返回列表 發帖
情感一早洩光
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

公司某歌手要做舊曲新唱搞到我好大壓力!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ...
shouroumei 發表於 2014-5-3 23:28

坦白講, 我唔係太支持, 因為我會覺得每個旋律都有靈魂, 編曲只係用來詮釋首歌而唔係改變首歌本來面目
咁樣改, 就係曲線說明_小姐以往既歌都只係文化工業製作下面無靈魂既產物, 雖然呢個係事實, 但大家知同佢親口講出黎係兩件事
當然呢樣係佢出翻唱碟唯一可行既方向
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

我開始相信相由心生這句說話
jose 發表於 2014-7-10 20:19

你即係話Kary細個心地唔好姐

生果好多果糖架 食少d為妙
大量菜 大量菜 大量菜

反而肉如果唔肥, 係瘦肉既話, 都係有效蛋白質來源

何解cm會員咁鍾意玩投訴?

從來沒我份
犧牲當做例行
我慣了傷心
hinz 發表於 2014-11-26 20:34

從來沒我份
犧牲當做例行
我慣了傷心

好想去返夏覺橋 夏覺村 AIA 信和對出 仲有老銅

你再投入夢境叫佢向你求婚囉。。。
bagfgfcde 發表於 2014-12-25 15:47

xx(
本帖隱藏的內容需要積分高於 689 才可瀏覽

今日係車站等朋友,有位西班牙人向我求救要錢,唔係既話今晚番唔到屋企,我見佢講到眼泛淚光想喊咁,我心軟 ...
Nathan 發表於 2014-12-29 01:47

唔食都攬下啦

通常樣子傻傻或者善良,就會係街上俾人問下野,我都試過好多次

最有成功感,就係帶路啦 ...
kk8733 發表於 2014-12-29 11:02

支那人一定唔幫
用廣東話答 聽唔明就算

16/5/2010: 投票好激進,我唔投啦
22/9/2014: 罷課好似過左囉,我會照上堂
29/9/2014: 唔好衝突,我地要和平
27/11/2014: 都比人清左啦,唔好嘈
27/12/2014: 何韻詩成日上電視真係好偏激,我唔會投咩乳散歌票囉

香港D靜淋量樂迷真係好搞笑
佢地熱愛既只係表面風光
有時真係唔好怪港樂題材窄

係聽晚...我咪煩緊聽晚點同阿媽解釋囉
rubylovessss 發表於 2014-12-31 12:34

你諗下點解自己老母會咁嚴 連睇人唱歌都唔比啦

何韻詩成日上電視就有偏激,
我都成日見到天后百記廣告, 咁佢會唔會偏激d  ...
艾石仔 發表於 2014-12-31 14:10

cm d反乳散樂迷成日話何詩好偏激好過火架嘛
其實何詩根本已經極度和理非非
何韻詩從來冇上過前線
旺角清場 明哥同文化9做落新填地 獨欠何韻詩
只係做首歌 得閒爭取下同性平權 完全唔知激在哪

香港有咁理性 擁護(權力的)和平同(奴役的)自由既人 真係福氣(sor唔小心tag左al佛)

回復  John

幾年前問佢可唔可以去簽名會都嗌晒大交
我同佢講咪話去個d有咩用,無謂囉囉嗦嗦 ...
rubylovessss 發表於 2014-12-31 14:18

我係度諗 如果霏妹知你咁樣去搵佢 佢會叫你點做
如果你有機會 同霏霏傾兩句

佢邊得閒同我傾兩句?
rubylovessss 發表於 2014-12-31 14:23

如果霏妹知你情況
我深信佢唔會教你點應付老母

再次體驗何謂身心俱疲

其實"最好的債"與其話係睇化, 不如話係太攰, 攰到唔想再理, 一筆撇去爛透了的帳

呢幾版勁好睇

點呀?
好不容易遇見愛呀麻 ...
rubylovessss 發表於 2015-1-5 22:10

本帖隱藏的內容需要積分高於 928 才可瀏覽

再推
我恨你你你你你你同埋你恨到比宇宙更大
-Prince- 發表於 2015-1-5 22:26

再推
在你與他中間找一道門吧 誰和誰被困

一棵萬年青~
考功夫嘎
kwanie 發表於 2015-1-5 22:46

霏式表現:
花光青春仍然未種出一棵萬年ts(靜音)
(等幾秒, 遲左入)畢竟我岩石裡尋覓到半點愛 雞蛋縱然撞破也盡興

香港現況真係令人好灰
比起擁抱失敗既"家明", 我今日只能瘋狂聽"最好的時刻"
係咁艱難既日子, 唯一可以相信岩隙窄路盡處能見樂土, 我願相信港共會收皮

跟本依家到到地方都係咁
香港人 樂觀d啦:D
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-10 14:51

其實真心勁灰
未來可以點 完全睇唔到@_@

有錢會去台灣住呢
kk8733 發表於 2015-1-10 14:21

唉 好鍾意香港

其實真係灰到核爆
就算有錢都唔知可以去邊 當然前提係有錢啦
-Prince- 發表於 2015-1-10 14:12

如果我有, 我有諗過周圍去, 但誂深一層, 都係無家既人, 而且去得多會麻木, 咁仲可以點呢
人生恍恍惚惚, 我想早d死
(btw 我有我有???)

還未戒掉他留下
給我那動魄驚心
還未成熟得當有過便無憾

寧為他跌進紅塵
做個有痛覺的人
為那春色般眼神
...
jose 發表於 2015-1-10 21:30

懶追Post, 有無人可以Briefly 講下個戰場發生左D 咩事
kwanie 發表於 2015-1-11 01:20

反方主辯
反方發言
正方發言
反方發言
正方發言
反方發言
正方發言
x2036

利申反容

嘩見到都覺得嘈, 都係唔追LU~
kwanie 發表於 2015-1-11 01:24

重點係低質 傷心子
連圖都冇張點討論

find fun

做野未架其實
kwanie 發表於 2015-1-12 00:42

做乜野先 唔好咁直接好喎[bomb]

啱啱先kai完工

識食一定食jolibee

係咪得中環有 係咪好貴架
hehemamama 發表於 2015-1-14 01:06

得中環有

貴過KFC囉 4x蚊一個餐

識食一定食mos burger
harryharry 發表於 2015-1-14 01:07

(唔知咩)摩斯漢堡店
黑色眼睛

反ot: Mk勁多黑警 好想發洩

睇呢d, 咪睇啦,你無聊得濟啊
演唱會佢都會色惑
Nathan 發表於 2015-1-14 01:11

條片真係好嚇人 又唔夠氣 又用義氣腔burn it girl
最尾仲髮型亂哂 too髮力

ivana:當對方一丁點時間和耐性都不給你, 明顯地, 你的重要性是何其低, 與其繼續送上誠意給對方當垃圾, 倒不 ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-14 01:44

沒法跟你輕輕鬆鬆假裝卿卿我我只好放手 守護我的獨家村

我成日心情唔好想片人, 都會諗住呢隻歌

點解播親靈魂相認我一入都會唱左告白既
霏霏幾時先再有K 到爆炸既歌呀  ...
kwanie 發表於 2015-1-16 01:37

值得的早應允
比一雙手好枕

2月係新歌 , 可能6月9號先發行新碟
大碟概念係講阿霏踏入二字頭最後一年既心情

原來聽日有得 ...
mamakin 發表於 2015-1-16 00:49

噴霏個生日真係好淫

我正在 最渴望 對慣例作出碰撞
讓我為我自己負責 獨佔自己的光陰
漫長大佔中 得失不看一時 是一生決的志
我信我能夠找到

But me is AMusic會員

講夠未呀!!!!!!!
你地班賤人收聲啦!!!!!!
rubylovessss 發表於 2015-1-19 14:24

招fd子
123/45/10/fun