返回列表 發帖
fancy + chandelier

流淚眼望流淚眼 x 20
nicknicknick 發表於 2014-7-28 15:50

anne hathaway

睇完the devil wears prada之後變左我女神
反OT:
最後的朱麗葉
摩登時代
暖光
心花怒放
All y ...
nicknicknick 發表於 2014-7-28 17:21

my女神too
Get Smart,Love and Other Drugs,Les Miserables 都好正
今日都聽左唔少Les Miserables既歌

性情中人
錯過你
自首
激光中
勢不兩立

我愛蘭B

頂呢段真系次次睇親都眼濕濕
但系就咁聽又無咩特別
nicknicknick 發表於 2014-7-28 18:12

愛 安.夏菲維, 完美女神.....
唔知佢會唔會拍prada 2

三角誌
三角誌
三角誌
三角誌
三角誌
三角誌
三角誌
三角誌
三角誌
三角誌
三角誌
三角誌
三角誌
三角誌
nonkul

李榮浩 - 李白
李榮浩 - 模特
李榮浩 - 兩個人
李榮浩 - 太坦白
李榮浩 - 老伴
李榮浩 - 演員和歌手
李榮浩 ...
chanchan0909 發表於 2014-7-23 13:07

演員和歌手 feat. 陳坤 噶
nonkul

今日都聽左唔少Les Miserables既歌
屮SiU霖屮 發表於 2014-7-28 17:38

比你地講到我又走翻去 loop Les Mis。
不過我係 Valjean 人,聽親 Valjean's Death 都喊,
但一定要係連埋前面嗰 8句 Valjean solo 先得。

然後聽聽下就會轉左去聽呢段:

講清楚啲:我本來係最鍾意 Colm Wilkinson 版 ,
但 Hugh Jackman 版話比我聽,Valjean 係可以更心痛地動人。
Soliloquy 同Valjean's Death 我首選變左 Jackman 版。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

Run/時間煮雨/自由意志/stand by your man
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

品冠 - 更寬的肩膀
家家 - 我沒資格
AGA - 一
AGA - 一釐米
關淑怡 - 只得一次
楊千嬅 - 色惑
Xtina Aguilera - Woohoo
Xtina Aguilera - Your Body
Lady Gaga feat. Xtina Aguilera - Do What U Want
吳雨霏 - 忍

B1A4 - Solo Day
SISTAR - Touch My Body
Girl's Day - Drling
Henry - Fantastic
KOLOR - 生於憂患

比你地講到我又走翻去 loop Les Mis。
不過我係 Valjean 人,聽親 Valjean's Death 都喊,
但一定要係連 ...
Bluejays 發表於 2014-7-28 18:55

頂呢段真系次次睇親都眼濕濕
但系就咁聽又無咩特別
nicknicknick 發表於 2014-7-28 18:12

講眼濕濕 我鐘意依個多d
完全唱出單戀既悲哀

杜德偉 – 震
C Allstar – 城惶城恐
衛蘭 – 激光中
楊千嬅 – 色惑
藍奕邦 – 愛我就吻我
方大同 – 黑白灰
24herbs – Work It
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

a Mei - 跳進來^infinity
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

足金金猴-goldEN
倉鼠俱樂部-E-Kids
重頭戲-goldEN       
冬眠-容祖兒       
草稿 (崩壞篇)-goldEN       
開口-        陳思祺       
嘈-陳僖儀       
重逢 (Moonshine Version)-周國賢
只是近黃昏-陳奕迅
初戀殘酷物語 (December Version)-周國賢

講眼濕濕 我鐘意依個多d
完全唱出單戀既悲哀
屮SiU霖屮 發表於 2014-7-28 21:49

對我來說,Valjean 的故事,也是一個「以死讓愛」的故事。
Valjean 對 Cosette 的愛,又何只父女咁簡單。
唔記得係導演定演員在訪問中都說過,
她是母親妻子情人女兒集於一身。

至於 On My Own,我嫌電影版唱得太靚,
甩左成部電影嗰種突破精神,
就係要讓我們看到 a broken man / a broken woman,
而再唔係舞台版嗰種凄美。

評分人數

沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

李榮浩 - 李白
李榮浩 - 模特
李榮浩 - 兩個人
李榮浩 - 太坦白
李榮浩 - 老伴
李榮浩 feat.陳坤 - 演員和 ...
chanchan0909 發表於 2014-7-23 13:07

自plug完都一樣plug邊首好 首首都好聽嘎
02 著地 - 鄧麗欣

自plug完都一樣plug邊首好 首首都好聽嘎
hinz 發表於 2014-7-31 10:46

好難揀嘎 , 首首都咁正 , 不過揀左 李白 + 模特 + 老伴 + 哎呀

期待你個榜都一樣有幾威豬

林二汶 - 如水
林二汶 - 北京道落雪了
林二汶 - 微醺
林二汶 - 仙樂飄飄處處聞
林二汶 - 聽說
漿 - 失真
王菀之 - 星空
洪卓立 - Last Dance
葉慧婷 - 旅行
許志安 - 冰山一對
鄭欣宜 - Miss You
Gin Lee - 玫瑰的故事
吳雨霏 - 我願意
洪卓立 - 無聲佔有
蔡卓妍 - 憐香惜玉
盧凱彤 - 囂張
麥家瑜 - 病入膏肓
糖兄妹 - 烈日當空
Chita - 怨女
吳雨霏 - 今夜煙花燦爛
丁Arie - 我就是主角
藍奕邦 - 你倫敦.我紐約
漿 - 偶爾
Winkie - 我不完美
吳雨霏 - 忍
FIGHT for 陳柏宇

姊妹花

凡星

忘詞
再遇見

重口味
搜神記
來生舞
總有離開的時候
回憶的輪廓
男朋友與歌
不如留低我
致少年時代
色惑

來生舞 (楊千嬅)
錯過你 (衛蘭)
我的宣言 (周柏豪)
雙子情歌 (羅力威)
昨天 (Mr.)
留低鎖匙 (張敬軒)
現在已夜深 (周柏豪)
留不低 (吳雨霏)
P.S. I Love You (張敬軒)
Everyone (Mr.)
地平線 (官恩娜)
搜神記 (容祖兒)

拉闊變奏廳 (張敬軒)
Meridian (楊千嬅)

性情中人 (JW, 蘇永康)
I need a friend (JW)
Feel the bass (JW)
飄浮女孩 (JW)
Do me more (JW)
Feel the bass (JW)
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

霏妹
《state of mind》全碟
《across》全碟
連小姐
《Come On》loop^infinity^infinity次

阿gem所有歌
Happy and Blessed.

Letting Go x100000000

一 x好多次

赤裸的秘密(94 version)

慢熱...北海道.夏

致少年時代 x 好多次

雞蛋與羔羊

思念是一種病 原唱
最後晚餐 AKAY
PS I Love You AHin
Keep Breathing 蔡健雅
海枯石爛 Olivia Ong

I See You Everywhere (live)
相對論
Yes & No

唸你 - 劉子千
搭錯車 - 裕美
鬼新娘 - 傑兒合唱團
大笑之歌 - 四千金
Don't Worry (live) - Yoko Ono Plastic Ono Band
Heavy Rotation - AKB48
Ma Ma Easy - Faith

食物鏈
留不低x10

唸你 - 劉子千
搭錯車 - 裕美
鬼新娘 - 傑兒合唱團
大笑之歌 - 四千金
Don't Worry (live) - Yoko Ono Plas ...
PEACH 發表於 2014-8-11 03:02

咁猛 雖然首歌好正

杜德偉 – 震
陳奕迅 – 碌卡

衛蘭 - 激光中
Daft Punk - Get Lucky

林奕匡 – I See You Everywhere
張敬軒 – 不要
02 著地 - 鄧麗欣

一 - AGA
Monster - Eminem / Rihanna
It's my life - Bon Jovi
Wake me up - Avicii
現場直播 - Eason
吻感 - Ekin
世紀末煙花 - 許志安
戀上外星人 - Chilam
沙 - hocc
致少年時代 - kkk
Nick's Music Selection 2024 (Week 17)
1. 三生有幸 - 周殷廷  2. 靈魂有路 - 雷同二友  3. 善良的我們 - 蔡健雅

親密愛人 - Mui姐
女人心 - Mui姐
汽水樽裡的咖啡 - Hocc
愛人 - 千嬅

櫻花樹下 - Pakho x 軒仔 (Imperfect Live版)

一 - AGA
咖啡在等一個人 - 周慧敏
註定一個人 - 張惠雅
一步步 - 梁漢文
搏你一笑 - 朱豔強
下week估榜應該估上榜歌歌名總共有幾多個數字

四季
共勉之
金色之夏
途經北海道
一個人回家

無人島
沒有花收的日子

無事常相見 - 黎明

聽番好正
Nick's Music Selection 2024 (Week 17)
1. 三生有幸 - 周殷廷  2. 靈魂有路 - 雷同二友  3. 善良的我們 - 蔡健雅

致少年時代
Iron man
願你在那個讓我掛念的少年時代裡,永遠自由任性地笑與哭

喜歡喜歡你 何韻詩
靈犀 關智斌       
毅行 楊千嬅
車匙 陳柏宇       
明白 Closer       
陪你到世界終結 C AllStar       
骨膠原 張智霖
斬立決 周柏豪       
安妮·法蘭克 王菀之
丟架 Twins

喜歡喜歡你 何韻詩
靈犀 關智斌       
毅行 楊千嬅
車匙 陳柏宇       
明白 Closer       
陪你到世界終結 C AllStar       
骨膠 ...
kenny1102 發表於 2014-8-14 12:04

喜歡喜歡你 何韻詩

Goodman - 林奕匡
高山低谷 (原版) - 林奕匡
咫尺 - 林奕匡
I See You Everywhere - 林奕匡
冥王星 - 林奕匡
大好人 - 林奕匡
Stay With Me Tonight - 林奕匡
傷仲永 - 林奕匡
雨落大地 - 林奕匡
寫詩 - 林奕匡
單位 - 林奕匡
J'adore - 林奕匡
浮生六記 - 林奕匡
怎麼了 - 林奕匡
三十歲前要完成的事 - 林奕匡
奇情夜 - 林奕匡
一個都不能少 - 林奕匡
無限 - 陳柏宇/林奕匡

Phil

流淚行勝利道
怎夠候
So I Say

陳奕迅 – 淘汰
周杰倫 – 明明就

鄭伊健 – 慣了吧        
許廷鏗 – 算了吧

李榮浩
李榮浩
李榮浩
李榮浩
李榮浩
李榮浩
李榮浩
李榮浩
李榮浩
(又諗到下plug 上邊首啦 )
02 著地 - 鄧麗欣

字裡行奸 - kay
勢不兩立 - kay
潔淨皇后 - kay
吶喊 - kay
借過 - kay

hey 歡你
Happy and Blessed.

喜歡你 - G.E.M.
你喜歡我什麼 - 陳慧嫻
我什麼都不是 - 謝霆鋒
活在當下 - 許志安
重新找到你 - 農夫
日出而作 - 農夫
學海無涯 - 農夫
你的背包 - 陳奕迅
最後的嬉皮士 - 陳奕迅
Last Day - C Allstar
還是要說再見 - Makiyo
Grenade - Bruno Mars

今日GEM生日 所有人當然只會聽她最新的年度大作《喜歡你》
nicholashin 發表於 2014-8-16 15:06

明明以前對佢ok... 但係而家...真係好日都吾會聽佢-,-

愛一個人好難 (大塊田version)