返回列表 發帖
#JOEY100SONGS

60. 蟲之家

容祖兒唱呢種跳脫自然既輕快歌都一如以往地得心應手
如果小日子有派呢首就好

我失聲一笑 !!!!!!!
我剎那看清 !!!!!!!!!!!!!

#JOEY100SONGS

60. 蟲之家

容祖兒唱呢種跳脫自然既輕快歌都一如以往地得心應手
如果小日子有派呢首就好

...
bagfgfcde 發表於 2015-11-8 12:47

入場睇1314 之前冇睇rundown
睇嗰晚聽到intro 嗰陣就已經超級開心 ^^

為何唱到要斷氣
jasonng 發表於 2015-11-6 22:05

擁抱愛

--------------------------------
Honeybee成員單霏挑戰印尼文

突然諗起有呢首歌 自主型 i like the melody

甚麼普世的價值 來干擾我的好心情
是不必要的壓 ...
hehemamama 發表於 7/11/2015 23:11

其實District 23 真係幾高質

心醉心碎 / 無力挽回 / 時空 / 此時此刻 / 過後 / 方向感 / 了不起 / The Present / I Want You Back / So Hot / Imperfect / 皇后餐廳 / 陶瓷娃娃 / 讓子彈飛 / 下一秒(我們就要死掉) / 「告別我」 / Little Something / The Science of Crying(眼淚教我的事) /So in Love / 一休 / 關於愛的定義 / 哈囉 / 最好的時刻 / 無聲佔有 / 說一句 / 周末畫報 / 爆 / 身邊人 / What Do You Want From Me / 唉 / 乾脆俐落 / 'Cause My Music Comes Along / 我自在 / 你倫敦.我紐約 / 用力一抱 / 囂張 / 機械人 / Everlasting / 我就是主角 / 諸葛亮 / 非凡人生 / 憐香惜玉 / 世界劇團 / 無盡 / 兩雙 / 玫瑰的故事 / 摔角 / 薄情歌 / 美麗到不能 / 紙牌屋 / 小日子 / Live Like 18 / 

有幾首冠軍歌已經唔記得點唱了。。
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

心醉心碎 / 無力挽回 / 時空 / 此時此刻 / 過後 / 方向感 / 了不起 / The Present / I Want You Bac ...
dongbb2332 發表於 2015-11-9 08:44

很定有用力一抱分

妖我2013年啲冠軍歌好垃圾
羞恥到嘔
2015堆冠軍歌好聽好多

2013 年度冠軍歌
week 01-13 : 過後 / 無力挽回 / 生命樹 / 此時此刻  / 皇后餐廳 / Shirley / Imperfect(1) / 星塵 / 陶瓷娃娃 / Imperfect(2) / Little Something / 水滾茶靚 / 童夢 /
week 14-26 : So In Love / 音樂殖民地 / 一顆星的故事 / 關於愛的定義 / 戀循環  / 最好的時刻 / 說一句(Once Said) / I Have A Dream  / 身邊人 / 致青春 / 周末畫報 / 我的宣言 / 另眼相看 /
week 27-39 : 乾脆俐落 / 無可避免 / 潔癖 / 贖罪 / 同化  / 天窗 / 怨女  / 我就是主角 / 番梘  / 我好想你 / 謝謝你離開 / 任我行 / 單戀曲 /
week 40-52 : 燈下黑 / 入陣曲 / 星空 / 無盡 / 小日子 / 薄情歌 / 遠在咫尺 / 極光 / 生我的命 / 圓滑 / 復原 / Baby Don't Cry / 牆外之音 /

很定有用力一抱分

羞恥到嘔

2013 年度冠軍歌 ...
bagfgfcde 發表於 2015-11-9 18:30

BillBoard 100 冠軍作品       
Week 1        星塵        周國賢
Week 2        夥伙        RubberBand
Week 3        無臉人        何韻詩
Week 4        起跑        連詩雅
Week 5        Last Dance        洪卓立
Week 6        光合作用        Magic Power
Week 7        水滾茶靚        Tonick / Kolor
Week 8        皇后餐廳        王菀之
Week 9        Sucker        Trash
Week 10        舊日理想        Mr.
Week 11        52赫茲        The Verse
Week 12        勁抽        蘇永康
Week 13        It's All About Timing        陳慧琳
Week 14        你你你        羅力威
Week 15        逆蒼生        麥浚龍 / 林二汶
Week 16        撐住        小肥
Week 17        黑暗騎士        林俊傑 / 阿信@五月天
Week 18        音樂殖民地        C AllStar
Week 19        在青木原的第三天        何韻詩
Week 20        Bye Bye        何韻詩
Week 21        無敵        林一峰
Week 22        讓一切美好在現在        Pilot K
Week 23        長大         MastaMic
Week 24        周末畫報        薛凱琪
Week 25        愛戀魔法         陳僖儀
Week 26        超級煩        黃鴻升
Week 27        病入膏肓        麥家瑜
Week 28        Magic of Love        A-Lin
Week 29        主旋律        陳奕迅
Week 30        低調人生        陳珊妮
Week 31        囂張         盧凱彤
Week 32        你倫敦.我紐約        藍奕邦
Week 33        藍蝴蝶         陳詩慧
Week 34        番梘        林欣彤
Week 35        告別裟婆        陳奕迅
Week 36        七不思議        容祖兒
Week 37        什麼風把你吹來的        范逸臣
Week 38        睡前故事        阿肆
Week 39        Wingman        姜麗文
Week 40        摔角        周柏豪
Week 41        深閨        容祖兒
Week 42        火星文        張繼聰
Week 43        薄情歌        C AllStar
Week 44        鶴頂紅        Juno
Week 45        娘娘駕到        莫文蔚
Week 46        浣溪沙        馮翰銘 / 陳奕迅
Week 47        矛盾大對決        陳柏宇
Week 48        LaLaLa        Robynn & Kendy Feat. Ghost Style
Week 49        TMD        方皓玟
Week 50        離開拉斯維加斯        藍奕邦
Week 51        仙境夢遊愛麗絲        Gin Lee
Week 52        異能        周柏豪
Week 53        言贊        吳是閎

極多國語歌
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

很定有用力一抱分

羞恥到嘔

正所謂往事不堪回首, 當年迷到fifi全冠
Week 1-13 方向感 / The Present / 冷笑話 / 你是我的一半 / 街燈晚餐 / 蝸居 / So Hot / Imperfect / 皇后餐廳 / 天生不對 / 讓子彈飛 / Little Something / 好得很
Week 14-26 陶瓷娃娃 / 青春頌 / 告別我 / 告別我 / So In Love / 說一句 / 錯過 / 最好的時刻 / 後備 / 身邊人 / I have a dream / 爆 / 周未畫報
Week 27-39 乾脆俐落 / 病入膏肓 / 主旋律 / 我的宣言 / 諸葛亮 / 盲愛 / 非凡人生 / 謝謝你離開 / 番梘 / 天窗 /任我行 / 你把我灌醉 / 輪到你失眠時
Week 40-52 今夜煙花燦爛 / 摔角 / 玫瑰的故事 / 紙牌屋 / 魂遊太虛 / 一千零一次人生 / 薄情歌 / 復原 / 遺物 / 續集 / Lalala / 我說 / 荒莫甘泉
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告訴我 - 林欣彤

想問下小霖版主同e會員最鍾意美之同shiga邊首歌?

反ot:

衛蘭 - 愛你還愛你
連詩雅 - 水星逆行
王菀之-好時辰
容祖兒-小日子
陳柏宇-別來無恙
鄭融-非凡人生

王蓉又出嘖歌「鯊魚鯊魚」

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

很定有用力一抱分

羞恥到嘔

唔知咩黎系列:
-方向感
-The Science of Crying(眼淚教我的事)
-無聲佔有
-唉
-我就是主角
-我自在

諗返起會突然唔記得點唱系列:
-用力一抱

無懼世事變改 還是越難聽越愛系列:
-兩雙
-EVERLASTING
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

終於明白天窗的意思

正所謂往事不堪回首, 當年迷到fifi全冠
Week 1-13 方向感 / The Present / 冷笑話 / 你是我的一半 / 街燈 ...
kevinlai1621 發表於 2015-11-9 20:27

美另美小無冠
FYI:

9:55 pm 01
All You Need Is Me 01
Better Me 01
倒刺 01
冷笑話 01

此時此刻 03
「告別我」08
周末畫報 01
諸葛亮 01
復原 --
宮若梅 01

Contagious 03
弗洛蒙 01
最後最後 01

一直一直 05
Let Go 04
所有下雨天 02
那一個我 02
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

我的勇氣
已!不!言!而!喻!

我會消失 讓自己一個抑鬱

Jason呢首歌今日在我腦海中不斷loop...

等我係度宣傳下我既wk1-46冠軍歌名單既爛同噴爆歌詞串燒先

總在愛情裡我看不明白 你的眼中藏著什麼 我從來都不懂
即使睜開了眼睛 在大家身邊 像獨處一角
願逃入夢境 錯或會變好 美好一剎 可殺死我吧
盼望能共你看夕陽多麼美 若用愛和它相處 有沒有出路

何以沒法好好放下像個小孩子
為你我死守這裡 大不了給拋棄
再死再生重覆的等 等到這生 每晚都想起對方
殘葉碎花多看顧 多看顧 難完全乾枯
不要感到當你走遠便成為絕響 我信有某天必然會再見

相識只得一刻 人理所當然的忘記 我已再並非我 肯清除便再生
那動人時光 不用常回看 盡量去忘記有過多少
我失聲一笑 我剎那看清

你我牽手走到這裡 願未來儘快來到 想結果 不想結果 想記低快樂
歲月無法帶走 有心的承諾 學習著珍惜命中每段債 想像於不遠某位能跟你和唱

你性格 變了印刷 唏噓快將你吃掉 還認是自己錯 應接受娛樂裡有既定快餐
一醒過來便會懂 看你的獨特和大氣 無需刻意預備 人們大概要下一世方知你有多好

美麗 有年月限期 總會忘記 我在原地守無常的碑
星星和燭火 誰會先熄滅 沉沒中也會發出光亮嗎 華麗得無法低調

終於我們在難的關口不再盲目勢利 走向蕩過春風的小鎮
當我驀然撿起這幀湖畔合照 看風箏 何必追

未有善哉 撚凳到神媽未奶

點解個個都有冠用力一抱既, 真係全無印象SOR =3=

點解個個都有冠用力一抱既, 真係全無印象SOR =3=
kwanie 發表於 2015-11-10 23:10

個年佢有三隻歌, 同埋出左隻極hea既精選碟
用力一抱、半邊生命、凡人之家
我一句都唔識唱
同埋東亞宣傳真係垃圾級, 我可以講衰過Sony幾倍

btw,

01 時空        周國賢
02 支柱        陳柏宇 / 洪卓立
03 Never        梁漢文
04 一起去阿拉斯加        藍奕邦*
05 皇后餐廳         王菀之
06 皇后餐廳         王菀之
07 冰山一對        許志安
08 一首情歌        Mr.*
09 皮膚是一張地圖        黃耀明
10 我們的故事        衛蘭*

11 飛        Supper Moment
12 童夢        周國賢
13 童夢        周國賢
14 逆蒼生        麥浚龍 / 林二汶*
15 青春頌        許廷鏗*
16 夭心夭肺        陳柏宇*
17 一顆星的故事        Robynn & Kendy
18 音樂殖民地        C AllStar
19 彼此        何韻詩
20 身邊人        陳柏宇*

21 最好的時刻        謝安琪*
22 通電        泳兒
23 雷克雅未克的情書        壞碑唇
24 周末晝報        薛凱琪*
25 灰        麥浚龍*
26 能說不的秘密        AGA*
27 我的宣言        周柏豪*
28 我的宣言        周柏豪*
29 無可避免        Dear Jane*
30 你倫敦‧我紐約        藍奕邦*

31 囂張        盧凱彤*
32 我好想你        蘇打綠
33 機械人        Supper Moment*
34 任我行        陳奕迅*
35 諸葛亮        薛凱琪*
36 謝謝你離開        官恩娜*
37 今夜煙花燦爛        吳雨霏*
38 今夜煙花燦爛        吳雨霏*
39 燈下黑        盧凱彤*
40 無盡        Supper Moment*

41 紙牌屋        李克勤*
42 星空        王菀之*
43 You Go I Go        衛蘭*
44 小日子        容祖兒*
45 圓滑        盧凱彤*
46 遠在咫尺        陳奕迅*
47 鶴頂紅        麥浚龍*
48 懂得愛        馮允謙
49 如果你        恭碩良*
50 生我的命        吳雨霏*
51 宮若梅        薛凱琪*
52 世界變了樣        Supper Moment*

* 我記得最少一句
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

點解phil唱歌可以咁好聽

嘩rb 恭碩良
呢個組合簡直一流

雙棲動物呢隻碟一直比我無視
最近聽翻先發現 入面啲歌真係好正

有失憶症 更加有呢首

終於可以同大家分享聽失語者既喜悅
開心

寧願沒擁抱 共你可到老.....

喔噢 喔噢 喔噢 喔噢
喔噢 喔噢 喔噢 喔噢
喔噢 喔噢 喔噢 喔噢
喔噢 喔噢 喔噢 喔噢
喔噢 喔噢 喔噢 喔噢
喔噢 喔噢 喔噢 喔噢

成個腦都係呢句
開心。。。美膠終於將啲adlib變晒做歌詞。。。

喔噢 喔噢 喔噢 喔噢
喔噢 喔噢 喔噢 喔噢
喔噢 喔噢 喔噢 喔噢
喔噢 喔噢 喔噢 喔噢
喔噢 喔 ..
ed8671ed 發表於 2015-11-13 22:10
RB+瘋狂adlib+恭碩良 呢首歌應該係某會員倒數十大最喜愛歌曲

喔噢 喔噢 喔噢 喔噢
喔噢 喔噢 喔噢 喔噢
喔噢 喔噢 喔噢 喔噢
喔噢 喔噢 喔噢 喔噢
喔噢 喔 ...
ed8671ed 發表於 2015-11-13 22:10
明明 oh o 係 akay 嘅專利 , 而家比美膠搶曬
希望各位榜主可以極速將呢首歌上榜 !!! 然後最後 3 周 1>2>1 搶十大 !!!

RB+瘋狂adlib+恭碩良 呢首歌應該係某會員倒數十大最喜愛歌曲
nicholashin 發表於 2015-11-13 22:13

到而家都唔知恭碩良做咗啲乜 -_-
嘉姐呢兩日tag歌都係話有恭碩良協力 唔係話featuring。。。
希望各位榜主可以極速將呢首歌上榜 !!! 然後最後 3 周 ...
chanchan0909 發表於 2015-11-13 22:17

仲要係6week入十大
咁似曾相識嘅

希望各位榜主可以極速將呢首歌上榜 !!! 然後最後 3 周 ...
chanchan0909 發表於 2015-11-13 22:17
挾持o岩o岩準備落榜 比RB休息下好喎
同埋頭先第一次聽Gotta Go! 覺得唔好聽

挾持o岩o岩準備落榜 比RB休息下好喎
同埋頭先第一次聽Gotta Go! 覺得唔好聽
nicholashin 發表於 2015-11-13 22:34
可能聽多幾次會好 d 呢

下Gotta Go! 呢d 先叫 band sound 架嘛
(講得出呢句我自己都嚇一跳)

你說應該會哭吧
當憂鬱又砌了幾公尺
這是所謂的想念還是墜落
把絕望活成趁早愛你的渴望
看起來很淒美 想起來太謙卑
一萬小時只是個起點
何必固執逗留這段殘破
愛是一列開往沒有盡頭的內疚
多久才能擁抱智慧呢
我無法帶著所有的回憶前去

國語歌盛況噶

古sir以前啲歌真係好正
有啲仲老過我既而家都咁好聽

入左英皇之後… 除左shirley之外都好少俾佢啲歌感動到

古sir以前啲歌真係好正
有啲仲老過我既而家都咁好聽

入左英皇之後… 除左shirley之外都好少俾佢啲歌感動到 ...
bagfgfcde 發表於 2015-11-14 21:00
致少年時代都ok呀 告別我的戀人們隻碟係ok既 再上一首好似係地球很危險

#承諾我目標#
(個標字好難上 -_-)

致少年時代都ok呀  告別我的戀人們隻碟係ok既 再上一首好似係地球很危險  ...
nicholashin 發表於 2015-11-14 23:47

心跳回憶 羅馬假期 歡樂今宵 天氣會變 一光年 第二最愛 飄流教室…………
呢啲正好多

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/11/15
RK LW Songs     Singers
01 02 It's My Dream 陳詩慧
02 03 妖怪體操第一 洪卓立/鍾舒漫
03 04 安徒生的錯  林奕匡
04 05 輕狂     謝偉倫
05 ne Keep Our Faith Faith

OUT
XX 01 人生銀行   關心妍

終極遺珠

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/11/15
RK LW Songs     Singers
01 02 It's My Dream 陳詩慧
02 03 ...
ed8671ed 發表於 2015-11-15 10:51

到底有邊個聽完人生銀行會覺得勵志
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

淺水灣踐過 傷風都傷過 與你別來無恙幹甚麼
頂神曲黎
Happy and Blessed.

全CM李榮浩打手快啲睇!!! <3

矛盾一生 真係會聽上癮
利申:唔係鏡粉

全CM李榮浩打手快啲睇!!!
ed8671ed 發表於 2015-11-15 13:12
前幾日睇左唔記得post
Eason也愛浩 李榮浩幾時派歌

飄流教室
飄流教室
飄流教室
飄流教室
飄流教室
飄流教室
飄流教室

btw 原來我好耐冇po祖兒100首歌啦

全CM李榮浩打手快啲睇!!!
ed8671ed 發表於 2015-11-15 13:12
啱啱睇左 娛樂天空超正
前幾日睇左唔記得post
Eason也愛浩  李榮浩幾時派歌
nicholashin 發表於 2015-11-15 18:02
傳聞話 12 月 , 好心急呀

今日聽左兩次八星期第二十一位歌曲 有林海峰rap 第一個字係黃最後一個字係機 嗰首
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

今日聽左兩次八星期第二十一位歌曲 有林海峰rap 第一個字係黃最後一個字係機 嗰首 ...
RVHOCPC 發表於 2015-11-15 19:53

黃金打窿機?

- 天下大亂之密室謀殺事件
- 密室謀殺事件
- 后會無期

我只怕攣上了你 無從後退
承擔包袱不少 忘掉興趣
nicknicknick 發表於 2015-11-15 17:56

突然好掛住SOM(&Across)既霏妹
正過豔羨既林雨霏好多

越聽越覺得豔羨隻碟唔係幾對路

突然好掛住SOM(&Across)既霏妹  
正過豔羨既林雨霏好多

越聽越覺得豔羨隻碟唔係幾對路 ...
bagfgfcde 發表於 2015-11-15 20:19

當初出碟大把人讚好有億蓮style嗰時你唔走出嚟講?

當初出碟大把人讚好有億蓮style嗰時你唔走出嚟講?
kayzzz 發表於 2015-11-15 20:23

君不見「越聽越唔對路」呢六粒字?

好想聽霏妹唱多次人多麼脆弱 又同時殘忍enen