返回列表 發帖
熱烈地彈琴熱烈地唱
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

Contagious
等待的藝術
小小癡纏

Tenacious既歌好聽過Tonight同黎緊隻碟好多

Contagious
等待的藝術
小小癡纏

Tenacious既歌好聽過Tonight同黎緊隻碟好多  ...
nicholashin 發表於 2015-11-23 22:17

TONIGHT好聽WOR
黎緊果隻碟就...算吧啦
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

TONIGHT好聽WOR
黎緊果隻碟就...算吧啦
dongbb2332 發表於 2015-11-23 22:19
一直一直幾好聽囉 無啦

一直一直幾好聽囉 無啦
nicholashin 發表於 2015-11-23 22:21

Tenacious有多啲熱門歌
不過隻碟比較似炒埋一碟上枱咁 歌與歌既聯繫性感覺上唔係好強
Tonight就比較統一 但大歌格就冇乜

Contagious
等待的藝術
小小癡纏

Tenacious既歌好聽過Tonight同黎緊隻碟好多  ...
nicholashin 發表於 2015-11-23 22:17

等待的藝術真係全碟最正
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告訴我 - 林欣彤

近排歌單:
慈禧不是我(全力熱播唔知點解會鐘意上呢首普通K歌)
有沒有我
矛盾一生
小確幸
superman
天下大亂
阿樂
點水蜻蜓

手槍與紅玫瑰
第一次愛的人
高手過招
思念(好似蔡健雅咁多年我都系最鐘意呢首)
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

除掉痛苦災禍
同樣我先去擋

好掛住套卡通片

除掉痛苦災禍
同樣我先去擋

好掛住套卡通片
bagfgfcde 發表於 2015-11-24 18:23

話說我睇睇下台劇版睇到一半就無追落去

不過因為呢套所以鍾意左男女主角

佢仲出唔出碟?

話說我睇睇下台劇版睇到一半就無追落去

不過因為呢套所以鍾意左男女主角 ...
kevinlai1621 發表於 2015-11-24 18:47

香港版卡通配音應該係配音界近二十年黎既卡通代表作
出色到不能想像

反OT
快樂或頹廢 只為有你陪

一直一直幾好聽囉 無啦
nicholashin 發表於 2015-11-23 22:21

JUST U AND ME 同偷偷一秒都正正子 WOR

播咗點比兔兔聽就播唔到點比自己聽:(

衛蘭 愛你還愛你(點比一個朋友聽)
吳雨霏 愛德華時代(點比自己聽)

播咗點比兔兔聽就播唔到點比自己聽:(

衛蘭 愛你還愛你(點比一個朋友聽)
吳雨霏 愛德華時代(點比自己聽)

...
rubylovessss 發表於 2015-11-25 11:34

個DJ 喜歡兔兔。。多謝露比呀。咁有兔兔心

個DJ 喜歡兔兔。。多謝露比呀。咁有兔兔心
kk8733 發表於 2015-11-25 15:42

個DJ鍾意首歌 都唔係鍾意你

淨係個鋼琴都touch到我

nicholashin 發表於 2015-11-25 17:05

誰的青春我仲排緊隊上咁快又有新歌

誰的青春我仲排緊隊上咁快又有新歌
kevinlai1621 發表於 2015-11-25 19:20
咁903落左榜嘛

nicholashin 發表於 2015-11-25 17:05

女金大熱

I mean 新女人 如果大家當佢係既話

我發覺我唔開電腦依幾日,個腦只會有星夢歌手嘅歌

Morph (全碟):其實靈魂相認加埋個intro真係好正 全碟咁聽最卑微的願望都加左分
冬至 - 轉凍好o岩聽
若 -> 那日下午 -> 一晚長大

冬天來了......

同步過冬
冬令時間
雪映移城

冬天來了......

同步過冬
冬令時間
雪映移城
rubylovessss 發表於 2015-11-25 21:55

等雪

等雪
harryharry 發表於 2015-11-25 21:58

好悶。。唔想聽

#其實冇lalun系列

1. 我小眾 並不等於我廢

2. 即使燈蛾般撲火 追求得過火 亦不肯得過且過

3. 我正在 最盼望 對慣例作出碰撞

4. 你栽出千萬花的一生 四季中逕自盛放也凋零
你走出千萬人群獨行 往柳暗花明山窮水盡去

5. 趁年輕去實現每個夢想證明自己

樂壇良心吳雨霏同大家聽歌講故事

人類過度伐木 以為劈極都仲有 一千個假想結局
人類污染海洋 冇理過生物感受 蘇眉
人類工廠活動 令四季溫度異常 第一季
人類濫情至極 一夜情違反道德 一分鐘稀客一分鐘色誘
人類殘暴不堪 對動物欠同理心 馬戲團之戀

吳雨霏 - 最幸福的眼淚

今年最後一首派台歌 幾時再有新歌

樂壇良心吳雨霏同大家聽歌講故事

人類過度伐木 以為劈極都仲有 一千個假想結局
人類污染海洋 冇理過生物感 ...
bagfgfcde 發表於 2015-11-25 23:21

人非草木呢咁?

今週推介呢隻碟嘎
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

謝安琪 - 有夢要想

有發夢就想
有夢想就要想
有夢就要想

Kay首迪迪尼主題曲好輕快

坤哥又界刂女, 今次是JW . 仲令到JW大笑

祝君好; 祝坤好

李悅君 真係好正

李悅君 真係好正
chanchan0909 發表於 26/11/2015 21:47

佢係咪一碟

emoji
love wins!

佢係咪一碟
kwanie 發表於 2015-11-26 21:53
yes

SO2 FB LIVE ING

是你嗎 會給我一扇心房 讓我勇敢前行
是你呀 會給我一扇燈窗 讓我讓我無所畏懼

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

今晚JW 又再次和坤哥合唱

好想再聽到差一點我們會飛LIVE
呢位小妹妹原來得14歲
尋晚先見到佢盧山真面目

係我個榜好多自己打自己

有人共鳴 >> 安徒生的錯
虛齡時代 > TGIF
雷克雅未克 > 單魚座
失語者 >= 異類的同類
誰的青春不迷惘 > 一晚長大

係我個榜好多自己打自己

失語者 >= 異類的同類 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 今年其他歌手派台歌
bagfgfcde 發表於 2015-11-28 14:49

又有phil fb live聽
試音唱英文版, 真係強烈建議phil錄番d demo落碟唱左 別來無恙同有人共嗚英文版

nicholashin 發表於 2015-11-28 15:30

事實既野唔洗下下講出口

Supper moment真係好L正
每次睇完佢地d show都失聲
攰到喊又
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/11/29
RK LW Songs     Singers
01 02 安徒生的錯  林奕匡
02 04 Keep Our Faith Faith
03 03 輕狂     謝偉倫
04 05 我與你    古巨基
05 ne 有夢要想Happily Ever After 謝安琪

OUT
XX 01 妖怪體操第一 洪卓立/鍾舒漫

02 04  ...
ed8671ed 發表於 2015-11-29 10:51
姐弟愛呢

02 04  ...
愛 匡匡四台冠

02 04  ...

kay 咁快上

S02 有新歌 !!! 牆 !!!
聽左 16 杪 貌似好正 期待嘎 !!!

CM男女神越級挑戰《告白》同《羅生門》   
唔知《告白》上唔上到R會員個榜呢