返回列表 發帖
LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 / LOL / 女孩 / 所有下雨天 / 肆無忌憚 /
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

JASON CHAN - ESCAPE
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

肆無忌憚
逾越生死
幸福之歌
改潮玩代
尋找稜角
女皇
只怕不夠時間看你白頭
香港傑出廢青
小手術
天色很暗
...
jose 發表於 2015-6-21 19:23

變十一大囉

#Joey100Songs

7. 分身術

呢首歌係送俾以下呢班人既:
1) koalabear
2) cchow家族
3) 小白

那 ...
bagfgfcde 發表於 2015-7-9 18:55

建議由下首開始可以加返首歌係邊年出同埋收錄過響邊隻碟^3^

方大同 - 千紙鶴
作曲 : 方大同 填詞 : 方文山 編曲 : 方大同 監製 : Edward Chan / Charles L ...
chanchan0909 發表於 2015-7-14 22:02

愛噶
唯一比過大同十大既歌

28/7/2015 (028)

「很多戰友 很多借口 走得已走 明日以後
 每天一些一些進階亦必需接受 你會發現明日 ...
kwanie 發表於 2015-7-29 00:11

Gum but yu u tmr recommend mai Jeep la^^

跟住落來要唱呢首歌呢就係Gary Tong作嘅咁呢大家冇發覺呢我今次唱佐好多快歌係啊我就係今次呢只碟呢就都幾大膽嘅一個嘗試就係我好似是有六隻快歌四隻慢歌嘅咁就比嗜係之前嘅做法唔同咁啊好多人都成日會問我啊究竟你唱呢的慢歌係唔係你自己的經歷嚟嘅咁我其實唔係啊,好多都唔係好多都係講緊人地的故仔啊咁啊而呢一首歌呢就係講啊可能一對情侶拍緊拖咁但是就啊發覺對方係一個大唔透嘅一個細路仔好似啊拍著拖一段時間但是都好似可能果個女仔或者可能個男仔唔知想結婚或者想有進一步嘅發展但是發覺原來對方都是停留係某一個階段度唔肯大咁呢首歌叫《長不大》

長街百萬燈火照亮我思

好聽到爆
請支持要銷量有銷量要唱功有唱功既胡琳bb
5分 全日狂聽 ...
bagfgfcde 發表於 2015-8-4 09:51

嬲 咁好聽但你今週比0分佢

我 (蔡依林)
愛 (薛凱琪)
你 (蕭敬騰)

你 (林依晨)
愛 (莫文蔚)
她 (梁靜茹)

#JOEY100SONGS

19. 穿花蝴蝶

梁芷珊小姐作俾chob既詞有6首
將會有3首係JOEY100SONGS出現
呢首係3首之中算 ...
bagfgfcde 發表於 2015-8-8 12:38

嘩呢首連個名刀矛聽過唷

你話我怪異又有話我bad taste又好

梁佑嘉嘅歌真係好聽得黎又好恐怖
一聽就成日想聽

如果我有整 ...
harryharry 發表於 2015-8-8 21:32

我都覺得好好聽 唯一一首美嘉上榜歌 17>X

GA LA C GOR WANDER

我愛你 , 非凡!

@harryharry @_dongwong
go to listen 24:40

吳雨霏 - ??????????

亦都想將呢首歌送比我嘅朋友聽,點比 ...
rubylovessss 發表於 2015-8-22 11:07

霏粉團結一致噶
laugh die people 咩
bagfgfcde 發表於 2015-8-22 16:11

季節性霏粉你識條春咩^^

張生唱歌把聲好好聽

第一次聽 出奇無大浸罐頭味 睇下班底就明白  
作曲:張繼聰
作詞:楊熙
編曲:Goro@Zarahn
監製 ...
nicholashin 發表於 2015-9-5 21:53

妖 好鐘意WATO隻碟
條友幾時先肯再出new age既歌啊

#JOEY100SONGS

32. 途經北海道

旅行的意義到底係乜野
係咪就係俾你望到一個人生既縮影

旅行似人生
係因 ...
bagfgfcde 發表於 2015-9-6 16:24

唔知我幾時先可以再去到思城呢

http://www.kkbox.com/hk/tc/album ... TsVz0091-index.html
專輯曲目
1. 漫天紛飛的銀杏森林 陳珊妮
11. 如同悲傷被下載了兩次陳珊妮 , 林宥嘉

#吳雨霏環遊世界系列

(台灣) 台北四天三夜
(俄羅斯) 馬戲團之戀
(柬埔寨) 吳哥窟
(日本) 東京三月
(中國) 紫禁情
(維港) 今夜煙花燦爛
(英國) 愛德華時代
(以色列) 信徒
(非洲) 想入非非
(復活島) 復活
(楊千嬅條天橋) 天橋交匯處
(火星) 未來的人

許 - Hello, 你好
張 - 月無聲
周 - 我們都不是無辜的
周 - 逃兵
吳 - 陽光點的歌
SuperGirls - 一拍即愛
鄭 - 黑面神
韋 - 別說沒愛過
陳 - 漫天紛飛的銀杏森林

殺她死 呢
harryharry 發表於 2015-9-6 21:11

去邊度殺人先

最終只得你嫌我很近
hehemamama 發表於 2015-9-7 23:04

難道認真最笨

他跟妳 祖兒貌似神離

差唔多半年冇聽過呢首歌
聽翻 原來真係好好聽
不枉我當初咁愛呢首 ...
bagfgfcde 發表於 2015-9-10 21:25

咁你幾時肯比返個名份佢?

可唔可以係度分享?
》喂李安放開那女孩@台北小巨蛋 歌單+短感

[開場VCR, 接韋禮安由舞台底彈上嚟]
1.  ...
阻住 發表於 2015-9-13 02:53

Thanksssss!!!!!!
知唔知有冇cam man拍片啊~ ~
好想佢出dvd啊~ ~   

心醉心碎電音版好似幾正咁
竟然走去玩咁多翻唱 連神曲在你身邊都唔唱 x_x

陳珊妮 - 那日下午
(itunes有得聽啦)

近排堆男人歌都幾好聽:
張繼聰 - 月無聲
韋禮安 - 別說沒愛過 (神作)
陳奕迅 - 人生馬拉松
吳業坤 - 陽光點的歌
許志安 - Hello, 你好
Dear Jane - 遠征
周國賢 - 我們都不是無辜的
周柏豪 - 相安無事

黎曉陽bb新碟8首美曲
隻碟應該會幾耐聽

可不可以 ITUNES有幾多人DL?

可不可以/最幸福的眼淚

兩首一齊聽 !
rubylovessss 發表於 2015-9-17 21:39

原來呢首可不可以有吳大小姐的份兒

應該會哭吧
你說應該會哭吧
你說應該會哭吧
你說應該會哭吧

應該會哭吧
你說應該會哭吧
你說應該會哭吧
你說應該會哭吧

應該會哭吧
================
淨係不停Repeat呢句 都好好聽 點算

唉我唔想做一碟歌手呀
大家快啲買碟support :(
jose 發表於 2015-9-18 18:39

下 我仲以為你會送比我tim=(

所以要自plug
-Prince- 發表於 2015-9-18 23:38

陳珊妮2015全新專輯[ 如同悲傷被下載了兩次] 首波主打
---"那日下午"

就睇下佢會唔會派黎香城啦

btw 如果廣東歌好似呢首咁不停repeat同一句野, 實會比人話煩膠

呢首仲好聽過如同悲傷被下載了兩次

唔知點解
早兩日第一次聽 諗起果首歌竟然係啟示路 ...
bagfgfcde 發表於 2015-9-18 23:59

好坦白講 那日下午放響低調人生隻碟入面其實又OK GA WOR

仲聽緊the fifth season既朋友仔 揮下美手啦<3333

在 YouTube 上觀看「CK Andy Lee and his fds - 那一個我 (MV)原唱:薛凱琪」 -

100%自家製MV~
由籌備、 ...
fifty1205 發表於 2015-9-20 19:54

5分
好歌要力推 得2個人投票好慘豬架
無論MV定首歌都有力挑戰金曲獎提名
wow 你簡直係我男神
要演技有演技 要唱功有唱功
5分
bagfgfcde 發表於 2015-9-20 20:08

係50 cover咖咩?

我敢在你懷裡孤獨 我不是在悲傷的想念你
那日下午
我不是在悲傷的想念你
Shut Up
bagfgfcde 發表於 2015-9-27 14:06

呢3首都幾好聽 不是壞蛋聽落就最唔夾隻碟 利申未睇歌詞 齋聽

不是壞蛋真係好難聽好難聽好難聽
-Prince- 發表於 2015-9-29 21:50

呢隻歌睇埋啲歌詞 真係噴死
前面果啲好聽十萬倍啦
星光下我記得 流沙世界 週日晚間憂傷 都正正子

最愛
我不是>那日>SU=星光>週日  ...
bagfgfcde 發表於 2015-9-29 21:54

我不是>那日>星光>週日>SU>遊戲>其他唔想排住
我不是真係正到

PS 今次全碟啲歌都偏短 好快就LOOP完一次=0=

太空
放空
金剛
大了
眼屎
黃昏
那一

年尾大混戰 暈

oldlinkisso難聽
好想同霏妹講走開啦
唱衰哂我家tanya既歌
bagfgfcde 發表於 2015-10-1 14:04

你走開啦 明明就係姓蔡個女人響度抄歌名
人breathe佢又breathe

616.1314 發表於 2015-10-2 00:02

唔小心丁左你啲字

最近呢幾個星期成個腦都係為何要我愛上你
bagfgfcde 發表於 2015-10-4 07:32

今日=為何要我愛上汝(雨)

從前為每份痛吶喊樂與怒 再也聽不到

清空
晴空
青空
星空
放空
空空

搖籃曲掌控誰

---鄧智偉系列
1.Take Me Through
2.Little Something
3.幾次

---童話系列
1.向玻璃鞋說再見
2.我們不是公主
3.兔愛狼
4.奇遇記

---I am who am I
1. 我是歌手
2. 平凡 . 明星
3. 自主型
4. 本身的用處
5. 自傳
6. 非凡
7. I wanna believe

---綁架
1. 樹藤
2. 金剛圈
3. 食物鏈
4. 你以為
5. 非同兒戲

--- 來實現吧!理想!
1. 海賊
2. 鳥籠
3. 一千零一次人生
4. 安全地帶

--- 華麗邂逅
1. 我愛你
2. 二次緣
3. 第二次初戀
4. 空中戀人

--- 動植物之安眠曲
1. 小羊
2. 小花

無光源 扣1000分
nicholashin 發表於 2015-10-25 20:04

唔緊要 我永遠都咁愛林小姐架啦喎

我既林欣彤top3係你呢個list一首都冇出現過lol
bagfgfcde 發表於 2015-10-25 21:37

光源同邊兩首牙LOL (風箏?)

可愛的人方可愛呢?

原來林欣彤子都幾多動植物歌
ed8671ed 發表於 2015-10-25 21:42

我鍾意呢首牙 但諗唔到佢屬於咩系列LOL

動植物之安眠曲點解無光源怪獸大學時間!!!!!????真過份
hehemamama 發表於 2015-10-25 21:47

唔識歸類牙

#已經一天手腳麻痺 #以僅有呼吸隱閉在家
#那些年來 #無分彼此愛上
bagfgfcde 發表於 2015-10-25 22:14

洗澡可以勉強歸類為綁架類
後面果首噴到聽都費事

你handela
首歌好warm好正囉 俾到人知道「個世界係好美好架~~~~」
你呢類冷血動物應該聽多啲呢啲歌滋養 ...
bagfgfcde 發表於 2015-10-25 22:23

ho lor加多個

--- 冬日暖意
1. 光源
2. 獅子山下再遇上

活潑跳脫 二次緣
告別童話 奇遇記
暗黑之作 幾次
深情演繹 情歌的意義
邁向光明 光源
解開枷鎖 食物鏈
不甘安逸 安全地帶
宇宙搖籃 小羊

真 神碟 MOOOOODY ME

唔計最尾兩首 我都認同既
nicholashin 發表於 2015-10-27 23:08

Sor呢一刻最中意既就係安全同小羊 會聽到痛哭咖

小羊一次都無聽過新碟小花又係 可能對小動植物無興趣
Mooooooooooooooody me 真是good good listen ...
hehemamama 發表於 2015-10-28 00:26

夜啦訓唔著既話就係時候就要聽下呢類安眠曲

認同, 安全地帶初初聽好似有啲悶
依家愈聽愈正, 加上佢現時情況, 感覺重大
小羊把聲又厚又温暖
成隻碟都 ...
怪獸一族 發表於 2015-10-28 20:54

係牙
佢啲音樂 唱歌技巧越黎越成熟
好過頭兩隻碟 連啲慢歌都9嗌
eg 玻璃鞋