返回列表 發帖
我們都是這樣長大的
真得不似是真
逾越生死
幸福之歌
別來無恙
沉默的對話
你曾是少年
Happy and Blessed.

誰要你說對不起 幸運是遇見你
才能抱緊一生一起 :)

我送我呢個星期最愛既三首歌比吳雨霏同佢老公豬 <33
逾越生死
真得不似是真
Not Letting Go

失樂冰
蜚蜚
忘川
後備
讓風箏飛
Let Me Find Love

一鑽牛角尖就會聽呢堆歌 之後又離奇地開心返

私有得徹底 情願吸乾你一切>3333333333<

危牆下的愛
承受太多悲哀~
我恨我應該
放~開~~~~

真係好L入腦

#Joey100Songs

8. 赤地雪

相信係chob一大轉捩點
赤地雪之前chob較多慘情而直接既簡單K歌
呢首作為TMW第 ...
bagfgfcde 發表於 2015-7-10 21:18

以前玩勁舞團 開親場一定揀呢首歌
因為真係HOHOTAN 同埋BPM細岩我呢啲老人家玩

格拉斯哥流浪

首歌好聽到我已經接受左個vocal

最想有續集嘅2004年廣東歌
好好戀愛/愛是最大權利/目黑
rubylovessss 發表於 2015-7-23 13:27

好想聽殺她死 二十世紀少年 我話事既續集

等到Sunday就Call你
格拉斯哥流浪

夏天瘋狂loop噶
至少有時行行下街發姣想叫春會聽

相安無事
為何要我愛上你
羅生門
小手術
別來無恙
最佳位置

小手術要勇奪十大麼
雖然呢首真係好襟聽
nicholashin 發表於 2015-7-23 21:50

睇返上個月既post

肆無忌憚
逾越生死
幸福之歌
改潮玩代
尋找稜角
女皇
只怕不夠時間看你白頭
香港傑出廢青
小手術
天色很暗
瑕疵

救命, 首首都好聽到值十大
但我已經數左11首出黎...

而家死淨7首噶 而小手術又係當中未冠之一
所以....你話呢

荔枝山Rocky
格拉斯哥流浪
格拉斯哥流浪
格拉斯哥流浪
格拉斯哥流浪
格拉斯哥流浪
格拉斯哥流浪
格拉斯哥流浪
格拉斯哥流浪
格拉斯哥流浪
格拉斯哥流浪
格拉斯哥流浪

身邊一位稀客 假使一早睇慣 從沒感覺吧

失落於時空堡壘好好聽
nicholashin 發表於 2015-8-4 11:11

而家聽緊
ok ge

ah ha
yeah

hey hey love a little bit on sunday

2015等· 燈
2015等· 燈
2015等· 燈
2015等· 燈
2015等· 燈
2015等· 燈
2015等· 燈
2015等· 燈
2015等· 燈
2015等· 燈
2015等· 燈
2015等· 燈
2015等· 燈
2015等· 燈
2015等· 燈
2015等· 燈

今日同另外3位會員瘋狂聽左呢首歌

就用微笑哀悼  死去是復活的先兆
聽未來的呼召  埋葬憂傷痛苦的煎熬
舊事再不重要  一切已經來到  永遠的句號

我們死而復活 我們失而復得 舊事已過
都變成新的…

新的心跳
新的心跳
新的心跳
新的心跳
新的心跳
新的心跳
新的心跳
新的心跳
新的心跳
新的心跳

harryharry 發表於 2015-8-14 01:06

本年度鬼節鉅獻

美國版生我的命噶
愛自high歌

我變做了鋼鐵但未完全勝利 無人晚上會記起
我都想可以脆弱到仿似慈禧
極易碎那顆心 就如玻璃

霏粉團結一致噶

季節性霏粉你識條春咩^^
dongbb2332 發表於 2015-8-23 11:52

你地班貝戔人同我收聲!!
我遲早都會返黎捉你地隻bgachiu落地獄!!

第一次認真聽李拾壹就係呢首 結果聽其他歌好失望 但呢首真係好正 編曲好有層次 ...
nicholashin 發表於 2015-8-24 17:37

我都係咁話
上年個美走勢
4>3>1>2>6>12

林若寧先生係咪當天主真係寬恕人七十個七次?
佢識唔識自己改好自己既缺點?

饒恕我喜歡鬥氣
饒恕我依然麻木對抗
饒恕我天生雙腳害怕固定

kary fans遍佈全東南亞!!!!
ed8671ed 發表於 2015-8-30 18:32

AGA又公然向霏妹挑機

今日主題:幸福

最幸福的眼淚
最幸福的事
我們的幸福
harryharry 發表於 2015-9-2 18:59

點解無朱紫繞既幸福論!!

最幸福的眼淚        吳雨霏
一拍即愛        Super Girls
十萬個如果        movin'
孤單的貝多芬        葉巧琳
小俠        王菀之
紅館夢        C AllStar
我們都不是無辜的        周國賢
一個人旅行        張惠雅
黑面神        鄭融
那一個我        薛凱琪
小李        李拾壹
失落於時空堡壘        湯駿業
挾持        RubberBand
輪迴        張子丰
Wait And See        岑日珈

以下9首歌正爭奪榜上最後三個位
你,有沒有過
我只是假裝很快樂
小幸運
航道
突然好想你
一個人 ...
nicholashin 發表於 2015-9-9 19:24

若果係呢堆入面一定supp昆哥噶

i am just jose 呵!

好聽好聽

非常期待佢地啲新中文歌
應該大部分都係sad歌

cm人名系列

快樂紅白藍
我等我在
星夢情真
...
bagfgfcde 發表於 2015-9-15 19:16

小白

又聽左一次豔羨全碟
今年已經每首歌都聽過最少132次 點算

另外都有聽最幸福的眼屎

好似呢首
nicholashin 發表於 2015-9-18 17:57

唉我唔想做一碟歌手呀
大家快啲買碟support :(

Project Ace - 星期六晚
作曲 : 吉吉 填詞 + Rap 詞 : 肥寶 編曲 : 吉吉 監製 : 吉吉

「Clap ...
chanchan0909 發表於 2015-9-17 22:58

呢首好聽呀
project ace唔錯唔錯 不過出完碟就一首歌都冇plug過 唉
上年有大半年時間係我榜既新人三甲 最尾比yuki同blaster反cup sor

今天我說盡你好嗎
捨不得說話
如想到我 別失去那一點記掛

在 YouTube 上觀看「CK Andy Lee and his fds - 那一個我 (MV)原唱:薛凱琪」 -

100%自家製MV~
由籌備、 ...
fifty1205 發表於 2015-9-20 19:54

你係入面著咩衫?
諗住第日係街撞到say個hi

黃昏點唱機
廿九歲的遺書
格拉斯哥流浪
密室謀殺事件
Black Magic
Wait And See
那一個我
大了一歲

1                吳雨霏 — 最幸福的眼淚        14
2                Jude — 格拉斯哥流浪        13
3                容祖兒 feat. 林海峰 — 黃昏點唱機        10
4                Yukilovey — 小小宇宙        9
5                SIS 樂印姊妹 — So Fa Mi Re Do        8
6                周國賢 — 我們都不是無辜的        8
7                Jess Glynne — Don't Be So Hard on Yourself        7
8                J. Arie — 你死我活        7
9                家入レオ — 君がくれた夏        6
10                連詩雅 — 等到Sunday就Call你        6

本來諗住10月前聽哂嘅幾隻碟 到而家都有一隻剩噶sosad
以下係聽左的

Years & Years - Communion
Madonna - Rebel Heart
Nick Jonas
陳奕迅 - 準備中..
麥浚龍 - ADDENDUM
容祖兒 - Nin9 2 5ive
宇宙人 - 10000HOURS
黎曉陽 - 太長唔打喇

u是咪終於要的起心肝聽國語歌
開心

不如聽埋呢幾隻碟呀

- 初出茅廬 英倫搖滾 小品耐聽 -
呼 ...
bagfgfcde 發表於 2015-10-6 19:23

我未有蔡健雅啲歌喲
我仲有半隻AMIT2未聽呀唉

吴雨霏新歌反應慘淡 YouTube views低過50
nicholashin 發表於 2015-10-7 17:37

大陸鬼有得上youtube咩

無緣和最喜愛一吻 有幸有不幸

好想抄某人整個 #TWINS100SONGS 喔
愛 孖女啲歌真係可以loop 一世噶

TGIF
SNS (OT: Do Do Girl) ...
jasonng 發表於 2015-10-9 23:12

愛你個list噶
除左SNS 一係好好聽 一係未聽過

i say one two three four
you say one two three four^333333^

唔該幫我冠呢首呀 ^^
nicholashin 發表於 2015-10-18 22:06

呢首同寫你太難係本星期本人精心推介嘅叫春之選

小確幸(陳凱彤)
聽完之後我知道今年新人金頒比邊個好喇

歌曲還特設Rap部分,邀請到暖男陳家樂featuring,演繹一個凡事都發放負能量,早就認輸認慘認命的年青人,而Lillian就似樂觀天使般,在旁守住,為他消消氣,替他注入正能量打打氣。一位Rap一位唱,輪流回應對答,令歌曲變成一次幸福的討論,實是有趣

且看我這點魯莽 會否帶我上到殿堂

真係好鬼型 我諗呢首係我聽咁耐歌以黎最鍾意嘅歌

你死我活 j.arie

認同, 安全地帶初初聽好似有啲悶
依家愈聽愈正, 加上佢現時情況, 感覺重大
小羊把聲又厚又温暖
成隻碟都 ...
怪獸一族 發表於 2015-10-28 20:54

聽第一次最鍾意就係安全地帶
可能我份人鍾意啲孤僻嘅歌多啦

千嬋唱得好掂喎

日落塔門 黃昏點唱機

淺水灣踐過 傷風都傷過 與你別來無恙幹甚麼
頂神曲黎