返回列表 發帖
有MV=冇MV
SONY啲MV全部用大陸拼音鬼搵到
dongbb2332 發表於 2015-5-3 23:32
Baby Don't Cry幸免

做乜突然狂loop我愛歌
要棄霏愛雅嗎?^^
ed8671ed 發表於 2015-5-4 22:48
小道消息話為何要我愛上你同COME ON係佢今週暫時最高AP既兩首歌
為何要我愛上你AP高過一分鐘稀客一分鐘色誘、想入非非、座右銘同豔羨加埋

識聽緊係聽給自己的情書同少女的祈禱
mamakin 發表於 2015-5-5 18:29
最好聽一定係明成皇后

是日主題:偽鬼仔/妹

ABC
Goodman
Gonna be alright
Feel like dancing
Let's keep this to拉~~~~~~
All y ...
nicknicknick 發表於 2015-5-6 19:01
做乜將GEM擺埋入去

人地有名你叫中國taylor swift
額外追加:
Come on
I see you everywhere
Stay with ...
nicknicknick 發表於 2015-5-6 19:41
Phil暫時有3首噶

華麗轉身 / 銀河歲月 /
聽完上面嗰兩首一定要聽解開 ^.^
解開 /
Wonders 發表於 2015-5-7 10:42

調翻轉呢

新版華麗轉身
kevinlai1621 發表於 2015-5-7 14:14
點解咁match

尋找稜角(Yukilovey) / 尋找獨角獸(薛凱琪) / 飛吧!獨角仙(小塵埃) / Ghost Town(Adam Lambert) / 濛(麥浚 ...
ed8671ed 發表於 2015-5-8 22:18

邊度有得聽 又係KKBOX先有麼
Shut Up And Dance好正

由為何要我愛上你 連去 DJ新歌嘅唯一方法

kkbox好似未有
joox有(之前為咗美浩個show用落繼續用{: ...
ed8671ed 發表於 2015-5-8 22:43
用joox聽緊尋找稄角 想問係咪可以一直免費用 定係只可以一段時間免費使用?

其實依個APP免費,不過升級版先可以離線聽
harryharry 發表於 2015-5-9 13:21
免費版好似只可以shuffle聽

荃力推介:

瑕疵
好聽過念念不忘200+倍

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/05/10
RK LW Songs       Singers
01 02  孩子,不再漂泊       ...
ed8671ed 發表於 2015-5-10 10:52

Don't Beat The Kids呢 新一天呢
BTW 你又換ICON...好靚仔啊匡少 ...
Kyle_ 發表於 2015-5-10 12:04

不將就
上次講到
改潮玩代
走 (希望霏霏可以教下MastaMic「難行也決不可洩氣」既道理 唔好無端端無力)
一字一淚
瑕疵 (二重唱部份最好聽 )
一分鐘稀客一分鐘色誘 (歌名好難記 )
陪著你走 (聽聽下又幾好聽 )
為何要我愛上你
哲學家 (candy把聲其實好配合歌詞 雖然有懶音)
天色很暗 (主力聽outro 講真「你還是那麼愛~我~」唱得幾難聽)
永遠的愛麗斯 (完勝今年其他新人歌曲 )
完場曲
新一天 (有少少聽厭 but 太愛匡匡都會loop呢首 )
回到最愛的那天 (幾普通 但可以聽下既)
無條件 (沙聲到呢 )
回眸一笑 (jason )
Let's Keep This Tonight (聽極都唔厭 )
時間靜止器
我在機場等船
我們都是這樣長大的
煩擾中起舞
快樂很慢
小確幸 (暫時依然係Last 7 Days AP第一位 )
東角遊民

BTW 求近期英文歌曲介紹

一分鐘稀客一分鐘色誘
改潮玩代
飄紅
為何要我愛上你
永遠的愛麗斯
原來她不夠愛我
瑕疵
新一天
東角遊民 ( ...
jose 發表於 2015-5-14 19:29
同我個新歌playlist好似 永遠的愛麗斯

Here I Come
Gin Lee (碟)

Gin Lee (歌手)真係無得頂

Kay One 全碟

以前既謝大媽真係好正啊
nicknicknick 發表於 2015-5-16 18:13
而家都好正 唔計國語碟

每月一日指定 share LINCEYE 歌曲  a浩 都 mo 咁嘅待遇
chanchan0909 發表於 2015-5-16 23:49
咁Phil呢
不過榮浩首首都咁好聽

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/05/17
RK LW Songs       Singers
01 02  我們都是這樣長大的 林欣彤 ...
ed8671ed 發表於 2015-5-17 10:42
Phil同R&K已成Purple姐姐棄將

《次世代》,一首跳脫活潑的嘻哈舞曲,MV卻投射著一幕幕耐人尋味的社會實況。。。。

打工仔長年累月超時工 ...
jose 發表於 2015-5-17 06:50
sorry 我都係覺得Yan Ting個樣好撩交打
打破近五萬年音樂史的規限,向大眾示範用樂器作跳舞工具
下週冠麼

劉美君 - 兩杯茶 (KTV Version)
作曲:楊淽 填詞:林夕 編曲:Ted Lo 監製:Alvin Leong

「 ...
chanchan0909 發表於 2015-5-20 21:36

冠左
下雨天要聽雨落大地噶

每次聽住 時日如霏
都總係覺得側田唱緊隻歌 (笑)

p.s. 原來有八十萬 hit rate ....

...
-Prince- 發表於 2015-5-21 22:37
側田好似有份唱backing vocal (呢個term係咪咁用架?) 所以唔出奇
側田將比較高質既旋律比曬人 唔好聽既旋律留翻比自己

Another Kitchen - 示威
Another Kitchen - 無常
Another Kitchen - 情人
Another Kitchen - 灰色
Another  ...
seeseetv 發表於 2015-5-23 21:46
我真係要聽下隻碟
somehow 好多我鍾意嘅歌手都翻唱過Love Never Felt So Good
BTW Blaster 就黎有新歌

live限定…碟冇
seeseetv 發表於 2015-5-23 22:08
Phil x lil' ashes 合唱LNFSG都係live限定 好在有得重温 話說今日發現SM翻唱過stricken chord 唱得都ok

林奕匡 - 雨落大地
作曲:林奕匡 填詞:方文山 編曲:Randy Chow / Edward Chan / 徐浩 監製: ...
chanchan0909 發表於 2015-5-23 22:42
Phil
One of my favourite Phil's song

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/05/24
RK LW Songs        Singers
01 02  美好的時光          吳 ...
ed8671ed 發表於 2015-5-24 10:34
大大提升上榜歌曲平均質素

我母親係電視聽左一首歌 問我歌名 比左一大堆提示
「係電祖聽到(女皇?) 有個『一』字(一路走來?) 個『一』係中間(回眸一笑?) 三個字(新一天?) 女歌手(R&K係女人呀) 新人黎架(唔識R&K唔出奇呀) 長頭髮既(死啦 我load唔到R&K咩樣添)」
......
......
然後佢用一晚時間諗翻個歌名
第!一!眼!美彤真係好受人歡迎
呢個時候既Kary真係好正
初入環球 實力派偽裝未被揭穿 萬千寵愛在一身
成個樣係幾咁容光煥發 唱起歌係幾 ...
John 發表於 2015-5-25 02:40
第一條live個YouTube channel好多片

仁至義盡
逾越生死
別來無恙
泥沙堡壘
人間天堂
改潮玩代
尋找稜角
幸福之歌
最愛是誰
上次講到
天色很暗
陪著你走
華麗轉身

呢排四字歌當旺??

恙!
罰抄!
ed8671ed 發表於 2015-5-29 01:01

恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙恙
ok?

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/05/31
01  02  疼你              ...
ed8671ed 發表於 2015-5-31 10:36
改潮玩代都算兒歌

咫尺(林奕匡) / 別來無恙 / 還記得(周柏豪) /
ed8671ed 發表於 2015-6-2 22:03
Phil 作曲系列
BTW 琴日聽左人生第一次LOSER

聽陳綺雯既歌真係帶來好多歡樂

jose 發表於 2015-6-9 00:00
明明之前係電話睇到係某港台男DJ最鍾意既講多無謂……

最近72 小時播放率top5:
逾越生死 / 幸福之歌 / 回眸一笑 / 哲學家 / 上次講到
kwanie 發表於 2015-6-10 00:09
得哲學家係三個字
CAS加油

英皇四五六七線男歌手同期EP大比拼 :)

羅力威 再生
夏之咩 1.5 / 一花一世界 2.5 / 聽電台的人 3 / 未來還 ...
ed8671ed 發表於 2015-6-11 18:01
其實William地位遠高過上面幾位男歌手

林奕匡 - 三十歲前要完成的事
作曲 : 林奕匡 填詞 : 梁栢堅 編曲 : Tim Ngoh 監製 : 馮翰銘

...
chanchan0909 發表於 2015-6-12 23:02

又推Phil 呢首好聽到不得了噶

可惜沒如果又幾好聽喎
慢到呢

原來Spotify有得聽乜都盞Love HK No.1

原來自由意志係講自由地搞女仔
新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/06/14
01 02 新一天            Rob ...
ed8671ed 發表於 2015-6-14 10:36
我同purple姐姐心靈相通噶 一齊冠Phil同佢慶祝生日

新歌登場:
假得不似是真 - 馮允謙
kwanie 發表於 2015-6-14 23:49
Jay Fung 咁慘 連歌名都打錯

專登 check check  u 比 ho 高 fun 喎 no.1 嗰首

嘩 好難聽
chanchan0909 發表於 2015-6-15 19:11
唔夠Dream Big

原來大同出左新歌!!!

但首歌好普通

LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 /  ...
dongbb2332 發表於 2015-6-18 00:19
唔係徐佳瑩x300咩

Phil真係好cute
@harryharry

又一個有SG既MV Cheronna  高山 x 一 呀!!!
JasOh103 發表於 2015-6-19 09:07
發佈日期:2014年4月4日

我老公jaybb d歌真係好jeng ﹏
jose 發表於 2015-6-19 18:11
又話對上一隻碟失望 但上面有三首The In-between 嘅歌

改潮玩代無冠
Eva Chan得美紫support

肆無忌憚
逾越生死
幸福之歌
改潮玩代
尋找稜角
女皇
只怕不夠時間看你白頭
香港傑出廢青
小手術
天色很暗
...
jose 發表於 2015-6-21 19:23
睇落得改潮玩代有機真係拎十大

犯規~~~~~~~~~~~~~~~~~
nicknicknick 發表於 2015-6-21 23:23

又要mic stand 呢首都有live 唔計同goldEN個音樂會
ESCAPE 全碟 +
ESCAPE 全碟左例遲

kwanie 發表於 2015-6-21 23:26

聽左一次起點‧終站、空殼、本身的用處
然後loop緊ESCAPE

買左汁甜同陳柏宇新碟
有咩要注意
John 發表於 2015-6-24 16:43
側田隻碟頭五首可以skip 雖然你好似冠咗321

Escape
Odyssey
True Instinct
Do What You Love (erm....點解唔plug示威)

機不可失 一世要癲一次
外面藐視我大志 心裡面反擊一千次

愛死牙mag
下周空降冠軍 癲一次! ...
jose 發表於 2015-6-25 00:05
同霏霏我敢愛一樣NE 01 Mag終於做翻你愛將