返回列表 發帖
梁漢文唱了三首,怪唔知海報有份啦

Iron Man
天下之大
荷花
最佳損友
夕陽無限好
一枝花(Gin Lee)
留不低
正氣歌
給我愛過的男孩們 (楊千嬅 ...
Issac_12A 發表於 2014-7-17 21:29

楊千嬅囍帖街(蘇永康)
楊千嬅不會是阿公唱吧

楊千嬅囍帖街(蘇永康)
楊千嬅不會是阿公唱吧
阿mark 發表於 2014-7-17 22:36

千嬅自己唱返

Eric Kowk 上勁歌話林海峰有個霖法先去做今次演唱會,大家根據rundown 參透到未?

Eric Kowk 上勁歌話林海峰有個霖法先去做今次演唱會,大家根據rundown 參透到未? ...
MOQKEN 發表於 2014-7-17 22:48

林狗idea=頒獎?

OMG 有Sally!!!!!!

我要睇 阿拉伯市場

好彩無買飛入去睇

eason又掃獎
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

千嬅唱一首自己歌/_\?

千嬅之後會唔會唱冬天的故事或者大傻??
好想聽哩兩首

最女係gigi
最男係eason

Iron Man
天下之大
荷花
最佳損友
夕陽無限好
一枝花(Gin Lee)
留不低
正氣歌
給我愛過的男孩們 (楊千嬅 ...
Issac_12A 發表於 2014-7-17 21:29

啊 給我愛過的男孩們 俾Gin Lee唱埋仲好啦...我覺得美麗嬅應該唱得唔好聽.....

千fa唱給我愛過的男孩們都好地地
唱楊千fa時走音兼忘記歌詞

Btw 傷逝 sally唱返既話 咁應該副歌就降key...

其實幾想聽Eason唱呢首.. 應該好正

on list guest得番 送禮 觀音 艾粒 軟硬 sasa未有
即係聽晚美霏>觀音  後晚就sa?
學友>艾粒
沙李>軟硬

玫瑰的故事唔見左

Iron Man

「Eric Kwok 我最喜愛的歌曲」
天下之大
荷花
最佳損友
夕陽無限好
一枝花 (Gin Lee)
留不低
正氣歌
給我愛過的男孩們 (fa)
楊千嬅
囍帖街 (阿公)

「星夢傳奇」
洗澡
爛命鴛鴦
當這地球沒有花 (阿公)
懶音哥

傷逝 (duet with eric Kwok)
有個人

死物它
跳火炕 (dance with eric kwok)
我鍾意
步步高
阿拉伯市場
碌卡
重口味

「Eric Kwok 我最深愛的人」
二人默劇
幸福摩天輪 (duet with eric kwok)
那邊見

「Eric Kwok 我喜愛的女歌手」
煙霧彌漫
「Eric Kwok 我喜愛的男歌手」
落花流水

「Eric Kwok 我喜愛的歌曲五強」
我不好愛
信任
十面埋伏
無人之境
貝多芬與我#

流行曲 (音樂)

大大公司

啊 給我愛過的男孩們 俾Gin Lee唱埋仲好啦...我覺得美麗嬅應該唱得唔好聽..... ...
PangChiYeung 發表於 2014-7-17 23:33

覺得 覺得
    未聽就亂下定論
    千嬅唱過啦係演唱會⋯

Btw 傷逝 sally唱返既話 咁應該副歌就降key...

其實幾想聽Eason唱呢首.. 應該好正 ...
PangChiYeung 發表於 2014-7-17 23:35

對,莎莉唱唔番原key

不過都唱得好好

on list guest得番 送禮 觀音 艾粒 軟硬 sasa未有
即係聽晚美霏>觀音  後晚就sa?
學友>艾粒
沙李> ...
艾石仔 發表於 2014-7-17 23:39

三晚都有傷逝

Joey 係未唱得一隻歌所以唔願去

咁聽晚有Ella嘅機會咪大大增加~

Joey 係未唱得一隻歌所以唔願去
jason567 發表於 2014-7-17 23:48

可能最女係Gigi

Eric前後寸過兩次夏森美唔俾AKay蒲頭,睇嚟佢勁嬲子

仲值得提係留不低原本係俾克勤

環球主辨的show,應該有Sandy吧 再見悲哀都未出

克勤呢

其實幾想聽Eason唱呢首.. 應該好正 ...
PangChiYeung 發表於 2014-7-17 23:35

N年前莎莉x Eason拉闊有合唱過

太多eason,真系覺得好無意思,學友sally只唱一首都去,真系好比面

環球主辨的show,應該有Sandy吧 再見悲哀都未出
l00540 發表於 2014-7-17 23:51

大膽估學友果位一晚變Sandy, 一晚變倫伯唱電波中年絕食記

Jerald你點解係都要著返Swing件紀念tee出埸

咪扮野快啲尾埸宣佈Swing復出

真心想知點解美祖唔去

覺得 覺得
    未聽就亂下定論
    千嬅唱過啦係演唱會⋯
jason567 發表於 2014-7-17 23:44

我就係聽過佢演唱會唱先覺得唔多好=-= 我個人覺得fafa把聲唔夠彭羚靚~~~

大膽估學友果位一晚變Sandy, 一晚變倫伯唱電波中年絕食記
阻住 發表於 2014-7-17 23:56

其實件tee嘅歌就係三晚會出現嘅歌

美祖應該出一場,劉龍缺席一場
避開同劉龍同台嘛

N年前莎莉x Eason拉闊有合唱過
阻住 發表於 2014-7-17 23:53

我知啊~~~~ 我想聽Eason唱男key 唱成首... 唔係齋和音咁咯

仲值得睇係留不低原本係俾克勤 ...
阻住 發表於 2014-7-17 23:50

點串?

仲值得睇係留不低原本係俾克勤 ...
阻住 發表於 2014-7-17 23:50

嘩 真係勁好彩 唔洗聽李克勤強姦首歌
Happy and Blessed.

點串?
PerryXD 發表於 2014-7-18 00:04

kay電話話想嚟,但經理人話佢唔得閒

l00540 發表於 2014-7-18 00:05

其實夏生係咪痴線既

嘩 真係勁好彩 唔洗聽李克勤強姦首歌
jose 發表於 2014-7-18 00:05

諗唔到克勤唱會點

諗唔到克勤唱會點
PerryXD 發表於 2014-7-18 00:08

用義勇軍進行曲果種腔黎唱
Happy and Blessed.

夏森美真係on9到不能
點解唔俾kay去

太多eason,真系覺得好無意思,學友sally只唱一首都去,真系好比面
阿mark 發表於 2014-7-17 23:54

最慘六首得貝多芬與我係想聽, 碌卡聽唔聽無所謂, 其他四首直情悶到嘔, 唔明點解少唱live既當這地球沒有花又俾左阿公

不過事前最恨聽果三首(二人默劇+魚米高+傷逝)都有唱, 仲整多首有個人, 所以對果show我已經收哂貨

l00540 發表於 2014-7-18 00:05

之後仲話 有啲歌手以為實嚟結果無嚟
有啲天后級以為請唔到結果嚟足三場
(大意好似係咁, 請指正)

個show環球搞,夏森美同環球唔啱,咪唔比kay去囉

想聽gin lee版嘅一枝花
不過竟然冇自己嘅歌, surprise
係咪林海峰抽起左玫瑰的故事換呢首

夏森美真係on9到不能
點解唔俾kay去
jason567 發表於 2014-7-18 00:12

唔系球球公司唔比咩

係咪林海峰抽起左玫瑰的故事換呢首  ...
星夢情真 發表於 2014-7-18 00:18

唱得好好聽

Jan Lam provide the concept of show only

仲以為今日會見到阿sa

想聽年年

唱得好好聽
rubylovessss 發表於 2014-7-18 00:24

gin lee 唱live不嬲都好好,呢首一枝花一定唱得好好聽

eric 有講,由一開始搵 gin lee 已經係想佢唱《一枝花》
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨