返回列表 發帖

《勁歌金曲》錄影(16/4/2014)

日期: 16/4/2014
活動: 《勁歌金曲》錄影
嘉賓: 鄭丹瑞、Lollipop F、Shine、天堂鳥。
時間: 15:00
地點: 將軍澳電視廣播城一廠外灰位

日期: 16/4/2014
活動: 《勁歌金曲》錄影
嘉賓: 鄭丹瑞、陳慧嫻、泳兒、曾加謀、
             蔣卓嘉。
時間: 20:00
地點: 將軍澳電視廣播城一廠外灰位

天堂鳥
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 18
1. 拯救我自己 2. 告訴我 3. 慢性分手

完全唔知冠邊個tim...
陳慧嫻速上速冠????

天堂鳥
帥小寶` 發表於 2014-4-15 20:52

搵咗黎聽下 wah 好肉酸啊 kiss kiss kiss好聽一百倍...

完全唔知冠邊個tim...
陳慧嫻速上速冠????
PangChiYeung 發表於 2014-4-15 21:31

無理由天意唔會冠wo...

而家 d 冠軍歌歌手成日唔寫落去
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

kiss kiss kiss>>>>>>登陸太陽>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>stop peeping但就算kiss kiss  ...
nicholashin 發表於 2014-4-15 21:53

stop peeping kai爆-0- 啱先睇咗   聽咗幾句即刻關咗 嚇死人咩

而家 d 冠軍歌歌手成日唔寫落去
星勤 發表於 2014-4-15 22:29

搞到好想知添
本週冠軍歌: Back In The Game - Collar

究竟天堂鳥會唔會有機上任何一個流行榜

究竟天堂鳥會唔會有機上任何一個流行榜
dimitri 發表於 2014-4-16 02:57

tvb 唔好做啲咁嘅蠢事
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

shine 派完好快冠?
lonely冠?
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

16/4 金曲挑戰站

泳兒 星語心願

靚泳 會唔會速冠???

靚泳 會唔會速冠???
PangChiYeung 發表於 2014-4-16 19:14

靚泳 3 Weeks速冠

許廷鏗: 完成工作!錄完勁歌金曲,唱了“登對”!大家等看電視吧~
即係登對會其中一集冠

星夢娛樂集團有限公司 -
@AlfredHui許廷鏗 今晚錄影了勁歌金曲,將於 3/5 播出

青春頌呀
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

FAITH 都有上勁歌...
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

青春頌呀
hinz 發表於 2014-4-16 23:37

FAITH 都有上勁歌...
星勤 發表於 2014-4-16 23:41

天啊!!!可能齋唱歌嘖
    我估得棒棒堂同Shine有訪問

天啊!!!可能齋唱歌嘖
    我估得棒棒堂同Shine有訪問
PangChiYeung 發表於 2014-4-17 03:01

我好有興趣聽天堂鳥同FAITH一齊做個訪問wor~~~~

香港的男團數量較女團少,是哪些原因令男團難以生存呢?今集請來四隊男子組合,包括香港偶像組合Shine、台灣跳舞組合Lollipop@F,以及近期的話題組合BOP天堂鳥和FAITH,分享作為現今男團,他們該如何走往後的演藝之路。

話題男團BOP天堂鳥及FAITH遭受到不少評論,被揶揄是刻意模仿K-Pop的「MK-Pop」,兩隊三人男子組合有何話要說?揚言想由「MK-Pop」變成「HK-Pop」的他們,更會分別獻唱於網上引來極大回響的<登陸太陽>及<Stop Peeping>。

接力登場的Shine及Lollipop@F,回想昔日出道時,也有被批評及嘲笑的日子,他們如何反擊?現在人「紅」了,各人可會有「飄飄然」的感覺?面對K-Pop及新晉歌手的進擊,這班「30男團」還有機會發圍嗎?他們可有轉型,甚至拆夥單飛的想法?這兩隊「Men’s Group」亦會展示實力,分別送上<街口有落>及<那麼厲害>;本周「勁歌金榜」冠軍歌是沈震軒的<失愛>,他會現場演繹作品,唱出分手後重遇前度,發現對方已有另一半的心情。
02 著地 - 鄧麗欣

香港的男團數量較女團少,是哪些原因令男團難以生存呢?今集請來四隊男子組合,包括香港偶像組合Shine、台 ...
hinz 發表於 2014-4-24 17:47

會唔會太多亮點啊呢一集…
論盡樂迷,敢愛敢恨

真心唔想聽Stop Peeping... d國語超肉酸

見到個兩隊mk pop 真係唔想睇呢集

竟然系沈震軒冠

沈震軒淨係得tvb 同997 支持-_-
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

只係想聽紅van主題曲live

“人「紅」了,各人可會有「飄飄然」的感覺”,乜佢嗲可以答得到咩?

其實叫棒棒糖來做乜?不如叫EO2、E-kids,甚至(前)VRF……

人人亦話我太飄忽恍似野狒狒.
---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---

“人「紅」了,各人可會有「飄飄然」的感覺”,乜佢嗲可以答得到咩?

其實叫棒棒糖來做乜?不如叫EO2、E-k ...
windyiiyy 發表於 2014-4-26 09:05

是棒棒堂...

佢地係 2012 亞太區最受歡迎男歌星
本週冠軍歌: Back In The Game - Collar

回復 31# Our_Souvenir

呢個糖 同 那個堂 就算寫錯意義大咩?

人人亦話我太飄忽恍似野狒狒.
---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---

回復  Our_Souvenir

呢個糖 同 那個堂 就算寫錯意義大咩?
windyiiyy 發表於 2014-4-26 14:56

SIS ? SiS?
02 著地 - 鄧麗欣

SIS ? SiS?
hinz 發表於 2014-4-26 18:01

TVB - SIS
997 - SIS 樂印姊妹
RTHK - SiS 樂印姊妹
903 - SIS 樂印姐妹 → SiS 樂印姊妹

棒棒堂 -> Lollipop F -> Lollipop@F 棒棒堂 (997) / 棒棒堂 (TVB8)
    -> JPM

tyrese 完勝
Happy and Blessed.

tyrese 完勝
jose 發表於 2014-4-27 00:22

我覺得佢個樣都幾可愛喎

整體天堂鳥 LIVE 好過 FAITH

我覺得佢個樣都幾可愛喎

Our_Souvenir 發表於 2014-4-27 00:37

可愛

我覺得佢個樣都幾可愛喎

Our_Souvenir 發表於 2014-4-27 00:37

天堂鳥係差~FAITH係極差的分別LOL~

我覺得佢個樣都幾可愛喎

佢都自摸左幾下
Happy and Blessed.

點解我睇唔明, 佢地係咪跳緊絲帶舞?
【This is MC】澳門見

天堂鳥係差~FAITH係極差的分別LOL~
表妹保莉 發表於 2014-4-27 00:46

我諗返起當年 CM 狂插 CREAM 的日子...

BTW 天堂鳥有可能會做得起嘎...

點解我睇唔明, 佢地係咪跳緊絲帶舞?
lemontea1069 發表於 2014-4-27 00:52

我識聽唔識講嘎

小煜正正子嘎

沈震軒D Live.......
【This is MC】澳門見

lemontea1069 發表於 2014-4-27 01:06

好過上一集...
不過個 KEY 係咪唔同左?

BTW 愛我請留言等冠嗎?

下一集冠登對,之後仲有邊首可以冠呢

下一集冠登對,之後仲有邊首可以冠呢
阿mark 發表於 2014-4-27 10:52

愛我請留言?

Faith o個o的連舞都談唔上
天堂鳥好少少

lemontea1069 發表於 2014-4-27 01:06

兩次都o係"認真應該輸了"呢句入快左,搞到好怪

所以佢喺微博話自己唱得唔好

原來天堂鳥跳舞同隻歌都比FAITH好...

所以佢喺微博話自己唱得唔好
rubylovessss 發表於 2014-4-27 17:28

其實好似兩次都唔好
不過今次好少少