返回列表 發帖
Let me photograph you in this light in case it is the last time
點解明明全部係小 ...
nicknicknick 發表於 2015-12-10 17:55

尤其是你簽名個幾句
真小學雞
不過正到!!

反OT: Made In The A.M.真係好正, 咁多隻碟最愛呢隻
What A Feeling/Love You Goodbye/If I Could Fly好好聽應該派, 派乜鬼Infinity
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

舊街角 (連詩雅) / 莫失莫忘 (周柏豪)

拿我冇話過兩首歌似呀
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

青峰唱歌真係好正

天主快啲捉晒呢班淫娃蕩婦落地獄 之 開房五部曲

1 等到Sunday就Call你
2 香女人
3 房間號碼
4 一分鐘稀客一分鐘色誘
5 Gotta Get High

2 香女人
3 房間號碼
4 一分鐘稀客 ...
ed8671ed 發表於 2015-12-11 16:41
Shiga 點解唔係襟芒

Shiga 點解唔係襟芒
nicholashin 發表於 2015-12-11 16:55

用今年嘅歌
同埋開房第一個步驟好似係打218 5個0先

2 香女人
3 房間號碼
4 一分鐘稀客 ...

開房緊係聽泳泳果隻碟
Happy and Blessed.

今日全日狂聽自殺歌

And the arms of the ocean are carrying me
And all this devotion was rushing out of me
And the crashes are heaven, for a sinner like me
But the arms of the ocean delivered me

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

全力支持josie噶

=============
碎雅新歌

'第5台'流行榜
DBC 華語歌曲流行指數 @ 11/12/2015
(Week 49 3-9/12/2015)

RK   LW   Songs               Singers
01   02    也可以             閻亦格
02   12    矛盾一生          JW
03   07    七百萬種樂與怒 Dear Jane
04   re     郵輪               許廷鏗
05   05    心燒               陳奕迅
06   04    明知故犯          胡鴻鈞
07   08    當狗愛上貓       鄭俊弘
08   09    一個人旅行       張惠雅
09   06    Gotta Go        Rubberband
10   ne    第一次擁抱       狄易達
11   11    香女人            謝安琪
12   10    Superman      AGA
13   03    有人共鳴         林奕匡
14   ne    聖誕快樂         曾路得
15   ne    我們都受傷      吳若希
16   01    后會無期         C Allstar
17   19    討厭的我         Supper Moment
18   16    陽光點的歌      吳業坤
19   14    痛快的哀艷      蘇打綠
20   13    剛剛好            楊千嬅

OUT
15    More Like Me       A-Lin
17    誰的青春不迷惘      Yukilovey
18    小確幸                 陳凱彤 ft.陳家樂
20    天下大亂              周柏豪
============================
頭先主持人有提過係同播放率有關
btw, 也可以真係咁hit咩
逢星期五2000-2200報榜
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

'第5台'流行榜
DBC 華語歌曲流行指數 @ 11/12/2015
(Week 49 3-9/12/2015)

RK   LW   Songs        ...
kevinlai1621 發表於 2015-12-11 21:55

開榜第一首冠軍歌係坤坤嘅陽光點的光
呢個榜都幾好喎

呢個榜都幾好喎
ed8671ed 發表於 2015-12-11 22:09

但係佢第二同第三都幾正常
  有人共鳴, 同唯一一台冠后會無期
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

呢個榜都幾好喎
ed8671ed 發表於 2015-12-11 22:09
你係咪想暗示后會無期同有人共鳴唔好聽

本來無趣於今天的歌手,因為聽說吳雨霏歌唱得好,就聽一聽吧。哇!不得了、害死我了、瘋狂愛上了。磁性的嗓子,務實的唱功,出乎其類,甚至唱live通通fail的時下歌手佢都好得,贊!

你係咪想暗示后會無期同有人共鳴唔好聽
nicholashin 發表於 2015-12-11 22:11

邊係呢

之不過開咗個咁嘅頭
要俾-10000000000000000000分

為何要相信 這裡會有希望

本來無趣於今天的歌手,因為聽說吳雨霏歌唱得好,就聽一聽吧。哇!不得了、害死我了、瘋狂愛上了。磁性的 ...
bagfgfcde 發表於 2015-12-11 22:13

kary fans 其實係香港樂壇最獨具慧眼既fans
要樣無樣 要聲無聲  要身材無身材 要福利無福利
鍾意佢果啲肯定係奇人

kary fans 其實係香港樂壇最獨具慧眼既fans
要樣無樣 要聲無聲  要身材無身材 要福利無福利
鍾意佢果啲肯 ...
jose 發表於 2015-12-11 23:15

得佢老公可以ff
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

點評吳雨霏近年出色歌詞版mv/真mv

1. 蘇眉
難得MV全程對住吳雨霏個樣同有各種吳雨霏close up都被放入有良心MV之列
霏妹要多謝男dancer既賣力演出啦。

2. 我敢愛
吳雨霏拋下自信姿態放棄過多個人鏡頭 情況理想為意料之內
各種調色鏡頭亦減低霏妹驚嚇程度

3. 豔羨 歌詞版
七彩繽紛 霏妹扭幾下
0成本但令人想入霏霏

4. 我本人
獨白感人真摯 帶出黑社會都有愛婆一面 指出世界有愛
同時推銷喊時都唔會落妝既化妝品 一舉兩得

the loop begins
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

點評吳雨霏近年出色歌詞版mv/真mv

1. 蘇眉
難得MV全程對住吳雨霏個樣同有各種吳雨霏close up都被放入有良 ...
bagfgfcde 發表於 2015-12-11 23:21

黑社會都有愛婆一面

笑死
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

明荃為了高貴  風中轉到新年

俾呢句洗左腦點算?

祖兒暗示憎恨自己

但願仍然慈禧上路

容 貌極端好 欣宜愛慕
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

容 貌極端好 欣宜愛慕
dongbb2332 發表於 2015-12-12 19:39

你今日睇謝生演唱會喎

2 香女人
3 房間號碼
4 一分鐘稀客 ...

6. 1+4+1

2 香女人
3 房間號碼
4 一分鐘稀客 ...

識聽既一定係:

房間號碼
心魔
藍與黑
私奔

不要到最後才發現等待很無謂。
想要的,去吧。現在就正好。

想當年我sing con 唱過謝生既 Mad U So

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/12/13
RK LW Songs     Singers
01 02 我與你    古巨基
02 03 有夢要想Happily Ever After 謝安琪
03 04 膊頭     范振鋒
04 05 無家寶貝   譚嘉荃
05 ne 24      新青年理髮廳

OUT
XX 01 輕狂     謝偉倫

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/12/13
RK LW Songs     Singers
01 02 我與你    古巨基
02 03  ...
ed8671ed 發表於 2015-12-13 10:40
新青年過咗幾多數 連purple姐姐都上

未看到真相 祖兒被轉讓
好想聽RB出SLL2.0 3.0 4.0

新青年過咗幾多數 連purple姐姐都上
nicholashin 發表於 2015-12-13 11:21

已經連上兩plug

Alternative rock perfection

《優與美》真係好聽到值兩次至尊碟
原來離開拉斯維加斯接自由落體好靚

覺得當年自己個榜俾少左分天窗好後悔揮手區

天窗
天窗
近在咫尺
我杯茶

It could all be smoke and mirrors
And I could be no nearer
But I’m just gonna keep trying
Climbing, pushing through
Don’t know how, but I’m gonna get to you
You’re my mirage

You’re the symphony when I’m yet to make a sound
You’re the castle I built in the sky when I’m yet to leave the ground
You’re everything I cling to when nothing can be found
My mirage

覺得當年自己個榜俾少左分天窗好後悔揮手區

天窗
天窗
近在咫尺
我杯茶 ...
bagfgfcde 發表於 2015-12-13 22:41

當年啱出我好唔鐘意天窗 因為覺得抄悲哀代言人
hea上最高第10位,榜分先47分
後尾聽翻反而好鐘意 後悔(當年狂播既另眼相看已經唔多聽翻)
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

灰色的小紅帽 200萬分噶
http://www.joox.com/#/single?id=esxz17nUw4jwZbovyf6oDA==
其實成隻碟都好正 有少少想買隻碟 可惜係EP

我發現我幾鍾意shine既歌

我發現我幾鍾意shine既歌
jose 發表於 2015-12-14 16:40

做咩唔聽祖絲既歌?

床邊雨水,拼命地侵擾安睡。
就求你留下,給我一個擁抱。

點解歌名咁長 ._.

#愛千頻道

大家分享下曾經比邊隻千千厥歌整喊過^^

me拋一首先:寒舍
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

#愛欣頻道

大家分享下曾經比邊隻九欣歌整喊過^^

me拋一首先:Fantasy Tale

回復 4902# nicholashin

Same here 但加多首 日久生情
利申:唔係鏡粉

#愛欣頻道

大家分享下曾經比邊隻九欣歌整喊過^^

me拋一首先:Fantasy Tale
nicholashin 發表於 2015-12-15 00:04

星星俾依首九欣歌整喊過

肥果個欣歌手只會唱歌俾最開心的人,一定無份

#愛軒頻道

大家分享下曾經比邊隻恩主教軒歌整喊過^^

me拋一首先:雪花抄

#無人識架啦呢隻
#我都唔明點解d 歌手一入eeg我就開始唔鍾意

#愛軒頻道

大家分享下曾經比邊隻恩主教軒歌整喊過^^

me拋一首先:雪花抄

#無人識架啦呢隻
#我都唔明點解 ...
kwanie 發表於 2015-12-15 00:26

what if fiona 入 eeg
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

what if fiona 入 eeg
616.1314 發表於 15/12/2015 00:31

_ _ _ _ ! 死去拍戲咪 _ 再唱歌啦 _ ! _ _ !!