返回列表 發帖

村史中衰時期佳作

sita 啲歌

再加埋便利貼
我發覺tanya真係思想好鬼前衛
我不想每天都掛在網上結交虛擬朋友 --> 即 ...
bagfgfcde 發表於 2015-4-16 22:32

咁你思想都幾守舊

聽唔開心歌好過啦
我一唔開心就聽一千個假想結果 沉到最低就無事 物極必反否極泰來 ...
hehemamama 發表於 2015-4-18 23:17

醒了是新的清早呀,即係叫人去訓

咁聽落又幾positive
hehemamama 發表於 2015-4-18 23:25

咩呀!!吳雨霏叫你番屋企訓教呀!!!

好掛住你呀agil

生活態度是取決於自己,縱使別人怎樣批評,不要嘗試取悅全世界,反而應該「Danci­ng through the storms」 ...
jose 發表於 2015-4-22 22:35

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

呢件事唔會發生喺我身上
水星逆行到今日都未厭

個榜太塞,唔容許我做呢件事{:1 ...
ed8671ed 發表於 2015-4-28 23:40

依個好好笑

https://instagram.com/p/2Bd5AdE_PZ/?taken-by=paruruofficial
好感動GEMGEM可以將"喜歡你"唱到日本
連島崎遥香都要唱

Gin Lee: 真正嘅歌手,可以將最簡單嘅旋律演繹得與眾不同;真正嘅歌手,唔應該一種style唱同一種形式嘅歌; ...
John 發表於 2015-4-29 02:51

其實我說, 觀賞魚, 玫瑰的故事依三首都jengjengggg<33唔算平庸
唔係個個歌手都駕馭到,好考歌手功力
如果話gem式歌,可以加埋falling

我唔會俾你地聽我聽左《閃爍登場》同《華麗轉身》十千次
薑果然越老越辣,我當然越難越愛啦

to: w會員

真係越南版好聽啲,寶詩技巧好過吳若希,連個mv都好睇過水浸mv
(同時反映左星夢嘅製作同對歌手嘅訓練好粗糙)

ps: 其實都想知有邊啲香港歌俾其他地方嘅歌手cover過

肥金堅快d走就ho喇 美肥真係做啱選擇
Wonders 發表於 2015-4-29 23:42

結論: 月巴 人 唔準留係星夢!!!!!不過,留係星夢可以保持曝光率
肥肥今次《你瘦夠了嗎?》有gimmick先多人識
歌咁playful就無人理

誰羨慕像我這樣強的人
誰能及我驚天動地
讓世界豔羨
世界請看著我

我就係宇宙最強間中都會受傷!!!!

咁就梗係汪女皇la!!!
Want Every Bit of You Liza

btw 王子頭像是咪走嗰時要砰埋道門嘅a ...
ed8671ed 發表於 2015-5-1 20:32

依張GIF要提早出街

-----------------------------------
點解依期TVB啲劇歌咁狼狼,成個腦都係啲劇歌

angela so pure so true
-Prince- 發表於 2015-5-2 11:41

angela so pure so true

識聽LIZA姐一定聽依首

Some(SoYou & Junggigo) / 日落日出(連詩雅 & 周柏豪)
mamakin 發表於 2015-5-3 02:43

又連住聽

好似connect咗wechat有30日免費
每日share一首歌會extend 1日
ed8671ed 發表於 2015-5-9 13:09

其實依個APP免費,不過升級版先可以離線聽

送比媽媽

世上只有/真的愛你
rubylovessss 發表於 2015-5-9 15:28

送比媽媽

Mama Easy

終於出MV啦
女新人仲唔坐銅望銀!!!暫時得曾詠欣同你鬥

吳雨霏 - 雞蛋愛石頭
作曲:伍樂城 填詞:林若寧 編曲:伍樂城@Baron Pro 監製:Gary Chan /  ...
chanchan0909 發表於 2015-5-13 22:49

J會員好愛依首歌架!!!!!

華芳凝最新廣東EP:《阿姐都話正》,由兩大音樂人聯手炮製六首精彩作品
包括翻唱三首由樂壇新晉才子Diamond的作品:中女的祈禱,海味街,武當山下
以及三首由殿堂級前輩倫永亮度身訂造的作品:閃爍登場,銀河,華麗轉身
特別收錄六首Music video,讓樂迷重溫華芳凝華麗舞的經典舞姿
CD+DVD現已華麗上市

美轉最新EP:
1.閃爍登場
2.銀河
3.中女的祈禱
4.海味街
5.武當山下
6.華麗轉身

MV率先睇:

(Form:某會員小道消息)

總有天會等到好天氣

遊行示愛大叫着你在某大遍草地

等你無用退避不過仍然害羞的...

肥彤第二PLUG曲式同樂壇首席樹熊《Make me cry》好似
唱法比第一眼咁激昂,似agem咁yiyeahyiyeahyeah~~~yeah

旋轉娓娓道來,洗腦之作
強烈要求我腦海停播依首歌
你繼續拆毀 我繼續建築

陣間j2又播華麗轉身

high quality 兒歌要搵漿唱
RVHOCPC 發表於 2015-6-7 19:25

好鐘意欣直嘅演繹,可以唱到同原唱另一種STYLE

原唱就一個正印淡淡哀傷地等情人等等等等等等等到忐忑
改編就一個小三激昂地對住條一腳踏四船嘅賤男發爛渣叫佢收_

星煥時期嘅肥肥雖然好似唔想唱K歌,但佢嘅哭腔可以唱活到唔少歌
依首其中之一,本身旋律又係良曲 愛嗄

BTW,咩叫「半句鐘歡喜」?

2015.06.13 (一連四日送歌比呢到嘅會員, 唔知邊 4 位會員咁好彩呢)

李卓庭 - 噴火女
作曲 : 方樹樑 ...
chanchan0909 發表於 2015-6-13 21:52

你估我好似我ICON咁呀

送比最後 1 位會員  (我知快左 1 日, 反正聽日唔得閒, 唔緊要啦 )

蕊蕊 - Make ...
chanchan0909 發表於 2015-6-15 21:55

反正佢聽日都霏去日本搵偽娘linceye
都唔得閒上cm啦

咁Aki 呢啲係咪叫"演而優則唱"呀

原來蕊蕊都愛霏
jasonng 發表於 2015-6-15 22:51

仲順耳過學壞

仲有 波斯貓

唔好啦  Aki 做組合就無人留意佢  好鐘意佢 d 演技 (EG 輪候急症室  ...
chanchan0909 發表於 2015-6-15 22:34

點解「咁等我幫你呀」把聲咁尖
但一到「輪候派籌的我雖讓受傷者排前」就咁沙

洗唔洗咁口賤咒人死啊
fifty1205 發表於 2015-7-1 16:17

不能同意更多
“D”會員都唔好成日叫人去死啦

明既人自然會明
屮SiU霖屮 發表於 2015-7-1 18:02

天主快啲捉依啲人落地獄!!!!!!
聽左: 天堂與地獄

依個時候就要聽逼得太緊
如我知錯~~~~~
屮SiU霖屮 發表於 2015-7-1 18:27

依個時候就要聽 未!發!一!言! 我!努!力!強!忍!
聽!你!一!句!一!句!兇!猛!炮!轟!

擁抱aiii 以後無得聽住欣宜把美聲送飯。。。唔開心。。

佢聽咗呢堆歌會唔會仲sad多二錢重
ed8671ed 發表於 2015-7-5 18:53

某會員建議
Akay - 愁人節
李彩樺 - 你唔愛我喇
吳雨霏 - 殺她死
村史 - 雙失情人節
ASA - 生還者
Aabella - 快

最佳男主角(張紋嘉)
RVHOCPC 發表於 2015-7-5 22:52

本帖隱藏的內容需要積分高於 1500 才可瀏覽

肥媽 / 薛家燕 - 南屏晚鐘(Live)
作曲 : 王褔齡 填詞 : 陳蝶衣

「我匆匆地走入森林中 森林它 ...
chanchan0909 發表於 2015-7-7 23:39

「俾啲掌聲去佢啲腰啦」

#最佳男主角
#全女打
#張紋嘉 油
釘釘 發表於 2015-7-8 11:55

#張紋嘉 媽爹 嘉 媽爹 搭錯車

Honey Bees - Honey
作曲 : 張人丰 填詞 : Kellyjackie

「Be a Honey 稍息立正好 (我很乖)
I ...
chanchan0909 發表於 2015-7-8 21:40

希望可以聽到作曲嗰位COVER

私有得徹底 情願吸乾你一切>3333333333
jose 發表於 2015-7-11 22:07

花王快啲剪死依啲樂壇寄生植物!!!

其實欣宜都有好多洗腦歌

#Joey100Songs

11. 沙堡壘

I love hoic
呢首同12 我成日連住聽
雖然兩者關係唔大
大家 ...
bagfgfcde 發表於 2015-7-16 21:35

@hoic1102 而我不知道Hoic是誰

唔知CM人會唔會中二依類歌

黎多首啦我都想呀

十分愛/我的最愛/七年/紀念日電影主題曲
rubylovessss 發表於 2015-7-23 13:54

我想聽親朋密友續集

想問係有無廣東歌係講投訴??
kevinlai1621 發表於 2015-7-27 10:02

吳雨霏 《忍》
「未發一言我努力強忍
聽你一句一句兇猛炮轟」

今日個腦不停LOOP CANDY BALL依首賣萌歌真係好恐怖

#Joey100Songs

15. 蒸餾

Close Up 好多歌都好聽噶
亦都算chob比較連貫既easy listening專輯
而 ...
bagfgfcde 發表於 2015-7-30 21:15

幫下某會員推下HIT RATE啦

你話我怪異又有話我bad taste又好

梁佑嘉嘅歌真係好聽得黎又好恐怖
一聽就成日想聽

如果我有整榜, Feeling Me可能會係我嘅金曲金

「好多人都冇完美family 太缺乏感情既支持
聽埋啲離離合合嘅歌詞 冇講二人生活真正意義
儲唔到結婚買樓嘅money 養唔起一個優質嘅baby
太多藉口講到呢個世界諸事不宜」

依段rap真係好有感覺,好有啟發性寫左對愛情好精闢嘅睇法
愛bel bel<333

原來你地個個都反梁!畀樂觀拎左英皇一個十大quota搞到呢首無十大真係好sad  ...
nicholashin 發表於 2015-8-8 22:39

拿me結婚擺酒會考慮用《起筷》

快 要夾餸起筷 全場齊舉牌
實在令我 超級high 超級high 超級high
今 晚 要 最 high!!!!!