返回列表 發帖
天後啦反正!
shouroumei 發表於 2014-5-3 23:54

陳慧琳???

希望明年年底前,畢竟我覺得用舊歌新詞去做上首歌曲既下集好有意思。   不過無可能有獎。 ...
shouroumei 發表於 2014-5-4 21:48

即係就有就有會有下集???

好吾開針 有人話美霏令人變gay
人地叫你忠於自己做自己想做既野姐 又無令你宜接變gay 好黑人憎囉
AI~ 咩都 ...
jose 發表於 2014-7-24 00:02

好想要返以前嘅CM呀,

呢樣真~而家變到都唔知似乜~

認真, 而家扣分好似不得上訴咁, 話就話係第二度討論
第二度即係邊度?
扣左就扣左, 如果一個唔覺意BAN埋AC ...
thick 發表於 2014-10-21 21:38

其實有任何意見我地都歡迎你地提出, 但第一唔係咁樣係個邊嘈, 第二我已回應左你個POST我扣分係因為離題, 我係呢度講一聲, 唔係打大段野求其一句反OT就可以當冇事~
我都話扣分唔係睇單字而係整體。

係咁請你公平執法,
1/ 將所有之前反OT 的人扣分
2/ CM 一直都冇一個正式地方做呢野, 我係果面見到 ...
thick 發表於 2014-10-21 21:49

一。明白會員討論流行榜時可能會因而引申其他話題如歌手近況,歌曲背景等,什至合作歷史,唱片公司狀況等。由於主因為討論點由非OT話題而引申其他OT話題,當中情況若不嚴重絕對接受。當然大前提係加上與主題相關言論更好。
而非打一段完全同主題毫無關係既野然後加一反ot就當冇事。等於有人講一大堆財經走勢然後一句反ot就當冇問題。當中介定並非出於主觀。

調轉我問返你一句,你係咪覺得自己成件事上一點都冇問題??不如你比個point我去了解你唔需要比人扣分既原因,而唔係係度純粹發洩只係睇自己一面。
我只希望成件事上可以理性處理,而唔係不問因由純批評指摘。。。
更大圍去講,民主建基於並不只制度,更是尊重。

再重申, 我係唔會對 SA 版主回應, 因為真係已經唔係討論
雖然唔同意, 但 at least, Kenny 兄都仲係講緊道理 ...
thick 發表於 2014-10-21 22:20

對此事我作最後回應。
我承認此文可能會引起會員不同意,發蛄前我亦再三反思。
但最後帖文乃回應派台歌與某歌相似之地方,由於內容為出於派台歌而引申,故我最終發貼。
在此於表達出會員間ot情況可接受範圍為討論點由非OT話題而引申其他OT話題...

對於當中若引起會員不滿或疑惑,我在此深感歉意。

而Cool Chart事後仍有對此事的ot~我明白到會員可能對此有不同反應而未有扣分,其實自問自己對會員之行為已經非常容讓。
在遵行版規的同時,其實已經就會員的需要給予了最大的彈性,希望會員珍惜在版規所得到最大的自由度。

但我再重申不要因為其他會員的問題存在而可以合理化自己所做的事情。
其他會員既問題不是自己可以做錯的原因藉口,每個會員都是獨立,因為任何扣分都只單從會員所發表之言論而非與其他會員作比較得出。
最後我只可以講,此分不得不扣。
事實上近大半年Cool Chart風氣愈來愈怪,大量ot暗寸挑釁既post充斥。
根本成件事係錯晒,尤其不小會員(包括你認為我扣錯佢分個位)過火地多次違反版規
我個人唔想Cool Chart什至成個cm都高登化。

我只可以講,加上年尾火藥味濃,我地冇得唔咁做去提醒什至警示會員之行為。
等會員有一個警覺性,明白發言係需要三思,自由並不是可以濫用。
好讓cm唔會變成一個鬧戰戰場。基於某會員早前多次的言論,所引起的迴避,及就今次的內容,確實有機會引起罵戰。呢個亦係我考慮扣分的重要因素。

至於你話回應該 post 的狀況是就主題回應文作出的反應是一個令人合理ot的原因我不可能認同,抱歉。

我明白有一些決定未必人人都可以認同,但我自問自己已盡最大努力去維護各方利益。亦沒有你所講既選擇性執法,主觀,什至老羞成怒。
希望會員要求版主去企起會員立場時,會員亦可以嘗試企另一個不同立場去判斷同一件事。

多謝你既意見以改善管理人員對討論區之運作,盼望會員日後能繼續支持本討論區的服務。謝謝!

最後,我以小學五年級常識科所教的權利和義務一課,一句「訂定法例或規則,界定權利和義務,既可保障大家的利益,亦確保彼此對群體負責。」互勉之。

就泥12月啦
點解仲係咁攣熱
屮SiU霖屮 發表於 2014-11-29 13:22

撞你個鬼黎緊得13度,凍到呢。肯定又病過

我若還不癲 他朝還是會癲??

怕她太下賤 我快要黐線??

本身有一個好warm既聖誕
但係對方既家長既回應真係打破曬成晚咁好既氣氛
不過點都好 我都仍然好想對方家長 ...
Nicholas 發表於 2014-12-25 07:16

恭喜晒~~~

kwanie 發表於 2014-12-29 00:25

仲乜咩事都要呢件事勾埋一齊~~~