返回列表 發帖

[Dec/24/2013] Tenacious - 薛凱琪 (CD)

歌手:薛凱琪
唱片名稱:Tenacious
唱片封面:

推出日期:2013年12月24日
唱片類型:CD

TrackList:

CD
1.Contagious
2.周末畫報
3.諸葛亮
4.小小癡纏
5.等待的藝術
6.告別我
7.F.night
8.復原
9.宮若梅

附加資料:
出處:https://itunes.apple.com/au/album/tenacious/id774883244

終於等到
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

終於出碟啦,買晒咁多個封面
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 79 +4

water:) 發表於 2013-12-12 07:51

你都買曬?
Ps: 我都會
不過四首unplugged個名都唔太吸引

好靚! 等咗好耐喇。 大部份plug都鍾意

不過差一首先似大碟...

9首歌9支MV

好靚! 等咗好耐喇。 大部份plug都鍾意

不過差一首先似大碟...
30rock 發表於 2013-12-12 08:25

但九首都拍mv wor lol
仲要得宮若梅個mv叫做hea

water:) 發表於 2013-12-12 07:51

會唔會係喺隻碟入面有曬咁多封面可以比我地自己換呀?

擺宮若梅響last track, Good choice!!!
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

又要出血啦
個個我鍾意既歌手都係呢個月出碟 /.\

kingsfacheung 發表於 2013-12-12 09:03

買住一兩個先咪得囉
肥婆馬上收皮

Cover好特別,個look好大自然feel

kingsfacheung 發表於 2013-12-12 09:03

係就好....窮JJ冇咁多血可以出....
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

如果收埋冷笑話就perfect
必買 不過d歌名唔太吸引…担心派台。
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

其實如果可以收錄埋週末畫報沙灘吾著泳衣版mv就好啦
不過無可能架啦

如果收埋冷笑話就perfect
必買 不過d歌名唔太吸引…担心派台。
CBY0710 發表於 2013-12-12 11:30

收埋冷笑話咪好囉岩岩好夠十隻歌十隻MV出道十年十周年記念專輯.....

等足七年既大碟

等到我呢
哥本哈根的另一個我 81+3

F.Night?
Fun? Fiona? or F
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

F.Night?
Fun? Fiona? or F
JasOh103 發表於 2013-12-12 12:40

呢首可能係第二首fi fi作曲詞既歌,講失眠@@
twenty-seven 盧凱彤
https://www.youtube.com/watch?v=8rVMllAOvek

找一片白雲 找一些古怪路人
找一種色叫 光陰

點解唔湊夠十首?希望全碟都可以plug,派到2014年尾

出碟 反而BAN歌  白果了

點解唔湊夠十首?希望全碟都可以plug,派到2014年尾
plzcheckin 發表於 2013-12-12 12:56

九只MV,算唔錯啦 希望第二版放埋MINI CONCERT GE DVD

封面的拍摄角度同以前D相差唔多。。。。。。。。。。。仲以为旧相。
Pick me Pick me up
我的梦境 等你 唤醒
这美丽 将要因你 亮起

點解唔擺埋 "冷笑話"

點解唔擺埋 "冷笑話"
wchild 發表於 2013-12-12 13:46

如果收埋冷笑話米顯到隻fi music book好呃人=_=
btw 我想fifi拍電影快d番個影后多d
同埋今次買曬佢咁多個cover都係想support佢繼續唱歌

如果收埋冷笑話米顯到隻fi music book好呃人=_=
btw 我想fifi拍電影快d番個影后多d
同埋今次買曬佢咁多個 ...
Lewis 發表於 2013-12-12 13:49

不過今次隻碟都買得過既...希望其他歌唔係伏.

我想fifi拍電影快d番個影后多d --->想做丁太2.0 麼 XDDDD

呢首可能係第二首fi fi作曲詞既歌,講失眠@@
hoic1102 發表於 2013-12-12 12:54

小小癡纏好似係Fiona同Fergus&二汶講失眠個首,之前雜誌訪問講
肥婆馬上收皮

不過今次隻碟都買得過既...希望其他歌唔係伏.

我想fifi拍電影快d番個影后多d --->想做丁太2.0 麼 XDDDD ...
wchild 發表於 2013-12-12 13:54

其他歌應該全部係快歌,之前Fiona話快歌多過慢歌
肥婆馬上收皮

小小癡纏好似係Fiona同Fergus&二汶講失眠個首,之前雜誌訪問講
fifty1205 發表於 2013-12-12 14:10

Fnight 個歌詞都係 今夜失眠吧 xxxxxxxxxxxx wor

收埋冷笑話咪好囉岩岩好夠十隻歌十隻MV出道十年十周年記念專輯..... ...
dongbb2332 發表於 2013-12-12 12:19

其實已經收齊十首Demo,係因為Fi耳仔出事而又想趕住出碟所以先得九隻,不過我都贊成/想收錄埋冷笑話
肥婆馬上收皮

Fnight 個歌詞都係 今夜失眠吧 xxxxxxxxxxxx wor
tobby 發表於 2013-12-12 14:13

你邊度睇?
肥婆馬上收皮

你邊度睇?
fifty1205 發表於 2013-12-12 14:14

itunes 有得聽

九只MV,算唔錯啦 希望第二版放埋MINI CONCERT GE DVD
SamWaiHung 發表於 2013-12-12 13:16

希望D人唔會因為聽到你講可能會出第二版而立即打消購買第一版的念頭
肥婆馬上收皮

itunes 有得聽
tobby 發表於 2013-12-12 14:15

咁我就唔知啦
肥婆馬上收皮

tobby 發表於 2013-12-12 14:13

Check返本雜誌(fashion&beauty),個度寫住個歌名叫尚未名命 (可能因為我記得係四隻字所以估錯左另外一首)
肥婆馬上收皮

點解唔9歌9MV9封面 XD

試聽完一分鐘版,F.night貌似幾有驚喜

真係好靚呀 <3

點解唔9歌9MV9封面 XD
俊仔 發表於 2013-12-12 14:26

你估佢係小豬咩
BTW 我覺得有第2版.___., 會有NEWAY LIVE

其實諗諗下9隻歌9MV無咩問題
因為佢其實今年先9年(04年先出第一隻碟)
但03年就派第一首歌,可能咁所以Fi就當十年(乜唔係出第一隻碟個日先計正式出道咩?)
肥婆馬上收皮

以為 復原 係國語碟1st plug!!
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

出年先至係十年呀 OFFICIAL黎講GE話

三、四個封面....
FIGHT for 陳柏宇

大出血呀

其他歌應該全部係快歌,之前Fiona話快歌多過慢歌
fifty1205 發表於 2013-12-12 14:11

喪plug慢歌擺明係paco意思啦...

喪plug慢歌擺明係paco意思啦...
Lewis 發表於 2013-12-12 18:51

佢自己都講:今次以快歌為主,但唔知點解plug極都係慢歌
肥婆馬上收皮

講起plug極都係慢歌
我身邊d fd/同學講話覺得Fiona依家轉型
話文藝氣質重咗,但唔適合佢 =.=
(但我唔覺Fi依家有文藝feel...)
肥婆馬上收皮

簽名被屏蔽

講起plug極都係慢歌
我身邊d fd/同學講話覺得Fiona依家轉型
話文藝氣質重咗,但唔適合佢 =.=
(但我唔覺Fi依 ...
fifty1205 發表於 2013-12-12 19:11

一D文藝氣質都無  大少姑婆2.0