返回列表 發帖
心中有光環 賜我力量
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

#其實冇lalun系列

這是一封離別信 寫下我該離開的原因

1.  我決定走了 我拒絕動搖
我帶著笑退出 我想瀟灑些少

2. 那些下午我決定要走 一無所有
只能留給你雨水一盒

3. 走 我沒有阻止理由
早已知道 能與你挽手都會分手

4. 都怪我比她晚了跟你走 難怪我沒法不低頭

睇電視聽到 月無聲又幾好聽
上唔上好呢

上唔上好呢
bagfgfcde 發表於 2015-11-1 21:28

岑麗香唱歌把聲都幾厚, 但好pitchy
陳凱琳聲底好薄, 把聲又唔入咪
鍾嘉欣比想像中唱得好
王浩信唱歌好難聽

反喇各喇
華麗轉身 有入圍但冇獎攞
呀姐如果唔係有視后拎實嬲死
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

岑麗香唱歌把聲都幾厚, 但好pitchy
陳凱琳聲底好薄, 把聲又唔入咪
鍾嘉欣比想像中唱得好
王浩信唱歌好難聽 ...
matthew1990 發表於 2015-11-1 21:39

王浩信嗰首都唔啱佢唱
點解會係頒獎典禮唱呢首

王浩信嗰首都唔啱佢唱
點解會係頒獎典禮唱呢首
Ald 發表於 2015-11-1 21:43

佢啲普通話重要好難聽
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

千嬋唱得好掂喎
Happy and Blessed.

千嬋唱得好掂喎
jose 發表於 2015-11-1 23:26
有吳雨霏一半水準

千嬅首首歌都係經典 好聽 點歌次次都點佢D歌
聽完娛樂三兄弟唱 突然又想聽添

愛在旁若無人的太空
飛女正傳
野孩子
楊千嬅

跳舞跳到 河!內!道~~

上唔上好呢
bagfgfcde 發表於 2015-11-1 21:28

話左咖啦 如果唔係都唔自plug la
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

請問各位記得梁泳琪的《Today》嗎?這是一首 1999 年的作品,昨晚內地電台南方生活廣播的「流行南方粵語兒歌大匯」正式上榜,之後才留意到這一首歌聽起上來似曾相識似的。

有關連結:
http://weibo.com/tongxintingshijie

千嬋唱得好掂喎
jose 發表於 2015-11-1 23:26

我反而覺得佢唱得太高音

#其實冇lalun系列

這樣你還要 還要愛我嗎

1. 你 太重要使我淚亦落得多 見要見得多

2. 來讓你清楚我當初嘗到的折磨
也親身試清楚如凡事亦有因果

3. 就讓我來代替你 承先啟後
刻骨銘心像一本 情愛小說

4. 一分鐘使你愛上被困綁 原是禁地都變烏托邦

忘詞&跪下都好聽
忘詞chorus頭幾粒音我以為歡樂今宵
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

我個friend send左首Spanish歌俾我聽
救命 首歌係魔音黎
聽完個腦猛咁係度loop
女聲: 「得既得既得既得既得既得既得既得既得既得既」(0:47)
男聲:「得架得架得架得架得架得架得架得架得架得架」(1:37)

救命今晚唔洗訓

最多~痾鵝哦 告訴我你的任期
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

https://www.youtube.com/watch?v=_askaD0xiA4
等不到天黑 不敢凋謝的花蕾
綠葉在跟隨 放開刺痛的滋味
今後不再怕天明 我想只是害怕清醒

勁 loop 雖然 d 字講唔正 haha

Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall/Writing's On The Wall

攪到好想去睇007

今晚playlist

親(雞嬅) / 一起去阿拉斯加(藍奕邦) / G For Girl (梁詠琪) / 一個地方(梁詠琪) / Too Late (Zarahn)
親愛的仇人(陳柏宇) / 多得他(奠秀文) / 有福氣(陳慧琳) / 一千次日落(許志安) / 永和號(張繼聰)
同行(周柏豪) / 古著(張繼聰) / 使徒行傳(梁漢文) / 新城市(goldEN) / 柳媚花嬌(楊千嬅) / Chocolate Eye(衛蘭) / 事後(劉美君)
找我(梁漢文) / Never said goodbye(麥浚龍) / 小綿羊的氣味(Yukilovey) / 忘了美麗(方大同) / 漢城沉沒了(周國賢)
應承(Eric Kwok) / 高妹(李克勤) / 情深說話未曾講(衛蘭) / 愛你變成杏你(吳雨霏)
你們的幸福(謝安琪) / 攣上你的床(鄭秀文) / 稀客(楊千嬋) / 結果(張敬軒)
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

如果2012有派離魂記
有派星塵
有派雪國
有派回去哪要時光機器
咁會有幾屈機

如果2012有派離魂記
有派星塵
有派雪國
有派回去哪要時光機器
咁會有幾屈機 ...
bagfgfcde 發表於 2015-11-4 20:51

我有自派雪國

尋晚聽到播呢首歌....

怎麼我眼內 人人像你 人人是你

沿途萬里 完全被封鎖
前方街角尚有幾多個
徘徊著 未散的 靈魂在共我拍拖
你的分身 怎麼緊貼著我
到底真的假的經已混和
還是以前的事 不捨得的一個是我.....

當道路從我腳下消失 那足跡又算什麼
那些情緒河川 失控氾濫 摧毀 然後冷戰

當憂鬱又砌了幾公尺 石膏了我的悲傷
電光石火沒法幫我拆下 彼此心裡的那道牆

還在想 無止境地想 一桶傷這樣潑下來
還在嘗 黑夢太漫長 那愛絕不能不見光
就是我

還在想 無止境的想 牆外的風景會怎樣
還在嘗 黑夢太漫長 那愛絕不會放棄愛
別失望 好失望

點解千千唱唔到好不容易遇見愛既高音
每次loop都要停一停

點解千千唱唔到好不容易遇見愛既高音
每次loop都要停一停
-Prince- 發表於 2015-11-5 17:43

楊千嬅:「如果我走音,鍾意我嘅人都會覺得好聽!」
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

為何為何要我愛上你可以咁好loop
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

尋日你阿媽剝晒衫 激起我的性欲望

如果你愛著我 而我也愛著你
結果還是有段跨不過的距離 這時離開還依然美麗

如果說我愛著你 而你卻比較愛自己
我想那就不是我的問題 那不過是現代人的愛情

思考題
1. 而家啲拍拖 有幾多係為左激情 有幾多係為左一時既衝動 定人鍾意你你又話鍾意人 結果不歡而散
咁係咪就係現代人的愛情
2. 蔡健雅唱歌點解咁正

分手是常識吧
下剋上

今日巧rock喲

分手是常識吧
下剋上

今日巧rock喲
ed8671ed 發表於 2015-11-5 23:41

欣宜feat Supper Moment雨霏feat ping pung

好姊妹<33

原諒我今日要聽日本胡杏兒唱埋啲喪失理智既J-rock歌
Full version: http://www.dailymotion.com/video/xa8bhq_cocco-countdown_music

現在還不算太晚
快點! 現在反悔還來得及
那女人那辦得到呢?
這樣的單純是贏不了我的
早くして 喂,動作快點
難道你想被我擊斃嗎?

[Chorus 1]
一時意亂情迷所犯下的過錯
你若察覺到了,就儘管哭喚吧
你可以在我那悲憤欲裂的胸懷裡
盡情的撒嬌以摶取我的悲憐啊
時間不多了
你就跪趴在地上
向我救饒吧
無力地崩坐在地上
「我還是愛你的」 這句話
你也要一直不斷地重覆的說

子彈還沒有發射
我對你也仍有愛意
我的眼底也只還容得下你的身影
就從我的腳趾尖一路舔上來吧
你給我站起來!
難道你想被我擊斃嗎?

[Chorus 2]
你就抛棄自尊吧!
把你摔倒在地,再狠狠補上幾腳
你的理由還真官冕堂皇
但,現在不管你再怎麼說
都將成為你的遺言了
你就跪趴在地上
向我救饒吧
無力地崩潰在地上
「我還是愛你的」 這句話

[Repeat Chorus 1]

在數到三之前
你就會看到天使囉!
來,把眼睛閉上
讓我結束你的生命吧!三、二、一!

日落塔門 黃昏點唱機
Happy and Blessed.

為何唱到要斷氣

為何唱到要斷氣
jasonng 發表於 2015-11-6 22:05

最多果粒字
好勁

#JOEY100SONGS

59. 黃昏點唱機

此時此刻 有誰共鳴
題材 曲風 都同容祖兒擦出火花
當然亦唔少得林生出一分 ...
bagfgfcde 發表於 2015-11-1 11:13

甘新都入到
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

甘新都入到
616.1314 發表於 2015-11-6 23:37

小道消息話原本係我重做首xx 而家俾我調左去候選區

反OT
笑中有淚

為何唱到要斷氣
碎雅有對手

重溫下 上年既歌先 點解會正過今年既咁多 ._.

最多果粒字
好勁
bagfgfcde 發表於 2015-11-6 23:00

佢最尾仲要跟足晒啲ad-lib 先勁

碎雅有對手

重溫下 上年既歌先 點解會正過今年既咁多 ._.
nicholashin 發表於 2015-11-6 23:41

輸家而家啲live 都OK 呀

輸家而家啲live 都OK 呀
jasonng 發表於 2015-11-7 10:02
就係因為Shiga唱得好 King先做到Shiga對手

為何唱到要斷氣

如果kary唱會唔會變咗我本人2.0

為h要我愛上你
一天不一h 都當作在倒數別離
犯足錯也懶去理 只怪我任性得h

無人叫我愛上你
手都分不h 偏要儲備眼淚hh
說什麼骨h 沒法和夢鬥h

杏兒結婚了
我這樣討厭 他完美如此

Share吓yum歌先
Fing碌棍真係好有型
https://www.facebook.com/kodagumi/videos/10151016326430122/

Oh oh 你是逃不掉的
快大大張開 你的雙腿

Oh my give me... love for me
還沒結束 我會將你追到窮途末路
Body check 巨細無遺 讓我們開始吧
Diamonds and sapphires and you, oh my
The game is about to start

為何唱到要斷氣

皇上好勁呀! 原key唱成首真係痴線

無限loop: 呢首咁正點解成績咁差
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

原來蔡健雅係youtube點擊率最高果首得7M

突然諗起有呢首歌 自主型 i like the melody

甚麼普世的價值 來干擾我的好心情
是不必要的壓力 縮窄我的路徑
夢想真相的對敵 仍不改我的自主型
義不反顧的角力 保我一刻任性
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/11/08
RK LW Songs     Singers
01 02 人生銀行   關心妍
02 04 It's My Dream 陳詩慧
03 03 妖怪體操第一 洪卓立/鍾舒漫
04 05 安徒生的錯  林奕匡
05 ne 輕狂     謝偉倫

OUT
XX 01 孤單的貝多芬 葉巧琳

又係謝偉倫

02 04  ...
ed8671ed 發表於 2015-11-8 10:44
真正兒歌停留爭至尊

02 04  ...
ed8671ed 發表於 2015-11-8 10:44

英皇孖寶停左係到係咪等冠

謝偉倫有無攞過兒歌新人, 定係要搶走鏗鏗個男歌手
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

冬至冬至冬至冬至冬至冬至冬至x20
原來聽冬至溫書好有效率可以繼續瘋狂replay!