返回列表 發帖
《小羊》- 在等一聲︰「彤彤」自小由嫲嫲湊大的Mag,二人有著比父母更親密的愛。跟(嫲嫲)一起睡、幫她紮辮返學、教她處理荷蘭豆,這一切都是Mag成長以來,首次感受到的愛。過去,每遇到疑惑心亂如麻時,嫲嫲一聲︰「彤彤」,再亂的內心也會立刻平靜下來。數年前,Mag入行當上歌手,作為人生第一份職業,時會感到徬徨,但就在最渴望聽到一聲「彤彤」時, 嫲嫲患上腦退化症,後來更喪失說話能力。「在我最需要嫲嫲時,她沒能力去回應我;同樣,她正需要我多加陪伴時,我也無法像小孩般有這麼多時間去照顧她,這是我最大的遺憾。」

而家先睇到 再聽埋首歌 哭x左
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

講出來我的志願可能太白
我的志願得個寫~字
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

如果泳兒可以出翻呢個level既歌
俾個十二大top3俾佢又點話
bagfgfcde 發表於 2015-11-1 12:56

快樂眼屎同接近癲空的地方唔岩你口味呀?

心中有光環 賜我力量

睇電視聽到 月無聲又幾好聽
上唔上好呢
bagfgfcde 發表於 2015-11-1 21:28

話左咖啦 如果唔係都唔自plug la

如果2012有派離魂記
有派星塵
有派雪國
有派回去哪要時光機器
咁會有幾屈機 ...
bagfgfcde 發表於 2015-11-4 20:51

我有自派雪國

心醉心碎 / 無力挽回 / 時空 / 此時此刻 / 過後 / 方向感 / 了不起 / The Present / I Want You Back / So Hot / Imperfect / 皇后餐廳 / 陶瓷娃娃 / 讓子彈飛 / 下一秒(我們就要死掉) / 「告別我」 / Little Something / The Science of Crying(眼淚教我的事) /So in Love / 一休 / 關於愛的定義 / 哈囉 / 最好的時刻 / 無聲佔有 / 說一句 / 周末畫報 / 爆 / 身邊人 / What Do You Want From Me / 唉 / 乾脆俐落 / 'Cause My Music Comes Along / 我自在 / 你倫敦.我紐約 / 用力一抱 / 囂張 / 機械人 / Everlasting / 我就是主角 / 諸葛亮 / 非凡人生 / 憐香惜玉 / 世界劇團 / 無盡 / 兩雙 / 玫瑰的故事 / 摔角 / 薄情歌 / 美麗到不能 / 紙牌屋 / 小日子 / Live Like 18 / 

有幾首冠軍歌已經唔記得點唱了。。

很定有用力一抱分

妖我2013年啲冠軍歌好垃圾
羞恥到嘔
2015堆冠軍歌好聽好多

2013 年度冠軍歌 ...
bagfgfcde 發表於 2015-11-9 18:30

唔知咩黎系列:
-方向感
-The Science of Crying(眼淚教我的事)
-無聲佔有
-唉
-我就是主角
-我自在

諗返起會突然唔記得點唱系列:
-用力一抱

無懼世事變改 還是越難聽越愛系列:
-兩雙
-EVERLASTING

未有善哉 撚凳到神媽未奶

黃浩琳全集
祈求某人唔好再死霸爛霸啲資源
等麗麗人可以出歌

陳xx同容祖兒真係一鬼樣
靠同師弟妹合唱落魔咒打壓佢
我家Lillian CMMCA同牆外之音咁高質成績都仆直都係 ...
bagfgfcde 發表於 2015-11-15 21:15

除左陳xx之外
另外個男歌手都一樣可恥!!!!
嬲 反噶

原來你反Jonathan
nicholashin 發表於 2015-11-15 21:47

邊個jonathan-_-
你同學黎咖?

凡星/幾米高/相信我
又搞喊人....
有冇好心人可以送十卷紙巾比我

Contagious
等待的藝術
小小癡纏

Tenacious既歌好聽過Tonight同黎緊隻碟好多  ...
nicholashin 發表於 2015-11-23 22:17

TONIGHT好聽WOR
黎緊果隻碟就...算吧啦

今週推介呢隻碟嘎

連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 / 連續劇 / 續集 /

愛 祖兒

你付了多少我不知道的賬單
你做了多少我沒回來的晚餐
汪汪~~~汪汪汪~~~ ...
nicknicknick 發表於 2015-11-30 23:14

我中意呢首 起碼有得叫下

@fifxxxxxx: 一時又話鍾意佢叫 一時又話佢_叫

呢啲根本就係盲反
nicknicknick 發表於 2015-11-30 23:26

鍾意佢又嘈 反佢又嘈

究竟想點

G.E.M. - 新的心跳 (仲未成功完整聽曬)
nicholashin 發表於 2015-12-3 00:10

已經全碟聽左幾百萬次la wor

一千個假想結局  吳雨霏      02>04>02>05 // >07>08>04>07>01>08

BAG 女歌手
金獎 吳雨霏 837
冠 ...
bagfgfcde 發表於 2015-12-6 12:04

希望吳拎埋呢個最後既十二大就好專心生b

容 貌極端好 欣宜愛慕

#愛千頻道

大家分享下曾經比邊隻千千厥歌整喊過^^

me拋一首先:寒舍

話咁快就黎完2015喇唉
jose 發表於 2015-12-17 09:04

祝你16逆風

Chin Chin 100 Songs

快忘記你是男或女子 全碟

別來無恙 陳慧琳
別來無恙 陳柏宇

叫別來無恙嘅歌都值五分
nicknicknick 發表於 2015-12-23 11:31

真心 呢兩首串埋一齊聽好正