返回列表 發帖

點解日日都有飛機跌落地嘅?

馬航、台北航空、阿爾及利亞航空
有隻雀仔跌落水
有隻雀仔跌落水
有隻雀仔跌落水
日日都有雀仔跌落水
大家好,我系辛杖浩{:1_121:}
大家多多指教{:1_121:}

人有悲歡離合,月有陰晴圓缺,此事古難全,但願人長久,千里共嬋娟

我閘住,唔好講呢啲野,我細老下星期一撘飛機返黎放暑假架

今年真係多災多難
真心希望世界和平
大家都要珍惜眼前人

下個月我仲要搭飛機去玩... 好驚_(:з」∠)_

8月去台灣.驚驚地
Fiona sit

都未到農曆8月,就甘猛了

真心唔知點l算
話說八月尾會去日本
本身已經好驚搭飛機 超驚

驚唔到咁多架啦
一日閒閒地幾百班機係天上面霏黎霏去 冇事既

利申短期內都唔會飛
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

生死有命,無得驚,繼續飛,繼續玩
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

呢年咁多呢D災難
航空係咁多交通工具入面係最安全
好多人都冇諗過會發生d咁既野 ...
海彥 發表於 2014-7-25 00:41

根本可能係有勢力做緊野 [雲海上身]
    發生極都係東南亞亞洲
Nick's Music Selection 2024 (Week 13)
1. 白髮齊眉 - 鄧小巧  2. 過電 - 張蔓姿  3. Diff. - Gin Lee

生死有命,無得驚,繼續飛,繼續玩
星勤 發表於 2014-7-25 00:34

me都係咁話
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

呢年咁多呢D災難
航空係咁多交通工具入面係最安全
好多人都冇諗過會發生d咁既野 ...
海彥 發表於 2014-7-25 00:41

係最安全~不過一出事就byebye~~

me都係咁話
John 發表於 2014-7-25 00:48

我點都吾坐飛機住 @@
    搞到我諗起由LA番來15個鐘都吾敢訓﹣ ﹣
Nick's Music Selection 2024 (Week 13)
1. 白髮齊眉 - 鄧小巧  2. 過電 - 張蔓姿  3. Diff. - Gin Lee

係最安全~不過一出事就byebye~~
kenny1102 發表於 2014-7-25 00:56

同你開車揸local未必死 最多total lost
    開highway 安全但係一撞就G得好快 @@

8月去台灣,唔好嚇我!

每次搭飛機返來都驚
哥本哈根的另一個我 81+3

其實點解話飛機系最安全?

其實點解話飛機系最安全?
數彩虹 發表於 2014-7-25 13:52

你諗下對比其他交通工具個意外率係幾低?
只係一有嚴重意外就一定會全機罹難
連CM亦變質如此,唉

下個月去台灣
好驚吖

你諗下對比其他交通工具個意外率係幾低?
只係一有嚴重意外就一定會全機罹難 ...
chuniiii1020 發表於 2014-7-25 14:10

其實會吾會中東其實不嬲都有呢D事件
    而而家係咁報係因為台灣果單大單野 :$?

馬航、台北航空、阿爾及利亞航空
有隻雀仔跌落水
仲有隻雀仔跌落水
又有隻雀仔跌落水
日日都有雀仔 ...
李范建 發表於 2014-7-24 22:13

因為有地深吸力
=)

有隻雀仔跌落水
仲有隻雀仔跌落水
又有隻雀仔跌落水
日日都有雀仔跌落水
點解可以拎童謠來取笑

次次都有個馬字
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

下個月去台灣
好驚吖
kary107 發表於 2014-7-25 14:12

衰野真係1不離2, 2不離3, 3不離4...
1/8: 高雄丙烯管道爆炸22死
2/8: 江蘇昆山台資電鍍廠爆炸七十多死
3/8: 港女教師於台東踩單車俾車撞死
3/8: 雲南昭通市6.5級地震近400死
RIP..........
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

或聽過在某一日全世界地震建築一一的傾側
我不擔心 只要繼續甜蜜
或聽過來到七月全世界落雪
怪嬰一息間誕生有你天空不會暗

不會灰 生於世紀末不信天書相信美麗的生活
要是我旁邊有你 誰害怕世界末日跟你天堂接吻
還是與你跌落十八層
要是你離開了我 平日也變作末日當你不同行
就如即刻宣判我末日

sad but true

又有一單了

今年多到
願你在那個讓我掛念的少年時代裡,永遠自由任性地笑與哭

打飞机打得多
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

又一單
airasia 我成日幫襯嫁 又係關馬來西亞事
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

RIP

可唔可以唔開玩笑?

又一單
airasia 我成日幫襯嫁 又係關馬來西亞事
hinz 發表於 2014-12-28 12:44

我屋企人成日往返馬來西亞,唔係搭airasia 就馬航…而家真係濕滯
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

為他們祈禱

今年真系航空史上最黑暗既一年
為他們祈福
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

祝福他们平安
願你在那個讓我掛念的少年時代裡,永遠自由任性地笑與哭

咁多單 我覺得真係有人系背後做緊野
真係唔知點解 講巧合真係無乜人信吧

爪哇海現浮屍機身疑插入海牀 亞航機證墜毀「三遺體還手牽手」

(綜合報道)(星島日報報道)廉航亞洲航空(AirAsia)QZ8501客機載着一百六十二人,周日從印尼泗水飛往新加坡途中消失。周二終於傳來令乘客家屬悲痛的消息,搜救人員在爪哇海發現包括遇難者遺體及飛機艙門在內的漂浮物,確定屬於失聯班機。海軍發現六具遺體漂浮在海面上,其中二女一男共三具遺體已經撈獲。一名空軍機師稱,他從飛機上看到三具遺體還手牽着手。海軍並在同一海域發現海牀有「陰影」,可能是飛機遺骸。

綜合報道

昨日最初發現殘骸的位置,距離QZ8501班機最後與控制塔聯絡的位置只有約十公里。印尼國家搜救總署署長班邦周二表示,海軍至今已發現六具遺體漂浮在海面上,其中二女一男共三具遺體已經撈獲。海軍發言人馬納漢傍晚表示已尋獲四十具遺體,但班邦稍後否認這種說法,表示只撈起三具遺體。班邦指出,現在百分百確定,找到的漂浮碎片及物體是屬於QZ8501班機,已派出聯合搜救團隊持續搜救。

暫撈獲二女一男遺體

搜救總署表示,打撈起來的遺體都已發脹,但並無損傷,已送上海軍艦艇,這些遺體並未穿上救生衣。印尼一名空軍機師稱,他從搜索飛機上看到在海上漂浮的遺體時,最初以為「他們」仍然生還,並在向機上人員揮手,但飛近察看,才知道「他們」已經死亡。他說:「我看到七、八具遺體,其中三具遺體互相牽着手。」

班邦稍早表示,一架搜救飛機周二發現海底有「陰影」,相信就是失聯亞航客機。他說:「一架大力士運輸機於十二時五十分在海底發現一團狀似一架飛機的陰影。」班邦強調,已將搜尋火力集中在發現「陰影」和殘骸的位置,大約在中加里曼丹省龐卡蘭布翁西南方一百六十公里處,該處海域水深二十五至三十米。他稱:「所有設備和搜救人員將全數轉往這個地點,他們的工作是找出並將所有物體或乘客遺體帶離。」

空軍機師誤以為生還者

搜救隊伍至今發現的漂浮物包括遺體、行李箱、類似客機緊急出口滑梯及機艙門等。在搜救飛機上採訪的法新社記者稱,海上的這些物品看起來像是救生艇、救生衣,還有一些橙色管狀物。

搜救人員也發現多塊紅色與白色的殘骸漂流,可能屬於亞航客機。亞航機身為紅色和白色。

班邦於周二稍後表示,由於墜機海域天氣條件欠佳,海浪高達兩至三公尺,搜索行動短暫中斷,待情況許可時恢復。

載有一百六十二人的亞航QZ8501班機於周日清晨從印尼泗水飛往新加坡途中時,在惡劣天氣下失聯。印尼《國際日報》報道,乘客中有一百四十九名印尼公民,其中泗水的七十七人,瑪琅的四十多人,他們多半是華族家庭成員,原計畫飛往新加坡歡度新年。泗水華裔趙文祥先生說,他詳細看了官方公布的乘客名單,發現印尼公民乘客的名字大多為華族,因為華族的字母和拼法與印尼本土友族的名字有顯著的區別。
不需急切一息間變好
悲觀心態 並不是多糟

hope to see a better year in 2015!!!

其實係以前無留意,定原本正常就係咁多單?
R.I.P
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

回復 1# 李范建

回復  李范建
siusiu 發表於 2015-2-27 18:42

你喊咩?
大家好,我系辛杖浩{:1_121:}
大家多多指教{:1_121:}

又多架跌落泥啦
連德國機都....
希望佢地安息啦.....

又多架跌落泥啦
連德國機都....
希望佢地安息啦.....
屮SiU霖屮 發表於 2015-3-24 20:54

仲諗住德國一定安全到爆 點知
係咪一世都唔好坐飛機

RIP
點解而家搭飛機會咁唔安全
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

RIP
點解而家搭飛機會咁唔安全
kevinlai1621 發表於 2015-3-24 21:50

係唔係外星人搞事???

係唔係外星人搞事???
kk8733 發表於 2015-3-24 22:09

如果都敏俊黎左都好
  anyway, 咁serious嘅事都係唔好搞笑
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

係咪一世都唔好坐飛機
-Prince- 發表於 2015-3-24 20:56

講起搭飛機我都好耐冇去女行...
依家咁真係唔係好敢搭

係咪一世都唔好坐飛機
-Prince- 發表於 2015-3-24 20:56

其實係歐洲搭廉航都幾驚驚
成日見D機起飛之後都打直咁上 ~_~