返回列表 發帖
唔知係咪因為不搭係內地嘅一套外購韓劇嘅主題曲所以無揀呢首 ???

美浩 D 歌真係 loop 極唔厭, 千其唔好突 ...
chanchan0909 發表於 2015-4-26 22:19

原來不搭係主題曲

講起主題曲啱啱首美麗

唔等啦, me next week 上 JJ
美浩嘅 3rd plug 就 ...  唔該華納係派就快手啦  ...
chanchan0909 發表於 2015-4-26 22:21

我首5字真言呀

太后幾時可以成功爭取
我們的總和

就係呢套

美麗 比 vani 播到識唱 旋律真係幾好
你直接上 5 字歌就可以解決到呢個問題 {:1_122 ...
chanchan0909 發表於 2015-4-26 22:38

天翻地覆近排係咁loop
呢套劇冇興趣嘎
我們的總和

我都係 wo  我成日同浪漫血液連住播  搞到 D 廣東派台無咩點聽  ...
chanchan0909 發表於 2015-4-26 22:54

近期國語歌聽榮浩 jj 仲有天翻地覆多
btw 首解開已經上腦
我們的總和

一晚都要聽兩次女皇

仲要聽到live
rubylovessss 發表於 2015-4-26 23:23

完全ng記得今晚睇李有chob
我們的總和

解開+滲+新一天  我屋企經常熱播華仔 因為我媽媽鐘意佢 細細個比佢洗腦式播放  ...
chanchan0909 發表於 2015-4-26 23:26

一起走過的日子 笨小孩 道地系列: 如果有一天 張開眼睛   常言道
一家人
以前d道地歌真係
我們的總和

以前嗰 D 真係 ho ho tan 仲有 天生天養 長途伴侶 我得你 一晚長大

近年 地球的心聲  ...
chanchan0909 發表於 2015-4-26 23:45

仲有d歌詞
我們的總和

離開地球表面(五月天) / Overdose(EXO) / Call Me Baby(EXO) / Gotta Be You(2NE1) / Come Back Home(2NE1) ...
ed8671ed 發表於 2015-4-27 00:00

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
[/hide]
我們的總和

海.地(RubberBand) / 忽然之間 / 天色很暗 / 天翻地覆 / Blessing(張敬軒) / 一切安好 / 天不怕地不怕 / We Are One(RubberBand) /
花落誰家 / 草稿 / 臨崖勒馬 / 末日 / 十二月二十二 /
我們的總和

RB 請快 plug 新怍
chanchan0909 發表於 2015-4-27 18:41

Project Ace, Blaster 都係
我們的總和

Blaster 做緊歌 , 另外 Trekkerz 都做緊 , Project Ace 就 ... 成 2 個月 fb 無 update  ...
chanchan0909 發表於 2015-4-27 19:03

RB又係咩消息都冇 aiii
我們的總和

分分鐘又係雙數年先出黎
chanchan0909 發表於 2015-4-27 19:53

聽住 A,B,C,E,F 啲歌先
btw me ho少聽Dedicated To... d歌
我們的總和

不過太后成日揀 Dedicated To.. 黎播
其實 me 好多非派台嘅 RB 歌都唔係好熟 真係要聽下先 {:1_1 ...
chanchan0909 發表於 2015-4-27 20:18

小涼伴 遊車河嗰堆好正
我們的總和

所有歌都好正  

btw, 啱啱食飯聽到 vani 播男女 睇返 vani播放美浩record 佢係第一次播  ...
chanchan0909 發表於 2015-4-27 21:33

仲有唱k必唱ge發現號
已經冇講3rd plug嘅事 有冇機自plug
mark 中婉婉
我們的總和

我 D fd 唔識 rb d 歌, 淨係識 Dear Jane d 情歌  連最後一次都識唱

3rd plug me 過一排再睇下 ...
chanchan0909 發表於 2015-4-27 21:54

無可避免之後已經
jj 美浩
仲有shiga要谷
我們的總和

李榮浩 最新單曲 不將就 !!! 電影「何以笙簫默」片尾曲

作曲: 李榮浩
填詞: 李榮浩 / 黃偉文

好好聽 {:1 ...
chanchan0909 發表於 2015-4-28 20:08

lm太后遲d會播
我們的總和

me 已經急不及待播 第 2 次

Shiga 嗰首我覺得我遲 d 會 loop
chanchan0909 發表於 2015-4-28 20:24

如果有下首上榜歌ge話ng g係呢首定李榮浩專輯嘅作品呢
shiga首歌好正 大家要多多支持
我們的總和

上網 check check 原來係電視劇黎

me 有 d 混亂  要收埋喺房到開開會先  ...
chanchan0909 發表於 2015-4-28 20:34

晏晝check過 電影 同 電視劇 都係同名嘎

但美浩嗰首係電影歌
我們的總和

睇黎之前喜劇之王合作得好開心, 黎緊可能有好多合作機會, 可能 曲 - 美浩 詞 - wyman, 作比 d 香港歌手,  ...
chanchan0909 發表於 2015-4-28 22:53

祖屋系列大熱 aphil作品 a浩作品
我們的總和

但Wyman既國語詞唔算特別好
如果美祖同Eason都用榮浩作曲既歌做主打 自己再plug多幾首 有無機拎作曲人 {:1 ...
nicholashin 發表於 2015-4-28 23:00

其實有d想chob搵夕爺寫詞 13年首深閏ok ahh
我們的總和

連詩雅 U R THE BEST

為何要我愛上你(連詩雅) / 為何要我愛上你(連詩雅) / 為何要我愛 ...
ed8671ed 發表於 2015-4-28 23:29

會長大人有新美圖未
---------------------------
不要不記得
我們的總和

to: w會員

真係越南版好聽啲,寶詩技巧好過吳若希,連個mv都好睇過水浸mv
(同時反映左星夢嘅製作 ...
harryharry 發表於 2015-4-29 23:26

肥金堅快d走就ho喇
美肥真係做啱選擇
我們的總和

聽不停

無條件
不將就
為何要我愛上你
我們的總和

銅情深念銅鑼(雨僑) / 一(AGA) / 告白(吳雨霏) / 靈魂相認(張敬軒) / 若(AGA) / 為何要我愛上你(連 ...
mamakin 發表於 2015-5-3 02:43

告白(吳雨霏) / 靈魂相認(張敬軒) /
冇loser / bae bae 嘎
我們的總和

未去到要日日Loop
mamakin 發表於 2015-5-3 11:05

Btw 開始覺得UD 正過啊爺
我們的總和

漿漿呢首明明係情歌又當兒歌 新城你都得架啦
rubylovessss 發表於 2015-5-3 12:38

分分鐘2冠/即上rrrrrrrrr 宇宙動容呀
我們的總和

一早地下鐵 /
52赫茲 / 飄紅 /
不將就 / 無條件 / 回眸一笑 / 為何要我愛上你 / 回到最愛的那天 / Loser / Growing Pains / 無限 /
Call Me Baby / Up & Down / 煩擾中起舞 / Let's Keep This Tonight / Play Tonight /
我們的總和

Call Me Baby(EXO) / Only You(Miss A) / Overdose(EXO) / Last Romeo(Infinite) / Some(SoYou & Junggigo) ...
mamakin 發表於 2015-5-5 17:18

冇華麗轉身
我們的總和

Ah Yeah(EXID) / Mr Mr(Girls' Generation) / Holler(Girls' Generation-TTS) / Something(Girl's Day) / G ...
mamakin 發表於 2015-5-6 23:36

燦燦: 我敢愛
我們的總和

華麗轉身 / 銀河歲月 /
聽完上面嗰兩首一定要聽解開 ^.^
解開 /
我們的總和

考完就留喺 school 睇 中泰
(會努力  勁多野要背 聽朝又要早醒 ) ...
chanchan0909 發表於 2015-5-8 22:48

台長 add oil 送呢首歌比你聽
我們的總和

解開 / 解開 /
大家必須知道 依家開心最好
我們的總和

明明以前覺得分身術好煩好難聽
但呢期狂loop
祖祖d 感情演繹絕對係天后級
bagfgfcde 發表於 2015-5-10 21:57

1314唱得三場
容許我做你的樹熊
我們的總和

Into The New World(live) - 少女時代
快樂很慢
我們都是這樣長大的
上次講到
一分鐘稀客一分鐘色誘 (播放率唔錯)
我們的總和

~~~LOOP極都係呢堆KPOP系列~~~

2ne1 : Come Back Home / Gotta Be You / 4minute : Volume Up / Crazy /  ...
mamakin 發表於 2015-5-16 23:44

BigBang : Loser / Eyes,Nose,Lips(Taeyang) /

Monster Blue Fantastic Baby T.T
我們的總和

其實我已經好少聽呢三首
btw 官方消息指6月果兩首係Fantastic Baby果類 ~

有人討論我果個好多人 ...
mamakin 發表於 2015-5-16 23:55

聽日先迎接第6個冠 之後1/6嗰星期又打歌?
咦咦咦 有Growing Pains
我們的總和

唔好喊 唔好喊 好啦 加埋 Phil Phil 落去啦乖

我 ng 講大話噶
chanchan0909 發表於 2015-5-16 23:59

你ng信me愛浩亦愛雅
音中隨時三首一位候補都係BB
Growing Pains 又係聽聽下幾好聽
mamakin 發表於 2015-5-17 00:00

BAE BAE VS LOSER VS A Single
btw 步姐首 The GIFT正呀
我們的總和

u 真係好難令人相信

你買左模特未先
chanchan0909 發表於 2015-5-17 00:04

話哂me都係美浩後援會 002 號會員 & C EYE後援會 00X 號會員 (ng記得幾號lu)
模特就未嘎 )坦白嘎
不過me有李榮浩
我們的總和

Solo 系列
Best Luck(Chen) / Beautiful(伯賢) / Eyes, Nose, Lips(太陽) / Twenty-Five(宋枝恩) / Into Yo ...
mamakin 發表於 2015-5-24 19:08

GD啲solo呢
我們的總和

唔太鍾意GD Solo啲歌
睇左鄰居之後成日聽泫雅首Red
mamakin 發表於 2015-5-24 20:44

Crooked 不錯的說
韓流po冰封咗
我們的總和

離魂記
天國與地獄
我們的總和

Bang Bang Bang(鄭秀文) / Bang Bang(Jessie J feat. Ariana Grande/Nicki Minaj) / Bang Bang Bang(BIGBANG) / Fantastic Baby(BIGBANG) / 改潮玩代(鍾舒漫 feat. MC仁) /
California Dreamin'(Sia) / Skyfall(Adele) / 逾越生死(C AllStar) / 只怕不夠時間看你白頭(林二汶) / 回到最愛的那天(洪卓立) / 時間靜止器(Yellow!) /

幸福之歌(Supper Moment) / 小確幸(movin') /
雨愛(楊丞琳) / 所有下雨天(薛凱琪) / 瑕疵(麥浚龍/莫文蔚) / 為何要我愛上你(雅雅) /
我們的總和

Sunday Monday(Apink) / Friday(IU) / Friday(IU) / Friday(IU) / Good Day(IU) / On Rainy Days(Beast) /  ...
mamakin 發表於 2015-6-17 23:13

LMR Promise 比你冰封咗?
我們的總和

未聽到咋
點會少得佢地 最少都要每日一次
mamakin 發表於 2015-6-17 23:20

連住聽又幾正
Eyes, Nose, Lips(Epik High feat. TaeYang) / Eyes, Nose, Lips(TaeYang) / Promise(EXO) /
愛你1314(假到死)(太極) / Love Me Right(EXO) /
我們的總和

愛你1314(假到死)(太極)
mamakin 發表於 2015-6-17 23:35

Mamma Mia(Kara) / Bang Bang Bang(BIGBANG) /
上過9x3一星期呀下
我們的總和

Bang Bang Bang 除左出MV果晚聽過一次之外 , 淨係喺音樂節目聽過
一開始覺得Mamma Mia 同 Cupid ...
mamakin 發表於 2015-6-17 23:40

仲未逆轉到你嘅負評
我們的總和

我有個VIP FD 都覺得Loser & BAE BAE 好聽
幾鍾意We Like 2 Party , 但同我一樣都唔太鍾意Bang Bang Bang ...
mamakin 發表於 2015-6-17 23:44

Bae Bae 初初 me 覺得麻麻
之後覺得還可以
聽日 MCD 唔該d VIP應援做得好啲
我們的總和

BAE BAE 我都係一開頭覺得普通 , 聽聽下又覺得OK (雖然慘成我榜炮灰
7月兩首新歌好似又係輕鬆舞 ...
mamakin 發表於 2015-6-17 23:50

2015 BB 炮灰系列: Bae Bae / BBB /
美榜主會否考慮谷 We Like 2 Party
我們的總和

We Like 2 Party
mamakin 發表於 2015-6-17 23:54

如果正規專輯MADE真係全部新歌 不如出返首 Lies 2.0
期待呀
我們的總和

我就跪求Haru Haru 2.0
少數BigBang會無限Loop既歌
mamakin 發表於 2015-6-18 00:00

不過全新歌唔抱太大期望
我們的總和

通常大碟 10首得2-3首係岩聽
mamakin 發表於 2015-6-18 00:07

Alive + Still Alive 算好
得一首主打 + 可以冠足成個月 算係咁
我們的總和