返回列表 發帖
忍下手 可能過幾個月20蚊有找
nicholashin 發表於 2015-9-27 00:23

係鬼抵。搭車過海來回都唔止20蚊啦,計埋車費隻碟成50蚊。但可以買嚟保值嘅,美霏啲碟價不嬲要等一陣先止跌回升(好似係),不妨一買,但我就唔會買

你知道佢住邊???
nicholashin 發表於 2015-9-27 00:37

就算唔過海點都要10蚊雞掛?除非唔係。
   BTW點解得環球啲碟有crazy sale!!!

霏妹隻巔峰之作三十蚊都冇人買

真係想同duncan講聲:恭喜你啊!
nicknicknick 發表於 2015-9-28 20:01

半杯水理論:賣淨10隻都叫做幾好賣吖,蝕咗咪當宣傳費囉。

$10

kary$30 good la
最好的債 發表於 2015-9-29 19:06

kelly 出到2nd edition喎,點同。唔好賣就唔會出2nd edition啦,應該係清走貨尾啫。

小白隻碟呢
hinz 發表於 2015-9-29 19:23

小白重來?

你用陳慧琳呢啲過晒氣半退休十年先出一隻碟嘅過氣歌手同霏妹呢啲一年兩碟每年起碼有一首十大經常長駐唱片 ...
nicknicknick 發表於 2015-9-29 20:34

得霏妹隻碟有crazy sale。eason,kay同joey啲碟又無crazy sale,嬲!kay下一隻國語碟可能會有。

Eason life DVD
KAY最好的時刻
Jo me-re do
全部都跳樓喎

只係kary隻隻都跳姐
其實kary Jason 鄭融 llv  ...
hinz 發表於 2015-9-29 21:33

唔好意思,講得唔清楚。我指嘅新碟即係收錄新歌嗰啲album。
eason嗰隻係演唱會碟,KAY個隻係球球出嘅精選碟,好多fans真係無意欲買。joey嗰隻我唔評論喇,坊間自有公論。
BTW 其實要keep住每隻碟都跳樓價真係唔容易(仲要有時隻碟出咗一年都未夠)。

我OT小小: 見到環球嗰啲簡約再生碟係HKrecords嘅價貴過cd warehouse都幾多下,但好多都係mark up咗再俾折。唯獨係eason隻U87同kay隻slowness無折,睇嚟依兩隻碟真係賣得好。
(hins隻酷愛以為會無折,點知係有嘅。)

九龍灣HMV STATE OF MIND/ Across $79
fifty1205 發表於 2016-1-22 14:48

唔係你最鐘意講嘅跳樓價喎
霏妹啲碟真係有價有市,愛

等我搵日去買返神碟state of mind先

定係等跌到三十九先買好呢
...
nicknicknick 發表於 2016-1-22 17:49

梗係趁低吸納,之前用$40 $50買across/state of mind 啲人,依家賣返出去咪發達囉

今日見到Popcorn CD Warehouse舊碟大減價,我買左:
Ella Take a shine to... $10
Kary Across $20
Sherman ...
fifty1205 發表於 2016-7-13 18:39

你竟然會買美霏啲碟

買kary既碟

btw 等我買隻across黎墊杯麵先 ^^
nicholashin 發表於 2016-7-13 18:47

美霏啲碟百姓價喔

各位霏粉留意,尋日係pacific place 間hk records見到Across仍然有大量存貨

鐘意 留不低 逆轉 嘅朋友要注意喇,隻碟好似有crazy sale

但碟價仍然企硬80蚊

美霏果然係有價有市

crazy sale又80蚊...
隻碟本身賣200??? 果然係天后級
John 發表於 2016-9-10 17:44

無計啦,美霏身價不霏,同埋hk revords本身賣啲碟個價係高啲

CD warehouse $20
newguy 發表於 2016-9-10 22:12

邊間分店仲有貨?
可唔可以係cd warehouse買完美霏隻碟再賣俾hk records??

Me re do跳樓價有幾出奇?

隻碟銷量擺明唔好,次次去cd舖都見到好多隻喺架度

連hmv都賣咁平清貨就知啦

等睇j pop大減價先

早排搵friend食飯,行咗陣CD貨倉,霏霏啲碟又減價
State of mind $49
Across $59
Lady K live $100 3隻(我心諗買3隻做乜勁

一隻收藏一隻自己聽一隻送畀人
nicholashin 發表於 2016-10-18 01:14

如果我買嘅話,我會買黎一隻比美霏簽名,一隻送比實力wuby, 另一隻送比wuby愛ssss

可惜短期內都唔會再去嗰區

呢三個有乜可能有跳樓==
hinz 發表於 2016-12-3 19:03

張軒d碟都見過減價,但絕對唔是跳樓價

有冇人知道邊度有減價的Kary Across?
Serendipity 發表於 2017-2-4 19:53

美霏啲碟有價有市
之前行某唱片舖仲有一隻across/艷羨/in control咁大把
across無留意幾錢,但艷羨$69,都唔算太平
lady k live $100/3

某唱片舖喺邊呀?
哈哈,我State of Mind都係買咗$68不過豔羨我買咗$138架,但有得同Kary合照都抵返。 ...
Serendipity 發表於 2017-2-4 21:16

Cd貨倉