返回列表 發帖

尹光 (ft. KZ) - 你老闆
作曲 : 何鈞源 填詞 : KZ 編曲 : Tommy Chan / 何鈞源 監製 : 何鈞源
https://www.youtube.com/watch?v=poiu-DaTbb0

「你老闆 佢天生一對狗眼
做得慢 睇唔過眼 話你偷懶
做得快又話你是是但但 揸流攤
去咗洗手間 叫你唔駛返
晚晚加班 做到嘔飯
放工似放監 個個好似走難
做到金精火眼 先啱啱夠兩餐
一出糧嗰晚 食豪啲 (雙拼燒味飯)」

有無人覺得尹光 d 歌好正
點解仲未有新歌

其實係兩個

By the way, Macklemore / Ryan Lewis - Downtown 正
seeseetv 發表於 2015-9-24 22:44
how about threeeeeee~

downtown正正子
ed8671ed 發表於 2015-9-24 22:55

DOWNTOWN

近排 903 熱播嘅 The Hills 同埋 Drag Me Down 都鐘意

Fabel - 鹽花
作曲 : Fabel  填詞 : 林夕 編曲 : Fabel  監製 : Alvin Leong
https://www.youtube.com/watch?v=mIJqcdZStLw

「療傷 還是灑鹽吧
朝著傷口放煙花 痛醒後 醒覺嗎
誰願記起他 忘掉可以嗎 麻木等於再生嗎
木乃伊 結了疤 在死海中種花」

喂 !!! 新歌呢 !!!

徐佳瑩 - 你敢不敢
作曲 : 徐佳瑩 填詞 : 葛大為
https://www.youtube.com/watch?v=HLibG1_lcTk

「你敢不敢
承認我愛上你的壞
你敢不敢
說恨我 像愛我一樣 發自內心的堅決
你敢不敢 愛一個人 如此卑微」

「愛情埋在心靈深處,並不是住在雙唇之間」--- 丁尼生

劉德華 - I Wish
作曲 : 徐繼宗 填詞 : 徐繼宗 編曲 : Adam Lee  監製 : 陳德建
http://www.joox.com/#/albumDetail?id=37764

「即使你話我土 都衷心祝福你
不管午夜晨早 不分晝夜於 世界某一角落都想你
可否會皺著眉 寒夜睡覺未蓋被
只要你覺得需要 我的雙手都給你」

補返個 HAPPY BIRTHDAY 比華仔

若琪 - 表情
作曲 : 陳輝陽 填詞 : 藍奕邦 編曲 : 陳輝陽 / 鄒俊仁  監製 : 陳輝陽 / 鄒俊仁
https://www.youtube.com/watch?v=OeNukkAaJ_Q

「浮華亂世 太多謊話 讀你表情 發現尾巴
眉頭額角 滿佈狡猾 用你手段 毫不偏差
跟我說假說話 和不說話
瞳孔透露 潛意識嗎
它騙不到我吧 等我來解碼
玄機臉上 留下 
無所不怕 」

「有的人的眼睛象桔子一樣毫無表情,有的人的眼睛像一口可以使你掉進去的井。」--- 愛默生

關心妍 - 我們都自私
作曲 : Edmond Tsang 填詞 : 李峻一 編曲 : 謝國維  監製 : Gary Chan
https://www.youtube.com/watch?v=jF1nzkCWF-Q

「期待過 投入過 愚昧過
最終也煉成 麻木了 成熟了 忘掉了
陪著你餘事也無重要 這天真想法早叫我動搖
到這天 已知曉 你我都原來自私
愛情和物質需要 只怕是我得到太少」

「許多人知道如何享樂,卻不知道自己從何時起已不再向別人提供歡樂 」--- 阿瑟·赫爾普斯

筷子兄弟 - 父親
作曲 : 筷子兄弟 填詞 : 筷子兄弟
https://www.youtube.com/watch?v=LwHA----_ek

「時光時光慢些吧 不要再讓你變老了
我願用我一切換你歲月長留
我是你的驕傲嗎 還在為我而擔心嗎
你牽掛的孩子啊長大了」

「父愛同母愛一樣的無私,他不求回報;父愛是一種默默無聞,寓於無形之中的一種感情,只有用心的人才能體會。」--- 瓊瑤

挾持 / 挾持 / 挾持 / 挾持 / 挾持 / 挾持 / 挾持 / 挾持 / 挾持 / 挾持 / 挾持 / 挾持 …
點解會越聽越正 ...
ed8671ed 發表於 2015-10-5 19:47

hei mong 喺你到有十大

只要有你的地方 聽完首播覺得唔錯唔錯

另外 , 每日一歌要停停先 去到總選後先再見喔
為左做好個評選真係需要多 d 時間聽入圍碟同入圍歌
[廣告] 希望大家多支持 CBM [/廣告]

今日聽聽下隻歌
心諗 做咩 R&K 有隻咁好聽既side track未聽過
點知一睇 原來係Another kitchen
...
-Prince- 發表於 2015-10-14 22:22

邊首

其實你係咪JJ fans 首首都鍾意既  我都係唔明點解會派無常
nicholashin 發表於 2015-10-14 22:35

唔算係 但貌似呢到好多 JJ fans , 咪多 D 留意下 JJ
但聽完一次 , 暫時覺得比 可惜沒如果 好 , 只要有你的地方 以感覺行先 , 我鐘意以感覺行先嘅歌
我都好愛呢首
隻碟好正子
我聽左一排
呢首已經取代無常成為全碟最愛
bagfgfcde 發表於 2015-10-14 22:36
仲諗緊佢地隻碟揀邊 2 首歌去競逐年度新人

而家既小朋友要學埋理財
mischa搞咩停留
nicholashin 發表於 2015-10-18 11:23

應該係等冠 快樂頌爆上死位

喔噢 喔噢 喔噢 喔噢
喔噢 喔噢 喔噢 喔噢
喔噢 喔噢 喔噢 喔噢
喔噢 喔噢 喔噢 喔噢
喔噢 喔 ...
ed8671ed 發表於 2015-11-13 22:10
明明 oh o 係 akay 嘅專利 , 而家比美膠搶曬
希望各位榜主可以極速將呢首歌上榜 !!! 然後最後 3 周 1>2>1 搶十大 !!!

挾持o岩o岩準備落榜 比RB休息下好喎
同埋頭先第一次聽Gotta Go! 覺得唔好聽
nicholashin 發表於 2015-11-13 22:34
可能聽多幾次會好 d 呢

全CM李榮浩打手快啲睇!!!
ed8671ed 發表於 2015-11-15 13:12
啱啱睇左 娛樂天空超正
前幾日睇左唔記得post
Eason也愛浩  李榮浩幾時派歌
nicholashin 發表於 2015-11-15 18:02
傳聞話 12 月 , 好心急呀

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/11/22
RK LW Songs     Singers
01 02 妖怪體操第一 洪卓立/鍾舒漫
0 ...
ed8671ed 發表於 2015-11-22 10:47
next week 可能會上姐弟愛

李悅君 真係好正

佢係咪一碟
kwanie 發表於 2015-11-26 21:53
yes

SO2 FB LIVE ING

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/11/29
01 02 安徒生的錯  林奕匡
02 04  ...
ed8671ed 發表於 2015-11-29 10:51
姐弟愛呢

S02 有新歌 !!! 牆 !!!
聽左 16 杪 貌似好正 期待嘎 !!!

勁期待呢首!! 希望會係廣東歌啦
JasOh103 發表於 2015-11-29 13:52
出左啦 ! 不過係 PTH !

已經狂loop中
JasOh103 發表於 2015-12-2 09:45
編曲真係唔錯 不過因為最近仲聽緊隻 Here (竟然聽左一年都未厭 ) , 我需要時間消化

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/12/06
01 03 輕狂     謝偉倫
02 04  ...
ed8671ed 發表於 2015-12-6 10:52
5 個有 3 個係新城愛將
睇黎謝偉倫已經取代左鄺祖德成為新城 真 . 一哥

美紫 :
「聽兒歌要拍手掌嘎 !!!
黎啦 ! 黎 !
ONE !
TWO !
THREE !
FOUR !
大聲 D ! 」

恭喜紫昕拎到新城勁爆原創歌手奬 !!!
希望喺頒獎禮再下一城拎到十五年大賞 !!!

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/12/20
01 02 有夢要想Happily Ever After 謝 ...
ed8671ed 發表於 2015-12-20 10:39
傳說中嘅爆上死位同儲下腳骨力喺兒歌榜出現啦