返回列表 發帖
千嬅係唯一一個4個作品展都冇影過poster
但4個作品展都出現既歌星。
jason567 發表於 2014-4-18 01:55

安仔係咪有影MARK LIU?
【This is MC】澳門見

EASON:重口味 夕陽無限好 落花流水 時代巨輪 最佳損友 十面埋伏 幸福摩天輪
李克勤: 花落誰家 紙牌屋 再見穿梭機 孔明燈
許志安: 天下之大, 你是我的銀河
梁漢文: - 失魂落魄  正氣歌
劉浩龍: 爛命鴛鴦
王梓軒 - 跳火坑
軟硬: Fantastic + Encore
楊千嬅: 開大, 楊千嬅, 大傻
梁詠琪: 煙霧瀰漫, 我鍾意
官恩娜: 地平線
吳雨霏: The Present, 留不低
蔡卓妍: 明明, 年年
Gin Lee: 玫瑰的故事
鄭希怡: 阿拉伯市場
葉佩雯 - 死物它, 招搖
葉蒨文 - 傷逝

正路RUNDOWN內應該唱呢D
會唔會有以下驚喜:
謝安琪 - 囍帖街(驚喜出場)
張智霖 - 骨膠原
容祖兒 - 華麗邂逅
謝霆鋒 - 個別意見
張學友 - 有個人
彭 羚 - 給我愛過的男孩們, 一枝花(機會近乎零)

有孔明燈冇天河???
Tonlo 發表於 2014-4-18 13:08

I like 孔明燈haha

咁你又岩喎

講得好中呀!不過Twins發揮聽聞OK喎
唔知係咪知自己趕客,所以將功補過呢{ ...
Ki 發表於 2014-4-19 00:37

Twins發揮走音OK

edmond似唱披頭四同步步高?
艾石仔 發表於 2014-4-18 09:47

應該得披頭四一首

只計 poster 上名字以及派台歌曲
許志安 - 青蛙王子、天下之大
劉浩龍 - 爛命鴛鴦、我信的故事
陳奕迅 - 貝 ...
星勤 發表於 2014-4-19 10:34

官恩娜仲有一首殘念

囍帖街會唔會留左俾阿公…
星勤 發表於 2014-4-19 10:34

阿公唱囍帖街...

許志安好似咁多年都冇唱過天下之大 既live
4個show暫時有list既, 好似得kelly最後冇出現

其實呢幾年樂壇衰落成甘,我覺得環球唱片都好大責任噶
阿mark 發表於 2014-4-23 23:55

我覺得英皇責任大d囉

如果冇呢d作品展, 可能好多歌手連上紅館既機會都冇

同56x差天共地

陳輝陽殿堂級作曲人
l00540 發表於 2014-5-10 11:37

陳輝陽開一定多人睇
    到時又有FA, FA真係百搭

fa同edmond暫時係四個作品展都出現的歌手
l00540 發表於 2014-5-10 13:31

仲有安哥

如果陳輝陽開的話,就會無edmond
但千嬅,安仔仲可以keep到
阿mark 發表於 2014-5-10 23:43

如果陳輝陽開的話
男主力係EASON, 安仔, 同古巨基
女主力係千FA,SAMMI, 同容小姐

如果陳輝陽開的話,就會無edmond
但千嬅,安仔仲可以keep到
阿mark 發表於 2014-5-10 23:43

其實如果肥陳肯去
個個SHOW佢都可以有份唱

回復  lemontea1069

mark lui   伍樂城  同佢合作太少了
阿mark 發表於 2014-5-11 22:24

合作雖少但有hit歌, 冇edmond咁夾硬

回復  阿mark

可能Eason Fans 多过Twins咯
失憶蝴蝶 發表於 2014-5-20 22:10

呢樣野唔係"可能"下話

有冇霆鋒?

點解?

不過前几年見佢地有時頂咀, 一姐都有少少嬲咁款
lblemon 發表於 2014-7-17 12:57

一姐不嬲都易嬲架啦, 佛都有火正是如此

究竟係sammi summer 定 環球唔係kay去?

【Ironman開騷】與Eason無緣見面
謝安琪同環球反面 冇得唱《囍帖街》

一個演唱會,點可以冇Rundown? Eric Kwok個唱就唱咗以下呢啲歌,其中有6首係Eason陳奕迅嘅歌,係全場最多,咁梗係啦,佢哋兩個合作無間嘛!

不過呢,今次演唱會就真係應驗咗之前雜誌嘅報道,《囍帖街》一曲,因為Kay(謝安琪)跟舊東家環球不歡而散,環球勒令Eric Kwok唔可以請Kay出席,所以呢首歌由蘇永康演繹。

唔知d字做咩刪左
千嬅雖然有唱錯歌詞,但整體正常發揮,無某人講到又走音又盛 ...
fifty1205 發表於 2014-7-19 13:27

D人係要玩針對都冇計~~

Kay冇去真係最大遺憾