返回列表 發帖

#JOEY100SONGS

55. 故弄玄虛

你說了一句天意
離合 一切都有時
咁易睇得透既 就唔係命運啦
越想知 越故弄玄虛
對的人永遠都係唔強求既情況下出現

我既林欣彤top3係你呢個list一首都冇出現過lol
bagfgfcde 發表於 2015-10-25 21:37

光源同邊兩首牙LOL (風箏?)

可愛的人方可愛呢?

原來林欣彤子都幾多動植物歌
ed8671ed 發表於 2015-10-25 21:42

我鍾意呢首牙 但諗唔到佢屬於咩系列LOL

動植物之安眠曲點解無光源怪獸大學時間!!!!!????真過份
hehemamama 發表於 2015-10-25 21:47

唔識歸類牙
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

光源同邊兩首牙LOL (風箏?)

我鍾意呢首牙 但諗唔到佢屬於咩系列LOL

唔識歸類牙  ...
dongbb2332 發表於 2015-10-25 22:11

#已經一天手腳麻痺 #以僅有呼吸隱閉在家
#那些年來 #無分彼此愛上

#已經一天手腳麻痺 #以僅有呼吸隱閉在家
#那些年來 #無分彼此愛上
bagfgfcde 發表於 2015-10-25 22:14

洗澡可以勉強歸類為綁架類
後面果首噴到聽都費事
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

洗澡可以勉強歸類為綁架類
後面果首噴到聽都費事
dongbb2332 發表於 2015-10-25 22:17

你handela
首歌好warm好正囉 俾到人知道「個世界係好美好架~~~~」
你呢類冷血動物應該聽多啲呢啲歌滋養下靈性

你handela
首歌好warm好正囉 俾到人知道「個世界係好美好架~~~~」
你呢類冷血動物應該聽多啲呢啲歌滋養 ...
bagfgfcde 發表於 2015-10-25 22:23

ho lor加多個

--- 冬日暖意
1. 光源
2. 獅子山下再遇上

ho lor加多個

--- 冬日暖意
1. 光源
2. 獅子山下再遇上
dongbb2332 發表於 2015-10-25 22:25

係獅子山下遇上
you are so pun

Slowness全碟
點解可以咁正,我覺得正過Kontinue好多
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

當今樂壇得蔡健雅出歌先可以令我咁興奮

chob : 唔夠八個星期就出首新歌 cheap哂
官xx : 已經成為人妻 再見

記念 x5

Smiley Face
下雨的夜晚

無得輸
臨尾要人改十大可恥

Smiley Face
下雨的夜晚

無得輸
臨尾要人改十大可恥
kwanie 發表於 2015-10-26 08:18
用一首十大正襯另一首十大

萬聖節有咩啱聽嘅廣東歌推介?

除咗呢首
陳奕迅 - 萬聖節的一個傳說

萬聖節有咩啱聽嘅廣東歌推介?

除咗呢首
陳奕迅 - 萬聖節的一個傳說
rubylovessss 發表於 2015-10-26 10:39

HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

hinz 發表於 2015-10-26 10:46

仲有無其他?

Slowness全碟
點解可以咁正,我覺得正過Kontinue好多
fifty1205 發表於 2015-10-25 22:41

Slowness出時 0 迴響,有時最好嘅嘢反而最少人欣賞,四台成績都算差。(plug錯哂歌又好難唔差嘅)

4.藍鞋子
記得個時成日唱...太累了太累了

異類的同類 x 10

幻想緊周爸爸用年輕人們個編曲唱等到Sunday就Call你
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

且看我這點魯莽 會否帶我上到殿堂

真係好鬼型 我諗呢首係我聽咁耐歌以黎最鍾意嘅歌
Happy and Blessed.

救命 隔離K字頭會員賣飛嗰個演唱會啲「粉絲們」真係「情緒高漲」
(睇完個video製作,我極度懷疑用小畫家整poster嗰個人就係佢)
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

《年度之歌 》MV衝破100萬hitrate, 恭喜美KaY又多一首百萬MV

https://www.youtube.com/watch?v=XAobAFsWTy8&list=PLAQ5ygResLLXMTx3QlfKHaGonyyNQPs_G&index=10

你死我活 j.arie
Happy and Blessed.

活潑跳脫 二次緣
告別童話 奇遇記
暗黑之作 幾次
深情演繹 情歌的意義
邁向光明 光源
解開枷鎖 食物鏈
不甘安逸 安全地帶
宇宙搖籃 小羊

真 神碟 MOOOOODY ME

活潑跳脫 二次緣
告別童話 奇遇記
暗黑之作 幾次
深情演繹 情歌的意義
邁向光明 光源
解開枷鎖 食物鏈
不甘 ...
dongbb2332 發表於 2015-10-27 23:05
唔計最尾兩首 我都認同既

nicholashin 發表於 2015-10-27 23:08

Sor呢一刻最中意既就係安全同小羊 會聽到痛哭咖

Slowness出時 0 迴響,有時最好嘅嘢反而最少人欣賞,四台成績都算差。(plug錯哂歌又好難唔差嘅) ...
kayzzz 發表於 2015-10-26 10:51

隻碟岩岩出個陣雨過天陰個勢幾勁
印象中moov點播率仲要唔低
不過之後攤凍之餘, 仲要公司已經落力plug陀飛輪
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

不過之後攤凍之餘, 仲要公司已經落力plug陀 ...
John 發表於 27/10/2015 23:12

載我走真係SIDE 中之 嘥

不過之後攤凍之餘, 仲要公司已經落力plug陀 ...
John 發表於 2015-10-27 23:12

條友走去plug藝妓囉。激死人。結果藝妓 0 反應,雨過天陰又唔hit,載我走又係浪費晒。
應該咁plug: 1st 最後晚餐>2nd雨過>3rd載我走>5th活著>4th賴床

反OT:最後晚餐/載我走/活著/賴床/雨過天陰

Sor呢一刻最中意既就係安全同小羊 會聽到痛哭咖
dongbb2332 發表於 2015-10-27 23:10
除左世界級既光源 奇遇記真係正到喊
陳子龍真係好神 首首都中既

條友走去plug藝妓囉。激死人。結果藝妓 0 反應,雨過天陰又唔hit,載我走又係浪費晒。
應該咁plug: 1 ...
kayzzz 發表於 27/10/2015 23:16

替你高興去左邊度。

替你高興去左邊度。
kwanie 發表於 2015-10-27 23:23

隻碟太多好歌,五強不入,sorry。

除左世界級既光源 奇遇記真係正到喊
陳子龍真係好神 首首都中既 {:1_ ...
nicholashin 發表於 2015-10-27 23:22

奇遇記初初聽覺得同食物鏈一樣倒模咁
  不過真係愈聽愈正
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告訴我 - 林欣彤

載我走真係SIDE 中之 嘥
kwanie 發表於 2015-10-27 23:16

如果肯谷 都唔會咁冇成績
不過真係公司資源放哂去無人之境-陀飛輪-一絲不掛度
張敬軒又係年頭出碟

去到年中之後先有宣傳資源比返脆弱
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

kayzzz 發表於 2015-10-27 23:16

12月出碟派乜都死
活著爭女金唔應該派 但又同隻碟主題最貼近

活潑跳脫 二次緣
告別童話 奇遇記
暗黑之作 幾次
深情演繹 情歌的意義
邁向光明 光源
解開枷鎖 食物鏈
不甘 ...
dongbb2332 發表於 2015-10-27 23:05

小羊一次都無聽過新碟小花又係 可能對小動植物無興趣
Mooooooooooooooody me 真是good good listen
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

小羊一次都無聽過新碟小花又係 可能對小動植物無興趣
Mooooooooooooooody me 真是good good listen ...
hehemamama 發表於 2015-10-28 00:26

夜啦訓唔著既話就係時候就要聽下呢類安眠曲

夜啦訓唔著既話就係時候就要聽下呢類安眠曲
dongbb2332 發表於 2015-10-28 00:39

眼瞓到暈Btw 樂觀入圍最佳歌曲 決定聽夠100次樂觀 讓我以樂觀擊倒最慘的戲碼
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

kayzzz 發表於 2015-10-27 23:16

藝妓係唔差既, 不過隻碟咁多首正既唔派走去派呢首真係
全碟最愛係替你高興㗎, 聽到喊, 個前奏又好冰島feel
活著做1st plug無錯, 賴床, 載我走, 替你高興唔派/谷真係好浪費

前排聽返其實衣帽間既詞真係好中好諷刺
寬限期我又好鍾意
所以咁多隻碟都係最愛Slowness 成隻碟真係俾到好舒服好慢好懶既感覺
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

Cos You’re My Superman 你會令難過亦過得好
因你一聲早 珍惜每個清早
平凡事 細節裡看見瑰寶 大地像樂園美好
動盪下浪漫地散步
Cos You’re My Superman 我脆弱由你為我修補
給我的祝禱 都得到你擔保
神奇地 能存在完全為你 時光多麼好

當我最快樂時替我高興
當我要放任時賜我反應
有你陪伴氣氛總有保證
娛樂我是你本領
唯獨你當我最快樂時替我高興
如像將恭喜變作鈴聲
不算天大事情
難道你忍心不去贈興
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

藝妓係唔差既, 不過隻碟咁多首正既唔派走去派呢首真係
全碟最愛係替你高興㗎, 聽到喊, 個前奏又 ...
JasOh103 發表於 2015-10-28 08:59

slowness的確幾正 不過隻碟唔算好謝安琪
我覺得藝妓都唔錯呀
賴床>最後晚餐>雨過天陰=替你高興>唔想排

我個人認為kontinue出色啲

slowness的確幾正 不過隻碟唔算好謝安琪
我覺得藝妓都唔錯呀
賴床>最後晚餐>雨過天陰=替你高興>唔想排

...
bagfgfcde 發表於 2015-10-28 20:12

+1
Kontinue 應該穩奪 我最喜愛謝安琪唱片大獎

為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為何要我愛上你為 ...
616.1314 發表於 2015-10-28 20:38
希望可以fight低女皇拎至尊

nicholashin 發表於 2015-10-27 23:08

認同, 安全地帶初初聽好似有啲悶
依家愈聽愈正, 加上佢現時情況, 感覺重大
小羊把聲又厚又温暖
成隻碟都唱得好聽
怪獸一族

認同, 安全地帶初初聽好似有啲悶
依家愈聽愈正, 加上佢現時情況, 感覺重大
小羊把聲又厚又温暖
成隻碟都 ...
怪獸一族 發表於 2015-10-28 20:54

係牙
佢啲音樂 唱歌技巧越黎越成熟
好過頭兩隻碟 連啲慢歌都9嗌
eg 玻璃鞋

#my陳柏宇top10 #好多都好近期
#佢fb問但我太遲先見到

黑馬王子
身邊人
I Wanna Fly
一休
Espresso 先生
無限
Let It Go
逸後
勇者的浪漫
晴空

得一首早期啲既

《小羊》- 在等一聲︰「彤彤」自小由嫲嫲湊大的Mag,二人有著比父母更親密的愛。跟(嫲嫲)一起睡、幫她紮辮返學、教她處理荷蘭豆,這一切都是Mag成長以來,首次感受到的愛。過去,每遇到疑惑心亂如麻時,嫲嫲一聲︰「彤彤」,再亂的內心也會立刻平靜下來。數年前,Mag入行當上歌手,作為人生第一份職業,時會感到徬徨,但就在最渴望聽到一聲「彤彤」時, 嫲嫲患上腦退化症,後來更喪失說話能力。「在我最需要嫲嫲時,她沒能力去回應我;同樣,她正需要我多加陪伴時,我也無法像小孩般有這麼多時間去照顧她,這是我最大的遺憾。」

而家先睇到 再聽埋首歌 哭x左

總有一個人真係遺珠
夕爺份詞又咁正, supposed to be a big hit㗎!!
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

失語者 x20

就黎識背哂歌詞

But we are no better 噶

講出來我的志願可能太白
我的志願得個寫~字