返回列表 發帖
9/8/2015 (040)

「曾有著你 還是太僥倖 二手相牽 最愉快質感
 變大人 仍在繼續追問 為何中三的一吻 ...
kwanie 發表於 2015-8-9 00:15

DATING STEPHY 真係好正....好多回憶都係哩隻碟到

我都唔知呢篇嘢應該post喺祈福區定音樂區定係其他post…
不過呢篇嘢係base on《其後》而寫嘅,就擺佢喺音樂 ...
seeseetv 發表於 2015-8-18 17:45

似係心事POST嘎
正如你最後一句所講, 大家都會搵到幸福車站

我鍾意認真mode既李11多D
nicholashin 發表於 2015-8-24 22:47

哩首佢COVER 得OK WOR同埋個MV 好有心嘎

我琴日聽返Wonder Miriam隻Moov Live
根本d歌就好正
CD版徹底崩壞
一葉舟 撈月亮 最後今天 別阻 大慈 啦 ...
John 發表於 2015-8-30 03:05

其實MERIDIAN 都係咁.....MOOV 版陌路同不認 都係好聽好多

化同不認真係嘔血

不過黎生都好彩 後面仲有個何哲圖 幫佢頂住最難頂老細個位
起碼黎生唔會係監製寫自己 ...
John 發表於 2015-8-31 19:14

黎生醒目仔黎, 唔整臭個自己個名, 唔係既話點繼續登台拍戲搵食

不如呢個post改名叫祖粉聊天室算啦
我覺得要開個美麗嬅系列

美麗嬅嬅嬅等於捐獻 Vol.1
...
John 發表於 2015-8-31 21:05

支持JOHN 哥繼續出美麗嬅系列真心鍾意睇你寫D野 可能年紀差唔多, 有時睇到都幾有共嗚

救命呀, 將成首咁淒美嘅哲學家破壞曬
明明呢首人聲配琴係絕配

btw, 點解次次自戀自在都無咩交流 ...
kevinlai1621 發表於 2015-9-2 23:33

CANDY D歌不嬲都係淨係聽CD

經過40集既#JOEY100SONGS
我已經徹底俾祖兒洗腦

HO HOO TAN{:1_11 ...
bagfgfcde 發表於 2015-9-18 21:39

哩首失戀果陣聽既話...就會發現哩首歌真係好顛

其實哩到有冇人喜歡STEPHY
哩兩日不停聽返佢D舊歌...真係好正好有回憶
佢D歌雖然唔係D呼天搶地式慘情歌~
但聽親佢D歌都有種失落同埋淡淡然既SAD

藍鞋子 / 黑白照 / 電燈膽 / 冷靜 / 你好嗎 /
日久生情 / 不要離我太遠 / 他不准我哭 /
不速之約 / 京都之雪 / 再見不是朋友 / 曇花不現 /

真係首首都好正

在 YouTube 上觀看「CK Andy Lee and his fds - 那一個我 (MV)原唱:薛凱琪」 -

100%自家製MV~
由籌備、 ...
fifty1205 發表於 2015-9-20 19:54

WOWWWWWWW
50哥同埋你班BROS 好勁嘎~~~
成套片好有心思好YOUNG~~我都好想返去中學
好好珍惜埋半年啊~~~
BTW有冇SEND/TAG 比FIFI睇

BBTW 大合唱果到有D大聲過頭LOL