返回列表 發帖

- 舊唱片清貨特價情報區 -

去開唱片鋪既人都知,
有啲歌手印左好多唱片賣唔晒,
唱片鋪就會響兩三年之後黎個清貨特價大平賣
希望用低價吸引聽眾買呢堆囤積左一段時間既碟

大家可以分享下你屋企附近既唱片鋪而家有咩碟做緊特價大平賣,
比多啲有心人用超低價錢補購返

me 分享先:

日期: 8 APR 14
地點: 上水溢聲唱片

鄭融 - EVO
陳嘉樺 - 我就是
鄧健泓 - Link 2 Pat's Trick

價錢唔太記得, 好似3隻都係around $20
而家仲做緊$50/3 優惠
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

收啦 醜姐隻爛碟勁歌賣緊9蚊
Happy and Blessed.

鍾嘉欣第二只,唔記得叫咩名,主打歌系日夜想你果只,信和 33-38蚊

之前買過冷笑話23.4 見過無臉人EP 15

英皇D舊碟都全線降價!
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

英皇D舊碟都全線降價!
我等我在 發表於 2014-4-8 21:13

哪裡有馮允謙的cd?

哪裡有馮允謙的cd?
jose 發表於 2014-4-8 21:19

之前先響旺角 Wide Sight 買左今天開始 ($38)

最後一隻都比我買左
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

尖沙咀CD鋪
之前吳雨霏 陳柏宇 GinLee Kelly 陳慧敏etc統統新碟$59
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

$50 關楚耀 breakout~
FIGHT for 陳柏宇

有冇人知邊度仲有炎亞綸既紀念日賣?

可唔可以分享下d地址

是日買左

九龍塘 HK Records
溫家恆 - Extreme $19
最愛正東MV Vol.1 VCD $5
Super Jet (CD+VCD) $5
趙頌茹 - That's Yu $5

上星期買左
通菜街節拍
王梓軒 - Rising $20
同場見到
林奕匡 (同名大碟) $30 定 唔記得 48

其他有特價 CD 賣既一手 CD 舖
1. 信和 13/F → 老板對正個個櫃加埋櫃面
2. 倌和 12/F → 行入去左手邊第一個櫃
3. 各大 Cheapy (黃色底色個間)
4. 通菜街 節拍 → 最行入舖頭左手邊同最右手邊個架,樓上同有D特價CD
5. 佐敦恆豐中心個間 (唔記得叫乜名) → 行入去左轉再轉右,平時既廣東碟既右手邊
6. 佐敦吳松街(或者可能係廟街) (佐敦道街口向北行一段仔路) → 一入門口就係
7. 各大 HK Records → 右上角有黃色顯眼貼紙
8. 各大 CD Warehouse → 冇明顯特徵,要靠運氣......你睇到特價貨係你好彩
9. 各大 HMV → 好運時會有D 超級特價,但不定時出現,例如我自己隻彭永琛 - 練習曲 / 劉璇 / 我哋大家 - 林海峰 ......... $10
10. 勁歌唱片 (而家摺剩 荃灣城市中心 / 嘉湖 (?),起碼 新都會廣場 同埋 荃灣廣場 個間都摺左) → 荃灣城市中心個間一行入去轉左數起第一個架既下層
11. 倌和地庫→一落電梯直行左邊數起第一個架
12. 各大 Wide Sight → 最明顯係西洋菜南街南行過左銀城商場之後地面個間.....成大個鐵架
欽州街個間同埋西洋菜南街旺角道北行近旺角東鐵路站個邊行人路都有d野睇
13. 各大大眾書局 → 又係冇樣你睇,好人既話佢會擺係某一個架.......唔好人既特價貨同正價貨擺埋一齊,但有個別分店係完成冇特價貨,例: 如心廣場

而家冇得編輯既?

14. 灣仔 188 唯一個間一手 CD 舖 → 通常擺係一入到去正面個櫃既右手邊,但唔排除有部份特價貨會同正8價貨放埋一齊 (例: 吳雨霏 My January $68)
15. 觀塘廣場 → 頂樓個間直入到尾有一堆舊到唔認得既特價碟,但早派去多左d新d既特價碟

真係唔好意思...因為出左文先記起

16. 馬鞍山市中心 → 唯一個間cd舖過左堆正價廣東碟之後後面個架...... (但好似改左位置)

其他版友靖接力

尖沙咀CD鋪
之前吳雨霏 陳柏宇 GinLee Kelly 陳慧敏etc統統新碟$59
fifty1205 發表於 8-4-2014 21:41

State of Mind 都 $50?

是日買左

趙頌 ...
FY5856 發表於 8-4-2014 23:52

5. 佐敦恆豐中心個間 (唔記得叫乜名) → 行入去左轉再轉右,平時既廣東碟既右手邊
6. 佐敦吳松街(或者可能係廟街) (佐敦道街口向北行一段仔路) → 一入門口就係

5應該係豐美,6應該係精美吧?

6. 佐敦吳松街(或者可 ...
XYZZY 發表於 9-4-2014 00:08

http://home.netvigator.com/~garryco/shop.htm
補link

回復 17# XYZZY

17X. 坑口 東港城 → 咸豐年前真係有間 CD 舖而且又有特價貨 (我自己隻 Stephy Fantasy (機械人) $38) 不過之後去番已經摺左,而家又開番

回復  XYZZY

17X. 坑口 東港城 → 咸豐年前真係有間 CD 舖而且又有特價貨 (我自己隻 Stephy Fantasy ...
FY5856 發表於 2014-4-9 00:26

果間有好多陳柏字舊碟賣剩.......

State of Mind 都 $50?
XYZZY 發表於 2014-4-9 00:03

新碟咪就係講緊呢隻,平裝版同限量版都係$59
銷量果然有環球一姐氣勢
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

信和十樓搵到Joey頭三隻二手碟
陳蕾食咗喉糖未?

旺角Wide Sight有陳柏宇The Next Moment第二版,$38
而家啲香港人係咪唔識寫字
>吾
>甘
>米
>尼

有無人要gem第二集碟

免費 認真
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

今日一落街已經見唔到有鄭融evo賣
可能已經比某會員一掃而空<33

有無人要gem第二集碟

免費 認真
hinz 發表於 2014-4-9 11:52

你咁做係唔尊重GEMGEM噶!!!!!!
GEMGEM d碟擺上大陸賣多人要到好似餓狗搶屎咁架~~

真係唔好意思...因為出左文先記起

16. 馬鞍山市中心 → 唯一個間cd舖過左堆正價廣東碟之後後面個架......  ...
FY5856 發表於 2014-4-9 00:00

really??? 點解我從來見唔到有

你咁做係唔尊重GEMGEM噶!!!!!!
GEMGEM d碟擺上大陸賣多人要到好似餓狗搶屎咁架~~ ...
~蛋撻~ 發表於 2014-4-9 13:12

你做乜轉走左gem!! 你唔愛佢啦
02 著地 - 鄧麗欣

回復 26# bagfgfcde

可能因為我太耐冇去.....對上一次應該 85M 改定點....姐係 12月頭左右....呢一次已經冇印象
    我最有印象個次應該係附近某專門店摺姐係 9/2012......掛....唔記得了

更新: 西洋菜南街 Wide Sight 有第二旅 $10 (某版友會入貨嗎?)
              柏宇隻 Next Momonet V2 已經上番 $68....

講音樂。
10分鐘 ·
有些計劃,甫出道就覺得它會失敗 (主要係個頭開得非常不濟) 。最後,淪落到 $38 都無人問津,講真都真係幾失敗。
信我,假如你有興趣想買,忍忍手,我估計跌落 $18 或個位數都有可能。

iSquare hmv
Justin Bieber Believe Acoustic
$45

我想知邊到有D外國音樂CD有平~_~
之前行過下信和都唔見有

我想知邊到有D外國音樂CD有平~_~
之前行過下信和都唔見有
屮SiU霖屮 發表於 2014-4-24 17:10

大眾d特價碟有時都有
02 著地 - 鄧麗欣

是日買左

趙頌 ...
FY5856 發表於 2014-4-8 23:52

phil lam 而家20囉
另外 widesight tales v1 38
美茶cd warehouse全部39
02 著地 - 鄧麗欣

琴日係 269M 個總站附近用 $19 買左隻關楚耀 Breakout
(識路既版友可以估吓係邊到買....)

講音樂。
10分鐘 ·
有些計劃,甫出道就覺得它會失敗 (主要係個頭開得非常不濟) 。最後,淪落到 $38 都無 ...
dongbb2332 發表於 12-4-2014 16:23

許靖韻上年隻大碟,之前見旺角廣視賣緊$38定$48

大家知唔知邊到有twins sa gil既平碟

我想買返 Hocc 既 Ten Days In The Madhouse ,不過隻碟家下炒到好貴!
我記得隻碟當年推出後,好快就降價。
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

昨日尖沙咀Cheapy買左鍾舒漫隻Everlasting,$39
好似仲有2隻存貨,1隻陳列,1隻存貨架上

我想買返 Hocc 既 Ten Days In The Madhouse ,不過隻碟家下炒到好貴!
我記得隻碟當年推出後,好快就降價。 ...
我等我在 發表於 2014-4-27 21:08

yahoo衣家拍賣緊 625 {:3_41:}

之前$50買咗張全新

HMV/CD warehouse都仲見有

大埔大眾用$35.8 買左倪安東 的 friends
一切都是因為愛!

有無鄒文正CD sale?

尖沙咀CD鋪

fifty1205 發表於 2014-4-8 21:41

請問美霏$59果間野係邊到

最愛jade - i 之前係信和見到$5/
前排hkrecord好多$19 (劉美君)(E.D.M.O.U.N.D.)$29 $39

上個禮拜見到柏宇陳隻Tales賣緊39
同場仲有avril,小肥,隻新碟;
Sherman, Mr. , Hotcha ...

@MK廣視
陳柏宇   LOST AND FOUND
陳柏宇   THE NEXT MOMENT
陳柏宇   ESCAPE

leon lai old cd

KF HIT MUSIC NEW PRODUCT
- crystal cheung single $5
- keeva mak 2nd cd $29

睇黎就快有kary n aga

知唔知邊度有fiona舊碟平賣?

hmv sale now
pakho kenhung chokfung madonna...