返回列表 發帖
狂LOOOOOOOP KARY段RAPPPPP
屮SiU霖屮 發表於 2015-2-12 17:29

good taste
我都loop緊

為何離h~~~~ 可一不可再
你眼裏那點愛 為何掩蓋~~~
茫茫人h~~~~ 終於可找到
我要有你寵oiiiiii 先敢愛

{:1 ...
bagfgfcde 發表於 2015-2-18 11:55

我終於唔洗上Gonna Be Alright (Rap)
霏霏係我個榜咁就有三首上榜歌
Eric Kwok可以收山

我敢愛
Twistable Turnable Man

完美連接

吧獨角仙 - 小塵埃
吧獨角仙 - 小塵埃
John 發表於 2015-2-19 12:23

小塵埃也愛霏

聽緊Phil Lam 林奕匡真係好正
人無限智慧 能無限灌溉~~~~~~

我敢 愛
bagfgfcde 發表於 2015-2-21 13:59
Good taste
半個Phil x Kary

我敢愛
粉紅解密 <-----強力推薦

Kary Ng's boyfriend - 生我的命 (吳雨霏cover)
==============================
好歌要一推再推:

我 ready 好要上榜啦呢首
chanchan0909 發表於 2015-2-24 19:18

原來你想上翻生我的命

歲月如
bagfgfcde 發表於 2015-2-26 10:58

重組句子練習?

點解改左名
今日一邊聽RB既F#一邊係MTR訓
一凍一熱真係好好loop

點解呢個都要set權限

李紫昕 - 原來你甚麼都不要
李紫昕 - 月亮代表我的心
李紫昕 - 給自己的信
李紫昕 - 小城大事
李紫昕 - 我的驕傲
李紫昕 - 世上只有
李紫昕 - 陪我長大
李紫昕 - 鍾無艷
李紫昕 - 電燈膽
李紫昕 - 命硬
完秒一線女歌手chob kay 千fa

你瘦夠了嗎?
你瘦夠了嗎?
你瘦夠了嗎?
你瘦夠了嗎?
你瘦夠了嗎?
你瘦夠了嗎?
你瘦夠了嗎?

一個瘦人 ...
ed8671ed 發表於 2015-3-2 15:48

邊到有得聽 聽my903.com 30s試聽已經好想狂loop首歌
利申:唔肥

能說不的mimi好好un
屮SiU霖屮 發表於 2015-3-3 15:18

但每次見到呢個歌名 就會自動load翻個live

你瘦夠了嗎?
最好的債
天盡頭

仲有 頌讚詩 (原版),聽極唔厭噶
咁me都要推下d冇冠美歌
現在已夜深 - 周柏豪
惜愛 - 張敬軒
不吐不快 - 張敬軒
春秋 - 張敬軒
Shirley - 古巨基
孔明燈 - 李克勤
紙婚 - 李克勤
於心有愧 - 陳奕迅
主旋律 - 陳奕迅
信任 - 陳奕迅
John 發表於 2015-3-4 19:13

咁樣會好d

隨時唱得好過唔在狀態既kay

INVINCIBLE - Kelly Clarkson

史蒂諾斯特約 療程至少都要定時限音樂會

R&K 拎住兩支結他登場, 先講對此音樂會既感想
(全場熄燈 一片漆黑 ...
bagfgfcde 發表於 2015-3-8 13:27

Stay With You Tonight
但其實月湖唱左一半,99.9999999903%既觀眾已經訓著左
kary好應該唱弄潮兒

me比較才疏學淺
見到有人講高山低谷 咁我就share係度啦
bagfgfcde 發表於 2015-3-8 23:19

睇過呢篇未:
http://blog.ifeng.com/article/34864844.html

「教筆者莞爾的是,筆者近年頗醉心研究傳統粵樂中的旋律發展手法,現在竟然發現這些手法又見於林奕匡這時代之音之中。尤其是從「你快樂過生活」開始的那個B段,「連珠」、「頂真」、「回文」三度板斧全齊備,可這幾度板斧亦是傳統粵樂人極喜愛用的!還是那句話:「橋不怕舊,最緊要受」。其實,這三度板斧雖然古老,若能巧加運用即可千變萬化,不虞重覆。林奕匡也許沒受過幾許傳統粵樂薰陶,但天賦妙悟,得此幾度板斧,絕對可能。《高山低谷》是大調調式的,原是明亮之調子,但最後是從導音回到主音,強調小二度的「痛苦」感覺,因而帶點幽幽之恨。」

For Youuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu好聽到呢

你心口掛住個勇字嘎

我完全冇勇氣去聽
Kyle_ 發表於 2015-3-12 21:00
我禁都唔夠膽禁入去聽
屮SiU霖屮 發表於 2015-3-12 21:04

起碼都聽3:21到最尾

超 男 友
成日都聽錯哪一天才定罪
中文卷三肥硬了
jose 發表於 2015-3-12 23:27
粉紅解密出mv前我已經不斷loop 但後來睇MV先發現自己聽錯左起碼一半歌詞

我敢愛 / 自卑 / 小確幸 / 必要的沉默 / 史詩式 / 你瘦夠了嗎? / Radio / 粉紅解密 / 天盡頭 / 兩杯茶 /
排過flow架
入會可享有免費戒yum服務
ed8671ed 發表於 2015-3-13 15:33
呢個服務版主真係非常需要

必要的沉默真係好好好好正
唔怪得啦美娜我喜歡嫁美娜, 少有地會令我變返女生
Kyle_ 發表於 2015-3-13 21:11

好不安

小確幸真係好好聽 狂loop中

由於兒歌榜個post lock咗
我諗係音樂廳討論兒歌都唔會ot啦掛 :)

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/03/15
RK LW ...
ed8671ed 發表於 2015-3-15 12:02
呢週好唔尋常
05>02「爆升幅度」極高
又有兩週冠
點解無上小塵埃 呢首好好聽ar

一邊溫CHM一邊聽我敢愛真係人生一大享受

峯峯喺男歌手入面算係全能型噶
又唱得又跳得
TVB死捧+chok就整死佢
ed8671ed 發表於 2015-3-15 16:58

仲要幾靚仔 聲又靚 d歌又好聽 比tvb「捧殺」真係陰公

而家脫離tvb希望冇咁多人反佢啦~
林峯出道做歌手之前嘅劇集歌都好好聽

p.s. 你icon個bbcute係咪 ...
ed8671ed 發表於 2015-3-15 17:23
使徒行者係告別作 即刻好多人讚lam fung
但d歌真係好聽
今日mute著重溫Dream Big MV,發現BBCute成員同欣宜有得fight

聽左KONTINUE同The In-Between

MOOOOODY ME (5/8)
The In-Between
KONTINUE
SIS樂印姊妹 – 不要只是有夢
周慧敏 – 天盡頭
吳雨霏 – 我敢愛
Golden – 必要的沉默
White Dimension – 粉紅解密*2
Yan Ting feat. 吳雨霏 – Gonna Be Alright
鍾鎮濤/釗峰@C AllStar – 煙花非花
Movin' – 小確幸
White Dimension – 粉紅解密*4
孫燕姿 – Radio*2
鄧智偉 – 史詩式*3
Movin' – 小確幸*6
鄭欣宜 – 你瘦夠了嗎?
Meghan Trainor – Title
Meghan Trainor – All About That Bass
周慧敏 – 天盡頭*4
吳雨霏 – 我敢愛*12
廖文強與壞神經樂團 – 自卑
Jase@C AllStar/Jerald – Pair J
AGA – 若
鄧智偉 – 史詩式
林奕匡 feat. Set Tone Men – 頌讚詩 (A cappella)
孫燕姿 – Radio
鄧智偉 – 史詩式
周慧敏 – 天盡頭
Yan Ting feat. 吳雨霏 – Gonna Be Alright
吳雨霏 – 我敢愛
Jase@C AllStar/Jerald – Pair J
White Dimension – 粉紅解密
Golden – 必要的沉默
ZolarWind – 乾坤卦
AGA – 若
林奕匡 feat. Set Tone Men – 頌讚詩 (A cappella)
孫燕姿 – Radio
周慧敏 – 天盡頭
吳雨霏 – 我敢愛
廖文強與壞神經樂團 – 自卑
吳雨霏 – 我敢愛
ZolarWind – 乾坤卦
鄧智偉 – 史詩式
AGA – 若
Where's purple ????? 一線三大麼 ???
chanchan0909 發表於 2015-3-15 22:41

一線三大好似係Purple姐姐、陳綺雯、薛家燕

點解我會起身聽停格、暴風雨、自卑 而家好眼訓

整左未po 咋嘛
哼做活力健康操發洩下先
mamakin 發表於 2015-3-20 20:42

最愛「提高右髀放翻低」o個段 勁入腦噶

林奕匡 - 狂潮
方大同 - 狂潮

phil既唱法好似khalil

噴到喊。。。

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/03/22
RK LW Songs       Singers
01 04  弟子規頌品 ...
ed8671ed 發表於 2015-3-22 10:44

你瘦夠了嗎

連師傅都翻唱徒弟嘅歌,仲唔開心死吳某
harryharry 發表於 2015-3-22 11:17

吳雨霏被讚唱腔似林憶蓮
唱片監製陳輝陽,最近推出大碟《十二金釵眾生花》。大碟中陳輝陽邀請了多名圈中好朋友,主唱或執導碟中的歌曲及MV,如古天樂 及鄭秀文 等。而吳雨霏 (Kary)就主唱其中一曲《想這樣得那樣》,她表示認識陳輝陽是Cookie的年代。錄音期間,陳輝陽不但大讚她唱功有進步之餘,唱腔更有像Kary的偶像林憶蓮
對此,Kary感到非常高興,更透露已向老闆黃柏高自薦,擔任憶蓮演唱會的嘉賓。她興奮地說:「憶蓮係我偶像,不過我就未見過佢真人之前佢翻唱過我一首國語歌《南方的風》,當時真係好開心啊!
31/07/2007

咁而家直情99%似Sandy添

真過份 真真過份 你令你令我變身超人!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
============================= ...
dongbb2332 發表於 2015-3-22 22:24

胡亂loop歌 破壞多少佳作

豔羨大碟!!!!!
唔明點解唔派呢隻走去派玫瑰的故事

講嘅野差唔多但明明好loop好多, 同埋有feel好多 ...
kevinlai1621 發表於 2015-3-23 09:24
玫瑰的故事悶到喊

林欣彤 鳥籠

容許衝破鳥籠 遊走險惡天空
如果真的想我好 隨心的放縱
HOTMAN 發表於 2015-3-23 19:38
呢首歌可以係2012 DSE考生中文討論既思考素材
「籠中鳥」的生活,有人認為失卻自由,境況可憐,有人認為衣食無憂,安安穩穩也不錯。試談談你的看法。
唔知mag既fans見到題目有咩感覺呢

佢真係好濫

Anyways 上年班新人真係好高質
撐著 vs 自由落體
-Prince- 發表於 2015-3-23 19:45

組合有blaster 小塵埃 project ace
女歌手有yukilovey

不過大家淨係識faith x_x

想入霏霏
天盡頭

睇黎要自plug想入非非

希望美霏係你到拎到女金年尾要上台同男金美匡一齊攬攬
Kyle_ 發表於 2015-3-24 10:42
phil應該想同美祖攬攬多d 如果係鼓勵過佢既kay phil應該都
霏霏係唱作歌手,都同phil 0交流噶
點解上面無端端有兩個字灰左

最後系列

最後最後
最後一秒鐘
最後勝利
最後的擁抱
最後派對
最後晚餐(YUMK)
最後晚餐(SP)
最後 ...
Kyle_ 發表於 2015-3-24 21:17
無 最後一次(Dear Jane) 用黎反襯其他歌

聽霏霏做中文卷 效率大增

無限 - 陳柏宇 / 林奕匡  

「誰嫌放大不可控制 可笑是我不見大細
誰停了後只等接替 無從 ...
chanchan0909 發表於 2015-3-26 16:16
呢首好聽到痛哭Phil個樣

已經開始幫 phil phil 諗下一首要 sell 嘅歌
chanchan0909 發表於 2015-3-26 17:18

大愛 三十歲前要完成的事

仲有 3 嗰隻 EP 好多都想拎黎推介
chanchan0909 發表於 2015-3-26 19:55
全碟都好正噶

Kay題材廣d,有多d野講嗄
HOTMAN 發表於 2015-3-28 17:27
社會 愛情 親情 都有唔同既歌講噶

今日將state of mind/akross/yimsin 24首歌shuffle嚟聽
我覺得我已經完全了解現代都市女性嘅思想
都是徹頭徹尾嘅死港女一個喔!

利申:我是假霏粉ed8671ed 發表於 2015-3-28 19:46
乜唔係「代表獨立女性 展現自信新姿態」咩
希望有日你會扮扮下霏粉變真霏粉

今日先發現eason有首咁既歌....