返回列表 發帖
真係睇唔出係講緊COOL CAFE既版規
屮SiU霖屮 發表於 2014-4-17 22:32

咁我今日開左個劇集POST 喺CAFE喎...但係LOCK左 仲有人POST GEM新聞 又 LOCK左 其他區都就黎要DEL啦
   想同人講生日快樂要去返舊POST

唔記得左youtube區...通常都係post歌喎...唔係派台歌

真係睇唔出係講緊COOL CAFE既版規
屮SiU霖屮 發表於 2014-4-17 22:32

你真係好 cute cute lol 霖霖豬
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

咁我今日開左個劇集POST 喺CAFE喎...但係LOCK左 仲有人POST GEM新聞 又 LOCK左 其他區都就黎要DEL啦 ...
rubylovessss 發表於 2014-4-17 22:36

cut 電視節目區既原意就係唔想再有非音樂節目post既出現 同樣地娛樂龍捲風既道理一樣
但咁樣唔代表可以去cool cafe開電視節目既post囉
我suggust你如果想討論tvb 劇集既話可以去申請做tvb forum既版主嫁
02 著地 - 鄧麗欣

cut 電視節目區既原意就係唔想再有非音樂節目post既出現 同樣地娛樂龍捲風既道理一樣
但咁樣唔代表可 ...
hinz 發表於 2014-4-17 22:39

不會再開 不會再討論任何與音樂無關的POST!!!

其實個壇幾時先會正式瘦身同改革?
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

其實個壇幾時先會正式瘦身同改革?
星勤 發表於 2014-4-24 13:38

預計五月前會瘦身

不過感謝所有管理員就真,呢排CM個SERVER比以前順左好多
希望一直KEEP落,前一排好難上呀

多左唱作分享區wo....又無左投票, 生日同電視節目區.....瘦完身?
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

唔明點解音樂論壇可以講體育時事但唔可以講娛樂
娛樂起碼同音樂間接有關係
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

同問:
點解音樂論壇可以講體育時事但唔可以講娛樂

尤其電視劇節目果part
其實好多時候都同音樂有關
>3<

唔明點解DEL電視娛樂,
但就KEEP講體育時事區
唔通體育時事區同音樂有關?請解釋

終於用返編輯功能 thankyou
但係cool chat 點解得siu霖做版主..無左peach ge?

同問:
點解音樂論壇可以講體育時事但唔可以講娛樂

尤其電視劇節目果part
其實 ...
janickfu 發表於 2014-4-27 16:33

去其他forum囉,唔一定喺cm架ma

樓上有提及到.

所有娛樂區 (包括影 / 視 ) 都會係論壇穩定後考慮會唔會重開
其次,保留休閒聊天區 (Cool Chat & 時事 ) 其實係想大家可以有一個休閒既地方 認識了解其他會員 / 簡簡單單地吹下水

一個討論區 你─我─他都係重要,亦都要不斷進步,不斷去尋找我地新既方向

去其他forum囉,唔一定喺cm架ma
rubylovessss 發表於 2014-4-27 17:09

咁時事體育都應該del埋 去其他forum
>3<

樓上有提及到.

所有娛樂區 (包括影 / 視 ) 都會係論壇穩定後考慮會唔會重開
其次,保留休閒聊天區 (Cool  ...
釘釘 發表於 2014-4-27 18:25

咁點解電視唔可以係休閑?_?
反而時事就係休閑?

哇~ CoolCafe 有成17頁D POST
而家得返一頁有15個topic

簽名被屏蔽

其實無乜人係呢個壇到講波,不如CUT左體育區啦

留番娛樂區仲好,畢竟香港音樂同娛樂都係緊緊相扣
而家啲香港人係咪唔識寫字
>吾
>甘
>米
>尼

時事體育區 可以變時事體育娛樂自由講
有2個POST都係有娛樂新聞 唔LOCK就加返娛樂版

其實無乜人係呢個壇到講波,不如CUT左體育區啦

留番娛樂區仲好,畢竟香港音樂同娛樂都係緊緊相扣 ...
Ki 發表於 2014-5-4 00:18

如果真係要cut體育區~可能過埋世界盃會好d~

到時應該有人出post討論既~

想問下 cool hot hit 點解會跟左發帖日期排
響咁多派台歌之下,派左 2 星期就已經沉底唔駛翻身同唔會有人留意
有人留意都唔會上到水面啦喎?同時討論度都會大減

倒不如夠 2/3 個月就鎖 post 好過而家咁
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

響咁多派台歌之下,派左 2 星期就已經沉底唔駛翻身同唔會有人留 ...
星勤 發表於 2014-5-5 13:28

會先觀察一段短時間,如改動效果唔理想或有其他問題,會作其他改動措施,謝謝你的意見

響咁多派台歌之下,派左 2 星期就已經沉底唔駛翻身同唔會有人留 ...

其實可以自己按需要自己設定按發表時間定係最新回復排序~不過就唔係永久性可以SET到~

會繼續支持

如果真係要cut體育區~可能過埋世界盃會好d~

到時應該有人出post討論既~ ...
kenny1102 發表於 2014-5-4 00:36

我覺得而家香港多左好多香港人值得或者而家都有部份會員關注既問題...
    可以考慮一下吾取消呢一版
Nick's Music Selection 2024 (Week 13)
1. 白髮齊眉 - 鄧小巧  2. 過電 - 張蔓姿  3. Diff. - Gin Lee

run左一段時間, 我都認同應該跟據討論(回覆時間)去排次序
我相信一首歌唔係淨係得派台頭一兩個星期值得去討論, 但時間耐左隻歌去左後面, 都幾難搵返個post出黎討論
有時有d關於隻歌既野想講下, 但post去只音又唔係, 擺係cool hot hits係比較好, 但就因為個post沉底而覆左等於冇覆

當然作為聽最新派台歌曲既一個平台用發表時間排都有佢動機, 起碼新歌唔會比舊歌浸死先
不過我就覺得既然係討論區, 討論應該處於相對更重要既位置
而聽新歌亦可以用「發表時間排序」個功能去做返
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

咦換左icon 喎左上角~
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

run左一段時間, 我都認同應該跟據討論(回覆時間)去排次序
我相信一首歌唔係淨係得派台頭一兩個星期值得 ...
John 發表於 2014-7-31 17:47

非常同意,就睇版主們願唔願意改了
不過等左兩星期都無回應…
論盡樂迷,敢愛敢恨

非常同意,就睇版主們願唔願意改了
不過等左兩星期都無回應…
星勤 發表於 2014-8-13 23:12

討論中 唔駛心急
02 著地 - 鄧麗欣

也許呢個reply 太遲
但印象中N年前係有一個類似訴苦心事區