返回列表 發帖
昨天在又一城見到JARVIS CHOW :o)
pop 發表於 2014-5-29 23:52

WHAT DID HE DO?  
    MC? SHOPPING?

見得最多咪sm,交流都最多 XD

其他無咩交流有好多,胡鴻鈞,林欣彤,super girls,mastamic,盧巧音,kary,大文豪....

好想知周永恒真人係點嘎?
係咪好似十年前 青出於籃 咁J 死人...
當年我讀三年班 ...
KyleHo 發表於 2014-5-30 00:28

Coolcool地,講吸毒,信主見證

今日出活動支持新青年理髮廳 真係好 NICE 希望佢地 KEEP 住呢道火

今日出活動支持新青年理髮廳 真係好 NICE 希望佢地 KEEP 住呢道火
賴爽 發表於 2014-6-1 00:57

我係佢地好早期睇過幾次,well,nice就一定唔係囉,而家多咗人識可能唔同左掛

我係佢地好早期睇過幾次,well,nice就一定唔係囉,而家多咗人識可能唔同左掛 ...
rz6504 發表於 2014-6-1 01:00

唔係多人識反而會串啲咩
但今日佢地真係有問必答喎 佢地言語上係會串啲 但係都係玩個隻串 我係言語上抽佢地水 佢地都係笑笑口咁回應我

唔係多人識反而會串啲咩
但今日佢地真係有問必答喎 佢地言語上係會串啲 但係都係玩個隻串 我係言語 ...
賴爽 發表於 2014-6-1 01:05

例如話,問佢地拎貼紙,佢地隨手俾第二隊band岩岩送俾佢地嘅貼紙就算 走個陣同佢地咁岩同路,佢地見到果時D態度好似我地跟蹤佢地咁
搵佢地影相,又十問九唔應,影果時佢地D fd又係隔離竊笑
我有朋友着住校服去睇佢地,又笑佢咁細個就周圍蒲(語氣唔係講笑,係令人有hard feeling)

佢地好似係見到有人係高登話佢地態度差,仲係fullcup cafe表演果時讀D comment出黎(態度係玩玩下)
而且表演期間十首有5,6首都唔記得歌詞,係咁失場
但之後先好似好nice咁,不過我都唔知佢地依家點,我知道佢地D態度之後就好耐無咩點留意

例如話,問佢地拎貼紙,佢地隨手俾第二隊band岩岩送俾佢地嘅貼紙就算 走個陣同佢地咁岩同路,佢地見到果 ...
rz6504 發表於 2014-6-1 02:24

咁聽落又好似真係幾串咁
不過我都怕佢地紅咗會仲串 因為尋日我問佢地拎簽名個時話到你地紅咗就會好值錢
佢地身邊既人 (我唔知係朋友定係工作人員) 都話佢地已經紅咗個類
講真其實佢地係開始有話題 但係「紅」真係稱唔上 如果身邊既人一直灌輸真係好易充昏頭腦

講幾個印象比較深刻的:

鏗鏗好有禮貌,同佢傾計就知個人家教好好;
GEMGEM好超串超扮野,前幾年都未系好 ...
muss 發表於 2014-5-29 10:34

阿sa點串法?
哥本哈根的另一個我 81+3

去一次頒獎禮基本上都見到晒D ARTIST, 尤其是新城..
不過說到比較近距離的話, 應該係果一次...
記得應該係2 ...
gn01270160 發表於 2014-5-29 15:40

笑左.  想知道有無artist助手上cm

偽文豪 臭串到死 當正自己天王
1)MV臨時加咀戲,model唔肯俾佢小
2)年初某頒獎典禮得拎豬肉銅獎,後台不停 ...
zxcasd 發表於 2014-5-29 19:08

你係佢助手?咁清楚既

其實好多時d係天王天后先nice
electric 發表於 2014-5-29 19:54

artist 紅好大原因取決於個性格  容祖兒 楊千嬅 etc 抵紅啦

晏晝誠品我喺C君身邊飄過

某年夏天星期日下午響三星灣游水見到 eason 帶個女去游
成個灘都逼滿人,個個都想同佢影相,但佢全部拒絕
仲有一次去中灣一個同志派對
見到港台 DJ Eric
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

見得最多咪Janice咯
其次就張敬軒咯
跟住上個星期見到方皓玟,好NICE.好想佢回歸唱作人呢條路。
我等緊佢做第二個PONGPONG架
跟住就係黃秋生,冇乜野。人好NICE

今日見到名模陳嘉榕

仲有一次去中灣一個同志派對
見到港台 DJ Eric
星勤 發表於 2014-6-1 19:53

多謝你幫我解開謎底我都見過佢真人

有2次都見過子珊姐姐

多謝你幫我解開謎底我都見過佢真人
wchild 發表於 2014-6-3 21:16

佢以前都做過 RTHK 自己人主持啦…
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

我見過
王小鳳、毛俊輝、劉玉翠

獎門人真人...?!
小肥好nice

偽文豪 臭串到死 當正自己天王
1)MV臨時加咀戲,model唔肯俾佢小
2)年初某頒獎典禮得拎豬肉銅獎,後台不停 ...
zxcasd 發表於 2014-5-29 19:08

走光相?大文豪點樣走到光

今日仲見到千嬅老公

工作關係,間中都會見到星,亦都同星做過訪問。其實都係人一個啦,冇乜野,不過當然nice會加分,會主動同我呢D工作人員傾偈再加分。亦都有D星見過真人之後扣左分,呢度唔開名啦。相處過嘅星當中,自己印象較深刻有幾個 (不分先後):

胡定欣- 保姆&助手們以趕時間為由唔俾佢同Fans影相,佢趁保姆助手擰轉頭時偷偷地同Fans合照
滕麗名- 雞啄唔斷,好傻大姐feel,你會想同佢做朋友嗰隻
朱慧敏- 同佢做訪問之前「未roll 機warm up緊」時同我傾升學&就業問題 LOL
周柏豪- 全部男女同事癲左,唯獨我真係對佢零感覺...雖然有合照
JPM王子+小傑- 小傑好識social,而且記性幾好。事關做完野,兩日之後嚮機場Duty-Free撞到佢地,小傑叫得出我個名之外仲同我傾左幾分鐘偈 (傾傾下佢經理人Andy哥走埋黎傾埋一份...)。反而王子就唔多想social,寧願嚮店外坐低打機等。

其他仲有Shine、黃德斌、王梓軒等等,冇乜特別,唔特別提了~

反而學生時代最記得兩單,第一單係古天樂。當日有中學同學去外國讀書,成班朋友送機,本來好傷感,點知嚮美X飲茶時見到古天樂坐嚮隔離檯,大家好雀躍,傷感冇晒~

另外記得曾經嚮商場同夏雨同lift...成架lift既人都知佢係邊個,但冇人夠膽approach佢

不過見過既名人當中最大粒係William & Kate...勁開心,當然冇得埋身,最近都係對面馬路距離
(.....Btw 當然係英國嗰兩個,唔係「是誰」同「Hit Me」XD )

工作關係,間中都會見到星,亦都同星做過訪問。其實都係人一個啦,冇乜野,不過當然nice會加分,會主動同我 ...
Riverfish 發表於 2014-6-6 02:44

尋晚我都見到又南呀

喺新斗記見到鄧穎芝 好似鄭融
>3<

尋晚我都見到又南呀
rubylovessss 發表於 2014-6-6 11:14

你見過咁多明星呢。。。

我小學時係機場見過黎明。同劉德華。。兩個都有摸我個頭

係mtr見過jay fung同dominic
係cwb撞過藍奕邦 陳智燊
仲有係cwb行行下見到陳庭欣
佢撞親我fd唔講sorry

佢撞親我fd唔講s ...
PerryXD 發表於 2014-6-6 12:02

美邦好大眼嗎???  有冇留鬍鬚???  

你見過咁多明星呢。。。

我小學時係機場見過黎明。同劉德華。。兩個都有摸我個頭 ...
kk8733 發表於 2014-6-6 12:01

出活動見我D星就見到

美邦好大眼嗎???  有冇留鬍鬚???
kk8733 發表於 2014-6-6 12:06

有.... 佢冇化妝 好殘

佢撞親我fd唔講s ...
PerryXD 發表於 2014-6-6 12:02

港姐都係凱琳BB最好

有.... 佢冇化妝 好殘
PerryXD 發表於 2014-6-6 12:08

下。。原來美邦不美。。係殘邦

阿嬌都系成日黑面,但系睇得出佢系驚...我見過佢系機場俾人笑
蔡依林真系大牌,有Fans都唔肯落車,趕走嗮啲Fans先肯落車,真人好矮
桂綸鎂就好Nice,真系靚

回復 175# 星勤

乜叫梁X輝 都系pink咖?

人人亦話我太飄忽恍似野狒狒.
---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---

星期二果時係太子見到鍾一憲 仲要同佢有eye contact XDDDDD

學友 胡杏兒 軒仔 Kenny 關心妍 Stephy.... 吳卓羲 hahaha

見過chilam
好nice

聽晚去優秀選就見到..

係街見過馬啼露

成日都見到既MK天堂鳥算唔算

見過古巨基
同電視上冇分別

喺Kay屋企附近見過佢
佢一路揸車, 一路同我揮手
同埋佢素顏同化左妝分別唔大

李克勤

前兩日撞到Kay兩公婆湊囝囝放學,Kay真人好瘦好靚,一啲都唔似就嚟40!

都見過幾多下 有D真係同真人差好遠

細細個起飛機見過王傑,坐佢正後面 佢訓覺 鼻HON好大聲
搞年宵見過好多 ...
eggsteven 發表於 2014-5-29 23:15

Alfred仲比人睇牙?haha

喺Kay屋企附近見過佢
佢一路揸車, 一路同我揮手
同埋佢素顏同化左妝分別唔大 ...
bextra 發表於 2014-6-14 23:25

kaybb要小心揸車呀

阿嬌都系成日黑面,但系睇得出佢系驚...我見過佢系機場俾人笑
蔡依林真系大牌,有Fans都唔肯落車,趕走嗮啲 ...
橙路 發表於 2014-6-6 12:28

我諗佢係無表情姐... 我都係一無表情就比人話黑面個d-_-  阿嬌其實好好人架~ 知道fans未食飯特登揾人買飯盒比佢地食,
  又肯簽名呀合照 我唔覺得佢係d人講到咁串~ 仲好搞笑tim
  有時同fans傾計會窒下人但你會feel到係玩個隻.

有d對fans真係幾好

千嬅真係勁好!對fans好似對fd咁好好傾!勁nice!