返回列表 發帖
突然搵翻若黎聽 好聽過《認》同《Superman》太多啦

長痛短痛
有人共鳴

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/11/22
RK LW Songs     Singers
01 02 妖怪體操第一 洪卓立/鍾舒漫
0 ...
ed8671ed 發表於 2015-11-22 10:47
咁幸福車站都上到啦

Twenty-Seven
異類的同類
雷克雅未克

Contagious
等待的藝術
小小癡纏

Tenacious既歌好聽過Tonight同黎緊隻碟好多

TONIGHT好聽WOR
黎緊果隻碟就...算吧啦
dongbb2332 發表於 2015-11-23 22:19
一直一直幾好聽囉 無啦

淨係個鋼琴都touch到我

誰的青春我仲排緊隊上咁快又有新歌
kevinlai1621 發表於 2015-11-25 19:20
咁903落左榜嘛

Morph (全碟):其實靈魂相認加埋個intro真係好正 全碟咁聽最卑微的願望都加左分
冬至 - 轉凍好o岩聽
若 -> 那日下午 -> 一晚長大

係我個榜好多自己打自己

失語者 >= 異類的同類 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 今年其他歌手派台歌
bagfgfcde 發表於 2015-11-28 14:49

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/11/29
01 02 安徒生的錯  林奕匡
02 04  ...
ed8671ed 發表於 2015-11-29 10:51
愛 匡匡四台冠

CM男女神越級挑戰《告白》同《羅生門》   
唔知《告白》上唔上到R會員個榜呢

唱完個笑容真係好charm 其實佢好應該唱多D舊歌 唔洗搞到個show咁短

強烈抗議以下四首歌太遲派台 錯失奪獎良機!

等不到
一晚長大
異類的同類
分手是常識吧

小目標:呢幾日要聽以下幾隻碟
蔡健雅 - 失語者 (某bag強力推薦噶)
Nowhere Boys同名EP (狂想曲咁正 其他歌應該唔差既我諗)
C AllStar - 生於斯 (12首歌!)
吳業坤 - KWAN GOR 坤哥 (應該聽一次就算)
G.E.M. - 新的心跳 (仲未成功完整聽曬)

異類的同類 你會 是結尾
快樂或頹廢 只為 這一回

真係好好聽
上到下年wk10好唔好? ...
bagfgfcde 發表於 2015-12-4 23:49
好 希望下年十大有呢首歌

今年最好聽果首歌係黎自個名有個坤字既男歌手!!!
bagfgfcde 發表於 2015-12-6 18:53
你當演員和歌手係今年

失語者同Nowhere Boys兩隻碟都好好聽

歡迎詳談
bagfgfcde 發表於 2015-12-6 23:17
簡單啲講 我好鍾意呢種曲風 隻碟好難唔中我
編曲好搶好出色 反而無乜留意歌詞
點解要河蟹咗Nowhere Boys

其實佢把聲真係好有吸引力

全力推薦曾詠欣新碟《N》!

即係唔鍾意異類的同類啦?

反OT
今年wk52既舊歌推介一定要係陳xx既xx ...
bagfgfcde 發表於 2015-12-10 22:31
陳偉霆既MJ?

天主快啲捉晒呢班淫娃蕩婦落地獄 之 開房五部曲

1 等到Sunday就Call你
2 香女人
3 房間號碼
4 一分鐘稀客 ...
ed8671ed 發表於 2015-12-11 16:41
Shiga 點解唔係襟芒

全力支持josie噶

=============
碎雅新歌

開榜第一首冠軍歌係坤坤嘅陽光點的光
呢個榜都幾好喎
ed8671ed 發表於 2015-12-11 22:09
你係咪想暗示后會無期同有人共鳴唔好聽

新城勁爆勵志·兒歌榜@2015/12/13
01 02 我與你    古巨基
02 03  ...
ed8671ed 發表於 2015-12-13 10:40
新青年過咗幾多數 連purple姐姐都上

《優與美》真係好聽到值兩次至尊碟
原來離開拉斯維加斯接自由落體好靚

灰色的小紅帽 200萬分噶
http://www.joox.com/#/single?id=esxz17nUw4jwZbovyf6oDA==
其實成隻碟都好正 有少少想買隻碟 可惜係EP

點解歌名咁長 ._.

#愛欣頻道

大家分享下曾經比邊隻九欣歌整喊過^^

me拋一首先:Fantasy Tale

楊千嬅 - 如果大家都擁有海
又真係幾正既 谷唔切畀女歌手獎添
chanchan0909 發表於 2015-12-16 16:05
其實我覺得《知己》個旋律係幾正

whywhywhywhywhywhywhywhywhywhywhywhywhywhywhywhywhywhywhywhywhywhywhywhywhywhywhywhywhywhywhywhywhyw ...
616.1314 發表於 2015-12-16 21:32

why why why why why

新城勁爆新城勁爆新人王搶先獎,吳業坤演繹陽光點的歌, 現唱high 都爆!!
hkwilliamsiu 發表於 2015-12-18 09:21
OMG連主歌都有大班fans合唱

點解呢幾首歌可以咁好聽 >_<

你是你本身的傳奇
Children Song
告別之前

別來無恙 陳慧琳
別來無恙 陳柏宇

叫別來無恙嘅歌都值五分
nicknicknick 發表於 2015-12-23 11:31
咁歌詞有「別來無恙」四個字呢?
e.g. 「毋忘你 精彩過別來無恙如遊戲」、「請不要消失希望 別來無恙也不枉」

最鍾意「錯或對」呢三個字既演繹