返回列表 發帖
佢頭先係咪講容祖兒?
我係咪聽錯左?
Our_Souvenir 發表於 2014-4-13 23:24

講左咩? 聽唔到 XD

========================
我頂,真係中Q左毒,上面個兩個廢po,如果版主見到幫我del左佢啦 thx ==
twenty-seven 盧凱彤
https://www.youtube.com/watch?v=8rVMllAOvek

找一片白雲 找一些古怪路人
找一種色叫 光陰

hoic1102 發表於 2014-4-13 23:28

冇打字既?
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

狂舞派得2個獎

講左咩? 聽唔到 XD

========================
我頂,真係中Q左毒,上面個兩個廢po,如果版主見到幫 ...
hoic1102 發表於 2014-4-13 23:32

張家輝講致謝詞...
我隱約聽到
唔肯定
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

@容祖儿:
影帝張家輝好嘢!了不起!所有辛苦都是值得的。上台還記得向我單眼好好記性呀!

第33屆金像獎得獎名單 :

最佳男配角:張晉《一代宗師》
最佳女配角:惠英紅《殭屍》
最佳新演員:蔡瀚億《狂舞派》
最佳編劇:鄒靜之、徐皓峰、王家衛《一代宗師》
新晉導演:黃修平《狂舞派》
最佳攝影:Philippe Le Sourd《一代宗師》
最佳剪接:張叔平、Benjamin Courtines、潘雄耀《一代宗師》
最佳美術指導:張叔平、邱偉明《一代宗師》
最佳服裝造型設計:張叔平《一代宗師》
最佳動作設計:袁和平《一代宗師》
最佳原創電影音樂:梅林茂、Nathaniel Mechaly《一代宗師》
最佳原創電影歌曲;狂舞吧《狂舞派》主唱:DoughBoy、黃宇希 曲:戴偉 詞:陳心遙
最佳音響效果:Robert Mackenzie、Traithep Wongpaiboon《一代宗師》
最佳視覺效果:Enoch Chan《殭屍》
最佳兩岸華語電影:《致我們終將逝去的青春》
終身成就獎:張鑫炎

@容祖儿:
影帝張家輝好嘢!了不起!所有辛苦都是值得的。上台還記得向我單眼好好記性呀! ...
chb23 發表於 2014-4-13 23:37

原來美祖係現場@@
同一個教練 XDDD
https://www.youtube.com/watch?v=8rVMllAOvek

找一種色叫 光陰

第33屆金像獎得獎名單 :

最佳女配角:惠英紅《殭屍》
最佳新演員:蔡瀚 ...
rubylovessss 發表於 2014-4-13 23:38

最佳電影:《一代宗師》
最佳導演:王家衛《一代宗師》
最佳男主角:張家輝《激戰》
最佳女主角:章子怡《一代宗師》

家輝台上提美祖??
話說所有天后都有去,fa sammi kelly hocc...
陳蕾食咗喉糖未?

原來美祖係現場@@
同一個教練 XDDD
hoic1102 發表於 2014-4-13 23:39

一講呢件事
    全場dead晒

狂舞派得2個獎
Lewis 發表於 2014-4-13 23:34

3.

2nd most of the night!

原來美祖係現場@@
同一個教練 XDDD
hoic1102 發表於 2014-4-13 23:39

除左家輝全晚無見or提過佢喔

我睇到家輝向攝像機單眼
所以容祖在家睇電視炸嘛?

除左家輝
全晚無見or提過佢喔

我睇到家輝向攝像機單眼
所以容祖在家睇電視炸嘛? ...
chb23 發表於 2014-4-13 23:52

簽名被屏蔽

原來呢邊咁熱鬧
仲以為呢個壇已經無人理香港電影
窩輪仔阿豪 發表於 2014-4-13 23:56

找一種色叫 光陰

啱啱先睇完Sodagreen, 想問下成龍大哥今晚有無出嚟演講,我諗住睇果幾分鐘就算

果得奬名單唯一驚喜咪朝偉無掃埋個最佳男主角囉

hoic1102 發表於 2014-4-14 00:00

原來呢邊咁熱鬧
仲以為呢個壇已經無人理香港電影
窩輪仔阿豪 發表於 2014-4-13 23:56

梅姨輸左好sad
淨係對住冬叔條屍,扮冬叔講野個場都值啦 T_T

找一種色叫 光陰

簽名被屏蔽

全晩二十個獎,除左成就獎同兩岸獎,只有四個單位得獎:一代宗師12個、狂舞派3個、殭屍2個、激戰1個。

結論:
1.香港唔好再拍咁多警匪片及災難片啦好唔好✔️✔️✔️
2.能夠係一代宗師手上搶到獎好不容易,恭喜賤輝同殭屍visual effect! (惠英紅同狂舞派得獎的項目是一代宗師沒有提名的項目)
3. 三位主持零默契,寸人以為好好笑,互搶對白,我•收•夠•了!
4. 張晉贏得是日最佳感言大獎:風雨我們有了,接下來期待更好的風景/有人說我一輩子都要靠她(蔡少芬),我說對呀,我一輩子的幸福就靠她了!

坐緊車,同公司同事去睇。女主角宣佈之前,好多人叫sammi拿佐就宣佈結婚……可惜又陪跑。梁洛施小姐上到去好靜,全場基本無人講野……
依然系傅珮嘉頭號fans,如今,仍在努力工作。

賽果好合理,冇諗過激戰只得一個獎,一代宗師掃獎只代表金像獎一貫既愚昧跟風 (利申: 我都好鍾意一代宗師),但班評審真係勁虛榮同小圈子,完全無心無力推廣香港電影,今時今日仲搵成龍壓軸同揀男兒當自強表演,完全脫晒節。

殭屍拎左兩個唔應該拎既獎,填補返鮑姐既失落。狂舞派三個獎都實至名歸,整個團隊都係咁有朝氣活力,更驚喜係佢地原來係影音使團2.0,多謝上帝之聲不絕於耳,哈哈。

簽名被屏蔽

其實警匪片同災難片唔係問題
只要係高質同有誠意我就收貨

救火英雄, 毒戰 呢D都係上年相當出色既作品 ...
窩輪仔阿豪 發表於 2014-4-14 00:34

copy&paste

睇番WIKI原來2001年都係得4部戲有獎
不過個ratio係8:5:2:1

Mi年年都陪跑...真係希望總有一日做影后

903 00年至今金奖or tvb最受欢迎女歌手 到上台颁奖,除佐

簽名被屏蔽

最佳編劇:鄒靜之、徐皓峰、王家衛《一代宗師》
最佳女主角:章子怡《一代宗師》

呢三個可以有其他更好既choice吧..
Happy and Blessed.

全晩二十個獎,除左成就獎同兩岸獎,只有四個單位得獎:一代宗師12個、狂舞派3個、殭屍2個、激戰1個。

結 ...
阿薯 發表於 2014-4-14 00:07
同意,今晚三個司儀表現都不好,以為啲爛笑話好好笑咩,毫無默契可言,我寧願睇番曾志偉囉
任我行 失憶蝴蝶

上屆影后千嬅頒影帝,真係地位盡顯!
千嬅今年兩個look都勁靚

上屆影后千嬅頒影帝,真係地位盡顯!
千嬅今年兩個look都勁靚
膠膠 發表於 2014-4-14 01:05
睇微博竟然有人話佢老咗好多
任我行 失憶蝴蝶

MI 到底仲要等到幾時

睇呢個SHOW, 最好睇係體育精神
好多明知冇獎/ 陪跑都會去, 同埋係真心替得獎人高興(我覺得大部份係)
同4大既音樂頒獎禮爭好遠
【This is MC】澳門見

梁朝伟第一次不能够凭王家卫既戏拿奖

梁朝伟第一次不能够凭王家卫既戏拿奖
schoe 發表於 2014-4-14 01:23

其實佢都差不多十年冇拎過喇....但次次提名都去坐成晚
包括超陪跑既聽風者

MI 到底仲要等到幾時
victor1991415 發表於 2014-4-14 01:16

破左歷屆提名紀錄未
哥本哈根的另一個我 81+3

結 ...
阿薯 發表於 2014-4-14 00:07

你收夠d咩._.?

電影歌曲又唔請返人唱
Rb又喺度,狂舞吧同愛最大都好想聽...請阿lam唱好悶

曾經有諗過會唔會出現陳慧琳頒獎畀鄭秀文呢個咁痴線既場面

點解d 人覺得要畀影后鄭秀文呢
多次提名唔代表佢值架喎
咁比佢值既林嘉欣又點計
小朋友嘔像偽人勁叫漿人格破產
勁叫漿盲粉koalabear繼續煩膠

點解d 人覺得要畀影后鄭 ...
hkay 發表於 2014-4-14 12:58

的人認為sammi始終都等咗咁多年,應該俾個肯定佢,情況就等於劉嘉玲都等咗N年先憑佢唔系最出色演出個套電影攞影后。只可以話攞獎真系講天時地利人和,就算今年章子怡唔系提名,但都好大機會系鮑姐攞。
我都認同你,林嘉欣連續提名咁多年都攞唔到,就知道無話你地覺得佢值得攞,大會就會頒俾佢。

Sammi d fans 又話千fa拎左影后之後冇嗮公信力,跟著自己又好恨個偶像拎
...

林嘉欣好可惜,次次都有幾乎冇得輸既大熱
張柏芝,章子怡,周迅,鮑姐
近年競爭弱既時候又冇作品

回復 245# zoeyfs

救命佢真係做得好好
佢同舒淇一樣, 拎左新人 + 女配之後就冇影后

Sammi 一句講哂無運,01年?(我只記得個年係一年三個提名)提名到14年都未有,Mi fans 覺得Fa 遲黎先上岸亦無可厚非,希望家輝xSammi既愛情片會幫到佢下年衝擊女主角啦

Btw, 除左王導演,全晚最多人多謝同提及既係golden scene (拍手)

回復  zoeyfs

救命佢真係做得好好
佢同舒淇一樣, 拎左新人 + 女配之後就冇影后 ...
lemontea1069 發表於 2014-4-14 14:01

救命同怪物我都覺得好好,但撞到章子怡2046同周迅如果愛
佢出道嗰年太勁喇,攞左金像金馬四個獎,後來無以為繼。。。

希望家輝xSammi既愛情片會幫到佢下年衝擊女主角
阿薯 發表於 2014-4-14 14:18

舊年盲探都有人咁講架唉...

上年影后真係得啖笑

戥鮑姐唔抵

章子怡只係交功課...鮑姐真係好突出!

Sammi 一句講哂無運,01年?(我只記得個年係一年三個提名)提名到14年都未有,Mi fans 覺得Fa 遲黎先上岸 ...
阿薯 發表於 2014-4-14 14:18

下年有湯唯鞏俐,根本無可能
希望佢同古仔套新戲可以系兩年後拿到

Will Gong Li's movie be eligible for this? Tang Wei though does seems like a strong possibility at this stage.