返回列表 發帖
記得啱啱出嘅時候成隻碟最唔鍾意就係替你高興
次次聽親都係必霏之選
係之後開始有啲經歷先鍾意返首歌

經過那些年 始終最愛嘅碟都係你們的幸福
可能因為當年真係delay咗太多次 所以一出就係咁聽 聽到上晒癮
加上有本人最愛嘅第二天 更加無得輸

反OT:這是誰/今夜很寧靜/嚴重/誰願放手/其後
nicknicknick 發表於 2015-10-29 22:44

替你高興次次聽到"心絞痛"都覺得好奇怪。你們的幸福有好多歌要霏
嗰啲eric kwok快歌仲衰過就有就有。
反OT:溫室/借過/就有就有

一顆心不變遷 離多久都不變遷....

記得啱啱出嘅時候成隻碟最唔鍾意就係替你高興
次次聽親都係必霏之選
係之後開始有啲經歷先鍾意返 ...
nicknicknick 發表於 2015-10-29 22:44

你們的幸福最鍾意title track, 1222, 第2天, 浮雲
溫室份詞又係近排先去留意返原來咁中, 周博賢真係好勁!!
必霏就大城小動

替你高興我一開始就最like啦
後來再經歷左啲事去聽, 聽到喊曬
好不滿上次演唱會有唱不過無live cd囉

#np
黃色大門/華麗懈逅/愛一個上一課
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

來個點唱請提供你地要點嘅歌
下次點唱名單會在夜空傳情聽到你個名

今年四大天后最勤力一定係佢 又有新歌

-Prince- 發表於 2015-10-30 00:09

將AGEM個名倒轉寫?扣1000分

Better me  那一個我
利申:唔係鏡粉

-Prince- 發表於 2015-10-30 00:09

呢首我有上榜哦
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

陳綺雯最佳演繹歌曲

陳綺雯仲玩制服誘惑

陳柏宇 top 10 ?!
#逸後
#Mr. Adult
#我們的門牌
#時機
#固執
#原諒我怕黑
#無可厚非
#最後的擁抱
#沒有吻的資格
#親愛的仇人

有兩隻碟我當無出過。

認同, 安全地帶初初聽好似有啲悶
依家愈聽愈正, 加上佢現時情況, 感覺重大
小羊把聲又厚又温暖
成隻碟都 ...
怪獸一族 發表於 2015-10-28 20:54

聽第一次最鍾意就係安全地帶
可能我份人鍾意啲孤僻嘅歌多啦
Happy and Blessed.

為何要我愛上你 一天不一起 都當作在倒數別離
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

替你高興次次聽到"心絞痛"都覺得好奇怪。你們的幸福有好多歌要霏
嗰啲eric kwok快歌仲衰過就有就有。{:1 ...
kayzzz 發表於 2015-10-29 23:42

我都係唔鍾意呢兩首,成隻碟整體我覺得麻麻,得你們的幸福/臨崖勒馬/1222係超鍾意
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

明明沒答案 為何問答案
super girls 今年首首都好聽
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

今日mv頒獎禮無得聽羅生門live...

Playlist:
分手的情書
羅生門
LOL

Featuring playlist
下剋上
后會無期
雷克雅未克
黃昏點唱機

但我想介紹既係呢首 雖然尋日先第一次聽 而且MV出左6個月

下剋上
后會無期
雷克雅未克
黃昏點唱機 {:1 ...
nicholashin 發表於 2015-10-30 23:22

呢首正呀喂
新啲嗰首one call away都巧聽喲

下剋上
后會無期
雷克雅未克
黃昏點唱機 {:1 ...
nicholashin 發表於 2015-10-30 23:22

呢首正! 你個playlist仲可以加多首
Meghan Trainor feat. John Legend - Like I'm Gonna Lose You

Meghan既歌全部都好聽

Cos You're My Superman 你會令難過亦過得好
因你一聲早 珍惜每個清早
平凡事 細節裡看見瑰寶 大地像樂園美好
動盪下浪漫地散步

好洗腦

呢首我有上榜哦
RVHOCPC 發表於 2015-10-30 00:20

希望醜醜可以3>1

安徒生的錯
后會無期

想像緊
1) Adele唱That Girl
2) 霏霏唱Hello
3) Hello中間加左That Girl段獨白
安徒生的錯
后會無期
bagfgfcde 發表於 2015-10-31 19:33
又話phil首歌唔好聽 雖然對比o岩o岩曝光o個幾首係好聽D既

唔開心就唔開心 點解要勉強開心?

別要 不開心便找開心 去避過我的良心
消化憂鬱後 才令我拾回自信心

#JOEY100SONGS

56. 雙冠軍

印象中好似好耐冇係廣告聽到容祖兒既慢歌
原來呢首都就黎一百萬
最喜歡都係音樂細聲 和音為主果一段

當係某件事上既價值觀出現好大既分歧
即使佢係你認定既一生最愛
啞忍定一刀兩斷 點揀好

明明知斗膽脫口反駁你 逐句都統計
猶如將夭心夭肺的芥蒂 培殖於心底
今次讓你 又有幾樣後遺
曾試著了解 十年全白費

57. 桃色冒險

好明顯我係一個唔鍾意歌手太濃妝豔抹既人
不過呢首又幾型
編曲氣勢的確能夠拍得上亞洲遊戲展最激果D遊戲
間奏 mixing 通通都算玩得暢快

Hi
Me Again

58. 搖搖搖

TGIF
Get everybody moving! (簡稱G.E.M.)

溝溝衣服 終於溝到新鮮了
天天一樣 有時悶到瘋了

Hi
Me Again

58. 搖搖搖

TGIF
Get everybody moving! (簡稱G.E.M.)

溝溝衣服 終於溝到 ...
bagfgfcde 發表於 2015-10-31 21:07

你引致我的床搖搖前傳麼

真心覺得好聽

你引致我的床搖搖前傳麼
-Prince- 發表於 2015-10-31 21:14

聽講closeup成隻碟啲歌都係淫歌
_iu _iu _iu
愛一個上一_
_花怒放
如果睡袍太少布
_妝
_流

祖祖好有天后風範 勇於挑戰色情歌曲上限

57. 桃色冒險

不過呢首又幾型
編曲氣勢的確能夠 ...
bagfgfcde 發表於 2015-10-31 20:59

依首好型好正,可惜唔紅。

56. 雙冠軍

原來呢首都就黎一百萬
最喜歡都係音 ...
bagfgfcde 發表於 2015-10-31 20:48

首歌一出已經狂聽,完全唔明點解會係搜神記攞獎,希望佢出翻依種歌。

拋物線
Letting Go
十萬毫升淚水
墜落
beautiful love

聽到喊咗以後一定聽多d Tanya
肥婆馬上收皮

首歌一出已經狂聽,完全唔明點解會係搜神記攞獎,希望佢出翻依種歌 ...
kayzzz 發表於 2015-10-31 22:36

雙冠軍出果陣我都狂loop,但耐左之後發覺唔夠搜神記襟聽
肥婆馬上收皮

56. 雙冠軍

原來呢首都就黎一百萬
最喜歡都係音 ...
bagfgfcde 發表於 2015-10-31 20:48

57. 桃色冒險

不過呢首又幾型
編曲氣勢的確能夠 ...
bagfgfcde 發表於 2015-10-31 20:59

Hi
Me Again

58. 搖搖搖

TGIF

溝溝衣服 終於溝到 ...
bagfgfcde 發表於 2015-10-31 21:07

仲諗緊呢個環節是咪腰砍咗 原來仲有
救命 三首都愛

雙冠軍 係聽極唔厭
可能因為佢好少唱喇

記得 桃色 就出嗰陣俾人話似椎名林檎嘅歌

其實容小姐不如考慮下次開show 輕快歌揀 搖搖搖 喇
心花怒放 都開始聽到厭厭哋喇

56. 雙冠軍

原來呢首都就黎一百萬
最喜歡都係音 ...

好鐘意呢首, 甚至多過同期爭緊女金既活著
有d人話抄歌不過我就覺得個chorus最好聽

反OT:
普通朋友x3
(中!中!中!)

好鐘意呢首, 甚至多過同期爭緊女金既活著
有d人話抄歌不過我就覺得個chorus最好聽

反O ...
JasOh103 發表於 2015-11-1 01:37

其實雙冠軍都幾正 2009年佢表現其實都幾好架
仲諗緊呢個環節是咪腰砍咗 原來仲有
救命 三首都愛

雙冠軍 係聽極唔厭
可能因為佢好少唱 ...
jasonng 發表於 2015-10-31 23:41

我1314聽到雙冠軍
簡直開心到痛哭

首歌一出已經狂聽,完全唔明點解會係搜神記攞獎,希望佢出翻依種歌 ...
kayzzz 發表於 2015-10-31 22:36

搜神記係比較新既容祖兒呀嘛 又理智啲林夕歌詞又屈機

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/11/01
RK LW Songs     Singers
01 03 孤單的貝多芬 葉巧琳
02 04 人生銀行   關心妍
03 05 妖怪體操第一 洪卓立/鍾舒漫
04 ne It's My Dream 陳詩慧
05 ne 安徒生的錯  林奕匡

OUT
XX 01 年月匆匆   馮允謙
XX 02 快樂頌    程文政 Feat. 陳偉民

02 04  ...
ed8671ed 發表於 2015-11-1 10:49
Phil上到 快樂痛哭

59. 黃昏點唱機

此時此刻 有誰共鳴
題材 曲風 都同容祖兒擦出火花
當然亦唔少得林生出一分力既功勞
首歌未至於一聽就愛 但至少耐聽

遊覽過百貨店舖 朝聖過氣派半島
跳舞跳到河內道 與你逛過每吋時代路
聖誕派對圍著聖誕燈飾 聯歡在 彌敦道

周柏豪嘅等不到好似2000年左右果d歌

如果泳兒可以出翻呢個level既歌
俾個十二大top3俾佢又點話

如果泳兒可以出翻呢個level既歌
俾個十二大top3俾佢又點話
bagfgfcde 發表於 2015-11-1 12:56

快樂眼屎同接近癲空的地方唔岩你口味呀?
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

快樂眼屎同接近癲空的地方唔岩你口味呀?
dongbb2332 發表於 2015-11-1 12:57

花無雪>>黛玉笑了>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>接近天空的地方>>>>>>>>>>>>>>>>>>>快樂眼淚

周柏豪嘅等不到好似2000年左右果d歌
electric 發表於 2015-11-1 12:21
你真係好愛pakho 你揾到CD version?廣播劇段人聲遮咗半首 ._.

你真係好愛pakho  你揾到CD version?廣播劇段人聲遮咗半首 ._.
nicholashin 發表於 2015-11-1 13:31

都冇cd version
淨係可以cap低廣播劇果段loop

02 04  ...
ed8671ed 發表於 2015-11-1 10:49

其實phil 係咪最有力同兒歌天王許廷鏗爭男歌手
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

其實phil 係咪最有力同兒歌天王許廷鏗爭男歌手
kevinlai1621 發表於 2015-11-1 17:07

alfred : 如你是我 1
phil : 頌讚詩 1 | 新一天 1 | 安徒生的錯 5*

有沒有我好好聽啊
其實主要係Jeffery Lai好靚仔

alfred : 如你是我 1
phil : 頌讚詩 1 | 新一天 1 | 安徒生的錯 5*
ed8671ed 發表於 2015-11-1 17:18
希望Phil可以同兒歌天后Purple姐姐一齊作歌
有沒有我好好聽啊
其實主要係Jeffery Lai好靚仔
electric 發表於 2015-11-1 17:21
你係咪見到男士有鬚根就覺靚仔

希望Phil可以同兒歌天后Purple姐姐一齊作歌
你係咪見到男士有鬚根就覺靚仔  ...
nicholashin 發表於 2015-11-1 17:25

又好似係