返回列表 發帖
掃毒得嗰半套戲掂,尾段爛到呢
咁都入到最佳電影

女主角好想係Sammi~~~~
但機會好微.....
新人100% babyjohn啦....
RROYs 發表於 2014-2-5 16:13

淨係睇左狂舞派同第一次不是你
我覺得蔣家旻個角色考演技D,睇開佢做馬子妮,睇套戲時真係幾驚艷
不過柒良在狂舞派大勢下真係冇得輸

希望激戰攞最佳電影,張家輝攞男主角!

雖然最佳新演員應該係Babyjohn大熱勝出
但係真心覺得蔣家旻其實好出色
阿橋 發表於 2014-4-13 19:37

同感!希望會爆冷

一代宗師開始掃獎。。。仍希望激戰攞最佳電影

oh。。。失望

幕前幕後D獎都掃晒,有咩可能攞唔倒最佳電影wor?
我等我在 發表於 2014-4-13 21:38

心中仍抱一絲希望

殭屍!

狂舞吧

激戰唔好食白果呀希望家輝攞影帝啦!

李治廷嗰年都好似有唱,今年d歌咁正都唔唱

林超賢。。。sosad

Yes!家輝

曾經有諗過會唔會出現陳慧琳頒獎畀鄭秀文呢個咁痴線既場面

點解d 人覺得要畀影后鄭 ...
hkay 發表於 2014-4-14 12:58

林嘉欣好可惜,次次都有幾乎冇得輸既大熱
張柏芝,章子怡,周迅,鮑姐
近年競爭弱既時候又冇作品

回復  zoeyfs

救命佢真係做得好好
佢同舒淇一樣, 拎左新人 + 女配之後就冇影后 ...
lemontea1069 發表於 2014-4-14 14:01

救命同怪物我都覺得好好,但撞到章子怡2046同周迅如果愛
佢出道嗰年太勁喇,攞左金像金馬四個獎,後來無以為繼。。。

其實演戲呢樣嘢 最難做到嘅係 自然
    千fa呢樣嘢真係無得輸
    每次Sammi演搞笑位 其實都唔算好 ...
janickfu 發表於 2014-4-16 16:59

利申:非千fa/sammi fans
其實千fa以前d笑片呢都幾求其,演出接近NG...佢d正經戲反而睇得仲舒服,即係天生一對,每當變幻時嗰d
所以春嬌與志明真係令人眼前一亮,雖然我有種「吓,咁就攞影后」既感覺,但舊年競爭好弱,so~