返回列表 發帖

討論下kary究竟想點樣

kary你想點?

由《我本人》至今    因咩事live會變成咁
想做苦情硬女人       又變翻跳勁舞女神
想做個創作人          半路又無咗下文
玩電子型咗陣          又話情歌最動人

你究竟想點?感覺佢變味了…對佢失望…
出道12年了…生個仔都10幾歲大啦…穩一條適合自己嘅路有咁難乜?呵呵
>3<

*十二年前阿霏出道只得15歲
果陣生仔會比人告衰十一

btw, 希望佢今年都係休一休息先再操身 不要硬撼啦
用半年時間練返歌藝上既自信先啦
Happy and Blessed.

*十二年前阿霏出道只得15歲
果陣生仔會比人告衰十一

btw, 希望佢今年都係休一休息先再操身 不要硬啃啦
用 ...
jose 發表於 2014-5-24 19:05

其實生仔呢個point我係模仿究竟kay想點個post
>3<

其實生仔呢個point我係模仿究竟kay想點個post
janickfu 發表於 2014-5-24 19:06

重點係要有人肯同美霏生先得架

Kary系咪下半年又有另一隻碟要出?
佢真系可以媲美全盛時期嘅美祖
nicknicknick 發表於 2014-5-24 19:28

係 已經錄好咗部分歌
>3<

今晚Live又來了!

香港人越來越注重live,唔練好live下場只會好似Twins咁
但Twins可以掘人仔,有班忠粉 但kary...所以只有一條路揀:就係練好Live,唔好再走音走不停
至於個人風格問題,上次旦哥已經問到佢口啞啞
我覺得狠狠個條跳舞路線幾適合佢(x逆轉重口味電音)
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

我覺得佢同環球唔應該再發夢覺得Kary唱K歌可以上位
一方面佢唱功差,Live完全暴露 另一方面依家K歌market好明顯係Piece雅同吳若希天下
肥婆馬上收皮

吳雨霏比唔上劉亦菲,劉亦菲比唔上任盈盈
大家好,我系辛杖浩{:1_121:}
大家多多指教{:1_121:}

同意你既講法
我由06年kary單飛開始鐘意佢
果陣時係因為覺得佢啲live好得,睇埋08年lady k live更加肯定kary好唱得
望到佢而家係咁失準..由其慢歌
好失望 好心痛
自己個人最鐘意07-09年時既kary 果時live又得 啲歌質素又有保證
而家我最希望kary可以練好啲live,我寧願佢消失一段時間練好啲唱歌
我都好同意快歌,rock歌路線最啱kary ( control..狠狠..even The Present都正 )

佢得k歌先會hit咋嘛

吳雨霏比唔上劉亦菲,劉亦菲比唔上任盈盈
李范建 發表於 2014-5-24 20:33

你話比唔上東方不敗就話姐,任盈盈?!

=====================

其實rock、電子野都幾岩kary,可惜市場唔buy就又行番舊路。
um,有D野到底是咪一黎就全世界會受曬? 好多人都係堅持,令起初唔接受既人變為接受吧? (應該係)
twenty-seven 盧凱彤
https://www.youtube.com/watch?v=8rVMllAOvek

找一片白雲 找一些古怪路人
找一種色叫 光陰

上次勁歌Eric Kwok有講過唱片公司明知而家啲碟吾賣得
所以好放手俾佢地做音樂 想做咩都得架嘛
希望kary可以做番啲rock野 慢歌其實我鐘意最後一秒鐘..絕配果type

佢得k歌先會hit咋嘛
kingking 發表於 2014-5-24 21:42

係香港得k歌可以hit 呢條係rule來  不過以kary今時今日的地位嘗試新野其實無可厚非
哥本哈根的另一個我 81+3

係香港得k歌可以hit 呢條係rule來  不過以kary今時今日的地位嘗試新野其實無可厚非 ...
SamWaiHung 發表於 2014-5-25 03:29

佢依家咩地位?←_←講到佢神咁。。。

bennyaaaaa 發表於 2014-5-25 10:27

同感
肥婆馬上收皮

bennyaaaaa 發表於 2014-5-25 10:27

女歌手中佼佼者
哥本哈根的另一個我 81+3

Kary 今時今日都只係2 線頭
環球一姐唔代表什麼
唔計兩大天后祖fa
佢上面仲有kay ivana fi
(自己零hit 歌既國際天后漿唔計)
小朋友嘔像偽人勁叫漿人格破產
勁叫漿盲粉koalabear繼續煩膠

本人覺得Kary 嘅Live一直都唔穩定。而家仲越來越差!上年拉闊更係比下去!

其實想問好耐..
乜愛是最大權利出左國語版架咩?
幾時既事?

下隻專輯係咪有rock歌呢

而家唔係派花收...
生快,霏!

我覺得佢D LIVE 愈黎愈好哦......

雖然都係好唔隱定....

而家唔係派花收...
生快,霏!
rubylovessss 發表於 2014-6-9 20:42
燈神ruby  前日話唔派 尋日即派
Happy and Blessed.

lack of confident now...  take time off reflect will help her.

Kary 始終唱歌尤其係 live 唔夠氣