返回列表 發帖
Sunday Monday(Apink) / Friday(IU) / Friday(IU) / Friday(IU) / Good Day(IU) / On Rainy Days(Beast) / Love Day(Yang YoSeob & Jung Eunji) / Solo Day(B1A4) / Day By Day(T-ara) /

好鍾意連住聽啲歌名相似既歌

LMR Promise 比你冰封咗?
Wonders 發表於 2015-6-17 23:15

未聽到咋
點會少得佢地 最少都要每日一次

連住聽又幾正
Eyes, Nose, Lips(Epik High feat. TaeYang) / Eyes, Nose, Lips(TaeYang) / Promi ...
Wonders 發表於 2015-6-17 23:27

愛你1314(假到死)(太極) <--- 好似冇聽過
Cupid(Kara) / Mamma Mia(Kara) / Mr(Kara) / Call Me Baby(EXO) / Overdose(EXO) / Love Me Right(EXO) / Promise(EXO) /

Mamma Mia(Kara) / Bang Bang Bang(BIGBANG) /
上過9x3一星期呀下
Wonders 發表於 2015-6-17 23:37

Bang Bang Bang 除左出MV果晚聽過一次之外 , 淨係喺音樂節目聽過
一開始覺得Mamma Mia 同 Cupid麻麻 , 但係聽聽下幾正

仲未逆轉到你嘅負評
Wonders 發表於 2015-6-17 23:42

我有個VIP FD 都覺得Loser & BAE BAE 好聽
幾鍾意We Like 2 Party , 但同我一樣都唔太鍾意Bang Bang Bang

Bae Bae 初初 me 覺得麻麻
之後覺得還可以
聽日 MCD 唔該d VIP應援做得好啲  ...
Wonders 發表於 2015-6-17 23:47

BAE BAE 我都係一開頭覺得普通 , 聽聽下又覺得OK (雖然慘成我榜炮灰
7月兩首新歌好似又係輕鬆舞曲

2015 BB 炮灰系列: Bae Bae / BBB /
美榜主會否考慮谷 We Like 2 Party  ...
Wonders 發表於 2015-6-17 23:52

We Like 2 Party <--- 如果冇歌冠既話可能會冠下

究竟BigBang密集式出歌 會唔會幫佢地拎到N首歌曲獎呢

如果正規專輯MADE真係全部新歌 不如出返首 Lies 2.0
期待呀
Wonders 發表於 2015-6-17 23:58

我就跪求Haru Haru 2.0
少數BigBang會無限Loop既歌

不過全新歌唔抱太大期望
Wonders 發表於 2015-6-18 00:04

通常大碟 10首得2-3首係岩聽

尋日睇完港台套那些年。那些歌聽到給自己的情書
即刻搵返黎聽 阿姐仲表演「讓我自轉出七百二十九十度」
超鍾意啲lalalalala

喺祝自己生日快樂既同時(全日狂聽祝我生日快樂)
要多謝老媽子喺17年前痾我出黎
我既生日就咁就平平淡淡完了~~
18歲的我 365日後見

耿耿於懷 / 念念不忘 / 羅生門 x20 / 瑕疵 /

唔好比我睇死
yumk隻國語碟會有首在雨中不能說雨2.0 但係死都唔肯派

對套劇唯一有印象既部份
nicholashin 發表於 2015-8-8 19:20

其實我覺得呢首都唔差

懷舊金曲夜
征服(那英) / 白天不停夜的黑(那英) / 夜夜夜夜(梁靜茹) / 思念是一種病(張震嶽 feat. 蔡健雅) / 我是一隻小小鳥(丁噹) / 趁早(張惠妹) / 愛什麼稀罕(張惠妹) /

鍾嘉欣 - 最幸福的事
作曲 : 張美賢 填詞 : 鄧智偉 編曲:Johnny YIm 監製:鄧智偉

「溫室無 ...
chanchan0909 發表於 2015-8-15 09:38

中間欣啲歌其實唔差

開心大發現 原來呢首同《人生銀行》都係張家誠作
nicholashin 發表於 2015-9-6 13:47

其實比起家姐其他show高音既歌 呢首先係我的最愛

花千樹(容祖兒) / 不再悲觀(馬浚偉) /
天窗(容祖兒) / 悲哀代言人(關楚耀) /
Some(SoYou & JungGiGo) / 日落日出(周柏豪 & 連詩雅) /
等到Sunday就Call你(連詩雅) / NoNoNo(Apink) /
Glass Bead(GFriend) / Into The New World(Girls' Generation) /

大了一歲(連詩雅) /

搞錯啊 !!! 人地都未冠Sunday就派大了一歲

咦咦咦 仲 loop 緊 Into The New World 播
Wonders 發表於 2015-9-23 22:22

聽聽下仲好loop過party , mr mr , lion heart 果堆

SNSD幾時先出返呢類歌
Wonders 發表於 2015-9-23 22:27

好少有咁好loop既出道作

iKon嗰首 xx(
Wonders 發表於 2015-9-23 22:31

果首我冇聽晒成首就停左
得罪講句 Winner >>>>>>>>>> iKON
雖然最近冇乜點聽

唔知人歌比RV定iKon
Winner when cb ah
Wonders 發表於 2015-9-23 22:39

Dumb Dumb Dumb Dumb Dumb Dumb 真係好洗腦
一定要比RV ahhhhhh 唔係既話杯葛人歌 !!!

老楊淨係po左張類似"係咪好掛住"既圖

首歌好得意
btw RV VS Got7 兩個mc會點
Wonders 發表於 2015-9-23 23:04

CNBLUE VS GOT7 都係MC對決
擔心Cinderella 咁高質但入唔到候補。。。
呢期多人留意既果幾首 都幾高質 除左iKON果首唔識欣賞之外

音源太低fun
Wonders 發表於 2015-9-23 23:35

我地又騎劫左音樂台

小幸運 x20
不吐不快 x5