返回列表 發帖
酷愛903 發表於 2014-6-12 13:38

估唔到西班牙居然俾我燈死ssd
100%肯定至少做一件離譜的事WK20 903冠硬!!賭幾多都得!!

今晚英格蘭對烏拉圭又係生死大戰:贏唔到就好危,輸左仲要執包袱!
lulu燈左英格蘭,OMG~~~~~~~~~~
100%肯定至少做一件離譜的事WK20 903冠硬!!賭幾多都得!!

你快D燈烏拉圭
我想睇LuLu大戰CM首席燈神
屮SiU霖屮 發表於 2014-6-19 16:57

連lulu都咁講...何況烏圭有蘇亞雷斯復出...
頂,可能兩隊中曬紅卡,全場0球員
siongguan 發表於 2014-6-19 17:01

06世界盃16強葡荷之戰16黃4紅重現??唔係嘛??

日本仔居然打多一個都贏唔到全組最弱GE希臘,真係一如其英文名:PAN!!
Lulu真係燈神嚟, England咁就提早出局
Pure. 發表於 2014-6-20 05:25

英格蘭仲有機會出線:意大利兩場贏哂+英格蘭贏哥斯達黎加,英/烏/哥同得3分計得失球...

而家既英格蘭根本唔掂 同法國一樣,就黎連二線球隊都不如
jose 發表於 2014-6-20 11:44

法國還好,只要對瑞士保持不敗,首名出線機會樂觀!

發夢都估唔到哥斯達黎加居然出到線,仲要係首名~~~~~~~~~~

發夢都估唔到南美勁旅阿根廷居然幾乎輸俾魚腩伊朗
發夢都估唔到首戰大炒葡萄牙4蛋GE德國居然贏唔到加納
波斯尼亞被狂判越位在先,跟住尼日利亞個入球球員擺到明撞波斯尼亞球員犯規球證居然當冇野,波斯尼亞就咁慘被黑哨黑出局SSD~
3場令全世界大跌眼鏡GE全下盤,今屆世界盃真係爆到無朋友~~~~~~~~~~

德國擺到明玩走線避法國巴西,奇連士文帶隊的美國定必好好配合,睇好今晚老美起碼不敗!

燈神為左C朗盡地一煲,葡萄牙的最後一線希望。
powerful 發表於 2014-6-22 21:01

C朗有傷在身,都唔知出唔出得!
葡萄牙首戰一敗塗地,加上干查奧受傷肯定唔出得,反觀美國在奇連士文帶隊下耳目一新,唔會輸蝕俾提子國!

葡萄牙死好命~~~~~~~~~~   
不過最後一輪只要德美和波葡萄牙就已經收得皮,否則都要葡萄牙大炒加納+德國大炒美國,葡萄牙才有機會以得失球差壓過美國出線(要葡萄牙淨勝加納球數+德國淨勝美國球數>=5先得),睇怕都係...

好慘。。韓國可能出局。。。
kk8733 發表於 2014-6-23 11:31

日本都係,今屆東亞雙雄都大跌WATT~~~~~~~~~~

卡斯拿斯咁靚仔。。一定要出啦

佢都老了。。水準會下降
kk8733 發表於 2014-6-24 09:16

結果冇出佢
迪保斯基如果上仗好似今仗咁樣大變陣根本唔駛搞成咁,搞到出硬局先至變陣有X用咩?!
最憎係教練頭兩場死都唔肯用韋拿,今仗證明佢仍是西班牙最佳前鋒,如果上仗肯出佢分分鐘救番成隊波SSD~

補時嗰球PK根本係希臘嗰條友自己跌低,好明顯係誤判!! 杜奧巴最後一次踢世界盃都無法帶領大象國入16強SSD~
16強居然有場哥斯達黎加VS希臘呢場屎上最弱戲碼,搵鬼睇咩?!荷蘭只要過到老墨呢關基本上可以話穩入4強!!

結果德美之戰冇出現世紀和波反而係德國小勝1:0,但由於葡萄牙只係贏2:1,老美以得失球差壓過提子國取得G組次名,與德國攜手出線!
16強FULL LIST如下(按線路排列)
巴西VS智利
哥倫比亞VS烏拉圭
-----------------
法國VS尼日利亞
德國VS阿爾及利亞
===========
荷蘭VS墨西哥
哥斯達黎加VS希臘
-----------------
阿根廷VS瑞士
比利時VS美國
fifa.com 用個字眼係"banned for four months from any football-related activity"
係屋企打fifa叫唔叫f ...
阻住 發表於 2014-6-27 01:02

傻啦!梗係唔係啦!
比利時千奇唔好踢假波啊,要ko韓國棒我落左重注噶
李范建 發表於 2014-6-27 02:42

承你貴言,比利時踢少一個都1:0 KO南韓,3戰全勝首名出線,16強對美國!
亞洲4隊全部都包艇出局兼最多只得1分,為2002年日韓世界盃以來最差成績SSD~

荷蘭補時亨特利爾入12碼,2:1絕殺老墨!
哥斯達黎加12碼KO希臘,但8強如無意外應該過唔到荷蘭呢關!
今晚兩場波無疑係咁多場16強之中最強弱懸殊的兩場波,法國德國定可輕鬆過關!

發夢都估唔到德國居然要到加時先至KO阿爾及利亞SSD~

一面倒嘅比赛,哥斯達泥加淨系死守+門神,如果入咗4強真系不得了..
數彩虹 發表於 2014-7-6 12:51

發夢都估唔到呢場賽前一心諗住係4場8強賽之中最強弱懸殊的比賽竟成為唯一一場法定時間不分勝負的比賽~

雖則咁大比數的確好誇張,但巴西青黃不接是不爭的事實,4年後俄羅斯世界盃若無更好的新人湧現的話,巴西戰績必定比今屆有所倒退!

尼馬 同隊長都係分別係21 同23 姐 反而今年如果係 係輸無經驗
Nicholas 發表於 2014-7-9 08:59

但弊在其他人大部分都好廢囉!
告魯夫話今屆的巴西阿根廷簡直係足球的恥辱,我相信佢冇睇錯,今屆真係有機會首次出現於美洲舉行的世界盃上演全歐決賽!!

勁開心。。德國大仔仔好勁。。。個個球員仔仔都識射。。。

高路斯射入咁多。。好勁{:9_ ...
kk8733 發表於 2014-7-9 09:03

高路斯仲要以世界盃累積入球16球破埋大哨15球GE紀錄!!
原來大哨有份喺現場做評述,唔知佢心入面點諗呢?
真係慘~_~
阿根廷無機?
Nicholas 發表於 2014-7-9 09:26

阿根廷冇咩霸氣(雖然冇巴西咁衰),仲要迪馬利亞傷出(雖然佢影響冇尼馬/迪亞高斯華對巴西影響咁大),點同荷蘭撼呀SSD~

13/7  德國 Vs 阿根廷
discovered 發表於 2014-7-10 06:45

歷來於美洲舉行的世界盃例必由美洲國家捧盃,即係話...