返回列表 發帖
簽名被屏蔽

夏森美今次玩大左
居然呢個時間安排Kay上毒果個亂up
到時又俾tvb封殺就唔抵 ...
cchow2 發表於 2013-11-25 12:46

人地一早錄好左架啦~唔通向法庭申請禁不住令唔比出街咩~

毒果前毒果後,
少少尊重都無,
影衰晒你偶像..

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

夏森美今次玩大左
居然呢個時間安排Kay上毒果個亂up
到時又俾tvb封殺就唔抵 ...
cchow2 發表於 2013-11-25 12:46

要封殺壹傳媒嘅一把重要聲音係李寶安
(source: 陳志雲喺晴朗節目中講,
佢喺文匯報一篇唔顯眼嘅報導中見到)。
李寶安同余詠珊曾於亞視作戰期共事,關係良好。
何哲圖同夏森美,從報紙報導看,亦似關係良好。

有關李寶安喺亞視作戰期工作過呢個問題,
大家通常認為陳志雲嘅外交手腕適合守業,
李寶安就因為佢嘅亞視經驗適合作戰,
我個人覺得如果今次同壹傳媒單野,
如果陳志雲仲喺TVB,唔會攪到咁殭。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

簽名被屏蔽

淨係想大師離開商台咋 sosad
cdcdcdc01 發表於 2013-11-25 19:38

陳志雲政務官出身,好處係外交勁,EQ高,
喺TVB嘅時候對節目嘅品味有一定嘅要求,
(雖然嚟左商台後唔多見左啲品味 :P),
弱點係守業一流,但唔識打仗。

李寶安喺亞視經歷過一條心同TVB打硬仗嘅年代,打爛仔交會叻。
雖然去到面對壹傳媒呢啲case,佢未必會處理得最恰當,
但如果有心要改良TVB嘅話,
有呢種打爛仔交要死嚟嘅心態,又未必唔好。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

簽名被屏蔽

第一次同你岩 channel
cdcdcdc01 發表於 2013-11-25 20:00

咁我同你都係撐蘋果嘅,
雖然你撐蘋果嘅原因比我正確,
因為我撐蘋果嘅原因已接近anarchy嘅想法。

支持TVB

真係頂唔順,要呻一呻。
蘋果今日 C1頭條 做賀歲電影專輯,
竟然喺 列表 度,都可以完全 omit 左 賭城風雲。

當蘋果亂寫亂作野時, 班記協去左邊?

當蘋果選擇性報導時, 佢地口中讀者知情權又去左邊?

蛇鼠一窩
明日幾多壞事情 仍然是不枉曾經見證

其實佢唔出 列表 就說得過去嘅,
但一出 列表 而 out 走一部片就有問題。

睇返呢個post同埋2012個反國教post
都幾好笑
咪咁維穩啦大家
殺到埋身啦
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安