返回列表 發帖

李榮浩 - 不搭
李榮浩 - 喜劇之王
藍奕邦 - 孔雀開屏
林二汶 - 別的
吳雨霏 - 豔羨
小塵埃 - 這感覺
楊千嬅 - 好不容易遇見愛
連詩雅 - 水星逆行
鄭欣宜 - Stupid With You
胡琳 - 被窩
鍾舒漫 鍾舒祺 - SS14
楊丞琳 - 點水
方皓玟 - 無人像你
王菲 - 匆匆那年
蔡依林 - Play 我呸
五月天 - 將軍令
RubberBand - 瞬間看地球

如初
新天地
時代廣場
流淚行勝利道
你的男人

青春常註

一直一直
好不容易遇見愛
這感覺
瞬間看地球
還記得
田園驚夢
獨家村
我們的總和

呢幾日係咁聽約翰與洋子
上腦到跑緊步都係咁loop

喜劇之王
水星逆行
一直一直
別的
田園驚夢
暴風雨
意志的勝利
瞬間看地球
You're Always Everything To Me
好不容易遇見愛
莫失莫忘
獨家村
自由落體
琉璃若夢
光源

WOOOOOOOOOOOO
讓世界豔羨 啪boom 啪啪
我著上我去逛街
Happy and Blessed.

周柏豪 - 同行 x1000000000 <3

鍾舒漫, 鍾舒祺  SS14
莫文蔚             看看       
鍾嘉欣             大愛
陳泳兒             如果沒有你       
楊千嬅             好不容易遇見愛
岑寧兒             哪裡       
官恩娜             你都不懂
陳慧琳             後樂園
傅又宣             愛.這件事情
官恩娜             相對時空
官恩娜             幸福車站
關心妍             逆來順受
陳僖儀             記念悲
曹蕙蘭             Auld Lang Syne
衛蘭                You're Always Everything To Me       
關心妍             揀一個死法
方皓玟             無人像你
丁噹                我沒那麼愛你       
勞嘉怡             謝謝你的殘忍
蔚雨芯             玩具       
楊千嬅             來生舞
楊丞琳             下個轉彎是你嗎?       
鍾舒漫             衝流
盧巧音             田園驚夢
何超儀             好女孩
謝安琪             可樂
鍾舒漫             刮目
孫燕姿             尚好的青春       
艾怡良             上流玩法       
麥家瑜             起跑線
黃浩琳             相信我       
胡琳                被窩       
白安                若你真的有想過       
吳雨霏             豔羨       
蕭亞軒             敢傷       
吳若希             越難越愛       
李蕙敏             記得       
溫嵐                雨的秘密       
連詩雅             水星逆行       
艾怡良             Never Be The Same
容祖兒             天然呆       
郁可唯             溫水       
雷琛瑜             冰島       
鄭希怡             Why So Cool       
謝安琪             獨家村       
顏培珊             早班火車       
林欣彤             情歌的意義       
龔柯允             隆重而簡單       
吳亦帆             另存新檔       
鄭欣宜             Stupid With You       
吳莫愁             Super Mo       
車婉婉             談笑風生
朱婧                小馬       
徐佳瑩             不安小姐       
蔡依林             Play 我呸
艾怡良             別說出
艾怡良             Dark Angel
艾怡良             敏感
艾怡良             節骨眼
艾怡良             學會了
360                Falling & Flying (whole album)

Rosy(live)(方大同) / 超生培慾(麥浚龍) / 喜劇之王 / 如初 / 還記得 / 好不容易遇見愛 / 一直一直 /
瞬間看地球 / 這感覺 / 天然呆 / SS14 / 豔羨 /
我們的總和

成長說明書
點火
黑馬王子
幸福車站
不呼不吸幾多秒
今夜到干諾道中一起瞓
京都民宿夜

仲有聽左唔少美祖以前d k歌
抱抱

煙霞
雙冠軍
一拍兩散
流淚眼望流淚眼
勉強幸福
最後一課

成長說明書
點火
黑馬王子
幸福車站
不呼不吸幾多秒
今夜到干諾道中一起瞓
京都民宿夜

仲有聽左唔少美祖以 ...
bagfgfcde 發表於 2014-11-17 20:06

冇 麻煩你
我們的總和

冇 麻煩你
Wonders 發表於 2014-11-17 20:07

你一講我又想聽翻
麻煩你通常一聽就會好sad

幸福車站

最好的
雷電
手望
一秒感動
下次愛你 > 而家睇返份詞真係sad 到喊 lol
水百合
真心話
詩情
融了鐘的時間
畫外音
留白 > 當年煲唔起 而家覺得巧正 <3
幸福 > 呢隻一直好中意

BTW 煲完菀之論 真係巧震撼嘎 <3333

明目張膽
色惑
最後最後
越難越愛
SS14
豔羨

今日暫時聽咗呢 d :

樂觀
天然呆
福氣
枷鎖
You're Always Everything To Me
八九十
錯過你

...

樂觀
天然呆

樂觀
出賣
與蝶同眠
摩登時代~

好DARK哦~~~~~

豔羨 (屯門沙灘節live version)
留不低 (勁歌金曲live version)
我本人 (2011叱吒樂壇頒獎典禮live version)
生我的命 (2013叱吒樂壇頒獎典禮live version)
蘇眉 (moov 旺角街頭live version)
二十世紀少年 (慢版live version)
今夜煙花燦爛 (完美版)
座右銘 (Lady K live version)
生命樹 (新城音樂會 live version)

我本人 (2011叱吒樂壇頒獎典禮live version ...
bagfgfcde 發表於 2014-11-20 19:41

你系咩曲綫緊KARYA?
大家好,我系辛杖浩{:1_121:}
大家多多指教{:1_121:}

你系咩曲綫緊KARYA?
李范建 發表於 2014-11-20 20:07

Chi ma gun
我聽果九首live有五至六首都係唔錯架囉

我本人 (2011叱吒樂壇頒獎典禮live version ...
bagfgfcde 發表於 2014-11-20 19:41
u have downloaded liu bu di jsg live version?
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

u have downloaded liu bu di jsg live version?
dongbb2332 發表於 2014-11-20 20:50

youtube have ^^

youtube have ^^
bagfgfcde 發表於 2014-11-20 21:07

IPAD CANT FIND :( BUT DESKTOP CAN WO=.=
Chi ma gun
我聽果九首live有五至六首都係唔錯架囉
bagfgfcde 發表於 2014-11-20 20:24

即係五定六A? ^^
btw 絕配@kary on live is so touching :(
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

即係五定六A? ^^
dongbb2332 發表於 2014-11-20 21:35

豔羨 ??????
留不低 如果想聽新野可以聽呢首既live ^^
我本人 萬人稱頌
生我的命 ad-lip 讓世界yim sin
蘇眉 敗筆:造型嚇走90%路人
二十世紀少年
今夜煙花燦爛 (完美版) Imperfect->I'm perfect ^^
座右銘 鍾意kary震音式live 會buy
生命樹 歌本身已經100分 ^^

gd song <3

其實佢根本就係一個暗咸嘅人 !!

緊握扶手~ 緊握扶手~ 緊握扶手~ 啦啦啦~

緊握扶手 x 689167479次 (下週應該空降我榜冠軍啦)
仲有一日一劑 豔羨(屯門沙灘節2014 live)

強烈推介LOVE MORE完美版^^
話我拎舊片出黎自我安慰都係咁話, 吹呀? ^^

篋神...好洗腦, 聽一次個腦就會成日都記住...

唔知點解,今日狂loop情人 (家駒版、家強版、paul版、歌神版、天佑bb版、憶蓮版、kay版、宇宙天后版)

一千個假想結局
樂觀

一千個假想結局
臨崖勒馬
以身試愛
靈魂相認
幼稚園
撐著

係咁loop 窩披爬 lol
以前都唔覺得份詞咁鬼sad

小日子全碟 除左美7美破同美叉
FRANK全碟

我們他們

itunes playlist

戒心
一千個假想結局

戒心
我們他們

我們他們

好不容易遇見愛X100
舞來舞去 不日內開始錄音。

我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們我們他們

誰是我們 誰是他們

李榮浩 - 喜劇之王
李榮浩 - 落俗
李榮浩 - 作曲家
李榮浩 - 不搭
李榮浩 - 自拍
李榮浩 - 哎呀
李榮浩 - 快讓我在雪地上撒點兒野
李榮浩 - 男女
李榮浩 - 天生
李榮浩 - 二三十

專輯好聽 好多首都鐘意, 暫時鐘意落俗, 香港應該無得買

頌讚詩
撐著
cope with life
我們他們
地平線
留不低 (聽左20s)
<頂頭先po左去發洩區果邊

天堂有路(王菀之) / 我們他們 /
最卑微的願望 / 樂觀 / 一千個假想結局 /

好不容易遇見愛 /
我們的總和

獨家村
光源

頌讚詩
cope with life
撐著
留不低 (聽左20s)
bagfgfcde 發表於 2014-11-28 23:46

除左kkbox仲有無其他地方聽到 SSD
life -> 香港生我的命?
你仲未聽厭 lol
之後訓著左?

除左kkbox仲有無其他地方聽到 SSD
life -> 香港生我的命?
你仲未聽厭 lol
之後訓著左? ...
nicholashin 發表於 2014-11-29 09:12

Cope with life
黎曉陽 (Michael Lai)   

長痛短痛

分手總要在雨天