返回列表 發帖
其實唯一值得高興同開心既係
見到更多香港人走出黎
望見成個fb雖然係好唔開心
但好有愛 原來香港係未死得哂 ...
hinz 發表於 2014-9-27 23:39

邊個有去   好想知道

希望佢地加油

你而家出門口啦!!!!
hinz 發表於 2014-9-27 23:45

唔可以出門啦  

心靈上支持下佢地

又要離開香港成大半年,好唔捨得。。  唉。
Nathan 發表於 2014-10-2 14:42

唔洗怕,有CM 陪住你

我好煩呀!!!
成日係度嘈嘈嘈 走啦我BYE~
心情巳經差爆! 有d人係咪仲要搞到我要死先安落? ...
rubylovessss 發表於 2014-10-3 12:02

有咩唔開心要同人講,唔好收埋收埋

唔好常常講個die 字啦

我覺得我自己真係好幼稚喺思想上
人大了,我想成熟D
rubylovessss 發表於 2014-10-4 01:19

我都想呀,有時唔開心時會自high,我都覺自己幾幼稚

yum
hinz 發表於 2014-10-4 02:39

唔YUM

D 相片好正常

你擁有過嗎?
hinz 發表於 2014-10-4 13:26

唔可以笑SASA, SASA 有一日會找到真愛

嗯我一定會... 一齊加油吧 雖然好似睇住呢排d 新聞都訓唔到架啦... 不過盡力做好自己 盡量開心就夠了... 我都唔開心左好一大段日子 :(
Nicholas 發表於 2014-10-7 01:00

我都有,催淚彈這晚,訓得超唔好,之後都有哭過好多次,見到大家好努力為自己爭取民主

又有暴力事件,唉,自己好易受外來因素影響啦,令自己情緒不穩定

希望和平解決

嗯... 希望對話真係對雙方有用 唔好流血收場...
    日日d 新聞都話可能清場 令大家情緒都好差 好 ...
Nicholas 發表於 2014-10-7 01:15

發左自己女朋友屋企人脾氣 ,你女朋友幾忍你
如果人大框架下傾,根本無野好傾,真係唔知政府想點
我去訓啦,食了糖水,好飽你都早些去訓

有無人曾經妒忌過人?
rubylovessss 發表於 2014-10-11 17:20

妒忌人地有仔仔,妒忌人地錫佢,妒忌人地食貴野,妒忌689咁衰,妒忌露比日日笑哈哈

打完依埋文字,我都笑哈哈

假使不能公開妒忌 我想學習大方接受

點解人地可以咁好 咁幸運 我就...... ...
rubylovessss 發表於 2014-10-11 23:14

人比人、比死人,何必呢

天生我才必有用,慢慢發掘自己優點,唔好想野太負面,人都開心些,冇咁大壓力

你睇到人地咁開心係咪覺得羨慕先?
rubylovessss 發表於 2014-10-12 00:04

如果見到自己暗戀人有新仔仔,會好妒忌,不過對方找到仔仔,都會祝福呢

我默書拎一百分
爸爸讚我乖。。。開心子!
我買左個橙請佢食!。。。
佢無比返錢我。。。。唔開心 ...
jose 發表於 2014-10-15 21:19

食水果有益,對身體好。
孝順父母應該啦,一個橙好平,唔好咁計較啦

下次買菠蘿啦,又大隻又好味。

鍾意人就係咁 嗚
想盡辦法接近佢 完全集中唔到做野
bagfgfcde 發表於 2014-10-17 21:42

學業最重要,唔好為了佢搞到自己唔開心啦

日日要開心,填飽肚子,睡飽飽

認真講句 以前我高中都係咁 曬左好多心機 集中唔到精神上堂
    最後都無結果呢... 讀書專心上堂啦. ...
Nicholas 發表於 2014-10-18 01:03

係會唔開心,一定會記住,不過人大了,真的慢慢不介意啦

過去了,我可以時光倒流嗎?  不如想下將來啦。

自己近來少哭了,對過去差不多十年野,慢慢淡忘了。要多謝CM 會員呢,你地有時話我,嘲笑我,反而令我堅強了。

依家自己會買好多食物,填補自己心靈空虛,假期整不同美食同父母分享

點解呀 點解要咁對我
平時睇劇我明D奸人點解咁奸
我都開始要奸

我想殺人 ...
rubylovessss 發表於 2014-10-18 01:04

一個善良人點都做唔出呢

有時想奸些,做唔出,做番自己,傻傻咁,自己自high 好開心就可以過一日啦,
迫自己去改變,做違背自己良心,露比你會咁做???

哈哈  其實我反而覺得愈大個先搵到自己所愛會好d
    因為自己諗野都會成熟左就唔會亂來 再咁幼稚 ...
Nicholas 發表於 2014-10-18 01:39

不同時期,會有不同想法啦。

做人有時好煩,大家不停去找,找一個冇血緣關係人相處,一定好多磨擦

所以我選擇半放棄找尋,同家人相處開心好多,喜好,話題樣樣差不多。就算鬧完交,第日都冇事

善良人埋藏著最壞的心眼!
jose 發表於 2014-10-18 18:43

露比好可怖,佢想變壞人呢

我都明既~ 經過一日自己慢慢思考 聽下大家同身邊既人既勸導
加埋音樂治療 by 吳雨霏(1+r)首歌 & 給十年 ...
bagfgfcde 發表於 2014-10-18 18:20

冇事就好啦,好野
可以專心啦

回復  tungbilly
呢樣又真
我最fd既都係巨蟹同天蠍座
jose 發表於 2014-10-20 13:07

雙魚同巨蟹座,天蠍座最好呢

你所講D奇怪氣氛, 我諗我第一個 post冇呢樣野
如果只係發問一首歌都與氣氛有關, 真係冇野好講
所以 ...
thick 發表於 2014-10-21 23:15

係CM 請尊重依度討論音樂氣氛,大家和和氣氣啦。

可能大家都有錯,唔好咁介懷啦。

我明白有時可能佢睇唔到,未必睇到
但係我真係想佢回我一句姐...都咁難
算啦...睇到就回復,睇唔到就算 ...
rubylovessss 發表於 2014-10-22 23:44

係LOR,D 仔仔咁絕情

睇到啦..我話我偶像呀
rubylovessss 發表於 2014-10-23 13:56

你就好啦 有人理你

呀呀呀呀 部mac太慢-__-"
重裝個os先
痴線 backup d 歌d相落external 都曬左我成個鐘
希望重裝完之 ...
屮SiU霖屮 發表於 2014-10-23 15:09

UPDATE 完好似快了咁

喂呀=(
hinz 發表於 2014-10-24 18:51

轉了相

你唔好咬手指啦,咬我啦

隔左晚冇野LU HAHA
屮SiU霖屮 發表於 2014-10-27 15:11

唔好做傻事呀

我既心情尤如fiona一樣
好想推趺衛蘭呀

落番個credit先
屮SiU霖屮 發表於 2014-10-28 00:50

衛蘭咁肥,點可以推得跌呀

忙完又忙 忙完又忙 想忙到幾時 要捱到SEM BREAK :(
Nicholas 發表於 2014-11-1 10:22

係一個過程來,捱過去就可以啦

難過的禮拜日....
不想再向人說任何借口
再講大話

病左....唔舒服呢d借口
巳經講左好多次成日搵借口唔返教 ...
rubylovessss 發表於 2014-11-4 23:20

點解唔返教會,你有其他野做???

回復  kk8733

每次星期日我個星有活動...我就一定要去撐
rubylovessss 發表於 2014-11-5 09:50

唔可以坦白同人講???

講了真相會令人唔喜歡?

回復  kk8733

唔敢講
rubylovessss 發表於 2014-11-5 12:24

唔敢講,你就要次次講大話啦

我已經好攰...
為什麼還要折磨我?
很想哭

心情很差
rubylovessss 發表於 2014-11-6 16:49

唔好為了小事而煩,你要學習下百忍成金
寓言故事:百忍成金

從前有個男的,家裏很窮,和雙目失明的母親相依為命。他非常孝順,為給母親治病,吃了很多苦,三十幾歲也沒取上個老婆。有一天在山上遇一老者,老者告訴他,從今起,你要忍一百件事,信我的話,命運就會改變,你母親的病也會好的。男子高興的回家了,他堅信老者的話是真的。從此,他遇到甚麼難忍的他都堅持忍讓,不和人家一般見識,嚴格要求自己。說來也怪,這位男子的日子一天比一天好過。一年後居然有個姑娘肯嫁給他。男子更信老者的話了。結婚那天,就要入洞房了,突然來了一道士,非要和新娘入洞房,說就一晚上,男子氣得眼睛都紅了。可轉念一想,都忍了九十九件事了,剩下最後一忍,要忍不下去那不前功盡棄了嗎?男子想起老者分手時告訴他,無論遇到多難忍的事,千萬要忍的話,就讓道士入洞房了,並偷偷告訴新娘,如果道士非禮你,你就大呼,我在門外聽著。可一直等到天亮,也沒聽見裏邊有動靜。趕快進門問新娘,一看那人在被窩一動不動大睡。男子上前掀開被子一看,嚇了一大跳,原來那個道士變成了一個金人,手裏的扇子都是金的。小兩口趕緊到他母親房裏想告訴老人,就看老人笑著走出了門,原來母親的眼睛已經好啦,從此,一家人過上了幸福美滿的生活。

好辛苦呀....
rubylovessss 發表於 2014-11-6 17:04

依個世界好多人活得辛苦過你啦,其實有時有比較,你就知自己好幸運啦,可以假日去追星,有些身體不好的人都無力氣去做自己想做事情,日日躺在床上要人服侍呢,所以你要知足常樂呢

根本無人明白我....沒有人知道我諗咩
rubylovessss 發表於 2014-11-6 17:22

你唔講,我點知道呢

忍 我就忍你....

今日我都唔係好出聲 希望有D人唔好無端端又講我
rubylovessss 發表於 2014-11-10 18:58

幾好,識諗了

不過思想同行動要一致,咁樣先最好呢

克服自己負面思想

我覺得自己最近好倒霉....前日訓緊仲有條毛毛蟲咬我條頸...之前好痛而家好痕 ...
rubylovessss 發表於 2014-11-12 21:52

有倒霉,自然有好運日子啦。慢慢等佢出現啦

sorry
jose 發表於 2014-11-12 23:27

你知錯就好,希望露比會原諒你啦。

我都好尊重你呢,露比

我發覺我真係好sick of 1 d好蠢既人
蠢吾係問題 但吾該吾好係人面前扮到好醒
底牌比人揭起個時
笑你on_驚你 ...
屮SiU霖屮 發表於 2014-11-18 18:38

好彩我唔會認叻,我知我好笨呢,呵呵

唔知點解咁多年泥
我身邊都總係有依D咁既人存在
屮SiU霖屮 發表於 2014-11-18 19:03

唔喜歡,可以選擇遠離佢地啦

唉....真係辛苦
身心都好疲累
rubylovessss 發表於 2014-11-22 23:00

咁你快些去訓,休息下啦

開個會員支持/支援/鼓勵區
--------------------------
好辛苦呀又咳又流鼻水
hehemamama 發表於 2014-11-26 17:55

近一星期日夜溫差大,我感冒都未好哂,慘慘。。。

唔想食西藥,靠自己抵抗力慢慢咁打走佢地,病毒你地去死啦

日日做下少量運動,早睡早起,強壯了不少,希望最好狀態去聽演唱會

人越大越明白道别系無可避免
今此一別 唔知幾時先會再見
或者以後都唔會再見。。。。 ...
nicknicknick 發表於 2014-11-26 19:33

有緣自然會相見,依家科技咁發達,一定可以知道對方野,你唔好咁灰啦,用cam ,what's app,FB,IG 全部都可以知對方生活成點啦

我係十一月冇邊日好過
而家我只係靠著多件衫、食杏仁露同埋西茶(有隻對付氣管敏感)既維持生計 ...
Evan@LaRossa 發表於 2014-11-26 23:56

我都差不多,無邊日好過,希望大家快D好啦

係呀... 呢個時候好容易病
不過涼涼地總好過出去買個飯都成身汗 lol
大家小心身體呢 ...
Nicholas 發表於 2014-11-27 11:56

我著好多衫,之後好易又出汗呢,做運動後都好易出汗呢,當排毒

用釘書機畀粒失魂釘釘到,
果粒真係死人釘黎架!!!
~蛋撻~ 發表於 2014-11-30 01:27

小心處理傷口,唔係會發炎呀

比蚊咬咬到五點都未訓到 -_-
想有日好訓既都唔得
Nicholas 發表於 2014-11-30 12:43

咁多蚊,加蚊幕啦

sighhh
呀爸又無啦啦暈低
仲要撞親個頭 入埋icu
好在兩次都係屋企
如果吾係就大件事 ...
屮SiU霖屮 發表於 2014-12-3 17:13

希望佢冇事,要檢查身體,睇咩野問題

好番之後要多做運動同注意飲食

暫時應該冇事 thanks
屮SiU霖屮 發表於 2014-12-3 19:15

今晚起轉冷,要保重身體,帶些厚衫俾爸爸啦

講左話去...我又想去咁點
rubylovessss 發表於 2014-12-6 20:52

你唔去食,可以叫我去食,我係大食鬼,呵呵

放人飛機,人地請你食都唔食,我會嬲到絕交呀

唉.....點解拉票唔喺星期六搞姐我想兩邊都去到囉
rubylovessss 發表於 2014-12-6 22:49

冇可能樣樣事情你都可以控制哂,合符你心意,

有時要取捨,衡量下得失,即係你放人飛機,個朋友會點,唔開心,絕交,相反你今次唔去撐霏,會有咩後果等等。。希望你想下,會作出明智決定

撐霏之餘又去到食BUFFET得唔得姐
rubylovessss 發表於 2014-12-6 23:01

你估自己係魔法少女,可以停頓時間,之後走兩邊。。。

咩野都想,我都想食自助餐呀

又lock post 。。。

問緊人問題,等待佢回覆