返回列表 發帖

好得意既湯

呢度好似好小人傾野食,hehee ,我超級鍾意食野,等我分享下先~

琴晚去銅鑼灣既sun palace 飲左個好得意既湯,佢叫馬賽漁夫湯,

佢泥既時後我地都以為佢上錯菜,點解泥左一壺野又有一碟蝦,帶子,青口

原來個湯同D海鮮分開上,要將D湯倒入個碟度一齊食

個湯好濃,加埋D海鮮好鮮甜,正!

真係好得意好吸引呀 搞到我都好想去試下XD

應該同我之前飲過既一款湯差唔多,感覺口乾會有顆粒感,但係入口超香

點解唔一開始就MIX埋一齊?

Nathan 發表於 2014-7-22 17:13

避免d海鮮過熟 好似係
不過都應該係gimmick為主

有錢人喔
btw馬賽幾時去左做漁夫架?

有錢人喔
btw馬賽幾時去左做漁夫架?
Lewis 發表於 2014-7-22 21:31

前排個朵臭左ar嘛~
FIGHT for 陳柏宇

Nathan 發表於 2014-7-22 17:13

我都問過個靚仔經理 佢話噤可以保持湯既溫度同香味,等D湯唔會攤到凍哂D香味又揮發哂

好似幾好味咁喎
貴唔貴架

反呵呵-那些年,那些影視劇女神

hehe

任盈盈、驚鴻仙子

好迷
大家好,我系辛杖浩{:1_121:}
大家多多指教{:1_121:}

張可頤靚囉唔該
Happy and Blessed.

玉羅剎
大家好,我系辛杖浩{:1_121:}
大家多多指教{:1_121:}

HEHE = 呵呵 ?
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

小龍女

90年代末果tvb 4花旦真係冇得輸
細個成日睇佢地

張可頤靚囉唔該
jose 發表於 2014-7-24 00:26

安善

我細個鍾意陳慧珊 Belle真係好正 雖然sam/vincent, issac/donald, roy/chris先係官配
仲有港女蔡笑分 我覺得係好勝芝芝d friend黎 有陣無可抗拒既港女格

而家就buy唐詩300, 衣服滑落, 觀音娜
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

李若彤、雪妮,小龍女李莫愁呢兩師姐妹都靚
張可頤好靚,程英、程寶珠、九五之尊呂四娘 好難忘
傅明獻都好靚,郭芙
滕麗明都好靚,紀曉芙、楊不悔
最靚仲有黎姿,趙敏
仲有好多不能盡錄

近年靚的有陳法拉、唐詩泳、李思韻、苟芸慧
明日幾多壞事情 仍然是不枉曾經見證

好味呀但又唔係好貴wo~百令蚊有新鮮蝦,帶子,青口,仲可以share飲