返回列表 發帖
RubberBand - 語言藝術
Blaster - N車
Project Ace - 星期六晚
Lil' Ashes - 慢活

馮允謙 - 我好想你
陳奕迅 - 七百年後

各式奇怪高山低谷cover

晨間新聞
我愛京達卡
時間開的玩笑

每日呃post系列

廣東話 x 普通話 x 英文:
衛蘭 - 八九十
林二汶 - Do You Love Me
馮允謙 - 我好想你

慢活
共勉之
自由意志
致少年時代
接下來是什麼
前面尚有一萬里
從今喜歡孤單一個
有夢就很好了
爵士日與夜
尋人啟事
黑白灰
襟芒

Jessie J / Ariana Grande / Nicki Minaj - Bang Bang
鄭秀文 - Bang Bang Bang
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

02 著地 - 鄧麗欣

bang bang
anaconda
problem
black widow
shake it off
(VMA playlist)

Let It Go - Demi Lovato
Let It Flow - 鄧麗欣

床上的法國煙 - 林子祥
故園花茶 - 張敬軒
寂寞的人有福了 - 達明
Nick's Music Selection 2024 (Week 17)
1. 三生有幸 - 周殷廷  2. 靈魂有路 - 雷同二友  3. 善良的我們 - 蔡健雅

自言 (EP) - 洪卓立
賴床 - 藍奕邦

爸爸的汽水 鄭伊健
分手的禮貌 鄧麗欣       
強者的誕生 鍾舒漫       
自己的童話 關心妍       
少女的祈禱 楊千嬅       
地球的住客 梁詠琪

YouTube睇左好多live

天窗
新天地
戀人未滿
悲哀代言人
=================================
李榮浩

新天地 - 許志安
流淚行勝利道 - 許志安
學行 - 許志安

多少- 陳奕迅
一夜銷魂 - 陳奕迅
你的背包- 陳奕迅
我們都寂寞 - 陳奕迅
可以了- 陳奕迅
分手總約在雨天- 方皓玟
缺口- 庾澄慶

佔領 - 關楚耀
黑仔 - 古巨基
眼紅館 - Boy'z
隻手遮天 - 鄭伊健 / 陳小春
沒玩沒了 - 蘇永康
Nick's Music Selection 2024 (Week 17)
1. 三生有幸 - 周殷廷  2. 靈魂有路 - 雷同二友  3. 善良的我們 - 蔡健雅

救命 比black widow 嚴重洗腦
行緊街都係咁 Im gonna love you

Dreamsis 全碟

情歌女王系列

情歌
沒有如果
屬於
暖暖

hinz 發表於 2014-8-25 15:56

使唔使 po 埋條 link 出黎呀
I See You Everywhere - 林奕匡
N 車 - Blaster
星期六晚 - Project Ace
語言藝術 - RubberBand

當然唔可以少左 日日都聽嘅
Do You Love Me - 林二汶
最後 - 林二汶
作曲家 - 李榮浩
哎呀 - 李榮浩
李白 - 李榮浩
模特 - 李榮浩
兩個人 - 李榮浩
老伴 - 李榮浩
都一樣 - 李榮浩

買左Blaster隻碟係咁loop
使唔使 po 埋條 link 出黎呀
I See You Everywhere - 林奕匡
N 車 - Blaster
星期六晚 - Proje ...
chanchan0909 發表於 2014-9-2 21:39

除左我唔太buy既語言藝術,呢堆歌都好高質喎

HyunA - French Kiss :D好正
好好loop :D

HyunA - French Kiss :D好正
好好loop :D
Nicholas 發表於 2014-9-3 16:09

正呀呢首 ! 上次我 mark 口水嗰時有播 !

方皓玟  分手總約在雨天

分手後不要做朋友 -梁文音(台劇回到愛以前片尾曲)
不治之症 (韓劇秘密)

哎呀 - 鄭融
光源 - 林欣彤
副作用 - 洪卓立
青山黛瑪 - 何韻詩
Buy Buy - 陳明恩
拜拜 - 李榮浩
每日一初戀 - 蘇永康
致少年時代 - 古巨基
讓我們走下去 - 容祖兒 feat. 謝霆鋒
惠氏金裝膳兒加 - 薛凱琪
有無叫人去反佔中
A Hundred Times - C Allstar

Looping Tonight live run down

NoNoNo - A Pink
Mr. Chu - A Pink
BuBiBu - A Pink

全部起身 X INFINITY

Prayer in C-Lily Wood &The Prick

被迫聽《我的秘密》、《等一個他》同另一首GEM既歌,我既耳距離國際級又踏前一步啦

Stephy-
一直追

Kary-

弄潮兒
豔羨

梁文音-
分手後不要做朋友

生我的命
豔羨
The Present
逆轉
狠狠
Happy and Blessed.

兩首勁歌金曲  ﹣ KKK

撫愛 全碟
Keep Going 全碟
02 著地 - 鄧麗欣

撫愛 全碟
Keep Going 全碟
hinz 發表於 2014-9-16 15:51

同我一樣,不過Keep Going一聽到現在已夜深即skip

成長說明書
慢活
2013的約定
一顆星的故事

新天地 - 許志安
追風箏的孩子 - 張敬軒
現在已夜深 - 周柏豪
左右手 - 張國榮

微笑殺人事件
小峽谷之1234
CONT唔識串
維多利亞....秘密任務

睇完LIVE 之後, 覺得呢堆歌好聽左

一 / 新天地 / 共勉之 / 花球寄語 /
分手總約在雨天 / 最後最後 /
光源 /
我們的總和

香港仔 - RX黃浩邦
玩爆佢 - 香港仔

新都市
新天地

光源
戀人
月湖
一直追

越難越愛
新天地

遠視 x100
字花sunset

優先訂座 - 關心妍

方皓玟 – 大同
謝安琪 – 再見
鄭融 – 四季
02 著地 - 鄧麗欣

還記得
還記得
還記得
還記得
還記得
還記得
還記得
還記得
還記得
還記得
還記得
還記得
還記得
還記得
還記得
還記得
還記得
還記得
還記得
還記得
還記得
還記得
Phil可唔可以翻唱首歌

還記得
新天地
X100

獨家村 還記得 天然呆 最後最後
仲有逆來順受同越難越愛呢2首勁洗腦
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

無懼世事變改還是越難越愛為你所以在期待....................

Kay - 獨家村 X5
Kay - 鍾無艷
Kay - 你們的幸福
Kay - 年度之歌
A Pink - Hush
A Pink - NoNoNo
A Pink - Mr.Chu
A Pink - BuBiBu
Beast - Fiction
Beast - Shadow
Beast - Good Luck
Beast - 下雨的日子裡
Fi - 最後最後

塵埃落定
不方便的真相
任我行
02 著地 - 鄧麗欣

麥當娜一吻

若然心淡立即想起你!!!!!
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)