返回列表 發帖
回復  lblemon

中資國有四大銀行就方便少少。不過都系啲細行仔出得方便啲,10-20天到手,such as 深 ...
windyiiyy 發表於 2014-5-19 12:47

方便內地人直接購票, 係必然會出現既事

香港聽歌人唔夠, 支持唔到蓬勃的本地樂壇, 唉

回復 306# lblemon

再講就OT哈哈。要迴歸到鋼鐵人演唱會了

人人亦話我太飄忽恍似野狒狒.
---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---

冬天的故事反而應該有~因為ERIC話過好鐘意呢首歌~~
kenny1102 發表於 2014-4-18 12:25

楊千嬅
「第一次見Eric應該是電台活動,真正跟他傾偈當然是幫我寫歌的時候,早於華星年代,十幾年前的事了。
而最amazing的是,我發現他跟我是同年同月同日出世,所以每年生日一定會記得Eric。
我們都是水瓶座,但男人和女人思想上還是有點分別,不過錄音時卻有奇妙的默契,很多細節不用開聲已經互相明白。
他優點是好有義氣、好撐朋友、又聽明、又有才華,其實我讚他同時亦在讚自己,因為我們是同一類人,哈哈!
他寫的歌我全都很喜歡,一定要選的話,我選〈冬天的故事〉。當年失戀,在一個很寂寞的聖誕聽到這首歌,很感動。」

千嬅仲記得首歌,,應該有得唱.

梁詠琪  相識在微時

「跟Eric認識,是他剛出道時組Snowman的時候,當時很多機會接觸。他寫過一些我很喜歡的歌,例如(我鍾意),這首歌實在太適合我。
當年我已覺得他很有潛質,有年頒獎禮他坐我後面,頒最佳作曲人的時候,我跟他說:『有一年一定是你攞。』
之後幾乎每隻碟都有他的作品,但他有一、兩年沉迷打機,產量很少,就少了合作。我當然想睇他的作品展,一個作品展,
喜歡他的歌迷會好想他盡快開,不需要介意其他人已經開過,今次是對Eric Kwok很好的回顧。我有一首side track是Eric寫給我的,
好好聽,叫〈荷花〉。可惜當時沒有plug,這首歌太唯美、太浪漫、太有意境,但當時唱片公司覺得不夠commercial,
結果永遠成為一首side track,是一個遺憾。」

李克勤  傾美劇不傾心事

「認識Eric Kwok好多年,已經忘記了第一次合作是幾時,好像是2000年〈再一次想你〉。我們close唔close?講唔講心事?
麻甩佬不講這些,我們喜歡傾美劇,他叫我睇《Spartacus》,我叫他睇《Homeland》,私底下我們是這樣溝通的。
他的作品有自己的味道,無論快歌還是慢歌,都跟其他人不同。初期我們合作不頻密,直到〈花落誰家〉,這首歌是我一個小小的突破,
我們由這首歌開始有比較regular的合作。今次他儲了很多彈藥,做一次作品展,對於喜歡聽他的歌的人來說,是一次過的享受,一定抵睇。
作為朋友,最希望他enjoy the show,然後我會留意他的蝦碌位,之後再取笑他,哈哈!」

其实数来数去 我觉得EK好听的歌都不够40首

另外佢作曲好闷 副歌都是同一个模式 一个音高过一个音 阶梯式

期待medley 就有就有/Present/逆转/跳火坑/跳啦河马

其实数来数去 我觉得EK好听的歌都不够40首

另外佢作曲好闷 副歌都是同一个模式 一个音高过一个音 阶梯式

...
失憶蝴蝶 發表於 2014-5-20 21:48

但好賣過伍樂城好多

回復 310# 阿mark

可能Eason Fans 多过Twins咯

演唱會主題曲 Iron Man 星期五派台~
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

回復 311# 失憶蝴蝶

d人聽到eason唱4-5首,肯定撲去買飛啦

演唱會主題曲 Iron Man 星期五派台~
星勤 發表於 2014-5-20 22:52

Eric kwok 自己唱???

三場邊場幾多錢仲有位?

三場邊場幾多錢仲有位?
rubylovessss 發表於 2014-5-22 00:10

唔係三場都爆咗,唔會加開咩

Eric kwok 自己唱???
gujuji 發表於 2014-5-21 23:48

係… MV 都拍埋今日即刻 Colin 報會首播
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

回復  阿mark

可能Eason Fans 多过Twins咯
失憶蝴蝶 發表於 2014-5-20 22:10

呢樣野唔係"可能"下話
【This is MC】澳門見

三場邊場幾多錢仲有位?
rubylovessss 發表於 2014-5-22 00:10

17/7
680 - row 12
480 - row 27
280 - full

18/7
680 - row 20
480 - row 31
280 - full

19/7
680 - full
480 - full
280 - full

17/7
680 - row 12
480 - row 27
280 - full

18/7
680 - row 20
480 - row 31
280 - full

19/7
680 - f ...
pop 發表於 2014-5-22 13:18

ai...唔睇了

big boys club有eric kwok訪問

好多嘉賓

美霏去晒3場...

美霏去晒3場...
rubylovessss 發表於 2014-5-28 00:34

緊係啦 靠美霏啲電音歌帶起個場

回復 324# Lewis

搵緊"霏"...有無人轉讓 : (

買到480...

Lewis 發表於 2014-5-28 08:05

原來 Plug 哂逆轉就有就有The Present係有原因的

Lewis 發表於 2014-5-28 08:05

會唔會好似JW 咁帶唔起Mark Lui 個場㗎

原來 Plug 哂逆轉就有就有The Present係有原因的
賴爽 發表於 2014-6-1 23:22

我要聽留不低噶

美祖係生日會同班 fans 講話唔去了

賴爽 發表於 2014-6-12 20:54

得5首係作比美祖...

係未結婚去唔倒

華麗邂逅同Honey 都好正㗎可惜!!!!!

係未結婚去唔倒

華麗邂逅同Honey 都好正㗎可惜!!!!! ...
l00540 發表於 2014-6-12 21:51

Honey 好似無 plug 唔會唱

淨唱派台即係得華麗蟹后 <3
得5首係作比美祖...
rubylovessss 發表於 2014-6-12 21:04

戀人未滿係 hit 但無 plug 無得唱

有無kay?

有冇人知千嬅係邊場?

其實好似仲有飛賣,點解個銷情冇黃偉文,雷頌德o個d咁好.....

其實好似仲有飛賣,點解個銷情冇黃偉文,雷頌德o個d咁好.....
李奧 發表於 2014-6-13 23:52

雷頌德銷情好???
但老實講, 咁多個作品展我都淨係對黃偉文果個有興趣

回復 335# votes

我都想知啊

有冇人知千嬅係邊場?
votes 發表於 2014-6-13 23:44

唱大儍

雷頌德銷情好???
但老實講, 咁多個作品展我都淨係對黃偉文果個有興趣
dcbf905 發表於 2014-6-15 13:52

詞人作品展豐富過曲人好多~~起碼咩類型既歌都會有,冇咁單一~

借問聲有冇講埋sidetrack演唱會幾時?

有GiGi,正!

好貴丫

其實係咪唔會再加場, 想買平價, 但FULL 晒

收到信用卡優先訂購的票了

希望環球能廣邀artist 啦: 美祖邂逅,美泳一撇,美sa年年,美琪囍帖

可能最後得番阿關,美霏等環球歌手助陣

有GiGi,正!
danielway 發表於 2014-6-24 22:00

我覺得gigi會出兩次
opening: 煙霧瀰漫
中段dancing medley: 一年之計,我鍾意

FF: 可能唱埋偶像嘅再見悲哀

我覺得gigi會出兩次
opening: 煙霧瀰漫
中段dancing medley: 一年之計,我鍾意

FF: 可能唱埋偶像嘅再見 ...
l00540 發表於 2014-6-27 09:23

好似话除了eason,其他人都只唱一首歌

想克勤唱埋呢首

好似话除了eason,其他人都只唱一首歌
阿mark 發表於 2014-6-27 10:18

唔會啩 Gigi有份影海報ga wo

haaaa, FULL 晒 la ???

唔會啩 Gigi有份影海報ga wo
l00540 發表於 2014-6-27 11:28

Eric表示因為有太多歌手,所以每個歌手上台都應該只會唱一首歌,唯獨Eason會唱4至5首歌,並大賣關子作品展尾段會有神秘安排。

Eric表示因為有太多歌手,所以每個歌手上台都應該只會唱一首歌,唯獨Eason會唱4至5首歌,並大賣關子作品 ...
阿mark 發表於 2014-6-29 10:59

i love u boyz, 軟硬, yumiko一首就正常啫
美Gi同北京勤都一首就真係怪得恨

希望佢encore時唔係扮iron man出場啦

回復 353# l00540

Hacken 話過唱三首
花落誰家、紙牌屋、無朋友

回復  l00540

Hacken 話過唱三首
花落誰家、紙牌屋、無朋友
iedcf 發表於 2014-6-29 15:02

一日3首定3日都唔同歌每次唱一首先?~