺得好動人

幾好聽

要同班組合一線鬥, 就唯有咁做...
更何況DJ都要上位
而且佢地出親呢d pop rock, 一定起youtube多click rates
反而非主流既yellow fever個d都慘淡收場
當然... 堅持自己風格都可以上到位... 但係CASE甚少...

個mv 整斷晒成首歌 -_-

唉做情歌洗鬼聽佢地...
時代唔同左,唔認同佢地、唱片公司呢個決定仲work

唔係唔好聽但
可唔可以還返以前XOXO、100時期既dear jane返黎
hehehaha 發表於 2013-10-20 23:26

自從成員變動後,Dear Jane 已經完全轉型做商業Band,不過呢樣無對與錯

唔係唔好聽但
可唔可以還返以前XOXO、100時期既dear jane返黎

歌就好好聽 抖氣聲太大= =

係咪特登

明明無可避免都唔係咁
啤啤仔 發表於 2013-10-17 19:52

之前Tim 把聲傷左,唔知關唔關事

抖氣聲大到咁……
Chun2009 發表於 17/10/2013 06:09 PM

係咪特登

明明無可避免都唔係咁
陳柏宇   LOST AND FOUND
陳柏宇   THE NEXT MOMENT
陳柏宇   ESCAPE

同上年批歌好唔同

幾時有Let's just do it / Yellow Fever
陳柏宇   LOST AND FOUND
陳柏宇   THE NEXT MOMENT
陳柏宇   ESCAPE

唱得都幾難聽 ... 4分

好聽到喊,個mv好慘
好過無可避免好多,5分

為左edward投5分

初初聽以為Howie唱vocal

歌曲的構念來自Howie朋友的真實故事,是個一生一世、超越生死的承諾!

抖氣聲大到咁……