返回列表 發帖
生瘡生到發炎,腫到隻手一郁就痛,腫到成粒雞蛋黃咁大
搞到要去急症室放膿

delay delay delay好煩呀!!!!!!!!
準時d好無!!!
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

讀書壓力好大, 考之前feel唔到, 考完之後等成績先至坐立不安
我讀緊大學year 1, 入year 2選邊個major係depends on year 1嘅成績,
所以year 2入邊科, 今年嘅成績好關鍵.
之前以為自己對成績唔係好在乎, 認為求求其其合格都入到普普通通嘅科,
雖然我係有入儀嘅科, 但係我會覺得自己入唔入到都冇所謂.
上星期考完, 一直都係咁嘅想法, 但係由尋日開始, 逐份paper出成績,
我又唔敢上網睇, 諗住之後出晒先一次過睇.
當晚瞓覺就夢見知道自己成績未達標, 入唔到理想科目, 到朝早醒咗都仲feel到嗰種失落感.
所以不安嘅情緒一路延續到宜家, 有人話發夢其實係反映內心真實想法,
可能我心裡好在乎自己入到咩科, 不過宜家已經係定局....

好了, 發洩完畢

GEM問七一遊行人士: what have u done?
齊來力撐中共、港府同特首

好嬲呀 lol係咁比人累!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

都唔知仲咩....心裡面成日覺得有人話緊我睇衰我

hoicee where did you go ?? :(

最憎等電話xx(
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

hoicee where did you go ?? :(
seeseetv 發表於 2014-7-3 13:05

三個鍾

幫我影花得唔得?
點解影張花靚D嘅相都咁難

最憎等電話xx(
dongbb2332 發表於 2014-7-3 13:13

cum住等
Happy and Blessed.

幫我影花得唔得?
點解影張花靚D嘅相都咁難
rubylovessss 發表於 2014-7-6 00:27

邊個話一定要影花姐~
你影個無花既花樽先match個topic喎

勁熱。。今日沖了三次身

係咪智障架依家啲人
唔識用果隻角色就咪用啦
阻頭阻勢
成場5個入面3個唔知做緊乜野
妖真係打到火都黎

DSE唔生性,入左asso
讀到CGPA3.67爆出cityu賣asso新聞
傻的嗎
47. Bring Him Home
week20
1 . per se 也許沒有未來神

係咪智障架依家啲人
唔識用果隻角色就咪用啦
阻頭阻勢
成場5個入面3個唔知做緊乜野
妖真係打到火都黎 ...
Cklababyk 發表於 2014-7-7 04:36

連續打幾場 一係就troll 一係就afk 一係就送頭sighhhhhhh 打咩位都輸 拎場首勝都咁難

連續打幾場 一係就troll 一係就afk 一係就送頭sighhhhhhh 打咩位都輸 拎場首勝都咁難 ...
屮SiU霖屮 發表於 2014-7-7 08:31

我用汎果D脆皮英 次次都搞到我開無雙咁
好彩咪收到2,3個頭lor
唔好彩 比人一野秒

日日都咁熱。。。熱死人。。。

7比1...........

巴西輸了有好多人唔開心
當自己唔好運心情都一樣

我開始相信相由心生這句說話

我開始相信相由心生這句說話
jose 發表於 2014-7-10 20:19

你即係話Kary細個心地唔好姐
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

你即係話Kary細個心地唔好姐
John 發表於 2014-7-10 20:53

唔好過份曲解!!我只係講緊某某(唔是cm的人)令我明白到呢樣野!

聽日派成績表同講派左去meh科
超驚
就算一切已成定局
都系好大壓力
遇上你 太感恩 不遲亦不早:)

聽日派成績表同講派左去meh科
超驚
就算一切已成定局
都系好大壓力 ...
ANSNY 發表於 2014-7-10 21:24

其實派去咩科有咩巧京?
你地學校無得中途 drop 科之後插入其他科的嗎 ?

其實派去咩科有咩巧京?  
你地學校無得中途 drop 科之後插入其他科的嗎 ? ...
jose 發表於 2014-7-10 21:37

其實純碎個人期望我今次搏曬老命都系想考好成績
但係今年話唔會派翻exam paper只會派成績表
搞到我好緊張(不過我本身性格系好易緊張,好神經質)
驚我努力考出來成績好差

講真我又唔系好怕自己派得唔好
而系我唔想我阿媽失望
話曬前兩年都系岩岩好升到班
今年都應承阿媽會考得好D
如果今次仲系考得差
我會好對唔住我阿媽

我地系有得drop無得插

簽名被屏蔽

巴打想讀咩elective呀
窩輪仔阿豪 發表於 2014-7-10 23:25

其實我想讀bio chem econ但黎三科系我學校好多人想讀
所以機會好渺茫

Btw,系絲打

其實純碎個人期望我今次搏曬老命都系想考好成績
但係今年話唔會派翻exam paper只會派成績表
搞到我好緊張 ...
ANSNY 發表於 2014-7-10 23:16

點解會唔派番份卷~_~

點解會唔派番份卷~_~
屮SiU霖屮 發表於 2014-7-10 23:48

我都唔知今年新校長改曬所有野(e.g.唔俾派翻paper)
完全唔知佢想點

簽名被屏蔽

我都唔知今年新校長改曬所有野(e.g.唔俾派翻paper)
完全唔知佢想點 ...
ANSNY 發表於 2014-7-10 23:54

其實揀唔到自己鐘意嘅科真係好辛苦
都係淡定啲啦,我相信你學校盡量俾同學入番第一志願

對唔住大姐  

你係讀過先揀定係純粹有興趣?!
窩輪仔阿豪 發表於 2014-7-11 00:03

其實econ同bio系讀過然後成績還算ok
所以想繼續讀
chem就系有興趣

Aiiii...我係咪有心理病
最近心情好煩

其實揀唔到自己鐘意嘅科真係好辛苦
都係淡定啲啦,我相信你學校盡量俾同學入番第一志願{:1_114 ...
harryharry 發表於 2014-7-11 00:05

望就gum望

但見到每個人都系想揀chem bio econ
真系有D驚架

望就gum望

真系有D驚架
ANSNY 發表於 2014-7-11 00:10

以中三嘅程度,你肯努力都唔會太差不過,我覺得你係肯努力讀書,應該入到

Aiiii...我係咪有心理病
最近心情好煩
rubylovessss 發表於 2014-7-11 00:09

以一個網友觀點黎睇 你應該去搵個人傾下

簽名被屏蔽

望就gum望

真系有D驚架
ANSNY 發表於 2014-7-11 00:10

點解會少人揀PHY 明明PHY仲易過CHEM /__\
個人觀點

點解會冇人揀PHY 明明PHY仲易過CHEM /__\
個人觀點
屮SiU霖屮 發表於 2014-7-11 00:18

有啲人覺得PHY多數要計,未必Handle到
其實我都覺phy易讀啲

以中三嘅程度,你肯努力都唔會太差不過,我覺得你係肯努力讀書,應該入到 ...
harryharry 發表於 2014-7-11 00:16

咁既然你好清楚自己做緊既野, 就相信自己啦
窩輪仔阿豪 發表於 2014-7-11 00:18

哈哈多謝你地

點解會少人揀PHY 明明PHY仲易過CHEM /__\
個人觀點
屮SiU霖屮 發表於 2014-7-11 00:18

其實我曾經想揀phy
不過phy成績相較上比econ bio差
我又唔想phy chem bio(師姐話系好chur)
所以揀左成績好D ge econ

其實我曾經想揀phy
不過phy成績相較上比econ bio差
我又唔想phy chem bio(師姐話系好chur)
所以揀左成績 ...
ANSNY 發表於 2014-7-11 00:26

想當年AL都唔敢揀BIO
驚CHEM 同BIO 背死人
祝你入到你想入既科: )

想當年AL都唔敢揀BIO
驚CHEM 同BIO 背死人
祝你入到你想入既科: )
屮SiU霖屮 發表於 2014-7-11 00:27

gum我又唔怕背
只系怕自己背完考試答唔中point姐
不過黎D操多D paper應該得掛

gum我又唔怕背
只系怕自己背完考試答唔中point姐
不過黎D操多D paper應該得掛 ...
ANSNY 發表於 2014-7-11 00:32

其實你地DSE會唔會做AL D PP?

其實你地DSE會唔會做AL D PP?
屮SiU霖屮 發表於 2014-7-11 00:33

唔清楚wor
不過我聽過好多師姐講都有做...

有啲人覺得PHY多數要計,未必Handle到
其實我都覺phy易讀啲
harryharry 發表於 2014-7-11 00:21

讀PHY一定要係好SMART既人先讀到
我就是成功的失敗者

唔清楚wor
不過我聽過好多師姐講都有做...
ANSNY 發表於 2014-7-11 00:35

因為唔做AL其實得好少PP但又怕out syllabus ._.

因為唔做AL其實得好少PP但又怕out syllabus ._.
屮SiU霖屮 發表於 2014-7-11 00:37

我師姐話好多時都系揀黎做

屮SiU霖屮 發表於 2014-7-11 00:37

據我班老師講, 做 pp 的目的是要不斷 redo redo redo
直至可秒殺題目為止 -__-
所以越少年份越快KO果科